Αποστολέας Θέμα: Και οι 3D εκτυπωτές στο παιχνίδι...  (Αναγνώστηκε 27155 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Και οι 3D αντιγραφείς στο παιχνίδι...
« Απάντηση #100 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 11:10:49 πμ »
Κι όποιος είναι και μοντελιστής και ...μακαρονάς,την πάτησε δυο φορές!!! ::glossa::
http://3dprintingindustry.com/2014/01/09/print-pasta-fazul-right-plate/
Εντάξει, ξεφύγανε τα πράγματα, πριν από λίγο έπεσα σε αυτό, 3D printing ΚΑΙ στη ζαχαροπλαστική!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΟΣΧΑΤΟ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #101 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 01:38:30 μμ »
οι εκτυπωτες 3d ειναι μερικα χρονια στην αγορα και εχουν αντικαταστηση την κατασκευη μονδελων για την κατσκευη βιομηχανικων εξαρτηματων μαζι με το λειζερ σκανερ,απλωσ τωρα εχουν πεσει οι τιμες γιατι μπηκανε πολλες εταιρειες στην κατασκευη τεττοιων εκτυπωτων

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 05:27:28 μμ »
παιδιά...τελικά...κάνει 720EUR ? όπως λέει ? για να έρθουμε πάλι στην ερώτηση...

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #103 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 05:33:29 μμ »
Ετσι! Μπράβο ρε Αλέξη, ας φιάχνει ο καθένας ότι θέλει, όπως θέλει, χόμπυ είναι, δε χρειάζεται να κυνηγιόμαστε.

Ας πω ένα προσωπικό: τη χαρά του να τρίβω το Hellerάκι M2000 δεν την είχα νιώσει όταν πάλευα τα prepainted PE στο κόκπιτ του "τέλειου" Has F-86D. Το τελευταίο με έχει ... αγχώσει!
Το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν επιλογές. Φτηνές, ακριβές, απλές, δύσκολες, ωραίες ή... πολύ ωραίες.

720 ε;   :roll: Σε κάποια άλλη εποχή ίσως και κάποιοι να του ακουμπούσαν ακόμη και για χόμπυ. Τώρα όμως δεν το βλέπω...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #104 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 07:08:37 μμ »
παιδιά...τελικά...κάνει 720EUR ? όπως λέει ? για να έρθουμε πάλι στην ερώτηση...

Μάλλον τόσο κάνει,αλλά μην ενθουσιάζεσαι,η ποιότητα εκτύπωσής του θα είναι μόνο για να τυπώνεις τα ...μακαρόνια και τις τουλούμπες που συζητούσαμε νωρίτερα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #105 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 08:26:38 μμ »
Μάλλον τόσο κάνει,αλλά μην ενθουσιάζεσαι,η ποιότητα εκτύπωσής του θα είναι μόνο για να τυπώνεις τα ...μακαρόνια και τις τουλούμπες που συζητούσαμε νωρίτερα! :mrgreen:

Τόσο κάνει + ΦΠΑ όμως...   :mrgreen:
Όσο για την ακρίβεια, θα είναι περίπου στο 1/3 του χιλιοστού...
Θα πρέπει πρώτα να δεις ακρίβεια και ταχύτητα.

Μακαρόνια και τουλούμπες κάνουν πια μόνο τα μηχανήματα των 200 ευρώ...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dante

• Scale 1/48
  • *
  • Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #107 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:42:12 μμ »
Πρώτη πτήση μαχητικού με εξαρτήματα κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή
Οπότε αν το μοντέλο είναι κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή είναι πιο ακριβές... όπως στα ξύλινα πλοία προσπαθούμε κατά το δυνατόν να χρησιμοποιούμε τις πραγματικές ναυπηγικές τεχνικές...
καλά μη βαράτε... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #109 στις: Ιανουαρίου 11, 2014, 08:05:47 μμ »
Νομίζω πως ήδη υπάρχει κατάστημα κάπου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαθέτει 3d εκτυπωτή καί λογικά αναλαμβάνει εκτυπώσεις, αρκεί βέβαια να διαθέτεις αυτό που θέλεις να εκτυπωθεί σε cad αρχεία. Μάλλον κάπου κοντά στο παλιό χρηματιστήριο.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #110 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 06:17:10 μμ »
Αγαπητέ Jim40

Δεν σου κρύβω ότι κατά βάση είμαι σκατοχαρακτήρας και αντιπαθώ να ζητάω συγνώμες πόσο μάλλον
Κατά υπόδειξη σου.
Για ιστορικούς λόγους και ΜΟΝΟ σε πληροφορώ ότι το μοντέλο που αναφέρεις δεν πήρε βραβείο όχι επειδή
Ήταν 3d printed ΑΛΛΑ γιατί ήταν κακοφτιαγμένο και μη αληθοφανές. Τόσο απλά.
Τώρα σε παρακαλώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν τον βραβεύσαμε
επειδή το μοντέλο ήταν 3d printed? Και άντε έβγαλες το συμπέρασμα , μας καλείς να του ζητήσουμε και συγνώμη? μήπως να αυτομαστιγωθούμε  κιόλας?

Φιλικά

Κώστας

Επειδή παρακολούθησα απο τις φωτογραφίες την κατασκευή δεν φαίνεται καθόλου κακοφτιαγμένο μοντέλο και είναι χαρακτηριστικό το σχόλειο
On the other hand, the same honorable judges decided to award the gold medal to an aircraft model that had visible gaps (lack of putty) but that's another part of the story. Sh1τ happens and we are all human and make mistakes - even the honorable judges.

http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234941079-118-scale-instytucie-szybownictwa-is-a-salamandra-53-scratchbuild-model/page-4

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #111 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 06:38:09 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Εντάξει, προτείνω λοιπόν στην επομένη έκθεση να δώσουμε σε ΟΛΟΥΣ που είναι εντός συναγωνισμού από ένα 3D printed χρυσό μετάλιο.

Αλλά μετά θα ξεκινήσει η κυβέντα πως το 3D μετάλιο δεν έχει την αίγλη του non 3D. Ασε που μπορεί να βγει κανείς και να πει πως ΚΑΠΟΙΑ μετάλια ΔΕΝ ήταν 3D και δόθηκαν σε "δικούς" μας ανθρώπους και έχουν μεγαλύτερη "αξία" από τα 3D τα οποία είναι υποδεέστερα, για συναρμολογητές και όχι μοντελιστές. Και φυσικά θα πέσουν προτάσεις του τύπου "όσοι έχουν 3D μοντέλα να παίρνουν και 3D μετάλια", άλλοι θα λένε πως αλλοιώνουν το χαρακτήρα του χόμπυ και δεν πρέπει να λμβάνουν καν μέρος, θα ξεκινήσει γενική φαγωμάρα, ζόρικα τα βλέπω τα πράγματα...

Εν ολίγοις πιστεύω πως με 3D ή όχι, ο μοντελισμός, στην Ελλάδδα τουλάχιστον, δεν έχει μέλλον. 10 χρόνια τώρα δεν έχω δει νέο αίμα ενώ απεναντίας έχω δει πολύ αίμα για πολλά και διάφορα. Αφήστε λοιπόν τους 3D εκτυπωτές, μόλις εμφανιστούν όχι μόνο δε θα πάνε το χόμπυ ένα βήμα μπροστά (και μιλάω πάντα για την Ελλάδα) αλλά θα δώσουν ακόμα ένα λόγο φαγωμάρας :(

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 07:20:24 μμ »
Θα μπορούσε να μπεί και κατηγορία 3D για αρχή (αν και διαφωνό αλλά θα ήταν μια λύση)

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 07:27:54 μμ »
Θα μπορούσε να μπεί και κατηγορία 3D για αρχή (αν και διαφωνό αλλά θα ήταν μια λύση)

Αυτό νομίζω το είχε πει και ο Γιώργος σε παλιότερο post στο ίδιο thread.
Νομίζω ότι είναι ο πιο δίκαιη απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν και αυτά
τα μοντέλα στους επόμενους διαγωνισμούς.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 07:29:14 μμ »
Είστε off topic κύριοι  ::salut:: ::nospam::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 07:33:33 μμ »
Θα μπορούσε να μπεί και κατηγορία 3D για αρχή ...
Ακριβώς!!!! Και να πάρει κι ένα 3D printed χρυσό μετάλλιο όπως λέει και ο gkontog πιο πάνω και όλα καλά και ωραία. Ευχαριστημένοι όλοι;

.. άλλες 5 χαμένες σελίδες στο φορουμ... να μην τις χαρακτηρίσω τώρα

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 08:11:50 μμ »
άλλες 5 χαμένες σελίδες στο φορουμ... να μην τις χαρακτηρίσω τώρα
Αγαπητέ φίλε δεν νομίζω, καταλάβαμε ότι ο μοντελισμός δεν είναι τελικά η χαρά της δημιουργίας, άλλα το μετάλλιο, όχι ότι χρειαζόμασταν αυτό το θεμα για να το καταλάβουμε!!!
Νομίζω όμως ότι βγήκαν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τους 3D εκτυπωτές, όπως ότι σε λίγο καιρό θα είναι προσβάσιμα στον καθένα,ήδη από κίνα μπορείς να βρεις με 100δολαρια αρχική, χωρίς να ξέρω ανάλυση κτλ , τώρα το κατά πόσο θα είναι χρήσιμος, και ποιες ικανότητες μπορεί να χρειάζονται, για να γίνουν τα μοντέλα μας καλύτερα, μάλλον δεν μπορώ να το απαντήσω!!! και νομίζω ότι δεν απαντήθηκε!! Αυτό πάντως που καταλαβαίνω είναι ότι χωρίς έτοιμο 3D σχέδιο θα είναι άχρηστος στους περισσότερους από εμάς!!
Πάντως συμφωνώ ότι είναι πολύ κρίμα που δεν βλέπουμε νέο αίμα!!!
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 08:30:34 μμ »
Παρακαλώ να διακοπεί αμέσως η όποια συζήτηση για την κριτική του διαγωνισμού της IPMS.
Εκτός του ότι άλλο είναι το θέμα μας εδώ, όποιος έχει άποψη για την κριτική, να την καταθέσει στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Πέρας.

Εγώ το είπα, εγώ το διάβασα...

Το επόμενο μήνυμα για κριτική θα διαγραφεί πάραυτά...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 08:33:22 μμ »
Εγώ το είπα, εγώ το διάβασα...

Το επόμενο μήνυμα για κριτική θα διαγραφεί πάραυτά...

Spoiler (hover to show)

OK!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 08:40:25 μμ »
Εχοντας δουλέψει επαγγελματικά με 3d cad, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για τα παρακάτω:
1. Εαν καποιος θελήσει να κάνει ένα σωστό μοντέλο (αεροσκαφος, άρμα κτλ) 3d και μετά να το υλοποιήσει σε κλίμακα με σάρκα, οστά και κατάρες και ξόρκια, μπορεί να τελειώσει το σχέδιο ενδεχομένως σε κανένα εξάμηνο (διαθέτοντας βέβαια ένα super dooper προσωπικό H/Y), μετά θα θα το δώσει για "εκτύπωση" και  θα περάσει αλλο   κανά δίμηνο με διορθώσεις .  Ειναι τελείως διαφορετικό να σχεδιάσεις  π.χ. ένα κοχλία απο μια τρίοδη βαλβίδα, πόσο μάλλον να σχεδιάσεις το σπάνιο άρμα που ονειρεύεσαι και καμιά εταιρία δεν το έχει κυκλοφορήσει.
2. Προβλέπω η συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι χρήσιμη  στον μέσο μοντελιστή (αν και προτιμώ τον όρο συναρμολογητή) για να κατασκευάζει διαφορες επαναλαμβανόμενες λεπτομέρειες/εξοπλισμό  σε υπάρχοντα μοντέλα. π.χ. κανένα α/α πύραυλο python, καποια ερπύστρια πέδιλο-πέδιλο, κανένα τροχό με περίεργο πέλμα. Οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να αναλυθεί σε βασικά γεωμετρικά αντικείμενα ή μπορεί να αναπαραχθεί απο βασικά σχήματα που κινούνται ή περιστρέφονται γύρω από κάποιο άξονα.
3. Παράλληλα όμως θα πρέπει να εξελιχθουν περαιτέρω και τα σχεδιαστικά προγράμματα για τον απλό χρήστη που θα μπορουν να υποστηρίξουν το ζητούμενο μοντέλο.
4. H τεχνολογία αυτή θα είναι πολύ χρήσιμη στα after-market βελτιωτικά και στα garage kits. Αλλά εκει δουλεύουν ήδη σχεδιαστές
5. Σιγουρα θα αυξηθούν από την άλλη μεριά του Ατλαντικού οι μοντελαράδες που θα φτιάχνουν τα δικά τους φανταστικά μοντέλα διαστημοπλοίων στο pc και μετα στον εκτυπωτη, και που τα θεωρουν καλύτερα από του Star Wars και έχουν ήδη ένα υπερφουσκωμένο εγώ και δεν δέχονται παρατηρήσεις από κανένα. Για τους ευρωπαίους και τους έλληνες τους βλέπουμε και γελάμε ήδη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 09:36:53 μμ »
2. Προβλέπω η συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι χρήσιμη  στον μέσο μοντελιστή (αν και προτιμώ τον όρο συναρμολογητή) για να κατασκευάζει διαφορες επαναλαμβανόμενες λεπτομέρειες/εξοπλισμό  σε υπάρχοντα μοντέλα. π.χ. κανένα α/α πύραυλο python, καποια ερπύστρια πέδιλο-πέδιλο, κανένα τροχό με περίεργο πέλμα. Οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να αναλυθεί σε βασικά γεωμετρικά αντικείμενα ή μπορεί να αναπαραχθεί απο βασικά σχήματα που κινούνται ή περιστρέφονται γύρω από κάποιο άξονα.
Ακριβώς! Ας βγουν σε λογικές τιμές και έχω να τυπώσω στρατιές από AIM-9, SNEB, όμορφα Lewis για τα διπλάνα μου, Hispano-Suiza για τα Typhoon μου και τόσα άλλα. Αλλά όπως πολύ σωστά λες, ΑΠΛΑ αντικείμενα και όχι ολόκληρο μοντέλο.

3. Παράλληλα όμως θα πρέπει να εξελιχθουν περαιτέρω και τα σχεδιαστικά προγράμματα για τον απλό χρήστη που θα μπορουν να υποστηρίξουν το ζητούμενο μοντέλο.
Και πάλι έχεις μεγάλο δίκιο γιατί Autocad και τα συναφή ΔΕΝ μαθαίνονται απλά και μόνο για χόμπυ.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 12, 2014, 11:39:34 μμ »
Ακριβώς! Ας βγουν σε λογικές τιμές και έχω να τυπώσω στρατιές από AIM-9, SNEB, όμορφα Lewis για τα διπλάνα μου, Hispano-Suiza για τα Typhoon μου και τόσα άλλα. Αλλά όπως πολύ σωστά λες, ΑΠΛΑ αντικείμενα και όχι ολόκληρο μοντέλο.
Και πάλι έχεις μεγάλο δίκιο γιατί Autocad και τα συναφή ΔΕΝ μαθαίνονται απλά και μόνο για χόμπυ.

Autocad ίσως όχι αλλά 3DS MAX η το Gmax που είναι ακόμα πιο απλό μπορεί να μάθει ο καθένας.
Προσωπικά χωρίς να έχω διδαχθεί κάποιο 3d πρόγραμμα ξεκίνησα με το 3DS MAX να φτιάξω ένα
δεξαμενόπλοιο το οποίο είχε προχωρήσει βασισμένο σε σχέδια που είχα βρει online.
Οκ..μπορεί να είμαι γραφίστας(περίπου) αλλά 3d δεν είχα κάνει σε καμία σχολή.Αυτό σημαίνει ότι
όποιος έχει εμπειρία στη χρήση pc και ΘΕΛΕΙ μπορεί να το ψάξει.Μπορεί ο ένας να φτιάξει μόνο
10 AIM-9 και ο άλλος να φτιάξει όλο το αεροσκάφος αλλά το σίγουρο είναι πως όποιον τον ενδιαφέρει
η μέθοδος θα βρει τρόπο να την εκμεταλευτεί.Ο χρόνος από την άλλη είναι όπως τα είπε και ο
ramfighter.
Θα φτιάχνεις για καιρό και θα πρέπει να τυπώσεις και να διορθώσεις και ξάνα από την αρχή.Εκεί
λοιπόν πάει και το θέμα του κόστους...Ίσως αποδειχθεί ποιο ικονομικό να αγοράσεις έτοιμο το
κιτ και απλά να φτιάξεις κάποιο βελτιωτικό.

Σίγουρα θα υπάρξουν κλίμακες, όπως και στις σκρατσιές που βλέπουμε από συνμοντελιστές
όπως πχ ο Tokotai η ο Γιάννης Δόξας, έτσι άλλος θα φτιάχνει κάτι σε χρόνο dt και θα είναι απίστευτο
και άλλος θα το τραβάει για μήνες και το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.
Η τεχνολογία από μόνη της δεν θα κάνει κανέναν από εμάς μάγο.Τα ταλέντα πάντα θα ευδοκιμούν
και οι πολλοί θα κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 12:39:05 πμ »
Αγαπητέ φίλε δεν νομίζω, καταλάβαμε ότι ο μοντελισμός δεν είναι τελικά η χαρά της δημιουργίας, άλλα το μετάλλιο, όχι ότι χρειαζόμασταν αυτό το θεμα για να το καταλάβουμε!!!
X1000 .. και οσον αφορα το θεμα οτι με τους εκτυπωτες θα μπορουμε να βγαζουμε πλεον κ σπανια θεματα, που δεν κυκλοφορει κανεις..να πω αυτο που εχω καταλαβει κ βλεπω οτι κ πολλοι απο το εξωτερικο σε διαφορα φορουμς φαινεται να συμμεριζονται. οτι πολλοι μοντελιστες αν και τους ενδιαφερουν διαφορα θεματα, ποικιλλα, κ τους τραβανε το ενδιαφερον, παρολα αυτα οταν μια εταιρεια βγαλει ενα απο αυτα τα θεματα συνηθως παει ακλαφτο στις πωλησεις. γιατι προτιμουν ολοι να πανε να αγορασουν κ να φτιαξουν ΞΑΝΑ την 500η εκδοση του pz4 ή του spitfire ή του yamato. και φυσικα οι εταιρειες δεν ειναι αγνοι φιλοι της ιστοριας αλλα κοιτουν καθαρα το κερδος τους οποτε κ δεν βγαζουν κατι σπανιο. Περα απο το αν ειναι ευκολο να βρουν τα σχεδια , να κανουν μετρησεις κτλ παντα,ο νομος προσφορας κ ζητησης καθοριζει τι θα βγει

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 11:03:39 πμ »
Είναι ένα ακόμα εργαλείο όπως και ο ταχύτροχος ή όλα τα άλλα που κυκλοφορούν για την ευκολία μας. Αν πιάνουν τα χέρια σου φτιάχνεις ...παπάδες, αν όχι τότε παραμένεις στα έτοιμα. ʼντε να σκανάρεις κανα πύραυλο ή φόρτους οχημάτων. Δεν νομίζω να σκανάρεις τα κομμάτια του μοντέλου και να το ξαναφτιάξεις, αλλά απο την άλλη είναι σαν να δουλεύεις καλούπι. Αυτοί που θα ξέρουν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν ακόμα και μετά από μετρήσεις κάποιο μοντέλο, είναι τόσο λίγοι όσο και αυτοί που κάνουν μοντέλα scratch και δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα. ʼρα ένα ακόμα εργαλείο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Και οι 3D ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ στο παιχνίδι...
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 13, 2014, 11:27:00 πμ »
Φίλοι μου, νομίζω έχετε χάσει την ουσία.
Σε αυτό ίσως συμβάλει και ο λάθος τίτλος του θέματος που θα έπρεπε να είναι για 3D εκτυπωτές.
Δεν υπάρχουν 3D αντιγραφείς με την έννοια την οποία ξέρουμε.  Για να σκαναριστεί ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων χρειάζεται ειδικό scanner laser τριών διαστάσεων και τέτοια, απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχουν καν διαθέσιμα εκτός εργαστηρίων και μεγάλων εταιριών.
Από το scanning μέχρι την εκτύπωση και πάλι παρεμβάλλεται αρκετή δουλειά με λογισμικό σχεδίασης.
Οπότε για αντιγραφή κομματιών ξεχάστε το για τα επόμενα χρόνια.
Εκτύπωση όμως κομματιών μπορεί να γίνει.  Έχουμε αναλώσει όμως πολλές σελίδες για το αν αυτό είναι μοντελισμός ή όχι και έχουμε χάσει την ουσία.  Είτε από κομμάτια πλαστικού σχεδιάσεις και φτιάξεις κάτι εκ του μηδενός, είτε το σχεδιάσεις και το εκτυπώσεις πάλι εκ του μηδενός, δεν αλλάζει τίποτα.  Απλά ο τρόπος που κατασκευάστηκε.
Όπως πολύ σωστά είπε και ο Jim40 ένας εκτυπωτής τριών διαστάσεων δεν είναι παρά ένα ακόμα εργαλείο. Αυτό και τίποτε παραπάνω.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Tags: