Καταρχάς μια αλλαγή στα σχέδια.
Δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά το NATO Ground crews & Pilots της Italeri καθώς δεν δίνει τις σωστές φιγούρες.
Προς διάσωση του project ο παν-μέγιστος (και με τεράστια αποθήκη και καρδιά) Κώστας από το Ηράκλειο που μετά τον ίδιο τον γατούλη μου διέθεσε και το κιτ Flight Deck Crew της Fujimi το οποίο περιέχει τις σωστές φιγούρες!

(Ευχαριστώ πολύ και από εδώ Κώστα!).

Πάμε τώρα λίγο στον γατούλη. Έχω αρχίσει σιγά σιγά τις εργασίες. Από τα μέχρι στιγμής κολλήματα η εφαρμογή στα περισσότερα σημεία είναι άψογη και ελάχιστο τρίψιμο χρειάζεται μόνο για την κόλλα που τυχόν ξεχειλίσει. Κάποια άλλα, όπως τα 2 μισά των εξαγωγών είναι λίγο παίδεμα γιατί θέλουν καταρχάς τρίψιμο πριν το κόλλημα στην επιφάνεια των ενώσεων ώστε όσο γίνεται να μην έχει κενό εσωτερικά που υπάρχει ανάγλυφο και δεν μπορεί να μπει στόκος.
Περίεργη η επιλογή του σχεδιαστή της Fujimi να δώσει ολόκληρη την διαδρομή των κινητήρων από την εισαγωγή έως την εξαγωγή σε 2 κομμάτια (Δ + Α) και μάλιστα να βάλουν locating pin σε σημείο που κάνει μπαμ και φαίνεται!

Αυτό φυσικά κόπηκε και λειάνθηκε ώστε να μην φαίνεται στο τέλος... Γενικά όμως η εισαγωγή είναι φτωχή σε σχέση με το Hasegawa. Επίσης υπήρχαν αρκετά ejector marks στο εσωτερικό της εισαγωγής που επίσης θα φαίνονταν. Αυτά καλύφθηκαν με CA και λειάνθηκαν.

Σαν πρώτο συμπέρασμα, το κιτ της Hasegawa είναι λίγο ανώτερο με μειονεκτήματα την προβληματική (λένε, όταν το φτιάξω θα σας πω) εφαρμογή σε μερικά σημεία, αλλά πιο κύρια, οι ελλείψεις πιλότος και οπλισμού. Πέρα από αυτά φαίνεται να έχει καλύτερη λεπτομέρεια στο Cockpit, τις εισαγωγές και εξαγωγές αλλά και γενικά, ενώ η Fujimi από την άλλη δίνει radar (ο Θεός να το κάνει), πιλότους (αυτοί είναι καλοί) και χωριστούς κινητήρες με τις κλίνες τους, ενώ είναι και αρκετά φτηνότερο κανονικά.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω για την εξομοίωση της μετάκαυσης και αυτό καθυστερεί τη συναρμολόγηση γιατί πρέπει να τα βάψω πριν τα κολλήσω, αλλά έχω πολύ χρόνο να το σκεφτώ.
Συνεχίζεται...