Αποστολέας Θέμα: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35  (Αναγνώστηκε 9280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 08:49:25 μμ »
Τα ξύλα δείχνουν πολύ ωραία, θαρραλέα και όμορφη ιδέα!!!

::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Scratchbuild στο τετράγωνο: Nile Hydroplane 1/35 (δοκίμιο στην 1/72)
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 29, 2017, 09:13:55 μμ »
Ευχαριστώ! Τα ξύλα είναι κλασική συνταγή. Wood από τη σειρά Model Air της Vallejo (η απόχρωση φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία) και μετά λάδι Winsor and Newton Burnt Sienna, απλωμένο με πλατύ πινέλο. Με λίγη προσοχή βγαίνει αρκετά πειστικό αποτέλεσμα (και ελαφρό γυαλοχαρτάρισμα του πλαστικού με τρόπο που να κάνει κάποια νερά, αλλά δεν είναι απαραίτητο).

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 04, 2017, 10:44:23 μμ »
Είμαστε κοντά στο τέλος. Το hydroplane έχει σχεδόν τελειώσει. Μένει να μπει τζάμι και να ολοκληρωθεί το στέγαστρο που είχε κάποιες απώλειες στα κολωνάκια μπροστά και δεξιά. Μένει επίσης να αποφασιστεί τι θα μπει από φορτώματα και φιγούρες (μάλλον θα κρατηθούν για την επόμενη προσπάθεια). Όπως είπαμε, κάθε εγγλέζικη κατασκευή είναι εν δυνάμει bren carrier για αυτό και κυκλοφορεί ένα bren στη βινιετούλα.

Η κατασκευή έχει πολλά ελαττώματα. Κανονικά θα έπρεπε να πάει για ανακύκλωση κρατώντας μόνο τους πλωτήρες και τον κινητήρα. Όμως θα ολοκληρωθεί σε βινιετούλα ως δοκίμιο για την επόμενη προσπάθεια και βελτίωση της τεχνικής. Ο βυθός είναι έτοιμος και μένει να προστεθεί το νερό.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 01:02:31 πμ »
Προχώρησα με δύο στρώματα "νερού" χρησιμοποιώντας το glossy medium της Winsor & Newton. Είναι άσπρο γιατί δεν έχει στεγνώσει ακόμη. Μέχρι αύριο θα είναι διάφανο αλλά βιάστικα να ποστάρω φωτό.

Γενικά η κατασκευή δεν είχε και πολύ τύχη. Έχει πολλά λάθη. Πέτυχε το βάψιμο του ξύλου και ίσως και των πλωτήρων αλλά κατά τα άλλα μάλλον η υπερκατασκευή έχει πιο πολύ ύψος σε σχέση με τη φωτό, το τιμόνι πρέπει να είναι από τη δεξιά πλευρά, ο κινητήρας είναι άκυρος (κυρίως το κουβούκλιό του) και μάλλον η προπέλα θα πρέπει να είναι κομμένη στα άκρα της (για να αποδίδει λιγότερο και να μην πετάξει το σκαφάκι). Με κομμένα τα άκρα θα ταιριάζει και περισσότερο στην τοποθέτηση που φαίνεται στην φωτό (πιο χαμηλά προς το κατάστρωμα). Επίσης δεν είναι σαφές πώς έμπαιναν και έβγαιναν. Ίσως είχε κάποια πόρτα από την αθέατη πλευρά. Αλλά αυτό είναι εικασία.

Υπάρχει πολύ δυσκολία να εντοπιστεί από πού προέρχονται τα μέρη και οι εικασίες που διάβασα σε διάφορα φόρουμ μάλλον είναι λάθος. Μόνο το πτερύγιο έχει ποσοστό 95% να είναι από Hawker Hind. Ο κινητήρας σίγουρα δεν είναι από Supermarine Walrus και δεν μπόρεσα να βρω από ποιο αεροσκάφος μπορεί να προέρχεται που να χρησιμοποιήθηκε από την RAF στην Αίγυπτο ή από πολεμικό πλοίο που κατέπλευσε εκεί. Επίσης οι πλωτήρες δεν είναι από Fairey Swordfish ή Seafox. Ούτε μπόρεσα να το ταυτοποιήσω με πιθανό ιταλικό ή γερμανικό λάφυρο. Γενικώς πάπαλα.

Η επόμενη προσπάθεια ίσως να είναι πιο επιτυχημένη, αρκεί να βρεθούν καινούρια πλωτηράκια.

Προσεχώς φωτογραφίες από την ολοκλήρωση της κατασκευής, που όπως είπαμε είναι scratch στο τετράγωνο (σκρατσιά τα μαστόρια της RAF, σκρατσιά και εγώ). Φυσικά αν ήταν γερμανική σκρατσιά θα είχε κυκλοφορήσει σε κιτ από τρεις τέσσερις εταιρείες.  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 07, 2017, 06:35:27 πμ »
Φυσικά αν ήταν γερμανική σκρατσιά θα είχε κυκλοφορήσει σε κιτ από τρεις τέσσερις εταιρείες.  :lol: :lol:

Το τελευταίο τα λέει όλα για τη μοντελιστική αγορά.  :lol:
Το θέμα είναι ότι το πάλεψες και μάλιστα εις διπλούν και
εάν αρχίζει να σε κουράζει δεν χρειάζεται να το ξαναφτιάξεις.
Αξίζει και η προσπάθεια έστω και με ότι διέθετες. Επίσης
δεν πλάτιασε πολύ το τόπικ σου όπως κάποια άλλα που
βλέπουμε 40 σελίδες για να τελειώσει 1 μοντέλο ( και όχι
σκρατσιά ) .

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 01:23:19 πμ »
Κάπου εδώ βρισκόμαστε... Περιμένω να στεγνώσει τελείως το "νερό" για να γίνει εντελώς διαφανές και μετά να περάσω ένα χεράκι still water effect της vallejo για το τελικό φινίρισμα ώστε να αποκτήσει ζωή το "νερό" αλλά και να βάψω - κλείσω τα πλαϊνά της βάσης (γύψος). And that's that.

Συμπαθητικά έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα αλλά τίποτα σπουδαίο, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Μάλλον όμως φαίνεται ότι είμαι ο πρώτος που ολοκλήρωσε μια απόπειρα για το Nile Hydroplane.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 02:06:58 πμ »
Κωστη για μενα μαλλον αδικεις το μοντελο και την προσπαθεια σου. Ειναι ιδιαιτερο σπανιο και σε ιντριγκαρει με το που το βλεπεις.Καταλαβαινω οτι εχεις θεσει υψηλοτερα στανταρντ-και αυτο ειναι πολυ καλο -αλλα με μια φωτο που ειχες διαθεσιμη το αποτελεσμα ειναι το λιγοτερο εντυπωσιακο

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 09:01:45 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Παναγιώτη.

...Και εκεί που νομίζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ανακαλύπτω σήμερα το πρωί άλλες δύο φωτογραφίες, η μία από την αριστερή πλευρά και πρύμνη, που δίνουν μια πληρέστερη εικόνα της ιδιοκατασκευής...

Είναι χαμηλής ποιότητας και σκοτεινές αλλά δίνουν περισσότερες πληροφορίες και γίνονται εμφανή τα λάθη στην κατασκευή μου. Ο κινητήρας είναι έξω από την καμπίνα και στηρίζεται μόνο στους πλωτήρες. Επιβεβαιώνεται 100% ότι το πτερύγιο είναι από Hawker Hart/Demon/Hind, μπορεί κανείς να ψάξει με καλύτερη βάση για τους πλωτήρες αλλά και τον κινητήρα, ενώ φαίνεται καλύτερα πώς είναι στηριγμένος ο κινητήρας και το πτερύγιο στους πλωτήρες και την καμπίνα. Ο κινητήρας πάει προς Supermarine Walrus, αν και μπερδεύει τα πράγματα ο δακτύλιος των καυσαερίων. Οι πλωτήρες έχουν πολύ χαρακτηριστικό σχήμα στο πίσω μέρος, συνεπώς πιστεύω ότι θα τους εντοπίσω εύκολα. Επίσης μοιάζει να υπάρχει διαχωριστικό με πόρτα από την καμπίνα προς τον κινητήρα.

Αν την είχα πιο νωρίς... Πέρασαν τέσσερα χρόνια μέχρι να πέσω κατά λάθος σε αυτήν...

Αποσυνδεδεμένος xarisB

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική-Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 06:55:54 μμ »
ωραιο! Και το ξυλο πολυ καλο.   Παντα σε διοραματα με νερο-θαλασσα κλπ, με ενοχλει το τριχοειδες φαινομενο ... ειδικα στις μικρες κλιμακες ειναι παρα πολυ εντονο.  Επειδη δεν πολυ θυμαμαι, ελειπα και στο μαθημα φυσικης...  Αν ηταν πιο παχυρευστο το υλικο που εβαλες,  (Medium W&N )   δεν θα φαινοταν λιγοτερο?   Υπ'οψιν δεν εχω προσπαθησει ποτε να φτιαξω θαλασσα /νερο.  και δεν εχω ιδεα αν το υλικο ειναι παχυρευστο η' το αραιωσες.   Απλες καθημερινες αποριες   ::pc024::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 07:38:13 μμ »
Δεν ξέρω αν είναι το τριχοειδές φαινόμενο ή κάποιο άλλο (δεν βλέπω τρίχες εκτός από τα χορταράκια...) αλλά πάντως ναι, το "νερό" έχει την τάση να "σκαρφαλώνει". Και είναι όντως ενοχλητικό. Το συγκεκριμένο υλικό που έβαλα (ακρυλικό ενός συστατικού) είναι αρκετά παχύρευστο αλλά ταυτόχρονα αρκετά ρευστό ώστε να γίνεται επίπεδο. Έχω δουλέψει και με ρητίνες δύο συστατικών (τύπου υγρό γυαλί)  που έχουν κάποια διαφορετικά αποτελέσματα. Όσον αφορά το "σκαρφάλωμα", είναι το ίδιο έντονο και στο ακρυλικό και στη ρητίνη. Η συνιστώμενη λύση είναι πολλά λεπτά στρώματα αλλά αυτό έχει άλλες δυσκολίες. Σημειώνω ότι το ίδιο "σκαρφάλωμα" έκανε και ο γύψος στο καλούπι. Η ρητίνη έχει μάλλον καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά - δίνει μια πιο γυάλινη και ανθεκτική αίσθηση που εγώ την προτιμώ. Όμως θέλει προσοχή στην επιλογή της μάρκας γιατί έχει την τάση να κιτρινίζει με τον καιρό. Σε μια κατασκευή που είχα κάνει η γαλάζια θάλασσα μου πρασίνισε αισθητά (ακόμη παραμένει σε ανεκτά επίπεδα η απόχρωση), ενώ μια άλλη ρητίνη που είχα χρησιμοποιήσει κρατάει τη σωστή απόχρωση (η χρωστική που χρησιμοποίησα ήταν η ίδια και στις δύο περιπτώσεις). Η ακρυλική δουλεύεται πιο εύκολα επειδή είναι ενός συστατικού και δεν θερμαίνεται (η μίξη των δύο συστατικών της ρητίνης προκαλεί εξώθερμη αντίδραση, αν δεν έλειπες και από το μάθημα χημείας :mrgreen: ). Αν δεν προσέξεις, η θερμότητα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να παραμορφώσει το πλαστικό. Η ακρυλική δίνει ένα πιο "λαστιχένιο" τελείωμα που δεν μου αρέσει όσο το γυάλινο. Και οι δύο ρητίνες θέλουν πολλά λεπτά στρώματα ώστε να μπορούν να στεγνώνουν σωστά. Στην ακρυλική δεν δοκίμασα να βάλω χρώμα αλλά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα γιατί αυτή είναι η κανονική της δουλειά (να την αναμειγνύεις με χρώμα για να δίνει όγκο στο χρώμα).

Γενικά, προσπαθώ να βελτιώσω τις τεχνικές μου στο θέμα νερού γιατί πιστεύω ότι η προσθήκη του δίνει ζωή στα διοράματα αλλά αυτό είναι θέμα γούστου, οπότε:
  ::gyros:: .

Αποσυνδεδεμένος xarisB

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική-Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 10, 2017, 07:56:10 μμ »
Ok! κατατοπισες με τα υλικα! Ναι οντως, το νερο δινει ζωη στο διοραμα

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:35:01 μμ »
Επιτέλους τέλος με το δοκίμιο. Τα λάθη που έχει τα έχω ήδη γράψει. Αφήνω ανοικτή την πιθανότητα για να γίνει τελικά η κατασκευή σωστά στην 1/35 ή έστω στην 1/72 ξανά μετά τις δύο φωτογραφίες που ανακάλυψα.

Οι τελευταίες πινελιές ήταν ένα χέρι Vallejo Transparet Water σε όλη την επιφάνεια. Αυτό έχει την ιδιότητα να μπορείς να του δώσεις σχήμα, δηλαδή κυματισμούς, σε αντίθεση με το Acrylic Medium Gloss της Winsor & Newton που χρησιμοποίησα για τον κύριο όγκο του νερού και γίνεται επίπεδο (το Vallejo Still Water είναι ακόμη πιο λεπτόρρευστο και κατάλληλο μόνο για ακίνητο νερό). Είναι πολύ ευκολοδούλευτο, συνεργάζεται καλά με το Acrylic Medium Gloss και επειδή είναι λευκό πριν στεγνώσει (όπως άλλωστε και το Acrylic Medium Gloss) μπορείς να ελέγξεις ακριβώς το σχήμα που θέλεις να δώσεις στους κυματισμούς (στη συγκεκριμένη περίπτωση ήθελα ένα πολύ ελαφρό κυματισμό, όπως είναι και στην φωτογραφία-αναφοράς). Παραδόξως στις φωτογραφίες έχει αποτυπωθεί πολύ καλά το ρυτιδιασμένο νερό.

Ακόμη, η βάση περάστηκε με καφέ και πράσινο γύρω γύρω για να καλύψει τον γύψο όπου φαινόταν.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 12, 2017, 11:43:38 μμ »
Μπράβο, τώρα φαίνεται πολύ καλύτερο και με τον κυματισμό.
Ήθελα να στο προτείνω αλλά δεν ήξερα τι είχες κατά νου. Πάντως
στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προιόντα απομίμησης επιφάνειας
νερού. Ένα πολύ καλό είναι και το Liquitex.

Edit: Οι πλωτήρες μόνο φαίνονται πολύ καθαροί και στεγνοί. Ίσως με
λίγο λέρωμα χαμηλά και τρεξίματα με γυαλιστερό βερνίκι να κερδίσουν
αληθοφανεια.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 13, 2017, 12:00:46 πμ »
Ποιο προϊόν της Liquitex εννοείς, γιατί βλέπω μεγάλη γκάμα με παρόμοια ονόματα (το Gloss Gel Medium, το Heavy, το Super Heavy;)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 13, 2017, 12:35:31 πμ »
Το Acrylic gloss gel medium κάνει πιο χαλαρό κυματισμό,
το heavy gell πιο άγριο. Υπάρχουν και άλλες πιο φθηνές
αντίστοιχες προτάσεις που μπορείς να βρεις στα Art & Hobby.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 14, 2017, 05:43:44 μμ »
Κωστή πολύ ωραίο! Και μόνο που ασχολήθηκες να φτιάξεις κάτι που δεν υπάρχει είναι μισή νίκη. Εντάξει έχει τα λάθη του που όμως μόνο εσύ τα ξέρεις!
Το νερό πάρα πολύ καλό, οι ρυτίδες το απογείωσαν.
Γενικά στα mediums όλες οι μάρκες κανουν πάνω κάτω το ίδιο και στο gloss medium και στο heavy gel, πάρε ότι βρεις Liquitex, Amsterdam, W&N, τα ίδια είναι.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 12, 2025, 11:50:06 πμ »
Το project αυτό δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου, επτά και χρόνια από την ολοκλήρωση του δοκιμίου και 13 από όταν είδα για πρώτη φορά τη βασική φωτό. Και τα νέα στοιχεία που βρήκα με προσεκτικό ψάξιμο, δεν με βολεύουν. Οι δύο φωτογραφίες που βρήκα μετά την ολοκλήρωση του δοκιμίου στην 1/72 βοηθούν αρκετά. Λοιπόν, η βασική υπόθεση είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν πλωτήρες από Fairey Swordfish και κινητήρας-περίβλημα (nacelle) από Supermarine Walrus. Είμαι πλέον σχεδόν βέβαιος ότι οι πλωτήρες είναι από Fairey IIIF, που υπήρχαν στις βρετανικές μονάδες της Αιγύπτου και είναι πιθανό θύμα για κανιβαλλισμό. Μοιάζουν με του Swordfish και του Seafox αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστική καμπύλη που παραπέμπει αποκλειστικά στο Fairey IIIF. Το ουραίο πτερύγιο είμαι επίσης σχεδόν βέβαιος ότι είναι από Hawker Demon, που αποτελεί παράγωγο του Hind/Hart αλλά έχει μια κρίσιμη μικρή διαφορά από αυτά στο ουραίο που ταιριάζει στις φωτογραφίες. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο κινητήρας με το περίβλημά του. Η εύκολη απάντηση είναι εννεακύλινδρος Bristonl Pegasus από Supermarine Walrus. Υπήρχαν όμως τρία πράγματα που δεν κολλούσαν και σε κάποιο ξένο φόρουμ βρήκα την πιθανή απάντηση. Τι δεν κολλάει: ο κινητήρας της φωτογραφίας έχει δακτύλιο περισσυλογής καυσαερίων, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία φωτογραφία του Pegasus σε Walrus και έψαξα εξονυχιστικά, ο Pegasus μοιάζει να εξέχει πολύ περισσότερο σε διάμετρο στις φωτογραφίες του Walrus από αυτόν που βλέπουμε στην φωτογραφία και τέλος τα στηρίγματα του περιβλήματος μοιάζουν διαφορετικά από αυτά που είχε το Walrus, παρόλο που το γενικό σχήμα ταιριάζει. Η νέα θεωρία είναι ότι πρόκειται για Armstrong Siddeley Lynx, που έχει δακτύλιο και είναι επτακύλινδρος (η φωτό που φαίνεται 3/4 από πίσω συνηγορεί σε επτακύλινδρο και όχι εννεακύλινδρο κινητήρα) και είναι μικρότερος σε διάμετρο (1,40 m ο Pegasus και 1,07 m ο Lynx). Μοιάζει λοιπόν πολύ πιθανό να τοποθετήθηκε ο Lynx σε περίβλημα Walrus.Γιατί δεν με βολεύουν οι νεότερες εκτιμήσεις για την κατασκευή: πρώτον, έχω έναν ωραίο Pegasus ενώ δεν υπάρχει στην κλίμακα Lynx, σε aftermarket υπάρχουν πλωτήρες για Swordfish (προσεχώς) αλλά όχι για IIIF και άντε βρες nacelle από Walrus. Τους πλωτήρες και το nacelle μπορώ να τα σκρατσάρω, όπως και το ουραίο πτερύγιο. Με τον κινητήρα είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά και πάλι παλεύεται.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 12, 2025, 04:42:37 μμ »
Θέλω να κάνω δυο σχόλια.
Πρώτον.
Θαυμάζω την τόσο βαθειά έρευνα που έχεις κάνει και μάλιστα για ένα μοντέλο που εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Αλλά όχι μόνον έψαξες να βρεις τα σωστά ιστορικά στοιχεία, αλλά θέλεις και να βρεις ακριβή μοντέλα-βελτιωτικά για να το ολοκληρώσεις.

Δεύτερον.
Αυτό είναι άλλο ένα από τα μικρά μοντελιστικά διαμαντια που έχουν χαθεί στα βάθη του φόρουμ. Να πω την αλήθεια το είχα δει και τότε αλλά το θυμήθηκα ξανά, τώρα που το ξαναέφερες στην επιφάνεια.
Κάποτε πριν χρόνια, είχα προτείνει στην διαχείρηση να ανοίξω ένα θέμα και σιγά σιγά  να βάζω εκεί μέσα τέτοιες ωραίες κατασκευές όλων των ειδών (αεροπλάνα, άρματα, οχήματα, φιγούρες, διοράματα κλπ) ώστε να είναι μαζεμένες όλες σε ένα σημείο. Μόνο ολοκληρωμένα  μοντέλα, με φωτογραφίες και με όλη την κατασκευή και τα σχόλια των μελών.
Κάτι σαν "best of the forum"  με την προυπόθεση βέβαια πως στα θέματα θα υπήρχαν ακόμη διαθέσιμες οι φωτογραφίες των κατασκευών.
Η απάντηση που πήρα τότε ήταν αρνητική γιατί ειπώθηκε πως αυτά θα ήταν τα δικά μου κριτήρια, δεν θα ήταν political correct για άλλα μέλη κλπ κλπ.

Η παραπάνω κατασκευή, εύκολα θα ήταν στο "best of the forum".

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 12, 2025, 05:02:01 μμ »
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια παρόλο που πιστεύω ότι η κατασκευή μου έχει αρκετά ελαττώματα. Νομίζω ότι σύντομα θα την ξαναφτιάξω στην 1/35 σε πιο σωστή βάση αυτή τη φορά, αν και αμφιταλαντεύομαι, όπως είπα, μεταξύ της πιστότητας στη φωτογραφία και της κατασκευής με καλύτερα αλλά όχι ακριβή (αν και ακριβά :mrgreen: ) aftermarket προϊόντα. Και πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το ενδιαφέρον που μου δίνουν κίνητρο να επιχειρήσω άλλη μια προσπάθεια.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 13, 2025, 09:47:47 πμ »
Αμαν,πως το ειχα χασει αυτο... :shock: :shock: :shock:
Ξαναφτιαξτο Κωστη στην 1/35 μαζι σου!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 15, 2025, 06:42:16 μμ »
Δωσε πόνο Κωστή!!!

Εξαιρετική η έρευνά σου!!! Τουλάχιστον κάποιες από τις αρχικές εικασίες διευκρινίστηκαν....

Καλή συνέχεια!!! ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 15, 2025, 08:20:14 μμ »
Παιδιά,  ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Θα προχωρήσω άμεσα αλλά σε πρώτη φάση μάλλον θα πάω σε μαϊμουδιές. Δηλαδή, με πλωτήρες από Arado 196 (καθ' οδόν), και κινητήρα Pegasus. Ετσι για να το δω υλοποιημένω στην 1/35. Σε επόμενο στάδιο θα επιχειρήσω το ιστορικά ακριβέστερο. Έχω ζητήσει από κάποιον τύπο στην Αγγλία αν μπορεί να μου τυπώσει πλωτήρες Fairey IIIF στην 1/35 (τους έχει στην 1/48) αλλά δεν αντέδρασε... Οι πλωτήρες σκρατσάρονται αλλά ο κινητήρας για να γίνει Armstrong Siddeley θέλει κουράγια. Να σημειώσω ότι Arado ή άλλο γερμανικό υδροπλάνο δεν έπεσε στα χέρια Εγγλέζων στη Βόρειο Αφρική (όσο μπόρεσα να ελέγξω) και από ιταλικά ό,τι έπεσε δεν ταιριάζει με την εικόνα. Με άλλα λόγια, τα ματάκια μου έγιναν πλωτήρες και radial κινητήρες τις τελευταίες ημέρες (ξανά, γιατί είχαν ξαναγίνει στις προηγούμενες φάσεις). Χθες είδα τις φωτογραφίες υδροπλάνων σε 123 σελίδες ενός φόρουμ. Και όλα αυτά απλά και μόνο για να γνωρίζω ότι η κατασκευή μου δεν θα είναι ακριβής (αλλά τουλάχιστον θα είναι όμορφη ::angel4:: )

Tags: