Αποστολέας Θέμα: F-5 B HAF Jordan ''Το αραβικό άτι του Αιγαίου'' 1/48  (Αναγνώστηκε 25130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
Απ: F-5 B HAF Jordan ''Το αραβικό άτι του Αιγαίου'' 1/48
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:28:46 πμ »
Τα χτυπηματα ειναι απανωτα!
Οπου κι αν κοιταξω 5ρια βλεπω!
Και 5ρια που εχω στο προγραμμα ...............καποια στιγμη.
Καπετανιο πολυ ωραιο (ναι καλα ,μονο ωραιο ....αψογο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Και το σβησιμο μ'αρεσει και το παντσεροτσιπινγκ μ'αρεσει και ολα.
Ειμα περιεργος ομως για τα ξεθωριασματα.
Εγω θα τα ειχα κανει ηδη (με τον αερογραφο,τυπου Fading,οπως παντα) και μετα θα ακολουθουσαν τα τσιπινγκ καιτα wash.
Aναμενω (καρβουνο αναμενο) την συνεχεια του "ξεβρακωματος"
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:33:49 πμ »
Μιχαλιό σε ευχαριστώ ,η συνταγή είναι δοκιμασμένη λαδάκια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:36:09 πμ »
Μιχαλιό σε ευχαριστώ ,η συνταγή είναι δοκιμασμένη λαδάκια!
Αν και έγιναν κάποια φωτίσματα σε πράσσινο και καφέ με ανοιχτότερο  του βασικού με τον αερογράφο ,χάθηκαν με την παρκετίνη ,οπότε τώρα έχοντας καλή βάση και επιφάνεια και βοηθούμενος από τα washes που θα ακολουθήσουν ,θα πέσουν τα λάδια σε ανοιχτότερους τόνους!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 11:19:07 πμ »
Πολύ όμορφο το τσίπινγκ!Τελικά η ταινία δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το πινελάκι.Θυμάμαι σε ένα 104 που είχα κάνει δεν είχε στεγνώσει καλά το χρώμα και με το του έβγαλα τα μασκαρίσματα η ταινία αποκάλυψε το αλουμίνιο από κάτω πολύ ρεαλιστικά!
Σταμάτη αν δεν σου είναι κόπος γράψε μας μετά τα ξεθωριάματα τι απόχρώσεις χρησιμοποίησες από λάδια. :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 11:31:15 πμ »
Πολύ όμορφο το τσίπινγκ!Τελικά η ταινία δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το πινελάκι.Θυμάμαι σε ένα 104 που είχα κάνει δεν είχε στεγνώσει καλά το χρώμα και με το του έβγαλα τα μασκαρίσματα η ταινία αποκάλυψε το αλουμίνιο από κάτω πολύ ρεαλιστικά!
Σταμάτη αν δεν σου είναι κόπος γράψε μας μετά τα ξεθωριάματα τι απόχρώσεις χρησιμοποίησες από λάδια. :wink:
Λάμπρο το σωστό τσίπινγκ είναι αυτό που γίνεται περιπου με τον ίδιο τρόπο όπως στο πραγματικό ....γιάυτό και είναι πολύ ρεαλιστικό το θέμα είναι να μπορείς να το ελέγξεις ,πολλές φορε΄ς η ταινία βγάζει περισσότερο από αυτό που θέλεις ....για τα λάδια φίλε ,εννοείτε!

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 11:50:28 πμ »
Εισαι φοβερος!! μπραβο σου!!! καλη συνεχεια..!!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 11:54:03 πμ »
Εισαι φοβερος!! μπραβο σου!!! καλη συνεχεια..!!!

Spoiler (hover to show)

Στάθη σε ευχαριστώ πολύ!Λογικά ναι και εγώ έναμελ έβαλα για ασημί,απλά τα ακρυλικά που θα βάλεις μετά ,αραιωσέ τα αρκετά και ρίξε στρώσεις στρώσεις  ώστε να επιτύχεις ένα λεπτό στρώμα χρώματος ,τότε πιστευω οτι θα μπορείς να το γδάρεις έτσι ,μεγάλη προσοχή μετά στα μασκαρίσματα!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 11:54:49 πμ »
Επεσε και το γκρι.....βέβαια είχαμε και απώλειες στο κάμο ,μετά από δύο χέρια παρκετίνη παραμένει πολύ ευαίσθητο ,γιάυτό και έφευγε πολύ απαλά με την οδοντογλυφίδα ,δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα!!!

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 12:20:08 μμ »
ok!!

Και τωρα θα κλειδωσεις ολα τα χρωματα με 2 χερια παρκετινη για να αρχισεις γουος με Λαδια??

Ποστ Shading ??

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 01:13:35 μμ »
Ακριβώς Στάθη ,ποστ δε χρειάζεται με αυτή τη διαδικασία......θα γίνει το wash χοντρο ,όχι αραιωμένο ,θα σκουπιστεί όλο το μοντέλο και θα δέσουν όλα τα χρώματα δημιουργόντας σκια στα πάνελς τους ,μετά θα πέσουν τα λάδια και το τελικό θα είναι σαν ποστ ,μετά το wash όμως!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 03:35:51 μμ »
Δειτε λίγο το wash ,Black ivory & raw umber με ελάχιστο διαλυτικό για να μπαίνει στις γραμμώσεις ...απλώνουμε μετράμε μέχρι το δέκα  :mrgreen: και σκουπίζουμε με χαρτί ή υφασμα!Στο μπεζ θα επιμείνουμε περισσότερο με καθαρό πανί....τα πανί το βάζω στεγνό ,χωρίς καθόλου διαλυτικό .....

Οταν τελειώσει η διαδικασία θα σας δείξω το αποτέλεσμα πριν ακριβώς τα φωτίσματα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 03:36:27 μμ »
Φανταστικό!!

Θα μου ηταν πολύ χρησιμοι οι κωδικοί των χρωμάτων , μιας και έχω στα σκαριά ενα Ιρανικό F-4 !!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 04:44:50 μμ »
Δειτε λίγο το wash ,Black ivory & raw umber με ελάχιστο διαλυτικό για να μπαίνει στις γραμμώσεις ...απλώνουμε μετράμε μέχρι το δέκα  :mrgreen: και σκουπίζουμε με χαρτί ή υφασμα!

ʼρα να μην νιώθω και τόσο άσχετος που δεν μου πετυχαίνει το τυπικό "1/10 λάδι σε διαλυτικό και το αφήνουμε να τρέξει στη γράμμωση" κλπ κλπ. Χώνεις πράμα αβέρτα, ε;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 04:55:24 μμ »
Σπύρο σε ευχαριστώ ,θα βάψεις με citadel;;;

Γιάννη ο κάθε ένας  μας κάνει ότι τον βολευει και του πάει ,στο μοντελισμό δεν  υπάρχει πρέπει !Αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα ....όντως ρίχνω πολύ πράμα για να το βγάλω μετα!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 04:56:45 μμ »
ʼρα να μην νιώθω και τόσο άσχετος που δεν μου πετυχαίνει το τυπικό "1/10 λάδι σε διαλυτικό και το αφήνουμε να τρέξει στη γράμμωση" κλπ κλπ.
Εχεις μεγάλη παρέα σε αυτό... ::eusa_wall::

Καπετάνιε μας έχει ξαποστείλει!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 05:14:34 μμ »
Spoiler (hover to show)
Έχεις πάρει φόρα με τα αεροσκάφη και μ΄αρέσει!  ::thumbleft::
Αναμένω το αποτέλεσμα μετά το wash με τον τρόπο πού το έκανες.
Θα το περάσεις κι άλλο πιο αραιό ή μόνο αυτό;
 ::salut::

"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος Pyrgiotis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πύργος Ηλείας
  • Σπύρος
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 05:23:39 μμ »
Σπύρο σε ευχαριστώ ,θα βάψεις με citadel;;;

Χρόνια τώρα βάφω με σμάλτα Humbrol, αλλά στην επόμενη επίσκεψη μου στην Αθήνα σκέφτομαι να κάνω κάποια δοκιμη με κάτι άλλο.

Βασικά δεν τα πάω πολύ καλά με τα mix και προσπαθώ να βρω τις αποχρώσεις έτοιμες.
Το special tan FS 20400 με καίει πιο πολύ που απότι διάβασα ειναι περίεργη απόχρωση.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 05:31:02 μμ »
Έχεις εφαρμόσει ωραίες τεχνικές και το αποτέλεσμα αναμένεται κορυφαίο.
Δύο πραγματάκια να σε ρωτήσω, αν και δάμασες το θηρίο.
-Είδες αν το αλεξινέμιο πατάει καλά έχοντας το σκοπευτικό από κάτω;
Είχα τρίψει τη βάση του σκοπευτικού πάρα πολύ, σχεδόν πάχος σελίδας το είχα φτάσει για να μη βρίσκει με το αλεξινέμιο.
- Επίσης για το αλεξινέμιο, έχω την εντύπωση πως το αυλάκι είναι λίγο ριχό και στη δική μου περίπτωση με το ίδιο μοντέλο, χρειάστηκε λίγο στοκάρισμα γιατί δημιουργούσε σκαλοπάτι με την υπόλοιπη κατασκευή. Το έχεις under control :?:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 12:44:55 πμ »
Σταμάτη πολύ ωραίο το τσιπινκ...βάζεις τελικά πολύ πραμα στο wash....(μου το λεγες εσύ αλλά δεν φανταζόμουν τόσο :roll: :roll:) ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 09:39:25 πμ »
Kαλημέρα σε όλους!
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στο θέμα ,έτσι πραγματικά αξίζει ο μοντελισμός και τα φόρουμ ....κουβεντούλα και ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών!

::arrowred::Γιώργο φιλαράκι ,δεν κάνω τίποτα εξειδικευμένο ,απλά καθημερινά υλικά μοντελισμού βαλμένα με σωστή σειρά πιστευω,και όλα αυτά μετά από πολλές πατάτες που ακόμα και σήμερα δεν τις αποφευγω!Ας πούμε οτι έχω βρει τρόπο να τις κάνω κομμάτι του μοντέλου.

::arrowred::Γιατί ρε Πανούλη αφού είσαι και εσύ 48αρης και κάπου έβαλες και εσύ το χεράκι σου ,σε ευχαριστώ φίλε!

::arrowred::Σπύρο ευχαρίστως να μιλήσουμε για τα χρώματα απλά να ξέρεις οτι οι μίξεις είναι αρκετές και τα μείγματα που θα φτιάχνεις θα πρέπει να τα δοκιμάζεις πάνω σε παλιό μοντέλο και θα πρέπει να στεγνώνουν για να δεις την πραγματική απόχρωση ....
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΠΕΖ.........UNGOR FLESH....CERAMITE WHITE ......ZAMESI DESERT
ΚΑΦΕ........................DRYAD BARK.......CERAMITE WHITE.......CADIAN FLESHTONE
ΠΡΑΣΣΙΝΟ................CALIBAN GREEN..CELESTRA GREY.........AVERLAND SUNSET
ΓΚΡΙ.........................CELESTRA GREY...CERAMITE WHITE
Oλες οι μίξεις έγιναν σε μεγαλύτερη ποσότητα και παραμένουν σε μουκαλάκια για διορθώματα στο τέλος...επίσης τα ψέκασα βάζοντας άζαχ...η καινούργια σειρά της citadel έχει ένα σατινέ-ματ φινίρισμα!
Θα προτεινα βέβαια να δεις μήπως βρεις τις αποχρώσεις αυτούσιες σε gunze τα πράγματα θα σου ήταν πολύ απλά και με πιό σίγουρο αποτέλεσμα!όπως και να έχει ευχομαι οτι καλύτερο και για ότι θες εδώ είμαστε!

::arrowred::Φίλε Β737 (δεν ξέρω το ονομά σου)έχεις δίκιο έχει ένα θέμα εκεί με τη ρητίνη ,και εγώ το έτριψα πάρα πολύ για να το καθήσω στο αλεξήλιο των οργάνων ,και στο αλεξηνέμιο  έκανα dry fit .Eχει καλή εφαρμογή από οτι είδα ,έχει και μια υποψία καμπουρίτσας στη βάση του μπροστά .Σίγουρα θα στοκαριστεί και θα βαφτεί για να γίνει ένα με την άτρακτο ...δε σου κρύβω οτι φοβάμαι τα τριψήματα κοψίματα στα διαφανή .Σε ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σου!

::arrowred::Αλεξ μια φωτογραφία ,χίλιες λέξεις ,αυτό εννοούσα ,οταν λέμε πολύ ,εννοούμε πολύυυυυυυ!!! :mrgreen:

Ελπίζω οτι σήμερα θα δούμε και το τελικό του wash .....φορτίζω τη μηχανή και επανέρχομαι .....οχι θα γλυτώνατε ....νομίζατε! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 10:48:25 πμ »
Λοιπόν συνέχεια με το αποτέλεσμα του ''Wash με το φτυάρι'' :mrgreen:

Και όπως σχεδόν πάντα οι Πατατες Γιώργο δεν αποφευγονται ......δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο κατά τα wash τα ασημένια έχασαν τη γυαλάδα του ,σχετικά είμαι οκ γιατί μιλάμε για αλουμίνιο...σε κάποια σημεία όμως άρχισε να φευγει το silver ...η λύση ήταν η εξής (για το επόμενο βέβαια και για όσους το επιχειρήσουν )άλλο ένα χοντρό χέρι παρκετίνης τοπικά στα ασημένια και οχι υπερβολική ποσότητα λαδιού εκεί....
 Η δευτερη πατάτα ..σκούρινε πολύ το γκρι ανοιχτό από κάτω με το wash,πιστευω οτι θα το φέρω αρκετά στο χρώμα που πρέπει με τα λάδια μια και πιάνουν τέλεια σε ανοιχτότερα χρώμτα ...η λύση ..πάλι άλλο ένα χέρι παρκετίνη ,να γίνει ακόμα πιό γυαλιστερο ή πέρασμα με νοτισμένο πανάκι με white spirit με τα όποια ρίσκα βέβαια ....η απο την αρχή ακόμα ανοιχτότερο γκρι από αυτό που πραγματικά χρειάζεται!Για πάμε με τις φωτο και βλέπουμε!!!!

Στην ουρά φάνηκε το διακριτικό πριτσίνωμα που έγινε κτά τη διάρκεια της συναρμολόγησης ....επέλεξα μερικά σημεία που φαίνονται και στο πραγματικό αεροσκάφος και απέφυγα να το πριτσινώσω παντού!
Τα χρώματα τώρα έδεσαν και ''ζεστάθηκε ''το ψυχρό κίτρινο χάρη στην ύπαρξη του Raw Umber στο wash.

Αυτά για τώρα ,προσανατολίζομαι για Ιορδανικά σήματα πριν των λαδιών και μετά τα Ελληνικά!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:46:25 πμ »
Πολύ πετυχημένο wash,μπράβο Σταμάτη! ::salut:: ::salut::
Την ατυχία με το μεταλλικό της ΜΜ τη σκεφτόμουν αλλά νόμιζα δεν θα σου έβγαζε πρόβλημα.Είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητα τα συγκεκριμένα και πιστεύω η καλύτερη λύση για τα metalizer είναι κάποιο ακρυλικό βερνίκι.Μόνο τότε δεν τα επιρεάζει το λάδι και το white spirit.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:48:37 πμ »
Πολύ πετυχημένο wash,μπράβο Σταμάτη! ::salut:: ::salut::
Την ατυχία με το μεταλλικό της ΜΜ τη σκεφτόμουν αλλά νόμιζα δεν θα σου έβγαζε πρόβλημα.Είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητα τα συγκεκριμένα και πιστεύω η καλύτερη λύση για τα metalizer είναι κάποιο ακρυλικό βερνίκι.Μόνο τότε δεν τα επιρεάζει το λάδι και το white spirit.
Ναι φίλε αλλά και εγώ το ξέσκισα στο τρύψιμο ,απλά ήθελε λίγο προσοχή περισσότερη εκεί ,μια και δεν έφευγε με το πάρα μικρό!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:53:42 πμ »
Ναι φίλε αλλά και εγώ το ξέσκισα στο τρύψιμο ,απλά ήθελε λίγο προσοχή περισσότερη εκεί ,μια και δεν έφευγε με το πάρα μικρό!
Ναι με λιγότερο τρίψιμο δεν θα είχες πρόβλημα.Αντε να δούμε και τα ξεθωριάσματα. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 01:20:39 μμ »
Ωραίο το wash φίλε!
Αν έβρεχες ελάχιστα το πανί με διαλυτικό για να το σκουπίσεις; Λογικά θα απέφευγες τόσο τρίψιμο ώστε να σου σηκώσει χρώμα, εκτός αν προσπαθούσες να πετύχεις διαφορετικό αποτέλεσμα (όπως το σκέφτομαι και έχοντας κάνει wash μόνο σε ένα μοντέλο :lol:

Ένα θα σου πω και δεν κάνω πλάκα. ʼνοιξα το θέμα σου νωρίτερα και κόλλησε το pc μου :!: :!:
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Tags: