Το project αυτό δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου, επτά και χρόνια από την ολοκλήρωση του δοκιμίου και 13 από όταν είδα για πρώτη φορά τη βασική φωτό. Και τα νέα στοιχεία που βρήκα με προσεκτικό ψάξιμο, δεν με βολεύουν. Οι δύο φωτογραφίες που βρήκα μετά την ολοκλήρωση του δοκιμίου στην 1/72 βοηθούν αρκετά. Λοιπόν, η βασική υπόθεση είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν πλωτήρες από Fairey Swordfish και κινητήρας-περίβλημα (nacelle) από Supermarine Walrus. Είμαι πλέον σχεδόν βέβαιος ότι οι πλωτήρες είναι από Fairey IIIF, που υπήρχαν στις βρετανικές μονάδες της Αιγύπτου και είναι πιθανό θύμα για κανιβαλλισμό. Μοιάζουν με του Swordfish και του Seafox αλλά έχουν κάποια χαρακτηριστική καμπύλη που παραπέμπει αποκλειστικά στο Fairey IIIF. Το ουραίο πτερύγιο είμαι επίσης σχεδόν βέβαιος ότι είναι από Hawker Demon, που αποτελεί παράγωγο του Hind/Hart αλλά έχει μια κρίσιμη μικρή διαφορά από αυτά στο ουραίο που ταιριάζει στις φωτογραφίες. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο κινητήρας με το περίβλημά του. Η εύκολη απάντηση είναι εννεακύλινδρος Bristonl Pegasus από Supermarine Walrus. Υπήρχαν όμως τρία πράγματα που δεν κολλούσαν και σε κάποιο ξένο φόρουμ βρήκα την πιθανή απάντηση. Τι δεν κολλάει: ο κινητήρας της φωτογραφίας έχει δακτύλιο περισσυλογής καυσαερίων, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία φωτογραφία του Pegasus σε Walrus και έψαξα εξονυχιστικά, ο Pegasus μοιάζει να εξέχει πολύ περισσότερο σε διάμετρο στις φωτογραφίες του Walrus από αυτόν που βλέπουμε στην φωτογραφία και τέλος τα στηρίγματα του περιβλήματος μοιάζουν διαφορετικά από αυτά που είχε το Walrus, παρόλο που το γενικό σχήμα ταιριάζει. Η νέα θεωρία είναι ότι πρόκειται για Armstrong Siddeley Lynx, που έχει δακτύλιο και είναι επτακύλινδρος (η φωτό που φαίνεται 3/4 από πίσω συνηγορεί σε επτακύλινδρο και όχι εννεακύλινδρο κινητήρα) και είναι μικρότερος σε διάμετρο (1,40 m ο Pegasus και 1,07 m ο Lynx). Μοιάζει λοιπόν πολύ πιθανό να τοποθετήθηκε ο Lynx σε περίβλημα Walrus.Γιατί δεν με βολεύουν οι νεότερες εκτιμήσεις για την κατασκευή: πρώτον, έχω έναν ωραίο Pegasus ενώ δεν υπάρχει στην κλίμακα Lynx, σε aftermarket υπάρχουν πλωτήρες για Swordfish (προσεχώς) αλλά όχι για IIIF και άντε βρες nacelle από Walrus. Τους πλωτήρες και το nacelle μπορώ να τα σκρατσάρω, όπως και το ουραίο πτερύγιο. Με τον κινητήρα είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά και πάλι παλεύεται.