Καλησπέρα σας! Αν και το θέμα αποτελεί και θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα (έστω και μελλοντικό) της κατασκευής του PAVE HAWK στην 1/35, εν τούτης ανοίγω καινούργιο θέμα με την προοπτική να ανοίξει και μια συζήτηση που θα βοηθήσει εμένα και όποιον άλλον έχει ανάλογες απορίες για τους σύγχρονους Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και όχι μόνο!
Το παίρνω από την αρχή για να γίνω καλύτερα κατανοητός! Το πρότζεκτ με το ελικόπτερο λέει οτι θα τοποθετηθεί σε διόραμα που θα πλαισιώνεται από ανάλογες φιγούρες και θα αναπαριστά την καταρρίχηση από το ελικόπτερο με την μέθοδο του Fast Rope! Αισιόδοξο το ξέρω!

Ως γνωστόν το Pave Hawk είναι ειδικών αποστολών, CSAR κτλ. Οι φιγούρες πρέπει να αναπαριστούν άντρες των SOF (Special Operation Forces). Για την USAF αυτοί είναι Parajumpers (PJ), Pararecues και κάμποσοι άλλοι. Γενικά στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχει μια πανσπερμία ειδικών δυνάμεων, σε όλα τα σώματα, που απλά χάνεις την μπάλα!

Το ερώτημα: Ποιες είναι οι κατάλληλες φιγούρες? Το μόνο σίγουρο ότι θα είναι ρητίνης!
Να ξεκινήσω την συζήτηση ποστάροντας τα αποτελέσματα της από καιρό αναζήτησής μου! Από όσες βρήκα καμία ανεξαρτήτως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια. Όλες χρειάζονται διορθώσεις στον εξοπλισμό! Υπάρχουν λοιπόν δυο εκδοχές.
Οι προβλεπόμενοι!
Οι παρακάτω είναι της Hobbyfan και αναπαριστούν άντρες των Rangers (U.S. Army). Αυτοί οι κύριοι λοιπόν με αλλαγή κεφαλιού, κράνους και λοιπών παρελκομένων (από την Live Resin) πάνω στην γκλάβα τους είναι μια καλή περίπτωση, καθώς φέρουν καινούργιου τύπου στολές και καινούργια παραλλαγή τύπου Multicam (Οι ψηφιακές UCP αποδεικνύονται μεγάλη αποτυχία).

Οι επόμενοι προβλεπόμενοι είναι της Mig Production και τις Ant-Miniatures που αναπαριστούν άντρες των Seals (U.S. Navy). Κι αυτοί με μικρότερη προσθαφαίρεση κάποιων σακιδίων φαίνονται εντάξει. Απλά έχουν παλιότερες στολές σε σχέση με τους προηγούμενους (εκτός από έναν της Ant-Miniatures που φέρει οπλισμό το φουτουριστικό XM-25. Το θετικότερο αυτών είναι ότι έχουν περισσότερη κίνηση απ' όλους τους άλλους.

Πριν προχωρήσω να τονίσω πως τα υλικά των S.O.F. είτε είναι U.S. Army είτε U.S. Navy είναι σχετικά τα ίδια με την U.S. Air Force.
Οι μη προβλεπόμενοι.
Αξυρισιά και χυμαριό! (Μόνο εξ' όψεως ασφαλώς.) Οι επικρατέστεροι στη λίστα! Της Evolution Miniatures. Σε αυτούς το μόνο που με προβληματίζει είναι η κίνηση, επειδή είναι και καλά οι μαμάω, δεν σκύβουν δεν γονατίζουν δεν... τρέχουν! Σε αυτούς το μονό που θα αλλαχτεί είναι οι κεραίες τον ασυρμάτων και φυσικά τα όπλα (τα οποία θα αλλαχτούν σε οποιαδήποτε επιλογή) που θα είναι το FN SCAR-H / Mk-17! (Live Resin) Αυτά (Μκ.17) νομίζω πρέπει να είναι των 7,62 χιλ. Το καλό επίσης είναι οτι συνήθως φοράνε ότι τους βολεύει... που βολεύει και μένα ασφαλώς!

Οι τελευταίοι μη προβλεπόμενοι είναι αυτοί της Legend Productions, οποίοι πρέπει να είναι φοβεροί αλλά οι στάσεις τους παραπέμπουν μόνο σε φωτογράφηση!

Αυτά τα ολίγα! Αναμένω με αγωνία τις απόψεις σας!