Αποστολέας Θέμα: "The Final Countdown" (VF-84 F-14A 1/72 Hasegawa + Deck Italeri)  (Αναγνώστηκε 18056 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: "The Final Countdown" (VF-84 F-14A 1/72 Hasegawa + Deck Italeri)
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 15, 2013, 06:52:01 μμ »
Μερικές για βοήθεια.
 ::salut:: ::salut::
Τέλειες!!! Keep em coming!...
Ευχαριστώ και ευελπιστώ να το φτιάξω όπως ακριβώς το ονειρεύομαι...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 20, 2013, 01:05:30 μμ »
Νομίζω ότι θα πρέπει να δώσω κάποιο όνομα στο Project...
Δύο ταινίες με πώρωσαν για το F14... Το "The Final Countdown" (Ελλ. "Αεροπλανοφόρο Nimitz, Επιστροφή στην κόλαση") και το "Top Gun".
Οπότε είτε θα το ονομάσω "The Final Countdown" από την ομώνυμη ταινία και το F14 θα γίνει της VF84 Jolly Rogers που εμφανίζεται στην ταινία,
είτε "Highway to the Danger Zone" από το τραγούδι των τίτλων του Top Gun που δείχνει τις απονειώσεις και το F14 θα γίνει της VF114 ή της VF213  του αεροπλανοφόρου Enterprise.

Γέρνω προς την 2η επιλογή ελπίζοντας να βρω και τις κατάλληλες χαλκομανίες...
Τι λέτε;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Ένας γάτος εκτοξεύεται...
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 20, 2013, 01:21:01 μμ »
Νομίζω ότι θα πρέπει να δώσω κάποιο όνομα στο Project...
Δύο ταινίες με πώρωσαν για το F14... Το "The Final Countdown" (Ελλ. "Αεροπλανοφόρο Nimitz, Επιστροφή στην κόλαση") και το "Top Gun".
Οπότε είτε θα το ονομάσω "The Final Countdown" από την ομώνυμη ταινία και το F14 θα γίνει της VF84 Jolly Rogers που εμφανίζεται στην ταινία,
είτε "Highway to the Danger Zone" από το τραγούδι των τίτλων του Top Gun που δείχνει τις απονειώσεις και το F14 θα γίνει της VF114 ή της VF213  του αεροπλανοφόρου Enterprise.

Γέρνω προς την 2η επιλογή ελπίζοντας να βρω και τις κατάλληλες χαλκομανίες...
Τι λέτε;

Εγώ Γιώργο λέω να πάψεις να υπερναλύεις τα πράγματα και να παιδεύεις το μυαλό σου και να ασχοληθείς με τα μοντέλα αυτά καθ' αυτά. ʼντε... τελείωνε...

::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Ένας γάτος εκτοξεύεται...
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 20, 2013, 01:49:39 μμ »
Εγώ Γιώργο λέω να πάψεις να υπερναλύεις τα πράγματα και να παιδεύεις το μυαλό σου και να ασχοληθείς με τα μοντέλα αυτά καθ' αυτά. ʼντε... τελείωνε...

::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Μην τον πιέζετε τρέχει τόσα projects ταυτόχρονα!
 :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 20, 2013, 01:50:34 μμ »
Αγάλι αγάλι...  Να τελειώσω με τα προηγούμενα πρώτα...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 06:29:33 μμ »
Καταρχάς μια αλλαγή στα σχέδια.
Δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά το NATO Ground crews & Pilots της Italeri καθώς δεν δίνει τις σωστές φιγούρες.
Προς διάσωση του project ο παν-μέγιστος (και με τεράστια αποθήκη και καρδιά) Κώστας από το Ηράκλειο που μετά τον ίδιο τον γατούλη μου διέθεσε και το κιτ Flight Deck Crew της Fujimi το οποίο περιέχει τις σωστές φιγούρες!  :mrgreen: (Ευχαριστώ πολύ και από εδώ Κώστα!).
Click to see the original size.

Πάμε τώρα λίγο στον γατούλη.  Έχω αρχίσει σιγά σιγά τις εργασίες.  Από τα μέχρι στιγμής κολλήματα η εφαρμογή στα περισσότερα σημεία είναι άψογη και ελάχιστο τρίψιμο χρειάζεται μόνο για την κόλλα που τυχόν ξεχειλίσει. Κάποια άλλα, όπως τα 2 μισά των εξαγωγών είναι λίγο παίδεμα γιατί θέλουν καταρχάς τρίψιμο πριν το κόλλημα στην επιφάνεια των ενώσεων ώστε όσο γίνεται να μην έχει κενό εσωτερικά που υπάρχει ανάγλυφο και δεν μπορεί να μπει στόκος.
Περίεργη η επιλογή του σχεδιαστή της Fujimi να δώσει ολόκληρη την διαδρομή των κινητήρων από την εισαγωγή έως την εξαγωγή σε 2 κομμάτια (Δ + Α) και μάλιστα να βάλουν locating pin σε σημείο που κάνει μπαμ και φαίνεται!
Αυτό φυσικά κόπηκε και λειάνθηκε ώστε να μην φαίνεται στο τέλος... Γενικά όμως η εισαγωγή είναι φτωχή σε σχέση με το Hasegawa. Επίσης υπήρχαν αρκετά ejector marks στο εσωτερικό της εισαγωγής που επίσης θα φαίνονταν.  Αυτά καλύφθηκαν με CA και λειάνθηκαν.

Σαν πρώτο συμπέρασμα, το κιτ της Hasegawa είναι λίγο ανώτερο με μειονεκτήματα την προβληματική (λένε, όταν το φτιάξω θα σας πω) εφαρμογή σε μερικά σημεία, αλλά πιο κύρια, οι ελλείψεις πιλότος και οπλισμού.  Πέρα από αυτά φαίνεται να έχει καλύτερη λεπτομέρεια στο Cockpit, τις εισαγωγές και εξαγωγές αλλά και γενικά, ενώ η Fujimi από την άλλη δίνει radar (ο Θεός να το κάνει), πιλότους (αυτοί είναι καλοί) και χωριστούς κινητήρες με τις κλίνες τους, ενώ είναι και αρκετά φτηνότερο κανονικά.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω για την εξομοίωση της μετάκαυσης και αυτό καθυστερεί τη συναρμολόγηση γιατί πρέπει να τα βάψω πριν τα κολλήσω, αλλά έχω πολύ χρόνο να το σκεφτώ.

Συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 06:40:48 μμ »
Για να πωρωθούμε λίγο...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
Απ: "Highway to the Danger zone" (ex Ένας γάτος εκτοξεύεται...)
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 07:14:52 μμ »
Δεν έχουμε πει ότι δεν επιτρέπονται τα πορνό στο forum?
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 09:21:41 μμ »

Σαν πρώτο συμπέρασμα, το κιτ της Hasegawa είναι λίγο ανώτερο με μειονεκτήματα την προβληματική (λένε, όταν το φτιάξω θα σας πω) εφαρμογή σε μερικά σημεία
Γιώργο....δεν το κατάλαβες καλά....!!!! σε μερικά σημεία...;;;;;;;;;;;;;; Είναι μακράν το χειρότερο μοντέλο που έχω φτιάξει-σε θέμα εφαρμογής-... Μου έχει σπάσει τα νεύρα.... Μόνο με κυανοακρυλική αντί για στόκο..... ʼσε...
Ωραίο θέμα πάντως...Καλή συνέχεια...!
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 24, 2013, 09:31:37 μμ »
Γιώργο καλή αρχή!!!! Πιστεύω η δουλειά θα βγεί μπόμπα.Μάζεψε εσυ πληροφορίες απο τα παιδιά και απο φώτο και όλα θα πάνε καλα!!! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 12:06:50 μμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.

An su kανουν...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 12:28:52 μμ »

Απίστευτη!Λες και γρυλίζει ο γάτος!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 10:38:19 πμ »
Υπέροχες οι φωτογραφίες παιδιά, ευχαριστώ πολύ!

Στο κατασκευαστικό μέρος τώρα...
Με cockpit δεν έχω να ασχοληθώ καθώς είναι ήδη έτοιμο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του κιτ.  Μόνο τις φιγούρες έχω να βάψω.  Περισσότερα σε αυτό σε μερικές μέρες.

Επηρεασμένος από τα διάφορα reviews που έχω διαβάσει στο Internet πίστευα ότι το Fujimi F14 θα έχει καλή εφαρμογή.
Σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να την πεις κακή, αλλά δεν μπορείς να την πεις και καλή...  Θα έλεγα ότι κυμαίνετε σε μέτρια επίπεδα.
Δεν μπορώ να την συγκρίνω απ' ευθείας με την υλοποίηση για Ηasegawa γιατί δεν το έχω φτιάξει ακόμα.  Όταν το φτιάξω θα μπορώ να συγκρίνω εκείνο με το Fujimi.
Προς το παρόν ας δούμε μερικές φωτογραφίες.
Ένα ωραίο σκαλοπατάκι στο σημείο της ένωσης του cockpit με την άτρακτο.  Περίεργος ο σχεδιασμός της Fujimi σε αυτό το σημείο.

Η κάτω-πίσω ένωση του cockpit.  Εδώ θα χρειαστεί και στόκο.

Η εισαγωγή όπως θα φαίνεται... Εδώ η Fujimi  χάνει κατά κράτος από την Hasegawa στην οποία δεν φαίνονται κενά στην εισαγωγή μέχρι το fan.

και μια από ψηλά για να καταλάβετε τη σχεδίαση:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Σίγουρα πολύ καλύτερο από το Italeri.  Τώρα θα μου πείτε, γιατί δεν βάζεις τους πιλότους και τα όπλα στο Hasegawa να τελειώνεις;... Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αυτό και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα κάνω αρκεί να χωρέσουν οι πιλότοι.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 11:14:37 πμ »
Αμα προσεχες λιγο παραπανω στην συναρμολωγηση δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Ολα αυτα τα κενα και τα σκαλοπατια θα μπορουσες να τα αποφυγεις με σωστη προετοιμασια των κοματιων. :wink:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 11:19:14 πμ »
Η εισαγωγή είναι σε 2 μισά ε?
Φαίνεται σαν δικό σου λάθος η λάθος κόλληση σε αντίθεση με τα άλλα.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 11:27:35 πμ »
Ευτυχώς που δεν υπάρχουν πολλά 72άρια κιτ με γατούληδες γιατί θα έμπλεκες ποιο να φτιάξεις....  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Γιώργο ο Κόραξ έχει δίκιο.... Πολύ βιαστική συναρμολόγηση έχεις κάνει και σε ταλαιπωρεί μετά... Δεν πήρες παράδειγμα από εμένα που πρόσεξα το buccaneer και ίσα ίσα δυο σταγόνες στόκο έβαλα...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 11:55:11 πμ »
Φίλε Γιώργο επειδή είδα οτι τρίπησες τις εισαγωγές για τις δεξαμενές καυσίμου θα ήθελα να σου πω οτι απο ένα άρθρο του Modelling πρέπει να τις ανοίξεις 2mm προς τα έξω απο κάθε πλευρά για να κάτσουν σωστά. ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 12:46:14 μμ »
Παίδες, σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις!
Το πλαστικό στη μία πλευρά, εκεί που δείχνω το σκαλοπάτι, ήταν πιο χοντρό. Από μέσα έχει οδηγούς που ακουμπάει το εμπρός τμήμα της ατράκτου.  Προτίμησα να το κολλήσω πρώτα και μετά να φάω το σκαλοπάτι αλλιώς μπορεί απλά να το έτριβα πολύ και να έκανε σκαλοπάτι από την άλλη μεριά.  Περιττό να σας πω ότι δεν υπάρχει πλέον.
Στην κάτω πλευρά δεν υπάρχει κάποιος οδηγός οπότε και επιστρατεύτηκε άλλου είδους πειθώ για να κολλήσει ίσια.

Το cockpit ήταν συναρμολογημένο οπότε απλά έπρεπε να το προσαρμόσω ανάλογα χωρίς να το σπάσω.
Για τις δεξαμενές καυσίμου, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.  Αυτή την πληροφορία δεν την είχα.
Αυτό που θα με απασχολήσει στην επόμενη φάση είναι να κλείσω και να καλύψω κάπως τα κενά που έχουν οι εισαγωγές από μέσα.
Δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία προς το παρόν.
Εδώ δαμάστηκε ολόκληρο 757 της Minicrap, σε αυτό θα κολλήσω ;!  Δεν κατάλαβε καλά...

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 07:53:49 μμ »
http://youtu.be/eqyD-7AnUKs?t=41s

μολις το πετυχα.. εσενα σκέφτηκα!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 08:31:54 μμ »
Πολύ ωραίο!!!!
Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 12:35:03 πμ »
Σόρυ για το σπαμ αλλά....

...μου θύμισες Janes USNF '97 .
Πήρα τον πρώτο μου pc γι αυτό το παιχνίδι.....
O 1ος μου σοβαρός εξομοιωτής μετά το f19 stealth fighter.

Και catapult failure με F 14

Νομίζω ότι ήταν η 3η ή η 4η αποστολή για scramble.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 10:39:56 πμ »
Spam αλλά πρέπει να το πω ως μονιμα ταλαιπωρούμενος.

Αμα προσεχες λιγο παραπανω στην συναρμολογηση δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Ολα αυτα τα κενα και τα σκαλοπατια θα μπορουσες να τα αποφυγεις με σωστη προετοιμασια των κοματιων. :wink:

Λοιπόν αυτή η φαινομενικά στοιχειώδης συμβουλή θα έπρεπε να είναι μόνιμα αναρτημένη στη βασική σελίδα του MC. Στην πραγματικότητα τα σκαλιά αντιμετωπίζονται μόνο με πρόβλεψη στη συναρμολόγηση και με βάση τα αποτέλεσματα των dry fits. Αν μπεις στη διαδικασία του τρίψε-στοκάρισε ήδη έχεις φάει το γκολ από τα αποδυτήρια...  :?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 22, 2013, 12:02:04 πμ »
Μου αρέσει που λένε για το Hasegawa F14 αλλά και αυτό δεν πάει πίσω... Έχει να πέσει στόκος...
Κανένα καλό F14 δεν μπορεί να βγάλει κάποιος;!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 04, 2013, 08:41:10 μμ »
Αλλαγή σχεδίων... Και κιτ... :roll:
Τελικά το Fujimi, καλό μεν, αλλά υστερεί σε σχέση με το Hasegawa σε αρκετά θέματα. Έτσι, από αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι πιλότοι και ο οπλισμός ενώ ο ίδιος ο γάτος θα γίνει από το κιτ της Hasegawa, ευγενική χορηγία φίλου που μετανάστεψε, και συγκεκριμένα από αυτό:

Ναι, το ξέρω ότι είναι δύσκολο κιτ και γι' αυτό θα το πάω σιγά σιγά... Αν προλάβει την έκθεση την πρόλαβε, αλλιώς υπάρχει και του χρόνο, εμείς να είμαστε καλά. 8)
Μάλιστα ψάχνοντας για συμβουλές στο Internet βρήκα ένα ωραίο άρθρο μοντελιστή που αναφέρει τα προβλήματα και τις λύσεις που έδωσε εκείνος.  Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν όλοι τις λύσεις αυτές αλλά είναι μια αρχή.
Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Όποιος έχει φτιάξει το εν λόγω κιτ και θέλει ας δώσει συμβουλές ή και τεχνικές... Είμαι όλος αυτιά...εε.. μάτια... :)
Προς το παρόν το έχω ρίξει στη μελέτη από άρθρα άλλων που έχουν φτιάξει το μοντέλο.  Δυστυχώς όχι ακριβώς το ίδιο και δεν ξέρω αν αυτό το κιτ έχει διαφορές στα προβλήματα από τις υπόλοιπες εκδόσεις της Hasegawa.
Σύμφωνα με το scalemates είναι κιτ του 1989, 2η έκδοση καλουπιού και με νέες (τότε) χαλκομανίες σύμφωνα με τις πάγιες πρακτικές της Hasegawa (τελικά κιτ βγάζει ή χαλκομανίες;).  Δύο κιτ που προηγήθηκαν αυτού αναφέρονται σαν "New Parts".  Τι επίπτωση μπορεί να έχει αυτό, δεν ξέρω...
Για να δούμε... Θα γίνει ή θα καταλήξω σε κανένα Hobby Boss...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 08, 2013, 12:34:16 μμ »
Αρχή εργασιών λοιπόν με βάψιμο των μαύρων κομματιών του cockpit...
Τα έβαψα την Πέμπτη με πολύ αραιωμένο ματ μαύρο της Humbrol και ακόμα είναι κολλώδες στην αφή

Εν τω μεταξύ στο Fujimi είχαν σπάσει οι κρίκοι από το προστατευτικό του καθίσματος για την εκτίναξη οπότε και προσπάθησα να τους φτιάξω από λεπτό σύρμα.
Μάλλον θα πάνε παράλληλα αυτά τα δύο τελικά...

Tags: