Καλημερα κι απο μενα.Τελικα παρολο που μου φανηκε πολυ καλη η ιδεα του κινεζικου,επειδη ειχα ηδη αγορασει την καρτελα για το ισπανικο ειπα να το κανω ετσι.
Τα αρματα λεει φτασανε στην Ισπανια panzer grey(εξου και το παρατσουκλι negrillo),και επειτα τα βαψανε εκει με αυτη την τριχρωμη παραλλαγη.Απο οτι εχω καταλαβει ομως,δεν ειχαν ουτε συγκεκριμενο pattern ουτε και τεχνοτροπια(αλλα ειχαν κοφτο σβησιμο,αλλα οχι).Ισχυει αυτο?
Οσον αφορα τα παραπανω που ο ιδιος εγραψα το συμπερασμα ειναι πως η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Μετα απο περισσοτερη ερευνα τα συμπερασματα εχουν ως εξης:
Τo panzer grey εισηχθη το 1937.Μεχρι τοτε τα οχηματα ηταν βαμμενα με την Buntfarben-Anstrich παραλλαγη.Σας παραθετω παρακατω τις δυο σχετικες οδηγιες με το θεμα που εκδωσαν οι Γερμανοι στα Αγγλικα
HDv 268, dated 01.05.29, that says that there are three different kinds of Buntfarben-Anstrich: a) small dapples, in order to blend the piece into the surrounding b) large areas, in order to optically disrupt the piece's shape, and c) artist's application, which is a special case and not a standard pattern. Details on Buntfarben to be found in:
HDv 488, from 1926, Annex 4
Which list the colours, dark green, earth brown, and clay yellow, and says that black gauges of 1 to 3 cm can be used to separate the colours (but that this is not obligatory). Borders could be "solid" or "tattered" depending on the purose. No fixed pattern for certain vehicles existed.
Colours to be applied directly upon the anticorrosion primer, no base colour foreseen.
Συμπερασμα στα δικα μου αυτια.Η επιλογη χρωματων ηταν ασαφης,συγκεκριμενο pattern δεν υπηρχε,ουτε καν αν το σβησιμο θα ηταν κοφτο η οχι.Κοινως ψιλομπαχαλο.Καπως ετσι λοιπον φτασανε τα πρωτα panzer στην Ισπανια.
Και σαν να μην εφτανε αυτο,οι Ισπανοι τα βαφανε κατοπιν απο πανω με οτι ειχανε,συνηθως ανοιχτοτερους τονους(περηφανος λαος,δεν μπορουσαν να αλληλοσκοτωθουν με βρωμικα και πολυκαιρισμενα αρματα

),που φτανανε να καταληγουν σαν και αυτα της εγχρωμης φωτο που ποσταρε ο Κωστας πιο πανω.
Με τα πολλα με τα λιγα επειδη το αρμα ειναι early αποφασισα να το βαψω με αποχρωσεις οσο πιο κοντα στην Buntfarben-Anstrich,λιγο σβησιμο(blue tack) και pattern κοντα αλλα οχι ιδιο με αυτα που εχω δει.Και ιδου τα αποτελεσματα:

Σας ευχαριστω για το χρονο σας και καλη μερα να χουμε