Μετά από 14 περίπου έτη, αποφάσισα την "επανένταξη" στον μικρόκοσμο που δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό και την καρδιά μου. Μετά από μία πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια με το Mirage F1 της Hasegawa στην 1/72 (όμως "I shall return") δοκιμάζω την τύχη μου με το F-5E της Hobby Boss στην 1/72 που αγοράστηκε από διαδικτυακό κατάστημα του Hong Kong σε "συμβολική τιμή".
Το μοντέλο διαθέτει ικανοποιητική χαραγμένη λεπτομέρεια, καλό κόκπιτ, σωστό σχήμα, αρκετά λεπτομερές σύστημα προσγείωσης, ανοιχτά αερόφρενα, καλύπτρα σε δύο κομμάτια (χωρίς μηχανισμό στήριξης) και καλή εφαρμογή, με ένα σκαλοπατάκι πίσω από τη δεξιά πτέρυγα.
Η πολύ χαμηλή τιμή του μοντέλου έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το βελτιωτικό σετ της Eduard για το κιτ της Italeri στην 1/72 (καθώς κυκλοφορεί η άποψη ότι το κιτ είναι επανέκδοση του κιτ της Italeri) και το κάθισμα της Pavla που σε γενικές γραμμές είναι σωστότερο από αυτό του κιτ.
Επίσης το κιτ δίνει δυνατότητα για 4 επιλογές, δύο αεροσκαφών του US NAVY- MARINES, ένα της Ελβετικής και ένα της Βραζιλιάνικης αεροπορίας.
Μετά από 15 περίπου ημέρες κατάφερα να τελειώσω το cockpit και να το προσαρμόσω στην άτρακτο. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στις φώτο. Πρέπει να σημειώσω ότι το σετ της Eduard κυριολεκτικά μεταμορφώνει το χώρο του πιλοτηρίου, αφού περιλαμβάνει μέχρι και τις μανέτες, χειρολαβές εκτίναξης, σωλήνα οξυγόνου, λεπτομερέστατο πίνακα και κονσόλες, καθώς και βελτιωτικά για το σύστημα προσγείωσης, τα αερόφρενα και τις αντίστοιχες θυρίδες.
Ευτυχώς ή δυστυχώς τα photo etched είναι τόσο λεπτεπίλεπτα κι εγώ δεν διέθετα εμπειρία στη χρήση τους με αποτέλεσμα η πρόοδος της κατασκευής να αργήσει χαρακτηριστικά. Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο καμουφλάζ που θα φορά το μοντέλο, σίγουρα όμως θα είναι ένα από τα δύο που έφερε το αεροσκάφος Νο 23 του US NAVY, με επικρατέστερο, δυσκολότερο και ομορφότερο αυτό :
http://www.clubhyper.com/reference/images/f5dp_12.jpg.
Λοιπόν αυτά προς το παρόν και περιμένω τα σχόλια, τις συμβουλές και τις κρίσεις σας. Οι φωτογραφίες ήταν πολύ δύσκολο να τραβηχτούν γιατί δεν διαθέτω σχετική εμπειρία φωτογράφησης τόσο μικρών θεμάτων και αυτές που ανέβασα είναι από τις πιο καθαρές από μεγάλο αριθμό φωτογραφιών.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τη γυναίκα μου για την υπομονή και κατανόηση που δείχνει στη "λόξα" μου καθώς όλο αυτό είναι κάτι τελείως καινούργιο γι αυτήν. Παρόλα αυτά οι καθαρές φώτο τραβήχτηκαν από εκείνη.