Αποστολέας Θέμα: Χρήση παρκετίνης  (Αναγνώστηκε 19702 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: Χρήση παρκετίνης
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 19, 2013, 11:50:52 μμ »
Πολύς ντόρος γίνεται για την παρκετίνη, λες και δεν υπάρχουν κανονικά βερνίκια...
+100000

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 19, 2013, 11:58:32 μμ »
Φυσικά και υπάρχουν Αλέξη, αλλά αν βάλεις κάτω την τιμή ανά λίτρο... ε... εκεί είναι η μεγάλη διαφορά. :( :roll:

Δεν μπορει να συγκριθει η παρκετινη με το βερνικι γιατι το ενα ειναι καθαρα μοντελιστικο υλικο και το αλλο ειναι για τα πατωματα....Η συγκριση τους λοιπον τελειωνει εδω. Καμια σχεση δηλαδη, οσο απο αποψη αντοχης σε αλλα υλικα οπως βελτιωτικα χαλκομανιων και στο wash δεν υπαρχει συγκριση νομιζω γιατι ετυχε να δοκιμασω και την παρκετινη.καμια σχεση.... Η παραπανω πιστευω οτι ηταν μια εμεση λυση για την αντικατασταση του gloss βερνικιου και του future.

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:01:16 πμ »
Πολύς ντόρος γίνεται για την παρκετίνη, λες και δεν υπάρχουν κανονικά βερνίκια...
Κι εσένα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σου; Πού ακριβώς ενοχλήθηκες;

ʼμα δεν θες μην διαβάζεις.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:03:12 πμ »
Κάποιοι ακόμα βάφουμε με σμάλτα, μήπως ενοχλεί αυτό κάποιον και πρέπει να καταδικαστούμε που δεν βάφουμε με gunze, vallejo και χρησιμοποιούμε και σκόνες αγιογραφίας και λάδια, αντί για σκόνες ΑΚ και έτοιμα wash...

Αλλά ξέχασα, τα ακριβά πράγματα είναι ακριβώς μοντελιστικά, ενώ οι σκόνες και τα λάδια όχι...

:evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:05:30 πμ »
Και το Azax ΔΕΝ είναι μοντελιστικό προϊόν και είναι για τα τζάμια... Όμως το χρησιμοποιούμε κατά κόρων...
Αν το πάρεις έτσι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε ούτε οινόπνευμα, ούτε ισσοπροπυλική αλκοόλη ούτε οτιδήποτε άλλο που δεν είναι φτιαγμένο αποκλειστικά για μοντελισμό και να τα σκάμε στην κάθε εταιρία που παίρνει αυτά τα ίδια υλικά, τα βάζει σε μπουκαλάκι με τη φίρμα της και τα πουλάει για μοντελιστικά.  Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν βερνίκι εταιρίας με γαλακτερή όψη αναλυθεί και βρεθεί ότι είναι... παρκετίνη!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:18:10 πμ »
Δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα βερνικι ειτε enamel ειτε ακρυλικo και future με την παρκετινη... ουτε στις ιδιοτητες του ουτε πουθενα... Σε αντιθεση με το AZAX κανει την ιδια ακριβως δουλεια καποιου καθαριστικου γιατι προσφερει ακριβως την ιδια δουλεια που κανει και το καθαριστικο της GUNZE ,TAMIYA! Οσο για τα λαδια και τις σκονες αγιογραφιας, ναι και αυτα κανουν την ιδια δουλεια με τα νεα προιοντα που στα προσφερουν ετοιμα πλεον...Μη φαιρνουμε λαθος παραδειγματα... παιδια εγεινε παρανοηση, δεν ειμαι fashion victim απλα καποια πραγματα ειναι ετσι και δεν αλλαζουν.... η παρκετινη με τα βαρνικια δε συγκρινονται...

Χρηστος

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:22:38 πμ »
η παρκετινη με τα βαρνικια δε συγκρινονται...
Χρηστος

Δεν διαφωνώ καθόλου, απλά εξακολουθεί να είναι ένα φτηνό υποκατάστατο ικανοποιητικό για όσους καταπιάνονται τώρα με το χόμπι ή όσους δεν φτιάχνουν το 8ο θαύμα της ανθρωπότητας σαν και του λόγου μου.  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:29:34 πμ »
Στην τελικη περι ορεξεως... ο καθενας κανει αυτο που βολευει τον ιδιο και την τσεπη του.  ::salut::

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 20, 2013, 02:19:38 πμ »
Nα ριξουμε ενα τσακωμο και για την παρκετινη για να περναει η ωρα? Οποιος θελει να την δουλευει καλα κανει! Δεν ειναι κανενα θαυματουργο υλικο αλλα καμια φορα κανει δουλεια! Και ναι,ειναι ευκολη στο περασμα με πινελο. Και οχι,δεν εχει καμια σχεση με το Future. Oτι βολευει τον καθενα. Καλο παντως ειναι να σκεφτομαστε λιγακι πριν προτεινουμε κατι. Το γεγονος οτι βολευει εμας δεν σημαινει οτι ειναι το ιδανικο υλικο!

Αποσυνδεδεμένος galant

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
  • Γαλενιανός Αντώνης
    • ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 21, 2013, 10:12:43 πμ »
Βρε παιδια, δεν καταλαβαίνω γιατί αρπαζόμαστε. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε κατά καιρούς ψαχτεί να κάνουμα τα ίδια πράγματα με λιγότερα λεφτά. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κακό. Και εδώ έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε και να αξοποιήσουμε την εμπειρία στην πράξη των συναδέλφων. Από κει και πέρα όλα τα άλλα περισσεύουν. Αν ένα post δεν μας αρέσει για κάποιο λόγο και από τη στιγμή που δε θίγει κάποιον προσωπικά, γιατί πρέπει να το απαντούμε με εριστικό τρόπο; Δεν υπάρχει λόγος.
Και εγώ όταν θέλησα να δοκιμάσω την παρκετίνη, ήρθα εδώ μέσα και ρώτησα. Και παρόλο που οι περισσότεροι ήταν αρνητικοί, αποφάσισα να δοκιμάσω. Σε μικρή κλίμακα όπου θέλω γυαλιστερό αποτέλεσμα και χωρίς εκτεταμένο wash και γενικότερα φθορές είναι αρκετά καλή. Και δουλεύεται και εύκολα με το πινέλο. Από κει και πέρα όμως σε μεγαλύτερη κλίμακα και πιο απιτητικές καταστάσεις δεν μπορώ ότι έμεινα ευχαριστημένος. Έτσι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ κανονικά βερνίκια.
Αλλά πάνω από όλα είναι ένα χόμπυ το οποίο έχει ως σκοπό τη διασκέδασή μας. Ας το χαρούμε λοιπόν...

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 27, 2013, 07:34:26 μμ »
Nα ριξουμε ενα τσακωμο και για την παρκετινη για να περναει η ωρα? Οποιος θελει να την δουλευει καλα κανει! Δεν ειναι κανενα θαυματουργο υλικο αλλα καμια φορα κανει δουλεια! Και ναι,ειναι ευκολη στο περασμα με πινελο. Και οχι,δεν εχει καμια σχεση με το Future. Oτι βολευει τον καθενα. Καλο παντως ειναι να σκεφτομαστε λιγακι πριν προτεινουμε κατι. Το γεγονος οτι βολευει εμας δεν σημαινει οτι ειναι το ιδανικο υλικο!

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι γιατί η παρκετίνη δεν έχει καμία σχέση με το Future ;
Το Future δεν είναι παρκετίνη που απλά δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ;
Είναι άλλο υλικό ;
Πάντως ασχολούμαι με το μοντελισμό εδώ και περίπου 20 χρόνια, το βερνίκι με το πινέλο είναι πληγωμένη ιστορία.
Αν δεν έχεις αερογράφο (όπως εγώ) η παρκετίνη είναι σωτηρία για να σφραγίσεις χαλκομανίες και να κάνεις wash, περνιέται πανεύκολα με το πινέλο και είναι πάμφθηνη.
Εννοείτε ότι στο τέλος θα περάσεις κανονικό βερνίκι για προστασία του μοντέλου και του κόπου σου.

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 27, 2013, 07:58:11 μμ »
Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι γιατί η παρκετίνη δεν έχει καμία σχέση με το Future ;
Το Future δεν είναι παρκετίνη που απλά δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ;
Είναι άλλο υλικό ;
Πάντως ασχολούμαι με το μοντελισμό εδώ και περίπου 20 χρόνια, το βερνίκι με το πινέλο είναι πληγωμένη ιστορία.
Αν δεν έχεις αερογράφο (όπως εγώ) η παρκετίνη είναι σωτηρία για να σφραγίσεις χαλκομανίες και να κάνεις wash, περνιέται πανεύκολα με το πινέλο και είναι πάμφθηνη.
Εννοείτε ότι στο τέλος θα περάσεις κανονικό βερνίκι για προστασία του μοντέλου και του κόπου σου.

έχεις δει πώς είναι το ΝΕΟ humbrol clear, για να προλάβω κάποιους που ίσως μπερδευτούν δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό humbrol clear που έγγραφε coat..και ήταν κάτι άλλο όπως τα βερνίκια που έχει matt, satin κτλ. το νέο:

και το βερνίκι clear, άλλο το ένα άλλο το ένα μη μπερδεύεσαι.

είναι ότι και το future, καμιά σχέση με την παρκετίνη, το παλιό future, klear που δεν κυκλοφορεί Ευρώπη μόνο Αμερική πλεόν. Αυτό το νέο clear είναι το ίδιο με το klear η future, μυρίζει διαφορετικά αλλά είναι ακριβώς το ίδιο, με το future, γυαλίζει και το πάτωμα αν θες.  ::glossa::. Τα 125 ml τα πουλάνε 6-7 έουρος στο Ελλάντα. Αν θες λοιπόν future, υπάρχει με τη σφραγίδα της humbrol. Οπότε για να σου λυθεί η απορία πάρε ένα μπουκαλάκι, ή απλά δες το σε ένα μαγαζί και βάλτο δίπλα στην παρκετίνη, νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 27, 2013, 07:59:04 μμ »
Επειδη ειμαι... χαζος. Οταν λεμε παρκετινη μιλαμε για το λευκο μπουκαλι που γραφει Long shine;
.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:07:59 μμ »
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ HUMBROL CLEAR...
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το Klear/Future, δεν είναι παρκετίνη, είναι βερνίκι και δυστυχώς με πολύ επιθετικό διαλύτη όπως αποδείχτηκε.
Διαβάστε ΟΛΟ το θέμα εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26916.0.html
δοκιμάστε το αν θέλετε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.  Θα φέρω στην έκθεση ένα μοντέλο που το μισό έχει περαστεί με παρκετίνη και το άλλο μισό με Humbrol Clear να δείτε από κοντά τα αποτελέσματα και των δύο.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:08:12 μμ »
Επειδη ειμαι... χαζος. Οταν λεμε παρκετινη μιλαμε για το λευκο μπουκαλι που γραφει Long shine;
(Image removed from quote.)
όχι δεν είσαι χαζός ναι αυτό είναι  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:10:16 μμ »
έχεις δει πώς είναι το ΝΕΟ humbrol clear, για να προλάβω κάποιους που ίσως μπερδευτούν δεν έχει καμιά σχέση με το παλιό humbrol clear που έγγραφε coat..και ήταν κάτι άλλο όπως τα βερνίκια που έχει matt, satin κτλ. το νέο:
και το βερνίκι clear, άλλο το ένα άλλο το ένα μη μπερδεύεσαι.

είναι ότι και το future, καμιά σχέση με την παρκετίνη, το παλιό future, klear που δεν κυκλοφορεί Ευρώπη μόνο Αμερική πλεόν. Αυτό το νέο clear είναι το ίδιο με το klear η future, μυρίζει διαφορετικά αλλά είναι ακριβώς το ίδιο, με το future, γυαλίζει και το πάτωμα αν θες.  ::glossa::. Τα 125 ml τα πουλάνε 6-7 έουρος στο Ελλάντα. Αν θες λοιπόν future, υπάρχει με τη σφραγίδα της humbrol. Οπότε για να σου λυθεί η απορία πάρε ένα μπουκαλάκι, ή απλά δες το σε ένα μαγαζί και βάλτο δίπλα στην παρκετίνη, νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό.

Δεν φαντάζομαι να λες για την διαφορά στο χρώμα, δηλαδή ότι η δική μας είναι γαλακτερή ενώ το future διάφανο ;
Γιατί αυτό συμβαίνει για την προστασία των πατωμάτων από τον Μεσογειακό ήλιο.
Από αυτά που διάβασα έχω καταλάβει ότι το future είναι άλλο υλικό σε σχέση με την παρκετίνη και ρωτάω αν τελικά κατάλαβα σωστά ;
Πάντως επειδή έχω το clear coat της humbrol το δοκίμασα σε μία παλιά μου καλύπτρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό .

Ηλίας

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:17:08 μμ »
Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το Klear/Future, δεν είναι παρκετίνη, είναι βερνίκι και δυστυχώς με πολύ επιθετικό διαλύτη όπως αποδείχτηκε.
Διαβάστε ΟΛΟ το θέμα εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26916.0.html
δοκιμάστε το αν θέλετε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.  Θα φέρω στην έκθεση ένα μοντέλο που το μισό έχει περαστεί με παρκετίνη και το άλλο μισό με Humbrol Clear να δείτε από κοντά τα αποτελέσματα και των δύο.

ο.ο, ναι κι όμως είναι το ίδιο..δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι λάθος, σε 30 λεπτά στεγνώνει, και συμπεριφέρεται όπως το future.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:29:24 μμ »
Aντε παλι...Να το γραψουμε ααααααλλη μια φορα μπας και καποιος δεν το επιασε! Το προβλημα δεν το εχει το clear αλλα τα χρωματα της Gunze! Μπορει να γινει η ιδια ακριβως ζημεια με οοοολα τα βερνικια που στεγνωνουν γρηγορα,ειδικα αν κανουμε το μοντελο λουτσα! Και ναι,το future/Klear ειναι διαφορετικο υλικο απο τις παρκετινες που εχουμε στην χωρα μας! Και σε αντοχη και σε γιαλαδα.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 27, 2013, 08:51:05 μμ »
Το ότι είσαι προκατειλημμένος με τα Gunze το ξέρουμε.  ::glossa::
Αν λοιπόν τα Gunze ήταν το πρόβλημα το ίδιο θα συνέβαινε και με την παρκετίνη καθώς στεγνώνει ακόμα πιο γρήγορα από το Clear αλλά και με τα υπόλοιπα βερνίκια.
Απ' όλα που έχω δοκιμάσει, μιας και κατά κόρον χρησιμοποιώ Gunze, μόνο με το Clear είχα πρόβλημα.
Απ' ότι την άλλη... Που στο παραπάνω post μου αναφέρω οτιδήποτε για Gunze...  Οπότε βρίσκω την απάντηση σου ολίγον... οφσάιντ...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 27, 2013, 09:03:09 μμ »
Το ότι είσαι προκατειλημμένος με τα Gunze το ξέρουμε.  ::glossa::
Αν λοιπόν τα Gunze ήταν το πρόβλημα το ίδιο θα συνέβαινε και με την παρκετίνη καθώς στεγνώνει ακόμα πιο γρήγορα από το Clear αλλά και με τα υπόλοιπα βερνίκια.
Απ' όλα που έχω δοκιμάσει, μιας και κατά κόρον χρησιμοποιώ Gunze, μόνο με το Clear είχα πρόβλημα.
Απ' ότι την άλλη... Που στο παραπάνω post μου αναφέρω οτιδήποτε για Gunze...  Οπότε βρίσκω την απάντηση σου ολίγον... οφσάιντ...
Η απαντηση μου θα ηταν offside αν ολες οι ζημειες που εγιναν δεν ειχαν ενα κοινο σημειο. Μαντεψε! Το χρωμα ηταν Gunze! Η παρκετινη δεν εχει την πυκνοτητα που clear ουτε το τελικο παχος του.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος galant

• Scale 1/72
  • *
  • Γαλενιανός Αντώνης
    • ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 29, 2013, 02:07:17 πμ »

Εγώ έχω βρει αυτήν εδώ.

Φαντάζομαι ίδια είναι, ε; Γιατί ρε γ%^$&%ο μου δεν βγάζουν μία συσκευασία να τελειώνουμε;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 29, 2013, 02:36:24 πμ »
 :lol: :lol:σωστά να μην μπερδεύονται οι μοντελιστές που θα πάρουν μια συσκευασία για 10 χρόνια.. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος galant

• Scale 1/72
  • *
  • Γαλενιανός Αντώνης
    • ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 29, 2013, 09:18:46 πμ »
Έεετσι. Πές τα. Ακόμα καλύτερα, ας γράφανε πάνω μία σημείωση του τύπου "Ενδύκνειτε και για μοντελιστική χρήση".  :D :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 29, 2013, 02:21:43 μμ »
Έεετσι. Πές τα. Ακόμα καλύτερα, ας γράφανε πάνω μία σημείωση του τύπου "Ενδύκνειτε και για μοντελιστική χρήση".  :D :lol: ::salut::
Σωστός... Τι θα τους κόστιζε δηλαδή;  Θα τους ανέβαζε και τις πωλήσεις...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 31, 2013, 10:26:25 μμ »
Ρε παιδιά έχει προσέξει κανείς αν λήγει το προϊόν (παρκετίνη);
Ηλίας