Αποστολέας Θέμα: Saab Viggen JA-37, Airfix 1/48  (Αναγνώστηκε 7608 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Saab Viggen JA-37, Airfix 1/48
« στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:34:44 πμ »
Πάμε πάλι λοιπόν, μιας και μας έφαγε το θέμα ο δαίμων της τεχνολογίας.

Πρόκειται για το Reboxing του κιτ της Esci από την Airfix, στην έκδοση καταδιωκτικού (JA-37).

Το κιτ είναι πολύ παλιό (το χαβιάρι μαύρο, το τυρί μουχλιασμένο κλπ) και δεν στέκει με τίποτα στα σημερινά standards ενώ έχει και αρκετά λάθη.
Φυσικά, φτωχότατο cockpit, ταλαιπωρημένα καλούπια που προκαλούν βαθουλώματα στο πλαστικό κλπ.
Όμως, το θέμα είναι πάρα πολύ δελεαστικό για μένα τουλάχιστον, οπότε έπρεπε να το φτιάξω.
Να ευχαριστήσω τον mmaker που μου προμήθευσε το κιτ το οποίο είναι κατηργημένο και δύσκολα το βρίσκει κανείς.
Η σουηδική Tarangus, που κυκλοφόρησε πρόσφατα το Lansen στην 1/48, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός Viggen στην 1/48 για το 1ο τρίμηνο του 2013, ενώ υπάρχει και μια φημολογία ότι ένα 48άρι Viggen είναι στα σχέδια της Hasegawa.
Καλώς να έρθουν, θα αναμένω.

Εντωμεταξύ, προμηθεύτηκα σχεδόν ό,τι κυκλοφορεί για το κιτ από cockpit Neomega (Ευχαριστώ Wildcat) ουρά, κινητήρα, ρόδες, μεταλλικά σκέλη, καπάκια φωλέων και rocket pods από Maestro, κώνο, εισαγωγές και canards από Two Mikes και ίσως ξεχνάω και άλλα μπιχλιμπίδια.

Το κιτ επαναχαράχθηκε και πιρτσινώθηκε, ενώ προστέθηκαν και αρκετές λεπτομέρειες από φύλλο και μήκη πλαστικού και έφτασα ένα βήμα πριν το αστάρωμα:

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
Απ: Saab Viggen JA-37, Airfix 1/48
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:35:59 πμ »
...συνέχεια

Αφού έκλεισε η άτρακτος και άρχισε να παίρνει σχήμα, τελείωσε η βασική συναρμολόγηση, βάφηκαν οι φωλέες Σ/Π και ασταρώθηκε το μοντέλο:

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:36:43 πμ »
...και σημερινό update!

Ευχαριστώ τον φίλο Ramfighter ο οποίος με βοήθησε σημαντικά με παρατηρήσεις που μου έστειλε μέσω πμ, αν και δεν με πειράζει καθόλου να γράφονται οι παρατηρήσεις στο θέμα μου, ίσα ίσα το προτιμώ.
Έτσι λοιπόν διαπίστωσα ότι από δική μου αμέλεια, δεν είχα βάλει 4ο μηχανισμό κίνησης των flaps που είχαν τα καταδιωκτικά σε σχέση με τα 3 που είχαν τα βομβαρδιστικά, οπότε διορθώθηκε κι αυτό.

Επίσης, η κοιλιακή δεξαμενή στα καταδιωκτικά είχε 4 πτερύγια σε σχέση με τα 3 που είχαν στα βομβαρδιστικά, λόγω της κοιλιακής γόνδολας που φιλοξενούσε και το πολυβόλο.
Έτσι λοιπόν έγιναν δυο νέα πτερύγια που κολλήθηκαν ενώ εξαφανίστηκε το λάθος πτερύγιο:

Και στη συνέχεια άρχισε ο γολθοθάς του μασκαρίσματος-βαψίματος:

Πρώτα βάφτηκε ο κώνος (εύκολο):

Οι κάτω επιφάνειες ήταν εύκολες, χρησιμοποιήθηκε FS35237 το οποίο ξεθωριάστηκε αρκετά και σε κάποια σημεία επίσης βρωμίστηκε όπως είδα από φωτογραφίες, ειδικά εκατέρωθεν της γόνδολας. Μετά τα σήματα θα γίνουν κι άλλες επεμβάσεις, όπως και στα επάνω χρώματα:

Για τις επάνω επιφάνειες, είχα προμηθευτεί μάσκες βινυλίου της Gator, αλλά επειδή αφενός είχαν πολύ κόλα και θα σήκωναν το χρώμα (εδώ σε μερικά σημεία σηκώθηκε το χρώμα και με ταινία Tamiya) και αφετέρου δεν ακολουθούσαν σωστά καμπύλες, χρησιμοποίησα κοπτοραπτική και ταινία μασκαρίσματος.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι:
FS30219
FS34227
FS34097
RLM70

Τα χρώματα ξεθωριάστηκαν αρκετά, σύμφωνα με τις συνήθειές μου αλλά και επειδή από φωτογραφίες διαπίστωσα ότι και τα αληθινά αεροσκάφη τα αφήναν να ξεθωριάσουν πολύ.
Όταν ξεμασκάρισα, σε ορισμένα σημεία σηκώθηκε χρώμα αλλά διορθώθηκαν όλες οι περιπτώσεις.
Μετά τις χαλκομανίες θα γίνουν και μερικές ακόμη χρωματικές παρεμβάσεις.

Τώρα είμαστε εδώ:

Προς το παρόν, το μοντέλο περάστηκε με γυαλιστερό βερνίκι, θα μασκαριστεί (όχι άλλο κάρβουνο!) και θα βαφτεί και η μαύρη μπορντούρα στα χείλη των εισαγωγών και των φτερών ενώ μετά θα περαστούν οι χαλκομανίες.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, καλό βράδυ!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:43:30 πμ »
Ωχου μανούλα μου.....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:49:58 πμ »
Γιάννη είναι αρώστια όλα τα Σκανδιναβικά και ιδιαίτερα το Viggen. Η δουλειά σου είναι πολύ καλή μέχρι τώρα αν και έχω μια ένσταση στο ανοικτότερο πράσινο καθώς και τα χείλη προσβολής στις πτέρυγες δεν ήταν μόνο μαύρα αλλά και με το αστάρι ή και καθόλου, οπότε τσέκαρε φώτο από το συγκεκριμένο αεροσκάφος που φτιάχνεις. Καλή συνέχεια φίλε...ανυπομωνώ να το δω από κοντά στην έκθεση  ::salut::.
http://www.airfighters.com/photo/49355/L/Sweden-Air-Force/Saab-JA-37-Viggen/37377/
http://www.airfighters.com/photo/17195/L/Sweden-Air-Force/Saab-JA-37-Viggen/37354/

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:59:22 πμ »
Γιαννη συνεχιζεις το μοντελιστικο σεμιναριο και στο βαψιμο. Εξαιρετικοτατο βγαινει και μαζι με τις φθορες δειχνει πολυ ρεαλιστικο.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ερωτησεις: Preshade κανεις καθολου? Οι σκουροτερες αποχρωσεις των γραμμωσεων ειναι το βασικο χρωμα ή εχεις κανει post shade πανω απο το βασικο με σκουροτερο? Αν ισχυει το δευτερο, πραγματικα εχεις χερι αλφαδι!!!
Επισης στο κατω μερος πισω απο τις φωλεες αλλα και στο ακροπτερυγιο, στις σκουροτερες αποχρωσεις τι μιξεις εκανες? (χρησιμοποιησες καθολου καφε μαζι με το σκουροτερο βασικο)? Δειχνουν ειλικρινα πολυ αληθινα λερωματα.

Ανυπομονω να το δω μετα τα λαδια που θα αναδειχτει και το πριτσινωμα και θα δεσει η ολη εικονα!! Καλη συνεχεια και σορρυ για τις κουραστικες ερωτησεις.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 01:06:03 πμ »
Γιάννη μοντελάρα.....

Απλά respect  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 01:06:56 πμ »
Γιάννη, μας ξέκανες βραδυάτικα... το μόνο που μου μένει, είναι να παρατήσω κόλλες, χρώματα ανοιχτά και να πάω ευθύς αμέσως για ύπνο :mrgreen:
Μπράβο φίλε πολύ όμορφο βάψιμο :!:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 02:08:08 πμ »
Όχι ρε Γιάννη...τι μας έκανες νυχτιάτικα
Απλά φανταστικό  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 03:04:03 πμ »
Γιαννη εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ δε παιζεται το βαψιμο σου απλα..........   ::eusa_pray::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 05:46:50 πμ »
Απίστευτη δουλειά!!!!!!!!!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 07:32:24 πμ »
Καταπληκτικό βάψιμο και η όλη η δουλειά σου Γιάννη.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 07:54:46 πμ »
Καλημέρα φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!

Γιάννη είναι αρώστια όλα τα Σκανδιναβικά και ιδιαίτερα το Viggen. Η δουλειά σου είναι πολύ καλή μέχρι τώρα αν και έχω μια ένσταση στο ανοικτότερο πράσινο καθώς και τα χείλη προσβολής στις πτέρυγες δεν ήταν μόνο μαύρα αλλά και με το αστάρι ή και καθόλου, οπότε τσέκαρε φώτο από το συγκεκριμένο αεροσκάφος που φτιάχνεις. Καλή συνέχεια φίλε...ανυπομωνώ να το δω από κοντά στην έκθεση  ::salut::.
http://www.airfighters.com/photo/49355/L/Sweden-Air-Force/Saab-JA-37-Viggen/37377/
http://www.airfighters.com/photo/17195/L/Sweden-Air-Force/Saab-JA-37-Viggen/37354/

Στέφανε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.
Όλα τα χρώματα είναι αρκετά ξεθωριασμένα, όμως έχω κατά νου να περάσω 1-2 φιλτράκια για ομογενοποίηση, αλλά μετά τις χαλκομανίες.
Υπόψιν επίσης ότι στις φωτό εμφανίζονται τα χρώματα και λιγάκι πιο φωτεινά, στην πραγματικότητα είναι λίγο σκουρότερα.
Για το αστάρι στα χείλη προσβολής ομολογώ ότι δεν το είχα προσέξει, χωρίς μαύρο έχω δει σε αρκετές φωτογραφίες, θα το τσεκάρω αν βρω φωτογραφίες, διαφορετικά ίσως τα κάνω μαύρα γιατί μου αρέσει περισσότερο οπτικά.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για το επάνω μέρος του κάθετου σταθερού όπου αλλού εμφανίζεται άσπρο ή υπόλευκο, αλλού μαύρο και αλλού κανονικά με παραλλαγή.
Τέλος πάντων, ως συνήθως θα το τσεκάρω όσο μπορώ και μετά θα κάνω τουκεφαλιού μου!  :mrgreen: :twisted:

Ερωτησεις: Preshade κανεις καθολου? Οι σκουροτερες αποχρωσεις των γραμμωσεων ειναι το βασικο χρωμα ή εχεις κανει post shade πανω απο το βασικο με σκουροτερο? Αν ισχυει το δευτερο, πραγματικα εχεις χερι αλφαδι!!!
Επισης στο κατω μερος πισω απο τις φωλεες αλλα και στο ακροπτερυγιο, στις σκουροτερες αποχρωσεις τι μιξεις εκανες? (χρησιμοποιησες καθολου καφε μαζι με το σκουροτερο βασικο)? Δειχνουν ειλικρινα πολυ αληθινα λερωματα.

Φίλε Νώντα, preshading δεν κάνω, το είχα δοκιμάσει παλαιότερα 1-2 φορές αλλά δεν μου άρεσε. Μόνο postshading λοιπόν.
Κάθε χρώμα έχει τουλάχιστον 3 αποχρώσεις, βασικό-ανοικτότερο-σκουρότερο. Οι σκουρότερες αποχρώσεις των γραμμώσεων είναι postshading με σκουρότερη απόχρωση, όσο για το χέρι αλφάδι, δες το από πολύ κοντά και τα ξαναλέμε!  ::glossa::

Για το κάτω μέρος, οι σκουρότερες αποχρώσεις προέκυψαν από το FS35237 με RLM66 χωρίς καθόλου καφέ, αλλά επειδή το 35237 μπλεδίζει, η μίξη με το RLM66 έδωσε μια απόχρωση που αφενός είναι σκουρότερη και αφετέρου δείχνει και ως βρωμιά.
Να επισημάνω ότι ειδικά για τις κάτω επιφάνειες, οι αντιθέσεις ήταν μεγαλύτερες και τα βρωμίσματα πιο έντονα, αλλά πέρασα από πάνω ένα φιλτράκι με το βασικό χρώμα για να δέσουν όλα μεταξύ τους.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 08:35:12 πμ »
Γιάννη καταπληκτική δουλειά και πολύ όμορφη παραλλαγή!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:05:49 πμ »
Καλά λένε ότι όλοι οι μεγάλοι σεφ κρύβουν τα μυστικά τους!  ::glossa::

ʼψογη εκτέλεση και μεταμόρφωση ενός αρχαίου μοντέλου σε καλλιτέχνημα, αλλά θα μας είχες κάνει ακόμα πιό ευτυχισμένους ειδικά για τη συγκεκριμένη παραλλαγή αν επεξηγούσες πιό λεπτομερώς (και με φωτογραφίες) τη διαδικασία βαφής (αλληλουχία χρωμάτων, μασκαρίσματα, κλπ).

Παρ΄όλα αυτά, παραμένουμε συντονισμένοι!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:33:22 πμ »
Απίθανο αποτέλεσμα! :o

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:35:09 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιώργο, έχω κάνει σε άλλα θέματα step-by-step βάψιμο (π.χ. Ki-30 Ann), στο συγκεκριμένο λόγω πίεσης χρόνου δεν έβγαλα φωτογραφίες.

Επιφυλλάσομαι για αναλυτικότερη περιγραφή σε μελλοντική κατασκευή μου.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 10:42:08 πμ »
Εξαιρετικο! Μου εφτιαξε το πρωινο που διαβασα την κατασκευη σου.Πολυ ομορφο και ρεαλιστικο βαψιμο της πιο δυσκολης παραλλαγης(κατα την γνωμη μου) που υπαρχει.
Το κιτ αν και παλιο, συλλαμβανει πολυ ομορφα τις ομορφες γραμμες του Viggen.
Καλη συνεχεια. ::salut::

Υ.Γ: Εχεις το πιο ωραιο gif στο προφιλ σου, μου αρεσει πολυ ο Τραμπακουλας του Χαρρυ Κλυνν!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 11:08:17 πμ »
...Γιώργο, έχω κάνει σε άλλα θέματα step-by-step βάψιμο (π.χ. Ki-30 Ann), στο συγκεκριμένο λόγω πίεσης χρόνου δεν έβγαλα φωτογραφίες.
Επιφυλλάσομαι για αναλυτικότερη περιγραφή σε μελλοντική κατασκευή μου.

Είδες άμα μας καλομαθαίνεις;  :D Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 11:12:54 πμ »
Γιάννη ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σου βγήκε... μου θύμησες με το μασκάρεμα την δική μου ταλαιπωρία κόψς ράψε.
Πραγματικά αξιοζήλευτο.

Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 11:18:24 πμ »
ΣΠΗΤΣΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 12:42:23 μμ »
Ελεος!!! Και το κλάμα θα πέσει όταν το δούμε από κοντά που θα είναι ακόμα καλύτερο... ::eusa_wall::

Τουλάχιστον τώρα πια ξέρω τι θα κάνω με το Heller που έχω, θα το πετάξω να τελειώνω δε δαύτο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 03:17:50 μμ »
δεν σε ξέρω, δεν σε έχω δει ποτέ στη ζωή μου αλλά να ξέρεις ότι σε μισώ αφάνταστα... Εδώ και πολύ καιρό, όχι μόνο τώρα...  :evil: :evil: :evil:

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: Δεν την παλεύω γιατρέ μου....  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 03:26:47 μμ »
Τι είπες τώρα :?: :?: :?: :?: :?:Απίστευτη δουλειά. Μου είχαν πει ότι έχεις βρωμόχερο αλλά τώρα το βλέπω και μόνος μου. Χίλια μπράβο και λίγα είναι. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 03, 2012, 09:24:37 μμ »
Οπως συνηθως αψογο λιγο το ανοικτο με χαλασε αλλα  τα φιλτρα σιγουρα θα το βελτιωσουν

καλη συνεχεια ::salut::

Tags: viggen