Αποστολέας Θέμα: Panzer IV Ausf G 1/35 (Dragon 6594)  (Αναγνώστηκε 13736 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Panzer IV Ausf G 1/35 (Dragon 6594)
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 30, 2014, 04:01:21 μμ »
Έγινε διακριτικό chipping και μπήκαν τα σήματα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σειρά έχει το πλύσιμο και να δουλέψω τα φορτώματα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #76 στις: Απριλίου 02, 2014, 09:23:49 μμ »
Έκανα λίγη δουλειά στα φορτώματα σήμερα. Για αρχή λίγο στεγνό με raw siena σε αυτά που βάφτηκαν με khaki brown και oxide green σε αυτά που βάφτηκαν με dark green.
To επόμενο βήμα είναι να γίνει wash με ξυσμένο παστελ για κάτσει λίγη "βρώμα" στις εσοχές. Τα κατσαρολικά δεν μου πολυ αρέσουν, θα τα ξεβάψω μάλλον και θα βάψω με γκρί και μετά με στεγνό θα τονίσω τις μεταλλικές ακμές.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ήθελα να πλύνω και τα άρματα, αλλά η ΔΕΗ είχε άλλη γνώμη

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:39:21 πμ »
Φίλε zbOOp, αν μου επιτρέπεις λίγες επισημάνσεις.
1) Τα χερούλια του κόφτη μετάλλων ήταν από κοκκινωπό βακελίτη για μόνωση.
2)Ο τάκος της "λατέρνας" ήταν ξύλινος και δεν βαφόταν.
3) Η κεραία του ασυρμάτου ήταν μαύρη και δεν βαφόταν.
4)Ο σιωπητήρας της εξατμίσεως είναι σε πολύ έντονο χρώμα και μονόχρωμος. Συνήθως ήταν σε διάφορες αποχρώσεις του κοκκινωπού καφέ με λίγο μαύρο.
5) Οι εφεδρικές ερπύστριες δεν σκουριάζουν εύκολα. Εφ' όσον τα άρματα δεν είδαν καθόλου δράση θα πρέπει να ήταν συνέχεια γρασσαρισμένες.
6) Τα κομμάτια του μάκτρου καθαρισμού της κάννης ήταν ξύλινα με μεταλλικές άκρες, για να βιδώνονται μεταξύ τους.
Το σύνολο της δουλειάς είναι εξαιρετικό και πιστεύω ότι με πολύ λίγες διορθώσεις το αποτέλεσμα θα είναι απίθανο.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #78 στις: Απριλίου 03, 2014, 06:03:44 μμ »
Λευτέρη (αν δεν κάνω λάθος), κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και εκτιμώ αφάνταστα τις επισημάνσεις σου.
1) τα χερούλια είχα ξεχάσει να τα κάνω και διορθώθηκε ήδη σήμερα

Click to see the original size.

2) ο τάκος δεν έχει φτιαχτεί ακόμα, θα επιληφθώ
3) Με βάση την παρακάτω φωτογραφία, η κεραία φαίνεται να είναι βαμμένη με το χρώμα του άρματος, για αυτό έβαψα και εγώ τις δικές μου

4)Νομίζω πως στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται καλύτερα πως είναι η εξάτμιση, παρόλα ταύτα μπορώ να τις κάνω ένα πλύσιμο με μαύρο ή smoke για να μαλακώσει η κοκκινιά

5) Θα τις σενιάρω και τις ερπύστριες, αν και μάλλον δεν ήταν γρασσαρισμένες, πιο πολύ για σκονισμένες μου φαίνονται

6) Δεν ήμουν σίγουρος για αυτά, θα το διευθετήσω και αυτό το θέμα. Κακώς όμως το αμέλησα, αφού το έκανα στα μάκτρα του Jagdtiger

Και οι υπόλοιπες φωτογραφίες. Για κάποιο λόγο μου πρασινίζουν τα άρματα ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Νομίζω πως επηρεάζει τα χρώματα της κάμερας η πράσινη επιφάνεια κοπής.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Λίγα λόγια για τα όσα έκανα. Καταρχήν έφαγαν τα άρμα πλύσιμο με ώχρα. Σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω διαφορετικές τονικότητες στο χρώμα και σε διάφορα σημεία να φαίνεται σαν να έχει μαζέψει σκόνη. Στα φορτώματα έκανα πλύσιμο με καφέ σκόνη παστέλ και όταν στέγνωσαν, σκουπίστηκαν με στεγνό πινέλο. Επίσης, πριν την διαδικασία αυτή, πέρασα κλωστή από τα δεσίματα τους για περισσότερο ρεαλισμό.

Απομένουν μερικά ακόμα φορτώματα να βάλω και να δουλέψω λίγο το κάτω μέρος για να δέσουν μεταξύ τους ερπύστριες, τροχοί και πήγμα. Έχω να κάνω pin wash στις λεπτομέρειες για να τονιστούν και φυσικά να δουλέψω στις προαναφερθείσες επισημάνσεις. Α ναι, πρέπει να φτιάξω και τις βάσεις των εφεδρικών τροχών γιατί μου χώρισαν στη μέση. Μετά μπορώ να πιάσω τις φιγούρες.

Σχόλια, παρατηρήσεις, προτάσεις, όλα ευπρόσδεκτα!

Ευχαριστώ,

Χρήστος.

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #79 στις: Απριλίου 03, 2014, 07:07:43 μμ »
Καλησπερα χρηστο...Μετα τα σχολια του Λευτερη δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω.
Η γνωμη μου ομως ειναι να δωσεις και αλλα wash...ειδικα στα πανια η επιλογη μου θα ηταν πιο βαρια wash με ψημενο αμπερ και μετα στεγνο με αιβορι πχ...Θα εχουν περισσοτερο βαθος.
Και πολυχρωμια στα κανιστρα...τα κανιστρα του νερου ειχαν τον ενδεικτικο ασπρο σταυρο πανω τους επισης.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #80 στις: Απριλίου 03, 2014, 07:31:03 μμ »
Καλησπέρα Αντώνη!
Τα κάνιστρα που έχω είναι όλα καυσίμων για αυτό όλα είναι ένα χρώμα. Ίσως όμως τα αλλάξω και τα κάνω γκρι γιατί βλέποντας τις φωτογραφίες είναι όλα σκούρα.
Θα δοκιμάσω και το στεγνό με πιο ανοιχτό χρώμα στα πανιά, για πιο σκούρο πλύσιμο όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος, δεν θέλω να τα κάνω πιο σκούρα από όσο είναι.
Ευχαριστώ πολύ!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #81 στις: Απριλίου 04, 2014, 04:54:27 μμ »
Έχουμε και λέμε.
1) Ξαναβάφτηκαν όλες οι εφεδρικές ερπύστριες, αργότερα θα σκονιστούν.
2) Βάφτηκαν οι ξύλινοι τάκοι και προσπάθησα με λίγο raw umber να κάνω τα νερά του ξύλου.
3) Έγινε στεγνό στα φορτώματα με άσπρο για να τονιστούν οι τσακίσεις
4) Μπήκε προστατευτική μπάρα στην τριάδα των κάνιστρων
5) Έγινε πλύσιμο με μαύρο στις εξατμίσεις για αποκτήσουν διάφορες τονικότητες
6) Διορθώθηκε και η στεγνή λάσπη στο πήγμα
7) Βάφτηκαν με brass οι μεταλλικές άκρες των μάκτρων
8 ) Βάφτηκαν με πράσινο τα φωτάκια θέσης(?)

Ακολουθούν οι φωτογραφίες

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αναμένω σχόλια! ::salut::

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Απριλίου 04, 2014, 05:08:02 μμ »
Πάρα πολύ καλύτερο και πλησιέστερα στο πραγματικό. ( Μην μου πείς ότι το βαρελάκι, επάνω στο φτερό, στην προτελευταία φώτο είναι πυκνωτής !).
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #83 στις: Απριλίου 04, 2014, 05:41:36 μμ »
Να 'σαι καλά, οι παρατηρήσεις σου και του Αντώνη βοήθησαν να γίνει καλύτερο το αποτέλεσμα.
Το βαρελάκι είναι από το σετ της Legend, υποτίθεται ότι είναι αυτό το βαρέλι που είχαν το γάλα μέσα οι Γερμαναράδες. Του έχω πετάξει τα μάτια έξω και ίσως το ξεβάψω και το βάψω πάλι πιο νορμάλ. Μου αρέσει όπως το βλέπω, αλλά δεν νομίζω να έπινα γάλα από εκεί χαχα

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #84 στις: Απριλίου 04, 2014, 06:39:10 μμ »
Αν κάνεις καμμία αναβάθμιση στον Η/Υ και αλλάξεις μητρική θα βρεις πολλούς πυκνωτές, που θυμίζουν κάνιστρα για γάλα σε διάφορα μεγέθη. Με 2 χερούλια γίνονται απίθανα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #85 στις: Απριλίου 06, 2014, 12:52:40 μμ »
Μπήκαν και τα φορτώματα στα καλάθια, δεμένα αυτή τη φορά!

Click to see the original size. Click to see the original size.

Μπήκαν και τα καλύμματα των πυροβόλων μαζί με μια εργαλειοθήκη για αντίβαρο πάνω στα ασπίδια

Και μια γενικότερη όψη των δύο αρμάτων

Θα περιποιηθώ λίγο τα καλύμματα όταν στεγνώσουν και θα σκονίσω όλο το κάτω μέρος του άρματος και μετά νομίζω πως θα έχω τελειώσει όσον αφορά τα άρματα και θα μπορώ να προχρήσω στις φιγούρες.

Σχόλια, παρατηρήσεις και ότι άλλο, πάντα ευπρόσδεκτα

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Απριλίου 06, 2014, 01:07:50 μμ »
΄Αψογος !
( το ξύλο πίσω με την πλαστελίνη ( ::) με τις τρύπες, τί είναι ;)

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #87 στις: Απριλίου 06, 2014, 01:19:22 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ, βοήθησαν πολύ οι δικές σου παρατηρήσεις!

Δεν είναι πλαστελίνη, είναι μιλιπουτ και οι τρύπες είναι τρύπες από εξάγωνα σε διάφορα μεγέθη, από 1,6μμ μέχρι 0,6μμ. Αυτό που απομένει είναι να βρώ τι υλικό θα μπεί εκεί μέσα και μετά θα βγεί με ευκολία ώστε να κάνω τα δικά μου μπουλόνια. με μολύβι που δοκίμασα δεν έπιασε γιατί μόλις έσκαγε πάνω, πάγωνε και δεν έμπαινε μέσα στις τρύπες. Ίσως αν βάλω μέσα στις τρύπες μήκη από καλάι και μετά τις λιώσω με φλόγιστρο. Τεσπα, πείραμα ήταν να δώ αν μπορώ να τα καταφέρω.
Η βάση του χρήση όμως είναι ότι το χρησιμοποιώ σαν βάση για να συναρμολογώ τις ερπύστριες, αφού η μια πλευρά είναι ίσια και έτσι μπορώ και δουλεύω εύκολα. Στην άλλη πλευρά κάνω διάφορες άλλες δουλειές πχ όταν έκανα τα μπουλόνια από αλουμινόφυλλο, τα χτυπούσα εκεί πάνω! Ενίοτε βάζω και διάφορα μικρά κομμάτια και τα βάφω. Πολυεργαλείο λέμε! :)

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Απριλίου 06, 2014, 02:09:06 μμ »
Είναι μεγάλος πόνος τα εξάγωνα παξιμάδια και βίδες !
Εγώ βρήκα την υγειά μου με ένα σετ της AFv (νομίζω). ΄Εχει περίπου 200 κομμάτια σε διάφορες διαμέτρους.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #89 στις: Απριλίου 06, 2014, 04:09:12 μμ »
έχει πολλά ωραία σετ και φθηνά, απλά έλεγα μπας και πάρω λίγη χαρά της δημιουργίας! :)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #90 στις: Απριλίου 14, 2014, 09:55:11 μμ »
H πρόοδος στις φιγούρες μέχρι σήμερα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το ανοιχτό χρώμα στις στολές είναι το tamiya dark yellow και το πιο σκούρο είναι το gunze grunbraun. Το δέρμα το έχω κάνει με λάδια και ένα μιξ oxide red, yellow ochre και titanium white. Αρχικά είχα κάνει ένα μιξ titanium white και raw siena και ήταν σαν να τους είχε τουμπανιάσει κάποιος στο ξύλο και ήταν μελανιασμένοι!

Θα αφήσω να στεγνώσουν τα λάδια για κανά διήμερο, μετά θα δουλέψω τις λεπτομέρειες των στολών με ακρυλικά και όταν στεγνώσουν και αυτά, θα κλείσω τις φιγούρες με παρκετίνη για να προχωρήσω στην περαιτέρω δουλειά στα πρόσωπα και τα άκρα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #91 στις: Απριλίου 15, 2014, 10:43:40 μμ »
Κάπως έτσι ήταν οι φιγούρες το πρωί

Και λέω ότι ήταν έτσι γιατί στο διάστημα που ακολούθησε, ξεπλύθηκαν σε white spirit για να φύγουν τα λάδια, αφού 24 ώρες μετά ήταν ακόμα σαν κραγιόν. Ίσως να φταίει που το κόκκινο ήταν ένα τυχαίο no-name λάδι, οπότε έκανα νέο μιξ για το δέρμα χρησιμοποιώντας μόνο λάδια Van Gogh της Talens. Μου έμειναν ακόμα τέσσερις φιγούρες να ξαναβάψω και μετά θα αρχίσω διορθώσεις στις στολές με ακρυλικά πριν τις αφήσω να στεγνώσουν τα λάδια για να σφραγίσω με παρκετίνη για να προχωρήσω στα πλυσίματα, τα φωτίσματα και τις σκιές.

Χρήστος

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: Απριλίου 16, 2014, 12:10:16 πμ »
Χρηστο καλησπερα..Στο λεω και παλι,τα λαδια ΔΕΝ στεγνωνουν,ειτε επωνυμα ειτε ανωνυμα !
Ακομα και οταν πιστεψεις πως στεγνωσαν οταν πας για wash θα δεις τα λαδια να κατρακυλανε !
Βαφτες με ακρυλικα, η σμαλτα βρε αδερφε,κατι τελος παντως  :mrgreen:,και κανε σκιες-φωτισματα με λαδια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #93 στις: Απριλίου 16, 2014, 12:22:56 πμ »
ε, άμα δεν μου κάτσει και τώρα, θα βάψω με σμάλτο. :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 16, 2014, 12:31:14 πμ »
Χρηστο καλησπερα..Στο λεω και παλι,τα λαδια ΔΕΝ στεγνωνουν,ειτε επωνυμα ειτε ανωνυμα !
Ακομα και οταν πιστεψεις πως στεγνωσαν οταν πας για wash θα δεις τα λαδια να κατρακυλανε !
Βαφτες με ακρυλικα, η σμαλτα βρε αδερφε,κατι τελος παντως  :mrgreen:,και κανε σκιες-φωτισματα με λαδια.

+1!!! Κάνε το έτσι όπως λέει ο συνάδελφος.. :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 25, 2014, 03:56:23 μμ »
Πρός το παρόν τέλος

Όσο τα δουλεύω, τόσο κάνω ζημιές, ας πούμε σήμερα έσπασα το δεξί μπροστινό ασπίδιο του ενός και είδα και έπαθα να το συνεφέρω. Θα τα ξαναπιάσω όταν ξεκινήσω το διόραμα, θέλω όμως τώρα να αλλάξω λίγο παραστάσεις για να ξελαμπικάρω.

Περισσότερες φωτό στη γκαλερί  :mrgreen:

Οι φιγούρες νομίζω είναι υποφερτές, για πρώτη προσπάθεια νομίζω βγήκαν εντάξει.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 25, 2014, 05:00:21 μμ »
Γεια σου Χρηστο.
Καποια σχολια και απο μενα ,βλεποντας τις φωτο  που εχεις στην γκαλερι. (γραφοντας ομως εδω).
Θα γραψω μονο τι βλεπω ,οχι τι θεωρω σωστο γιατι ετσι και αλλιως ειναι υποκειμενικο και οι φωτο σχεδον παντα ξεγελουν.

1.Οι βιδες που προσθεσες στην εμπρος θωρακιση ,δειχνουν να εχουν μεγαλη διαφορα στον φωτισμο ,σε σχεση με το πισω.

2. Οι μεντεσεδες στο εμπρος τμημα ,καθως και ο μηχανισμος που σηκωνεται το μπροστινο φτερο-α, εχουν εκτεταμενες φθορες, σε σχεση με το υπολοιπο αρμα.

3. Οι βοηθητικες ερπυστριες δειχνουν να μην απεχουν πολυ απο τις "πατουμενες" στο επιπεδο των φθορων(συνολικα βαψιμο ,φθορες ,σκονισμα). Βεβαια τις πατουμενες δεν τις βλεπω τοσο κοντα οσο τις βοηθητικες. Ακομα και αυτες που ειναι στην κορυφη του ενος αρματος ,δειχνει να εχει το ιδιο επιπεδο σκονης.

4. Το ενα συρματοσκοινο δειχνει οτι εχει μεγαλο τσαλακωμα.

5. το MG δειχνει παρομοιο χρωμα με τα των εργαλειων. Το ιδιο θα ελεγα και για τον γρυλλο.

Οι φιγουρες μου αρεσουν, δινουν ζωντανια στο σκηνικο.
Και η μικρη γυαλαδα που εχουν ,νομιζω οτι ειναι θεμα φωτογραφιας.

Καλη συνεχεια για το διοραμα,τα θεματα με τειχη μου αρεσουν τρελλα!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 25, 2014, 06:00:03 μμ »
Γειά σου Θανάση!

Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις παρατηρήσεις σου, το εκτιμώ πολύ!

Οι βίδες στην θωράκιση ξέβαψαν κατά το pin wash, πρέπει να τις ασταρώσω και μετά να τις ξαναβάψω για να δέσουν χρωματικά με το υπόλοιπο άρμα.
Οι εφεδρικές ερπύστριες είναι απλά σκονισμένες και όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, έτσι κάπως πρέπει να ήταν και στα πραγματικά.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Ο γρύλος, τα εργαλεία και το πολυβόλο είναι βαμμένα με το ίδιο χρώμα (αν και μάλλον ο γρύλλος έπρεπε να παραμείνει με το βασικό χρώμα του άρματος)
Τα φτερά θα φτιαχτούν γιατί πήγα να κάνω λίγο pin wash και ρούφηξε χρώμα όλο το φτερό που ήταν σκονισμένο.
Τα συρματόσχοινα δεν έχουν κολληθεί στη θέση τους γιατί δεν ήταν πολύ συνεργάσιμα (αν και από χαλκόσυρμα), ποιό είναι που έχει τη μεγάλη τσάκιση?
Οι φιγούρες έχουν πάρει γυαλάδα και από το φώς, αλλά οι στολές τους ίσως να θέλουν ματάρισμα. Σκοπός μου ήταν, όταν με το καλό τελειώσει όλο το διόραμα, να το σφραγίσω όλο με ματ βερνίκι.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, τα αφήνω προς το παρόν στην άκρη και θα τα ξαναπιάσω μαζί με το διόραμα και θα γίνουν και οι διορθώσεις. Απλά δεν ήθελα σε αυτή τη φάση να τα ζορίσω άλλο και κάνω τα πράγματα χειρότερα.

Χρήστος

Tags: Pz IV Panzer IV Dragon