Ως γνωστόν, έχω μια μικρή εμμονή (όχι τίποτα σοβαρό

) με θέματα που σχετίζονται με το Νείλο και τη γύρω περιοχή αλλά και με υδροπλάνα.
Το καινούριο μου project έχει ένα μικρό πρόβλημα. Πλοίο δεν θα το έλεγα αν και πλέει, αεροσκάφος δεν είναι ούτε πετάει αν και αποτελείται από τμήματα αεροσκάφους, με άρμα ή τροχοφόρο δεν έχει καμία μα καμία σχέση. Είναι scratchbuild και μάλιστα scratchbuild στο τετράγωνο, όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια. Συνεπώς σε ποια κατηγορία πρέπει να μπει; Για να λύσω το γόρδιο δεσμό θα το κάνω διοραματάκι.
Το project, λοιπόν, είναι η κατασκευή ενός "Nile Hydroplane", όπως περιγράφεται αυτή η κατασκευή στη λεζάντα της μίας και μοναδικής φωτογραφίας από το αρχείο του Associated Press όπου έπεσε το μάτι μου.
"This hydroplane is part of the R.A.F. rescue service in the Middle East. It operates on the lakes of the Nile Delta for the assistance of pilots who may make forced landings in the water. Consisting of a cabin mounted on seaplane flats it is driven by an aircraft engine and propeller mounted in the stern and steered by an aircraft rudder. There are also rudders on each of the floats. The top speed of the craft is about fifteen knots. Photo taken on March 11, 1942. (AP Photo)"
Ιδού:

Δηλαδή πρόκειται για μια κατασκευή στην υπηρεσία διάσωσης της RAF για τους πιλότους που υποχρεώνονταν σε αναγκαστική προσγείωση. Αποτελείται από δύο πλωτήρες υδροπλάνου, μια ξύλινη καμπίνα, κινητήρα και ουραίο πτερύγιο αεροπλάνου. Αφού, λοιπόν, το ίδιο το πρωτότυπο που θα αναπαραστήσω είναι scratchbuild από τα μαστόρια της RAF, η δική μου κατασκευή είναι scratch επί scratch, στο τετράγωνο.
Το γλυκό ήρθε και έδεσε καθώς από ένα Matchbox Tiger Moth στην 1/32 που είχα φτιάξει προ τριαντακονταετίας (δηλαδή αρκετά πιο κοντά στην εποχή των πραγματικών γεγονότων του διοράματος

) μου έχουν μείνει μόνο οι δύο πλωτήρες και τα δύο σκι (αυτά θα καταλήξουν σε κανένα aerosan, όπως το βλέπω). Για κάμποσο καιρό φλερτάριζα με την ιδέα να φτιάξω το πειραματικό πρωτότυπο Grumman F4F-3S "Wildcatfish" (μετατροπή σε υδροπλάνο του F4F Wildcat). Αλλά διαπίστωσα ότι κάποιος αθεόφοβος είχε βγάλει κιτ ρητινής για μετατροπή και ξενέρωσα γιατί χάθηκε η πρόκληση (τρόπος του λέγειν).

Έτσι επέστρεψα στην φωτογραφία του Associated Press και αποφάσισα να προχωρήσω. Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αυτήν την φωτογραφία. Κάποιος άλλος τρελαμένος στο Britmodeller φαίνεται να φλερτάρισε με την ίδια ιδέα πριν κανένα χρόνο αλλά δεν προχώρησε. Η συζήτηση εκεί κατέληξε ότι το ουραίο πτερύγιο είναι από Hawker Hind και έτσι βρήκα μια φωτογραφία για να το κατασκευάσω. Δεν βγήκε συμπέρασμα για τον κινητήρα, άρα καταλήγω στη λύση "ό,τι νάναι με το μάτι". Σε όποιον καλό άνθρωπο τυχαίνει να περισσεύει κάποιος κινητήρας στην 1/32 που να μοιάζει με αυτόν, η δωρεά είναι ευπρόσδεκτη. Ευπρόσδεκτες και οι ιδέες για φιγούρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν (αν και κάτι διαθέτω ήδη από κιτ της MasterBox: "Allied Forces, WW II era, North Africa, desert battles series" και "Commonwealth AFV Crew")

Η συνέχεια σύντομα επί της οθόνης.