Αποστολέας Θέμα: Και οι 3D εκτυπωτές στο παιχνίδι...  (Αναγνώστηκε 27121 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
Απ: Και οι 3D αντιγραφείς στο παιχνίδι...
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 11:01:05 πμ »
Χμ... Πολύ ενδιαφέρον. Και από ό,τι βλέπω τους μοντάρεις και μόνος σου. Μάλλον η 3d εκτύπωση είναι πιο απλήτεχνολογία-υπόθεση από όσο φανταζόμουν. Με 200 δολάρια συν 35 τα ταχυδρομικά είναι μια χαρά εργαλείο για σκρατσιές.

Αυτό των 200 ευρώ δεν έχει ακρίβεια (πάνω από 1mm), ούτε ταχύτητα και αφήνεις γραμμές από τις βαθμίδες - επιπλέον το κόστος είναι για τη βασική διαμόρφωση...
Είναι απλά μία συσκευή για να καταλάβεις τις δυνατότητες που έχει η τεχνολογία 3D...

Και να ήταν μόνο μια φορά...
Τι μας θυμίζεις...
"Τα πνευματικά δικαιώματα είναι δικά μου και μπορώ να το κατεβάζω στην έκθεση σαν δικό μου"...   ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Παράθεση
Δεν έχει κανένα νόημα να μοντελαρεις πλέον,απλώς βάζεις το μηχάνημα να φτιάχνει το μοντέλο και εσύ θα συναρμολογεις !!!!!!!
ʼλλη μία φορά...
Δεν θα χρειάζεται καν να το συναρμολογείς...
Εάν είναι σε κομμάτια, θα μπορείς είτε να το εντυπώσεις και να το χειριστείς όπως ένα κανονικό μοντέλο.
Είτε θα το συναρμολογείς στον υπολογιστή, θα κάνεις όλες τις διορθώσεις εκεί και θα το εκτυπώνεις σωστό και χωρίς κολλήματα ή στοκαρίσματα ή ακόμα και εφαρμογές ρητινών ή φωτοχαραγμένων...
Είτε θα το κατεβάζεις από το net και θα το εκτυπώνεις κατευθείαν ολόκληρο και πλήρες.
Είτε θα το βάφεις στον υπολογιστή, θα κάνεις φθορές και ότι άλλο θέλεις στον υπολογιστή και θα εκτυπώνεις ένα έτοιμο μοντέλο (ή και διόραμα) για την προθήκη ή για την έκθεση...

Μπορείτε τώρα να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τις δυνατότητες του;;;  ::glossa::

Παράθεση
Αν εξαιρέσουμε τον αρχιτέκτονα (δηλ την επαγγελματική χρήση) τις ερασιτεχνικές εφαρμογές δεν τις βλέπω να συγκινούν και πολύ κόσμο για να βάλει το χέρι στην τσέπη...
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
Η τεχνολογία είναι ακόμα στην αρχή...
Πόσα χρόνια πήρε στους μοντελιστές να δεχτούν τα φωτοχαραγμένα;
Χώρια βέβαια που μόλις αγοράσει κάποιος και δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, όλοι μέσα στο φόρουμ θα αποκτήσουν ένα!!!

Παράθεση
Μακάρι να πέφτω έξω πάντως γιατι κι εγώ θέλω ένα μηχανάκι τέτοιο για να μπορώ φτιάχνω μια εξάτμιση, ενα τροχό, μια καλύπτρα, ενα οπλο και οτιδήποτε είναι λαθος ή δεν το συμπεριλαμβάνει ένα κιτ.
Αρχίζετε να μπαίνετε στο πνεύμα - αργά μεν και με πολύ γκρίνια, αλλά μπαίνετε...  ::sprechende_015::
.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:20:15 μμ »
Η τεχνολογία προχωράει, πάρτε το χαμπάρι... Τα ίδια δεν λέγατε και όταν βγήκαν τα βελτιωτικά ρητίνης? Γιατί να τα αγοράσω έτοιμα, από την στιγμή που τα φτιάχνω μόνος μου κτλ? Ότι χάνεται η μαγεία του μοντελισμού?
Και τα Ρ.Ε. δεν είναι κάτι παρόμοιο με το 3d printing? Τα σχεδιάζεις στον υπολογιστή, τα βάφεις και μετά τα εκτυπώνεις.

Υ.Γ. Ανοίξτε τα μυαλά σας, δεν πρόκειται να σας πάρει κανείς το βραβείο στην έκθεση, γιατί όλη αυτή η γκρίνια που διάβασα, κάτι τέτοιο μου θυμίζει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 02:23:14 μμ »
Υ.Γ. Ανοίξτε τα μυαλά σας, δεν πρόκειται να σας πάρει κανείς το βραβείο στην έκθεση, γιατί όλη αυτή η γκρίνια που διάβασα, κάτι τέτοιο μου θυμίζει.
Ετσι! Μπράβο ρε Αλέξη, ας φιάχνει ο καθένας ότι θέλει, όπως θέλει, χόμπυ είναι, δε χρειάζεται να κυνηγιόμαστε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 10:15:54 μμ »
Η τεχνολογία προχωράει, πάρτε το χαμπάρι... Τα ίδια δεν λέγατε και όταν βγήκαν τα βελτιωτικά ρητίνης? Γιατί να τα αγοράσω έτοιμα, από την στιγμή που τα φτιάχνω μόνος μου κτλ? Ότι χάνεται η μαγεία του μοντελισμού?

Δε θα το έλεγα γκρίνια,ούτε καν ότι κυνηγιόμαστε.Απλά ....εκφέρουμε διαφορετική άποψη. Θεμιτό πιστεύω,αρκεί να υπάρχει υγιής διάλογος και ανταλαγή απόψεων.Κανείς δεν είπε ότι και αυτά δεν θεωρούνται μοντέλα.Όπως επίσης ότι χάνεται η μαγεία του μοντελισμού με το να χρησιμοποιήσεις βελτιωτικά -ειπώθηκε πως η μαγεία χάνεται όταν δε κοπιάσεις και το πάρεις έτοιμο με ένα κλίκ,ή δε λερώσεις τα χέρια σου με μπογιές και ζουμιά για να το ζωντανέψεις.
Προσωπικά χρησιμοποιώ τα πάντα,ότι μπορείς να φανταστείς.Ακόμη και cnc αν χρειαστεί για κάποιο κομμάτι που μου είναι πολύ δύσκολο να σκρατσάρω.
Η διαφωνία-απορία που τέθηκε από πλευράς μου τουλάχιστο,ήταν στο αν το αποτέλεσμα ενός τέτοιου αντιγραφου εξολοκλήρου φτιαγμένο σε μηχάνημα θεωρείται scratch ή όχι.Ακούσαμε όλες τις απόψεις,κρατάμε τα συμπεράσματά μας,συνεχίζει αυτό που αρέσει να κάνει ο καθένας.

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 10:54:10 μμ »
Καλησπέρα

Σαν επαγγελματίας και βαθειά χωμένος στο 3d printing θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου. Κατ'αρχήν καλό είναι να γνωρίζουμε οτι τα πρωτότυπα απο την σειρά Brasin της  Eduard είναι ΟΛΑ απο πριντερς. Επίσης πολλά από τα Aires.
Είναι λίγο υποκριτικό λοιπόν να λέμε οτι αυτό δεν είναι μοντελισμός. Προσωπικά έχω σχεδιάσει και χρησιμοποιήσει σε μοντέλο μου
τέτοια κομμάτια. Μου έκανε την ζωή ευκολότερη αλλά το μοντέλο πήρε κοντά στα 2 χρονια να τελειώσει !
Πιστεύω οτι οι πριντερ αυτοί θα λειτουργήσουν όπως και οι απλοί πριντερ ,όλοι έχουμε απλούς πριντερ στα απίτια μας
ελάχιστοι όμως τυπώνουν χαλκομανίες.
Ας μην αγχωνόμαστε λοιπόν όπως φτιάχνουμε τα μοντέλα της Tamiya που είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένα σε υπολογιστή έτσι θα φτιάχνουμε και τα καινούργια. Η διαφορά θα είναι ότι τώρα θα δούμε μοντέλα σπάνια που δεν θα βλέπαμε απο μεγάλες εταιρίες και με εκπληκτική λεπτομέρεια.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτω φωτό απο το μοντέλο μου όπου το πολυβόλο είναι 3d printing .

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 11:06:27 μμ »
 ::salut::

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 11:10:51 μμ »

Και το υπόλοιπο scratch! Βγάλε όμως καμιά φωτό της προκοπής, στραβώθηκα!  :mrgreen: :twisted: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 11:39:30 μμ »
Καλησπέρα

Σαν επαγγελματίας και βαθειά χωμένος στο 3d printing θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου. Κατ'αρχήν καλό είναι να γνωρίζουμε οτι τα πρωτότυπα απο την σειρά Brasin της  Eduard είναι ΟΛΑ απο πριντερς. Επίσης πολλά από τα Aires.
Είναι λίγο υποκριτικό λοιπόν να λέμε οτι αυτό δεν είναι μοντελισμός. Προσωπικά έχω σχεδιάσει και χρησιμοποιήσει σε μοντέλο μου
τέτοια κομμάτια. Μου έκανε την ζωή ευκολότερη αλλά το μοντέλο πήρε κοντά στα 2 χρονια να τελειώσει !
Πιστεύω οτι οι πριντερ αυτοί θα λειτουργήσουν όπως και οι απλοί πριντερ ,όλοι έχουμε απλούς πριντερ στα απίτια μας
ελάχιστοι όμως τυπώνουν χαλκομανίες.
Ας μην αγχωνόμαστε λοιπόν όπως φτιάχνουμε τα μοντέλα της Tamiya που είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένα σε υπολογιστή έτσι θα φτιάχνουμε και τα καινούργια. Η διαφορά θα είναι ότι τώρα θα δούμε μοντέλα σπάνια που δεν θα βλέπαμε απο μεγάλες εταιρίες και με εκπληκτική λεπτομέρεια.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτω φωτό απο το μοντέλο μου όπου το πολυβόλο είναι 3d printing .

Λιγα λογια αλλα τοσο ζουμερα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 12:05:57 πμ »
Όντως και προχωράει η τεχνολογία και βγαίνουν εργαλεία που μας εξυπηρετούν στο χόμπυ μας.
Παλαιότερα ας πούμε έκοβες τα σανιδάκια ένα ένα για να φτιάξεις μια παράγκα, τώρα υπάρχουν
έτοιμα laser-cut κιτ με φανταστική ακρίβεια στα κοψίματα. Έλα όμως που εμένα μου αρέσει αρκετά
να τα φτιάχνω μόνος μου κι ας μου παίρνει 3πλάσιο χρόνο στην καλύτερη. Ωραία τα καθίσματα ρητίνης
αλλά χάζεψα με το κάθισμα που έφτιαξε ο Σταμάτης στο Ιμπαλα. Είναι πως προτιμάει ο καθένας να
διαθέσει το χρόνο του και τώρα μάλιστα με την γενική κατάσταση ο σοφός Λαός λέει "πενία τέχνας
κατεργάζεται".
Κι ας μην ξεχνάμε πόσο ποιοτικά αλλά και τι αξίας είναι τα χειροποίητα ιστιοφόρα Admiralty Models
που υπάρχουν σε αρκετά μουσεία φτιαγμένα εδώ και 200 χρόνια σε σχέση με τα laser cut αντίστοιχα
επώνυμα της αγοράς όπου κι εκεί χρειάζεσαι μεγάλη μαεστρία και μεράκι . Πόσο μάλλον εάν ασχολήσαι
με "μασημένη τροφή".

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 01:15:12 πμ »
...Σαν επαγγελματίας και βαθειά χωμένος στο 3d printing θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου...
Με τι υλικό τυπώνουν οι 3d printers και τι κόλλα χρειάζονται τα κομμάτια για να κολληθούν;

όλοι έχουμε απλούς πριντερ στα απίτια μας ελάχιστοι όμως τυπώνουν χαλκομανίες.
...λόγω του προβλήματος με το άσπρο χρώμα 8)

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 07:13:47 πμ »
Με τι υλικό τυπώνουν οι 3d printers και τι κόλλα χρειάζονται τα κομμάτια για να κολληθούν;

...λόγω του προβλήματος με το άσπρο χρώμα 8)

Υπάρχουν διαφόρων ειδών πλαστικά - δημιουργούνται όμως και άλλα...
Μία κυανοακρυλική είναι ότι πρέπει...

Το κακό μέχρι στιγμής είναι το κόστος των μηχανημάτων που έχουν μεγάλη ακρίβεια - τα οικιακά κάνουν μέχρι και 10.000 ευρώ...
Ειδάλλως με ακρίβεια 0,2mm μπορείς να βρεις από τα 2.000 ευρώ και ύστερα θα πρέπει να εξαφανίσεις τις γραμμές, δύσκολο γιατί δεν είναι και τόσο σκληρό το υλικό...
.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 16, 2013, 07:42:31 πμ »
Αναλόγως το πόσο πολύ θα αρχίζουν να χρησιμοποιούνται. σε 5-10 χρόνια θεωρώ οι τιμές θα είναι τρομερά μικρότερες και πιο προσιτές με εξαιρετική ποιότητα στην λεπτομέρεια.
Απλά όπως σε όλα έτσι και σε αυτά είναι θέμα χρονου

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 07:22:35 μμ »
δεν ξέρω εάν κάνω λάθος,...λέει ότι αυτός ο 3d εκτυπωτής κάνει 720 ευρώ ?
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=201251&page=1
http://3dprint.elettronicain.it/

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 07:39:13 μμ »
ευχαριστώ για την μεταφορά του θέματος :wink:..

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 07, 2014, 07:49:52 μμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 09:43:35 μμ »
Και με 3D εκτυπωτή πάλι μοντελισμός θεωρείται. Αν είναι να γυρίσουμε όλοι πίσω στην εποχή που τα μοντέλα δεν είχαν ούτε κόκπιτ και φτιάχναμε καθίσματα με φύλο πλαστικου απο κεσεδάκι. Τυπώνεις τα κομμάτια και τα συναρμολογείς. Και μάλλιστα στο σάιτ με τον Εδεσαίο μοντελιστή, η δημιουργία των κομματιών είναι δικιά του. Δεν τα παρήγγειλε. Τα σχεδίασε μόνος του στον υπολογιστή μετά απο έρευνα και τα κόλησε. Αν είναι να παρατήσουμε τα έτοιμα μήκη πλαστικού και φύλλα πλαστικού που υπάρχουν, να παρατήσουμε και ταχύτροχους και να πάμε 40 χρόνια πίσω ή και περισσότερο γιατί όπως και να το κάνεις αυτός που το "έφτιαχνε μόνος του χωρίς τρυπάνια και σεα μεα έκανε μοντελισμο και δεν έκλεβε".
Και για το συγκεκριμένο μοντέλο με το ανεμόπτερο οι κριτές στον διαγωνισμό που το πήγε πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη αν θέλουν να λέγονται κριτές.
Το μοντέλο δεν τυπώθηκε έτοιμο. Συναρμολογήθηκε, βάφτηκε, μπήκε σε βάση και όλα τα σχετικά. Δηλαδή αν είχε παραγγείλει τα διάφορα αξεσουάρ απο κάποια εταιρεία, δεν θα είχαμε πρόβλημα να τον πούμε μοντελιστή?
Εντάξει και το σώμα του ελικοπτέρου είναι τυπωμένο και λοιπόν? Πάμε 20 χρόνια πίσω όταν άρχισαν να έρχονται και στην Ελλάδα τα έτοιμα μήκη πλαστικού σε τετράγωνες ή στρογγυλές διατομές.
Αν κάποιος έφτιαχνε το σώμα του ανεμοπτέρου απο μήκη έτοιμου πλαστικού δεν θα λέγαμε οτι κλέβει σε σχέση με έναν που έκανε τα μήκη πλαστικού με το χέρι ή με χάλκινους σωλήνες για να πετύχει την ακριβή διατομή?
Είναι ένα ακόμα εργαλείο που ανοίγει άπειρες δυνατότητες. Θα μπορούσαμε αργότερα να φτιάχνουμε και καλούπια μεταλλικά για να χρησιμοποιούμε πλαστικό παρόμοιο με αυτό που έχουν τώρα τα μοντέλα μας

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 10:33:14 μμ »
Σε κανενα σχολιο ( απο οσα διαβασα εγω τουλαχιστον ) δεν εγινε αναφορα στις μοντελιστικες εταιρειες...Αν η 3δ εκτυπωση γινει οικονομικα προσιτη σε ολους τι νομιζετε θα κανουν οι δρακοταμιγιες κλπ ?? θα κλεισουν ?? ΟΧΙ !! Θα αρχισουν πλεον αντι να πουλανε κιτ να πουλανε τα σχεδια για την εκτυπωση...Ετσι εξανεμιζετε και το θεμα οτι ο "μοντελιστης" δαπανησε χρονο και κοπο να σχεδιασει,και οτι παραμενει μοντελιστης...
Και κανω την εξης απλη ερωτηση ? Ποσοι απο εμας ειπαμε με "καμαρι¨ οτι το ταδε μοντελο ειχε 400 κομματια για να φτιαχτει ? !! ( Νταξ δε λεω  και για κατι ακραια του στυλ 500 κομματια μονο ερπυστριες  :evil: :evil: :evil: )
Φανταστειτε λοιπον αυριο τον 16χρονο gadget-freak να βαλει διπλα απο τον Βασιλικο Τιγρη σας εναν αλλο που αποτελειται απο 8 κομματια,Και να σας πει εντελως απλοικα...το μονο που ηθελε ηταν ενα καλο βαψιμο για να αναδειχτει.....

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 10:53:40 μμ »
Μην γυρίσουμε στη συγκεκριμένη κουβέντα βρε παιδιά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 01:14:43 πμ »
Αγαπητέ Jim40

Δεν σου κρύβω ότι κατά βάση είμαι σκατοχαρακτήρας και αντιπαθώ να ζητάω συγνώμες πόσο μάλλον
Κατά υπόδειξη σου.
Για ιστορικούς λόγους και ΜΟΝΟ σε πληροφορώ ότι το μοντέλο που αναφέρεις δεν πήρε βραβείο όχι επειδή
Ήταν 3d printed ΑΛΛΑ γιατί ήταν κακοφτιαγμένο και μη αληθοφανές. Τόσο απλά.
Τώρα σε παρακαλώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν τον βραβεύσαμε
επειδή το μοντέλο ήταν 3d printed? Και άντε έβγαλες το συμπέρασμα , μας καλείς να του ζητήσουμε και συγνώμη? μήπως να αυτομαστιγωθούμε  κιόλας?

Φιλικά

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 02:17:48 πμ »
Παρακαλώ να διακοπεί αμέσως η όποια συζήτηση για την κριτική του διαγωνισμού της IPMS.
Εκτός του ότι άλλο είναι το θέμα μας εδώ, όποιος έχει άποψη για την κριτική, να την καταθέσει στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Πέρας.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 02:43:19 πμ »
Εγω παντως που σα νεος βλεπω το μελλον και σπαω τα @#@!$@#$ μου να δω πως θα βγαλω αυτα που πρεπει να βγαλω για να κανω τα φυσιλογικα βηματα που κανει καθε ανθρωπος στη ζωη του, σκεφτομαι οτι αυτοι οι εκτυπωτες(προοδος της τεχνολογιας) ισως ειναι μια ευκαιρια για ενα ανοιγμα στη παραγωγη μοντελων. Δεν ξερω τι μπορουν να κανουν(αυτα που ειπε ο Κωστας ειναι ακρως ενθαρυντικα) αλλα καποιος σοβαρος επιχειρηματιας με γνωσεις οχι μονο απο το χωρο του μοντελισμου αλλα και με γνωσεις απο τις επιστημες του μαρκετινγκ και της διοικησης επιχειρησεων θα κανει το ανοιγμα.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 07:52:35 πμ »
Το λιώσαμε το θέμα. Αντε και βγήκαν οι εκτυπωτές αυτοί σε ευρεία κυκλοφορία, ότι θέλει ο καθένας κάνει, χόμπυ είναι ρε παιδιά δεν είναι επιστήμη, σας αρέσει το αποτέλεσμα των 3D, το κρατάτε, δε σας αρέσει το πετάτε. Αμάν δηλαδή με το ποιος είναι μοντελιστής ή όχι, εντάξει εγώ λοιπόν ΔΕΝ είμαι και περιμένω να δω που θα πάνε τα πράγματα. Αν οι 3D εκτυπωτές ρίξουν τις τιμές και ανεβάσουν την ποιότητα, τότε ζήτω οι 3D εκτυπωτές, αν όχι, το ίιδο μου κάνει.

Αλλά νομίζω πως τελικά το θέμα είναι τα βραβεία στις εκθέσεις, μην τύχει και αυτός που έχει 3D μας φάει την πρωτιά. Λυπηρό κατ' εμέ αλλά δείτε το και αλλιώς, πάρτε 3D εκτυπωτή και τυπώστε ΟΤΙ βραβείο θέλετε από όποια έκθεση θέλετε και είστε καλυμένοι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 09:00:55 πμ »
Το λιώσαμε το θέμα. Αντε και βγήκαν οι εκτυπωτές αυτοί σε ευρεία κυκλοφορία, ότι θέλει ο καθένας κάνει, χόμπυ είναι ρε παιδιά δεν είναι επιστήμη, σας αρέσει το αποτέλεσμα των 3D, το κρατάτε, δε σας αρέσει το πετάτε. Αμάν δηλαδή με το ποιος είναι μοντελιστής ή όχι, εντάξει εγώ λοιπόν ΔΕΝ είμαι και περιμένω να δω που θα πάνε τα πράγματα. Αν οι 3D εκτυπωτές ρίξουν τις τιμές και ανεβάσουν την ποιότητα, τότε ζήτω οι 3D εκτυπωτές, αν όχι, το ίιδο μου κάνει.

Αλλά νομίζω πως τελικά το θέμα είναι τα βραβεία στις εκθέσεις, μην τύχει και αυτός που έχει 3D μας φάει την πρωτιά. Λυπηρό κατ' εμέ αλλά δείτε το και αλλιώς, πάρτε 3D εκτυπωτή και τυπώστε ΟΤΙ βραβείο θέλετε από όποια έκθεση θέλετε και είστε καλυμένοι.

::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 09:21:21 πμ »

Έτσι ακριβώς!  Προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου να μπορώ να φτιάξω το εσωτερικό των πολιτικών που φτιάχνω, βαλίτσες, εφόδια επίγειας εξυπηρέτησης, σκάλες και όλα τα συναφή στην 1/144 που υπάρχουν ελάχιστα και πανάκριβα γιατί δεν υπάρχει ζήτηση...
Η τεχνολογία προχωράει... Πριν, όχι και τόσα πολλά χρόνια, πως τυπώνατε χαλκομανίες;  Αν θυμάμαι υπήρχε το χαρτί της hasegawa το οποίο ένα μικρό κομματάκι έκανε όσο ένα μοντέλο, έπρεπε να βαφτεί με το χέρι και να περαστεί βερνίκι (που liquid decal film τότε) και αν έβγαιναν όπως έπρεπε και άντεχαν.  Τώρα, το χαρτί είναι εύκολο να βρεθεί σε λογική τιμή, σχεδιάζουμε ή αντιγράφουμε ή σκανάρουμε ότι θέλουμε, το τυπώνουμε στο σπίτι μας στον έγχρωμο εκτυπωτή μας και έτοιμες οι χαλκομανίες.
Το ίδιο πράγμα δεν είναι;  Το έχουμε λιώσει όντως το θέμα και ο Γιώργος το έθεσε ακριβώς όπως πρέπει!

Α, και κάτι που διάβασα πρόσφατα αλλού.  Μερικές εταιρίες που φτιάχνουν μοντέλα, τυπώνουν πρώτα τα κομμάτια σε 3D εκτυπωτές για έλεγχο και διόρθωση λαθών και στο τέλος φτιάχνουν τα ακριβά καλούπια.
I rest my case...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 09:36:46 πμ »
Κι όποιος είναι και μοντελιστής και ...μακαρονάς,την πάτησε δυο φορές!!! ::glossa::
http://3dprintingindustry.com/2014/01/09/print-pasta-fazul-right-plate/

Tags: