Αποστολέας Θέμα: F-5 B HAF Jordan ''Το αραβικό άτι του Αιγαίου'' 1/48  (Αναγνώστηκε 25198 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
Απ: F-5 B HAF Jordan ''Το αραβικό άτι του Αιγαίου'' 1/48
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 11:52:03 πμ »
Φιλε Σταματη μετα το φοβερο σεμιναριο κατασκευης θαλασσας (το οποιο ακολουθησα κατα γραμμα στο πρωτο μου πλοιο με εντυπωσιακο για την απειρια μου αποτελεσμα) μας προσφερεις  ακομα ενα μαθημα κατασκευης αεροσκαφους.
Στην επομενη κατασκευη αεροπλανου θα ακολουθησω την τεχνικη σου για να βελτιωσω τις ικανοτητες μου.

Χιλα μπραβο φιλε μου
καλη συνεχεια στο ΦΟΒΕΡΟ F-5 σου
 ::salut:: ::salut::

Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 02:25:14 μμ »
Παιδες σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Φίλε bloden σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ,ευχομαι πραγματικά να ευχαριστηθείς πολύ με την τεχνική της θάλασσας να φτιάξεις πολλά καράβια, να τη βελτιώσεις ακόμα περισσότερο και να δούμε και άλλες θάλασσες ακόμα πιό καλές !
Οσο για τα αεροπλάνα ,εντάξει τα παραλές λίγο ,εδώ μέσα υπάρχουν μοντελιστές που κάνουν πραγματικά διαμάντια ,αξιοζήλευτα μοντέλα ,εγώ λίγο με τα λαδάκια μου την έχω καταβρεί και ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιολογεί τον ενθουσιασμό μου ,τίποτα παραπάνω .....τα λάδια αξίζει να τα δοκιμάσεις μόνο και μόνο γιατί είναι απόλαυση καθώς τα απλώνεις στο μοντέλο και κάτω από συνθήκες ακίνδυνα για τη μέχρι τότε πορεία του μοντέλου σσυ!Πράγμα πιστευω ανεκτίμητο!!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:15:39 μμ »
Λοιπόν μπήκαν κάποια από τα σήματα ,καλώς ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι.....

Με συνοπτικές διαδικασίες τοποθετήθηκαν ,μπήκαν τα βελτιωτικά χαλκ...ένα χέρι παρκετίνης για δέσουν και να γίνουν ένα ...και μετά μάσκες για το weathering!!!

Aς ξεκινήσω με τις μάσκες ,θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με ταινία αλλά επειδή φοβόμουν για κιάλλο τσιπινγκ και για σήκωμα των χαλκομανιών ,αποτελούνται από φύλλο πλαστικού στα επίμαχα  :mrgreen:και μπλε ταινία !!!

Σε αυτές τις μάσκες λοιπόν ψέκασα ένα σκούρο μπεζ ακρυλικό ,και λίγο πριν στεγνώσει τελείως καθάριζα ελάχιστα το σήμα με βρεγμένη μπατονέτα ,οχι παντού και ακανόνιστα !

Ουρά ,ατράκτος....

Πάμε πτέρυγες!....

Και μια τελευταία ..............

Αυτό που βλέπετε είναι μόνο με ακρυλικό ,ουτε βερνίκι ματτ δε χρειάζονται που λέει ο λόγος ,η Ελληνική στην ουρά θα γίνει βαφτεί ώστε να φθαρθεί αρκετά και να φαίνεται η Ιορδανική από κάτω! ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 06:21:46 μμ »
Πανέμορφο! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 08:22:07 μμ »
Eίμαι ένα βήμα πριν την τοποθέτηση των Ιορδανικών!

Προχωράω με κάτι λεπτομέρειες ,όπως δεξαμενές και σύστημα προσγείωσεις για να περάσω σιγά σιγά στα σήματα ....

Στις 2 παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε το μασκάρισμα του σωλήνα pitot που έφτιαξα από την αρχή μια και του κιτ ήταν πολύ χοντρός!Η ταινία είναι κομμένη περί το μισό χιλιοστό πλάτους !!!

Αλέξήλιο οργάνων και hud ...προσθήκη καλωδίωσης και λεπτομέρεια δεξιά και αριστερά του hud ,εκεί η εταιρεία το μόνο που έδινε ήταν η ευχή της!

Σε αυτές βλέπετε τα cat walks των υπολόγων ,τα πράγματα απλά και ευκολα ....αφού περάστηκε παρκετίνη και στέγνωσε ,μασκαρίστηκαν τα σημεία και με χρώμα λαδιού (μίξη λευκού και μαυρου )και με πινέλο ''γράφτηκαν ''οι γραμμές ....πριν ξεμάσκάρω περάστηκαν από πάνω με μπατονέτα για να σκουπιστούν και να ξεθωριάσουν...ξεμασκάρισμα αμέσως και βουαλά!!!Το ιδιο έγινε και για τα κόκκινα στην πίσω άτρακτο!

Ακροφύσια κινήρων...citadel και λαδάκια για το εσωτερικό!!!

Και για το τέλος μερικές πανοραμικές!!!Βάδτηκε και ανθρακί το αλεξήλιο και μίκρυνε το ρύγχος ,δείχνοντας πολύ ''κακό''πιά.

Αυτά για την ώρα ,επόμενη στάση Ιορδανία!!!
Φιλε Σταματη το πας πολυ καλα το 5αρακι , αλλο ενα εργο τεχνης απο τα χερακια σου !
Καλη συνεχεια  ::salut::
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 01:00:05 μμ »

Φίλε bloden σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ,ευχομαι πραγματικά να ευχαριστηθείς πολύ με την τεχνική της θάλασσας να φτιάξεις πολλά καράβια, να τη βελτιώσεις ακόμα περισσότερο και να δούμε και άλλες θάλασσες ακόμα πιό καλές !
Οσο για τα αεροπλάνα ,εντάξει τα παραλές λίγο ,εδώ μέσα υπάρχουν μοντελιστές που κάνουν πραγματικά διαμάντια ,αξιοζήλευτα μοντέλα ,εγώ λίγο με τα λαδάκια μου την έχω καταβρεί και ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιολογεί τον ενθουσιασμό μου ,τίποτα παραπάνω .....τα λάδια αξίζει να τα δοκιμάσεις μόνο και μόνο γιατί είναι απόλαυση καθώς τα απλώνεις στο μοντέλο και κάτω από συνθήκες ακίνδυνα για τη μέχρι τότε πορεία του μοντέλου σσυ!Πράγμα πιστευω ανεκτίμητο!!!! ::salut::

Φιλε μου Σταματη σιγουρα υπαρχουν εδω μεσα ατομα που κανουν παπαδες και πραγματικα απολαμβανω τις τεχνικες τους
ΑΛΛΑ αυτα που παρουσιαζεις εσυ γινονται πιο κατανοητα σε μενα .
επειδη δεν εχω και το υψηλοτερο επιπεδο μοντελισμου οι απλες τεχνικες σου με βοηθανε να παω ενα βημα παρακατω
χθες για παραδειγμα δοκιμασα αυτο που εκανες με τα λαδια  για το FW 190 που φτιαχνω και εχεις δικιο για το ποσο ευκολα
διορθωνεται το λαθος.
Βημα βημα με την βοηθεια ΟΛΩΝ σας βελτιωνομαι και αυτο ειναι το σημαντικοτερο.
Τελος με το σπαμ

καλα τελειωματα
 ::salut:: ::salut::
Παναγιωτης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 01:19:34 μμ »
Διονύση ,σε ευχαριστώ φίλε!

Γιάννη σε ευχαριστώ πολυ φίλε ,με ενδιαφέρει πάντα η γνώμη σου,να ΄σε καλά !

Φίλε bloden πολύ χαίρομαι που βρίσκεις χρήσιμα και αφαρμόσημα αυτά που παρουσίαζω ,έυχομαι να απολαμβάνεις πάντα τις δημιουργίες σου και μέρα με τη μέρα να κάνεις ακόμα πιό ωραία μοντέλα !Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 09:25:15 μμ »
Ενα πολύ μικρό up ..... ::salut::

Click to see the original size.
Ρύγχος ,μπήκαν τα αραβικά έγιναν και κάποια μπαλώματα βάση φωτογραφίας!Μπλου τακ για τα μεγάλα ,τρυπιμένο χαρτί για τα μικρά!

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.
Δεξαμενές ,τσίπινγκ ,και φωτα θέσης -κατευθυνσης.....για τα τελευταία ,λάδια μισοαραιωμένα πάνω σε στεγνό ακρυλικό citadel silver!

Click to see the original size.
Και μια από κάτω που σας χρωστάω! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mourga1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΤΡΑ.
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 09:44:52 μμ »
Φοβερή η δουλειά σου Σταμάτη.Μου αρέσουν τρομερά οι φθορές που είναι τρομερά αληθοφανείς.Χίλια μπράβο.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 10:20:06 μμ »
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ φίλε ,θα τα πούμε και από κοντά!

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #135 στις: Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:36:46 πμ »
Πολύ όμορφο !! μου έβαλες ιδέες , κάποια στιγμή θέλω να το φτιαξω και εγώ . Μπράβο !!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #136 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 04:21:38 μμ »
Φίλε Labso σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #137 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 04:25:24 μμ »
Καλημέρα σε όλη τη μοντελοπαρέα .....
Πέφτοντας με τα μουτρα στο F-5B και μοντελάροντας σε ρυθμούς πολύ γρήγορους για τα δικά μου δεδομένα ,διαπίστωσα οτι το μοντέλο δεν έπαιρνε τους χρόνους που χρειάζονταν για να στεγνόνουν τα βήματα .....η συναρμολόγηση  και το μοντάρισμα των κομματιών έγινε στα τελευταία στάδια χωρίς πολλή μελέτη για το πως και τι θα ακολουθήσει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης ζημιάς!
Το μοντέλο λοιπόν πήγε στην άκρη του να πάρει τους χρόνους του και προχώρησα με την ''ΠΙΣΤΑ''.....

Ενα κομμάτι κόντρα πλακέ ,στόκος ακρυλικός τοιχου απλωμένος με μιά σπάτουλα και χάραγμα πριν το στέγνωμα αλλά και μετά!

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.
Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Για το βάψιμο απλά και δοκίμασμένα και αν οχι μια ευκαιρεία να δοκιμάσετε,μια και κανένα μοντέλο δεν κινδυνέυει....
  Γκρι μεσαίο λοιπόν με λίγο μπεζ και καφέ ,ψέκασμα παντού.....στέγνωμα και μετά βρέξιμο με πινέλο και νερό και αλάτισμα ακανόνιστα,
αλλού πολύ (βουναλάκια) ,αλλού λίγο ,αλλού λιγότερο (μερικοί κόκκοι).
  Αμέσως μετά και με την επιφάνεια υγρή ψέκασμα με πολύ ανοιχτότερο γκρι .
  Αφησα να στεγνώσει καλά με όλα επάνω ,αλάτιά ,χρώματα ....τέλος σκούπισμα με φαρδύ πινέλο και καθάρισμα τις επιφάνειας και εμφάνιση του πρώτου σκουρότερου γκρι!
 Γράψιμο με πινέλο και μάυρο χρώμα ,χωρίς μασκάρισμα τα ίχνη των χαράξεων και χώρισμα της βάσης μας σε πλάκες
Και τέλος μασκάρισμα για την κίτρινη γραμμή ....βάψιμο με λευκό πρώτα και μετά με κίτρινο ...να σημειώσω εδώ οτι το κίτρινο πήρε ελάχιστο κόκκινο για να αποχτίσει το χρώμα φωτινότητα και ένταση....

Αυτά τα ολίγα φίλοι μου συνεχίζουμε με το αεροσκάφος !  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #138 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 07:50:36 μμ »
Σταματη πολυ ωραια ως εδω.
Να σου κανω μια ερωτηση σχετικα με την βαση.
 Ο ακρυλικος στοκος οταν στεγνωσε δεν σου εκανε ρωγμες?
Μετα που τον εστρωσες στο ξυλο τον ετριψες για να ερθει επιπεδο?
Θα βαλεις κατι γυρω απο το ξυλινη βαση ή εβαλες και εκει στοκο?

Spoiler (hover to show)

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #139 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 08:04:30 μμ »
Κώστα δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε ,χαρά μου ,άλλωστε το έχω δηλώσει οτι γουστάρω την κουβεντούλα ,και ό λόγος που ποστάρω με πολλά up είναι για να ανταλλάζουμε απόψεις και τεχνικές ,ζητάω και την κριτική ταυτοχρόνως για να βελτιώνομαι κιόλας....
Ο ακρυλικός στόκος δεν σπάει οταν μπει σε ξύλο .....υπάρχει ένα άλλο υλικό σαν ακρυλικό φύλλο χοντρό που εκεί αν το βάλεις σπάει παντού με εκπληκτικά εφέ .....αλλά αυτό δε μας νοιάζει ...αρματάδες δεν είμαστε ....
Τον άπλωσα με μεγάλη σπάτουλα ,οπότε είχα σκετικά επίπεδη επιφάνεια ,τον έτριψα λίγο με γυαλόχαρτο για να χαθούν οι γραμμές της σπάτουλας ,τίποτα ιδιαίτερο ,φευγουν αμέσως !
Περιμαετρικά της βάσης το έχω βάψει γκρι ,αλλά σκέφτομαι να την κορνιζάρω οπως κάνουμε με τους πίνακες που κρεμάμε στον τοίχο!
Οτι άλλο θέλεις στη διαθεσή σου φίλε!

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #140 στις: Φεβρουαρίου 17, 2013, 10:16:11 μμ »
παρε μια ιδεα απο την κατω πλευρα ...μπιχλα
ιορδανικο ιρανικο και Ελληνικο εθνοσημο!!! 3 σε 1

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #141 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 06:31:49 πμ »
T ι μου κάνεις ρε Γιώργο να ψάχνω και Ιρανικά τώρα!Φωτογραφία αξίας Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ!Θα το αφήσω με τα δύο σήματα και από κάτω ,να είσαι καλά !

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #142 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:02:29 πμ »
Θαναση η βαση ειναι φοβερη!!! Παρα πολυ ομορφη. Μου αρεσε ιδιαιτερα το κολπο με το αλατι που ανεβαζει την ρεαλιστικοτητα στα υψη.
Το αεροπλανο τωρα με τις φθορες βγαινει μουρλια. Οπως αρμοζει σε ενα F-5  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #143 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:07:50 πμ »
Είναι που είναι το αφος... θα μπει και αυτή η βάση...
Και γω που νόμιζα ότι οι βάσεις είναι εύκολη υποθεση. Πολλή αληθοφάνεια!

Αποσυνδεδεμένος mourga1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΤΡΑ.
« Απάντηση #144 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 08:48:38 μμ »
Σταμάτη τρομερή η πίστα που κατασκεύασες.Θα κάτσει λουκούμι με το τρομερό πεντάρι.Ελπίζω οτι θα έχω την χαρά κάποια στιγμή να το δώ και απο κοντά.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #145 στις: Φεβρουαρίου 18, 2013, 09:39:47 μμ »
Πολύ ωραία η πίστα :wink:,αναμένουμε το πετούμενο...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #146 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:15:24 πμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα κουράγια!!!

Επεσαν τα ματ και φάνηκε τι ψάρια πιάσαμε ,μετα από αλεπάλληλα χέρια παρκετίνης σκόνες παστελ και λάδια έπεσε το ματτ που έκανε τα πάντα ένα ...χάθηκαν οι γυαλάδες που υπήρχαν εδώ και εκεί στο αεροσκάφος μια και τα λάδια έχουν την τάση να ματάρουν την επιφάνεια,αλλά μόνο εκεί που υπήρχαν εκτεταμένα!

Να μην πολυλογώ..... φωτογραφίες..

Η Ελληνικές στην ουρά τελικά έγιναν με χαλκομανίες τις οποίες έβαψα με γαλάζιο οταν είχαν τοποθετιθεί στο μοντέλο...μετά με λίγο σκούρο-λερωμένο κόκκινο έκανα τα κοψίματα και τη φθορά τους τους ...το ίδιο και για τους κύκλους των φτερών που ήταν βαμμένοι με το ανοιχτό γαλάζιο ,σε αντίθεση με αυτών των εισαγωγών που ήταν σκούροι!

Η φθορά από κάτω.....

Αυτά για την ώρα ,συνεχίζεται με καλύπτρες ,τελευταίες λεπτομέρειες και επίλογο!Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη συμμετοχή σας αλλά και τη βοηθειά σας με υλικό και φωτογραφίες! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #147 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 12:20:21 πμ »
Τι κουκλί ειναι αυτό Σταμάτη! Πολύ ωραίο, μπράβο!

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #148 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 08:04:40 πμ »
Σταμάτη ζωγράφισες πάλι! Ειναι πολύ όμορφο και οι φθορές για σεμινάριο. Πολλά μπράβο!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 19, 2013, 09:02:49 πμ »
Σούπερ έγινε ::thumbleft::,καλά τελειώματα :wink:

Tags: