Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση-Συζήτηση: U.S. Special Operation Forces  (Αναγνώστηκε 1879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
Ερώτηση-Συζήτηση: U.S. Special Operation Forces
« στις: Αυγούστου 14, 2012, 12:24:51 πμ »
Καλησπέρα σας! Αν και το θέμα αποτελεί και θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα (έστω και μελλοντικό) της κατασκευής του PAVE HAWK στην 1/35, εν τούτης ανοίγω καινούργιο θέμα με την προοπτική να ανοίξει και μια συζήτηση που θα βοηθήσει εμένα και όποιον άλλον έχει ανάλογες απορίες για τους σύγχρονους Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και όχι μόνο!

Το παίρνω από την αρχή για να γίνω καλύτερα κατανοητός! Το πρότζεκτ με το ελικόπτερο λέει οτι θα τοποθετηθεί σε διόραμα που θα πλαισιώνεται από ανάλογες φιγούρες και θα αναπαριστά την καταρρίχηση από το ελικόπτερο με την μέθοδο του Fast Rope! Αισιόδοξο το ξέρω! :roll: Ως γνωστόν το Pave  Hawk είναι ειδικών αποστολών, CSAR κτλ. Οι φιγούρες πρέπει να αναπαριστούν άντρες των SOF (Special Operation Forces). Για την USAF αυτοί είναι Parajumpers (PJ), Pararecues και κάμποσοι άλλοι. Γενικά στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υπάρχει μια πανσπερμία ειδικών δυνάμεων, σε όλα τα σώματα, που απλά χάνεις την μπάλα! :?

Το ερώτημα: Ποιες είναι οι κατάλληλες φιγούρες? Το μόνο σίγουρο ότι θα είναι ρητίνης!

Να ξεκινήσω την συζήτηση ποστάροντας τα αποτελέσματα της από καιρό αναζήτησής μου! Από όσες βρήκα καμία ανεξαρτήτως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια. Όλες χρειάζονται διορθώσεις στον εξοπλισμό! Υπάρχουν λοιπόν δυο εκδοχές.

Οι προβλεπόμενοι!
Οι παρακάτω  είναι της  Hobbyfan και αναπαριστούν άντρες των Rangers (U.S. Army). Αυτοί οι κύριοι λοιπόν με αλλαγή κεφαλιού, κράνους και λοιπών παρελκομένων (από την Live Resin) πάνω στην γκλάβα τους είναι μια καλή περίπτωση,  καθώς φέρουν καινούργιου τύπου στολές και καινούργια παραλλαγή τύπου Multicam (Οι ψηφιακές UCP αποδεικνύονται μεγάλη αποτυχία).

Οι επόμενοι προβλεπόμενοι είναι της Mig Production και τις  Ant-Miniatures που αναπαριστούν άντρες των Seals (U.S. Navy). Κι  αυτοί με μικρότερη προσθαφαίρεση κάποιων σακιδίων φαίνονται εντάξει. Απλά έχουν παλιότερες στολές σε σχέση με τους προηγούμενους (εκτός από έναν της Ant-Miniatures που φέρει οπλισμό το φουτουριστικό XM-25. Το θετικότερο αυτών είναι ότι έχουν περισσότερη κίνηση απ' όλους τους άλλους.

Πριν προχωρήσω να τονίσω πως τα υλικά των S.O.F. είτε είναι U.S. Army είτε U.S. Navy είναι σχετικά τα ίδια με την U.S. Air Force.

Οι μη προβλεπόμενοι.
Αξυρισιά και χυμαριό! (Μόνο εξ' όψεως ασφαλώς.) Οι επικρατέστεροι στη λίστα! Της Evolution Miniatures. Σε αυτούς το μόνο που με προβληματίζει είναι η κίνηση, επειδή είναι και καλά οι μαμάω, δεν σκύβουν δεν γονατίζουν δεν... τρέχουν! Σε αυτούς το μονό που θα αλλαχτεί είναι οι κεραίες τον ασυρμάτων και φυσικά τα όπλα (τα οποία θα αλλαχτούν σε οποιαδήποτε επιλογή) που θα είναι το FN SCAR-H / Mk-17! (Live Resin) Αυτά (Μκ.17) νομίζω πρέπει να είναι των 7,62 χιλ. Το καλό επίσης είναι οτι συνήθως φοράνε ότι τους βολεύει... που βολεύει και μένα ασφαλώς! :wink:

Οι τελευταίοι μη προβλεπόμενοι είναι αυτοί της Legend Productions, οποίοι πρέπει να είναι φοβεροί αλλά οι στάσεις τους παραπέμπουν μόνο σε φωτογράφηση!

Αυτά τα ολίγα! Αναμένω με αγωνία τις απόψεις σας!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Ερώτηση-Συζήτηση: U.S. Special Operation Forces
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2012, 08:20:47 πμ »
προσωπικά, τείνω προς τις φιγούρες του MIG (πρώην Think 1-80)
εαν δεν θελεις οπωσδηποτε συγχρονες, δες και τους Delta Force, Somalia 1992 της Dragon
εμπνευσμένες από το Blackhawk Down.
πάντως, τα Live Resin, είναι ολα τα λεφτά. δεν τα εχω δει απο κοντά, αλλά στις κριτικες φαινονται σούπερ.
καλή τύχη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2012, 01:47:18 μμ »
Σταύρο σ' ευχαριστώ!

::arrowred::Ναι όντως της Mig είναι μια καλή περίπτωση αλλά... είναι μόνο δυο, γι' αυτό έβαλα και της Ant-Miniatures! Δεν γνωρίζω από πόσα άτομα αποτελούνται αυτές οι ομάδες αλλά δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5 με 6 άτομα.

::arrowred::Της φιγούρες της Dragon τις έχω διπλές και είναι και πολύ καλές, αλλά απέχουν χρονικά με την έκδοση του ελικοπτέρου (HH/MH-60G) που κατασκευάζω. Θα έπρεπε να το κατασκευάσω στην αρχική εκδοσή, όπως τo δίνει η Academy/Italeri, χωρίς την πλειάδα αισθητήρων και παρεμβολέων! Και μάντεψε... όλα τα πειράματα θα γίνουν πάνω σ' αυτές τις φιγούρες! ::angel_evil::

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 30, 2012, 06:08:17 μμ »
Επειδή τυγχάνει να έχω στα χέρια μου μεγάλη γκάμα από ρητινένιες φιγούρες ''σύγχρονων εποχών'', μπορώ να πώ ότι με κατάταξη λεπτομέρειας από τις καλύτερες προς τις λιγότερο καλές:
(1) Εvolution miniatures- Ant miniatures (άψογη λεπτομέρεια)
(2) Νato in miniatures- Minisoldiers- Blackdog- Airborne miniatures (πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια, ένα μικρό κλίκ κατώτερη από τις προηγούμενες)
(3) Legend-Dtoys-CMK-ΜΙG-Μasterclub (πολύ καλή λεπτομέρεια)
(4) Verlinden-Hobbyfan (παλιά καλούπια με την λιγότερη λεπτομέρεια)
Kαι αναμένονται με αγωνία οι φιγούρες Live Resin που αν κρίνω από τα όπλα, τα κράνη και τα κεφάλια, πρέπει να είναι από τις κορυφαίες της κατηγορίας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 30, 2012, 08:20:00 μμ »
Υπάρχει κάποια λύση για τις ψηφιακές παραλλαγές που φορούν αρκετά συχνά οι Αμερικάνοι? Έχω ακούσει για χαλκομανία αλλά πόσο καλά μπορεί να δουλευτεί και να δώσει σωστό αποτέλεσμα?

π.χ την παρακάτω την φοράνε οι πεζοναύτες και οι SEALs

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 30, 2012, 11:20:00 μμ »
Για την 1:35, εδώ περιγράφεται ένας τρόπος αναπαράστασης με βάψιμο.

Ένα review σχετικά με decal set και μια ολοκληρωμένη προσπάθεια εφαρμογής τους. ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2012, 12:04:45 πμ »
Υπάρχει κάποια λύση για τις ψηφιακές παραλλαγές που φορούν αρκετά συχνά οι Αμερικάνοι? Έχω ακούσει για χαλκομανία αλλά πόσο καλά μπορεί να δουλευτεί και να δώσει σωστό αποτέλεσμα?

π.χ την παρακάτω την φοράνε οι πεζοναύτες και οι SEALs

(Image removed from quote.)
Νομίζω πως άλλο φοράνε οι πεζοναύτες και άλλο οι SEALS...
Αν δεν με απατά η μνήμη μου οι πεζοναύτες φοράνε-ουσαν
AOR1 και οι SEALS AOR2.Σε 1/1 έχει διαφορά...
Υπό κλίμακα όμως μάλλον δεν θα καταλάβει κανείς την διαφορά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2012, 11:14:15 μμ »
Στο Act of Valor φοράνε και desert marpat και multicam. Και στο site τους υπάρχουν φωτό με desert marpat. Γενικά φοράνε ότι τους βολεύει.  :wink: Αντρέα ευχαριστώ για τα links  :D

Tags: