Λευτέρη (αν δεν κάνω λάθος), κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και εκτιμώ αφάνταστα τις επισημάνσεις σου.
1) τα χερούλια είχα ξεχάσει να τα κάνω και διορθώθηκε ήδη σήμερα

2) ο τάκος δεν έχει φτιαχτεί ακόμα, θα επιληφθώ
3) Με βάση την παρακάτω φωτογραφία, η κεραία φαίνεται να είναι βαμμένη με το χρώμα του άρματος, για αυτό έβαψα και εγώ τις δικές μου

4)Νομίζω πως στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται καλύτερα πως είναι η εξάτμιση, παρόλα ταύτα μπορώ να τις κάνω ένα πλύσιμο με μαύρο ή smoke για να μαλακώσει η κοκκινιά

5) Θα τις σενιάρω και τις ερπύστριες, αν και μάλλον δεν ήταν γρασσαρισμένες, πιο πολύ για σκονισμένες μου φαίνονται

6) Δεν ήμουν σίγουρος για αυτά, θα το διευθετήσω και αυτό το θέμα. Κακώς όμως το αμέλησα, αφού το έκανα στα μάκτρα του Jagdtiger
Και οι υπόλοιπες φωτογραφίες. Για κάποιο λόγο μου πρασινίζουν τα άρματα ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Νομίζω πως επηρεάζει τα χρώματα της κάμερας η πράσινη επιφάνεια κοπής.

Λίγα λόγια για τα όσα έκανα. Καταρχήν έφαγαν τα άρμα πλύσιμο με ώχρα. Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω διαφορετικές τονικότητες στο χρώμα και σε διάφορα σημεία να φαίνεται σαν να έχει μαζέψει σκόνη. Στα φορτώματα έκανα πλύσιμο με καφέ σκόνη παστέλ και όταν στέγνωσαν, σκουπίστηκαν με στεγνό πινέλο. Επίσης, πριν την διαδικασία αυτή, πέρασα κλωστή από τα δεσίματα τους για περισσότερο ρεαλισμό.
Απομένουν μερικά ακόμα φορτώματα να βάλω και να δουλέψω λίγο το κάτω μέρος για να δέσουν μεταξύ τους ερπύστριες, τροχοί και πήγμα. Έχω να κάνω pin wash στις λεπτομέρειες για να τονιστούν και φυσικά να δουλέψω στις προαναφερθείσες επισημάνσεις. Α ναι, πρέπει να φτιάξω και τις βάσεις των εφεδρικών τροχών γιατί μου χώρισαν στη μέση. Μετά μπορώ να πιάσω τις φιγούρες.
Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, όλα ευπρόσδεκτα!
Ευχαριστώ,
Χρήστος.