...και σημερινό update!
Ευχαριστώ τον φίλο Ramfighter ο οποίος με βοήθησε σημαντικά με παρατηρήσεις που μου έστειλε μέσω πμ, αν και δεν με πειράζει καθόλου να γράφονται οι παρατηρήσεις στο θέμα μου, ίσα ίσα το προτιμώ.
Έτσι λοιπόν διαπίστωσα ότι από δική μου αμέλεια, δεν είχα βάλει 4ο μηχανισμό κίνησης των flaps που είχαν τα καταδιωκτικά σε σχέση με τα 3 που είχαν τα βομβαρδιστικά, οπότε διορθώθηκε κι αυτό.
Επίσης, η κοιλιακή δεξαμενή στα καταδιωκτικά είχε 4 πτερύγια σε σχέση με τα 3 που είχαν στα βομβαρδιστικά, λόγω της κοιλιακής γόνδολας που φιλοξενούσε και το πολυβόλο.
Έτσι λοιπόν έγιναν δυο νέα πτερύγια που κολλήθηκαν ενώ εξαφανίστηκε το λάθος πτερύγιο:

Και στη συνέχεια άρχισε ο γολθοθάς του μασκαρίσματος-βαψίματος:
Πρώτα βάφτηκε ο κώνος (εύκολο):

Οι κάτω επιφάνειες ήταν εύκολες, χρησιμοποιήθηκε FS35237 το οποίο ξεθωριάστηκε αρκετά και σε κάποια σημεία επίσης βρωμίστηκε όπως είδα από φωτογραφίες, ειδικά εκατέρωθεν της γόνδολας. Μετά τα σήματα θα γίνουν κι άλλες επεμβάσεις, όπως και στα επάνω χρώματα:

Για τις επάνω επιφάνειες, είχα προμηθευτεί μάσκες βινυλίου της Gator, αλλά επειδή αφενός είχαν πολύ κόλα και θα σήκωναν το χρώμα (εδώ σε μερικά σημεία σηκώθηκε το χρώμα και με ταινία Tamiya) και αφετέρου δεν ακολουθούσαν σωστά καμπύλες, χρησιμοποίησα κοπτοραπτική και ταινία μασκαρίσματος.
Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι:
FS30219
FS34227
FS34097
RLM70
Τα χρώματα ξεθωριάστηκαν αρκετά, σύμφωνα με τις συνήθειές μου αλλά και επειδή από φωτογραφίες διαπίστωσα ότι και τα αληθινά αεροσκάφη τα αφήναν να ξεθωριάσουν πολύ.
Όταν ξεμασκάρισα, σε ορισμένα σημεία σηκώθηκε χρώμα αλλά διορθώθηκαν όλες οι περιπτώσεις.
Μετά τις χαλκομανίες θα γίνουν και μερικές ακόμη χρωματικές παρεμβάσεις.
Τώρα είμαστε εδώ:

Προς το παρόν, το μοντέλο περάστηκε με γυαλιστερό βερνίκι, θα μασκαριστεί (όχι άλλο κάρβουνο!) και θα βαφτεί και η μαύρη μπορντούρα στα χείλη των εισαγωγών και των φτερών ενώ μετά θα περαστούν οι χαλκομανίες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, καλό βράδυ!