Φίλοι μου καλησπέρα. Πρώτα απ'όλα να ευχηθώ ο νέος server να φιλοξενήσει περισσότερες και καλύτερες κατασκευές και όλοι εμείς να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε (όπως λέει και το άσμα). Καλά μοντελαρίσματα σε όλους και συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια.
Στο θέμα μας τώρα.
Η πάλη με τον Τίγρη, ήταν σκληρή και έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος. Το ποιος νίκησε, δεν μπορώ να πω, το αποτέλεσμα αμφίρωπο. Με παίδεψε το μικρό. Πρώτο μοντέλο, πρώτη φορά αερογράφος διπλής λειτουργίας (έστω και Iwata), λάθος αρχικά χρώματα και ολική επαναβαφή, μικροατυχήματα, δοκιμές free hand για να διορθώσω ατέλειες στο μασκάρισμα με blue tack, που κατέληγαν σε εκ νέου μασκάρισμα και επαναβαφή του συγκεκριμένου τμήματος, τρεξίματα, ντουκοχαρταρίσματα, ξανά βάψιμο, νεύρα στο κόκκινο, άσε και τη δουλειά όλες αυτές τις ημέρες που έτρεχε σαν τρελλή.......ουφ.
Τέλος πάντων έφθασα σε ένα σημείο που δεν έχω άλλο κουράγιο, όμως πραγματικά το μοντέλο σήκωσε τρελλή δουλειά από έναν άπειρο σαν κι εμένα.
Εκείνο που ακόμη και τώρα δεν μπορώ να καταφέρω βάφοντας με σμάλτα, είναι το κοφτό σβήσιμο των χρωμάτων βάφοντας free hand. Δεν μπορώ να ελέγξω το overspray, όσο κι αν παίξω με την αραίωση, την πίεση και την απόσταση. Επίσης το δάχτυλο κάνει σαν να έχει αγκύλωση. Πατά να φύγει ο αέρας, αλλά με τίποτε δεν τραβά την βελόνα προς τα πίσω για να φύγει και το χρώμα. Τα διαόλια μου. Κι όταν το κάνει η κατάληξη είναι πλάαατς!!!.Τι να πω
Λοιπόν σας δείχνω τις φώτο, έχω προχωρήσει και με τον οπλισμό, επί της ουσίας το μόνο άβαφο είναι οι τροχοί, και μένουν στεγνά πινέλα, future (το έμαθα κι αυτό), χαλκομανιες, wash, ματ βερνικι και τελική συναρμολόγηση.