Αποστολέας Θέμα: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)  (Αναγνώστηκε 24975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 02:30:48 μμ »
Ποια μοντελα τελικα πηραν βραβειο?Δεν πηγα τελικα και δεν ξερω γιάυτο ρωταω :mrgreen: :mrgreen:?

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #126 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 02:46:14 μμ »
Μόλις βρούμε τη λίστα θα σας ενημερώσουμε...

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #127 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 03:27:51 μμ »
Ενα μεγάλο μπράβο στην IPMS για την οργάνωση και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος.
Οι κύριοι mmaker και melpas εκαναν φορερή δουλειά.

στο είπα οτι θα σε δώσω :lol: :lol: :lol:¨

(Image removed from quote.)

Ο Νερι Καστιγιο του modelclub  :D
Ξεσηκώνει τα πλήθη με τις φωτογραφίες του  :D

Ευχαριστούμε Κώστα  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #128 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 03:30:10 μμ »
Τη βερμούδα την πρόσεξε κανείς  :?: :?: :?:
Λανσάρει νέα μόδα ο κ. Εξαπτέρυγος!!!
 :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #129 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 03:31:25 μμ »
Να δώσω και εγώ τα συγχαρητήριά μου με την σειρά μου σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως διάκρισης στο διαγωνισμό για τις πραγματικά πολύ καλές δουλειές που έκαναν! Επίσης χάρηκα πάρα πολύ που σας γνώρισα επιτέλους από κοντά και ελπίζω να τα λέμε συχνά!
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα για τις πολύ καλές φωτογραφίες!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #130 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 03:33:50 μμ »
Τη βερμούδα την πρόσεξε κανείς :?: :?: :?:
Λανσάρει νέα μόδα ο κ. Εξαπτέρυγος!!!
 :wink: :mrgreen:

Παραλλαγή Ε.Φ....................
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #131 στις: Οκτωβρίου 02, 2006, 03:57:58 μμ »
Από τις καλύετρες που έχω δει ποτέ... Θα τη φοράω μέχρι να λιώσει...

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #132 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 01:09:49 μμ »
Δενβλέπω κάτι σχετικό αν και ξέρω ότι ο Melpas εχει πολύ φωτογραφικό υλικό που θα μας παρουσιάσει!!!!!
Ποιός ήταν πως περάσατε πως τα είδατε τα πράματα ?
Καιρός Γαρ Εγγύς !

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #133 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 01:19:40 μμ »
Φέτος όλα άψογα... Κωστή χάρηκα για τη γνωριμία(σου οφείλω ένα mail, θα δεις όταν έρθει...)... Μαζέυω ακόμα υλικό, γιαυτό το ξαναλέω και εδώ: φτιαξτε ένα zip ή rar τις φώτο σας και στείλτε τες μου...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #134 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 01:22:42 μμ »
Φίλε και συνονοματε χάρηκα και εγώ πολύ που είμαι τόσο μακριά και σας βλέπω μια φορά τον χρόνο . Οποτε ετοιμαστεί το υλικό θα είναι μια χαρά .
Δυστυχώς δεν είχα μηχανή οποτε δεν μπορώ να συνδράμω φωτογραφικά . Πάντως πρέπει να συγχαρώ τον συνονόματογια το κουράγιο του να τραβάει επι τόσες ώρες φωτογραφίες. και είναι και πολύ καλό παιδί , όπως και όλοι οι υπόλοιποι που γνώρισα. Ειλικρινά ήταν πολύ ωράιο που πίσω απο τα ονόματα έβαλα και τις φάτσεςς !!!
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #135 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 04:56:12 μμ »
Λυπάμαι που δεν πήρες... Ήξερα τους περισσότερους, όχι όμως όλους, οπότε μάλλον για αυτό δεν πήρες γιατί υπήρχαν μπόλικα... Τι είχες κατεβάσει να σε έχω υπόψην μου;;;
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #136 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 04:57:58 μμ »
το shadow box k panzer 1/76 stug iv 1/76
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος πυροβολητηςΜ48

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #137 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 05:06:09 μμ »
Παιδια καλη η εκθεση οντως.....αλλα δεν υπηρχε ποικιλια μοντελων γενικως,λιγα διοραματα,λιγα αερ/φοι.....περιμενα τουλαχιστων τα διπλασια!παντως απο ποιοτιτα αρκετα καλη.....και του χρονου!!!!
ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
             355 ΕΜΑ

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #138 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 06:18:49 μμ »
Μάλλον δεν ήσουν πέρσυ... Όπου ήταν σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση ίσως τα πλοία, λιγότερα τα εκθέματα...

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #139 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 06:33:58 μμ »
το shadow box k panzer 1/76 stug iv 1/76

Το shadow box με το Corsair; :shock: :shock: :shock:

Πανέμορφο Αποστόλη, μπράβο :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 03, 2006, 07:37:53 μμ »
Kώστα στα πλοία ανέκαθεν δεν υπήρχαν πολλές συμμετοχές και στις προηγούμενες εκθέσεις.Αν τώρα ενώναμε τα αεροπλάνα των ομοδικών συμμετοχών με αυτές των κατηγοριών τότε θα είχαμε σίγουρα δύο μαγάλα τραπέζια :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 09:24:40 πμ »
Παιδιά καλημέρα . Θα θελα και γω να εκφράσω συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της Εκθεσης και να πω πως παρότι δεν είμαι μέλος της IPMS, ξέρω ποσο δύσκολο είναι να στήσεις και να υποστηρίξεις μια έκθεση (λόγω δουλειά μου και των εκθέσεων του STAR CLUB ), οπότε η προσπάθεια είναι αξιέπαινη . Απλά πρέπει απο του χρόνου τα παιδιά να εφαρμόσουν το hlektroniko preregistration ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγαλη καθυστέρηση στην υποδοχή των εκθεμάτων .(Εμεινα περίπου μιάμιση ώρα στην αναμονή να κάνω τις διαδικασίες για να εγγράψω τα εκθέματ μου )

Ηταν πολύ ωραία η ιδέα για τα καρτελλάκια του MODELCLUB ανα έκθεμα και μπράβο στα παιδιά που ήταν έκεί  (MELPAS "NERI" Bermoudas και υπολοιποι) και τόσες ώρες φωτογραφιζαν με τρομερη όρεξη και καλή διάθεση. Χάρηκα πολύ που γνώρισα κάποια απο τα παιδιά και μακάρι να είχα χρόνο να γνωρίσω και τους υπόλοιπους   

Συγχαρητήρια σε όσους κατέβασαν εκθέματα ανεξαρτήτως μεταλλίων ή όχι γιατί σημαίνει οτι προσπάθησαν.

Ο φωτισμός ήταν χαμηλός και ειδικά κάποια εκθέματα σε άτυχα σημεία τα σκότωνε εντελώς.

Ευχομαι του χρόνου να μαστε ακόμα καλύτερα και με περισσότερες συμμετοχές

να στε καλα όλοι
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 04, 2006, 09:50:37 μμ »
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έφεραν τα μοντέλα τους αν και κατα γενική ομολογία η χρονική στιγμή για την έκθεση δεν ήταν καλή για τα Ελληνικά δεδομένα. Εγώ συμμετείχα με 4 άρματα 1/35 - ενα Jagtiger με δυο τύπους που πίνανε καφέ, ένα Skoda Pz 35t, ενα IS-3, το Tiger με τους τρείς αρματιστές πάνω απο ένα χάρτη και ένα διόραμα με ένα KV-2 στήν 1/72 (ηταν και στο site της IPMS απο τον περσινό διαγωνισμό) πού είχα φέρει και πέρσι. Ακόμα έιχα μία μετασκευή στην 1/35 του PzIII σε Σοβιετικό αυτοκινούμενο πυροβόλο SU-76i το οποίο ηταν τό μόνο πού έιχε φτιαχτεί πρόσφατα και πιθανώς να ήθελε λίγα πράγματα σε παλαίωση που δεμ πρόλαβα να τελειώσω.
Μπορεί να είδατε πολλά άρματα αλλά γνωρίζω τον συμμετέχοντα πού έφερε 23 άρματα + 1 όχημα (Κατιούσα) στην 1/35 (πέρυσι είχε φέρει 1). Ετσι φανταστείτε τον πάγκο μέ 20 π.χ. άρματα λιγότερα - νομίζω στα 35άρια δεν πρεπει να ήταν πάνω από 10 άτομα.
Είδα μειωμένη συμμετοχή σε διοράματα (εκτός απο του γνωστου Eagle) και το ίδιο νομίζω ισχύει στα αεροσκάφη - πλοία.
Ακόμα εξαιρετικό διόραμα ήταν και αυτό πού έιχε ένα Τ-28 (πίσω από αυτό του Eagle) - αυτό ίσως έχει παρουσιαστεί και σε διαγωνισμό του Star Club και σίγουρα στο Model Expert.
Στα 72άρια είδα αρκετές δουλειές ενδιαφέρουσες - είδα και το μετασκευασμένο KV-2 του Nikos Tsitsos - πολύ καλή δουλεια και η πρωτοτυπία του άξιζε παραπάνω. Πολύ καλό το MAUS στην 1/72 (και το ωραίο σκηνικό - ποιός το έφτιαξε - γιατί μόνο έπαινο ?).
Στίς μετασκευές όπου συμμετείχα μόνο 4 συμμετοχές - πολύ καλό το 1/25 Opel - το εκπαιδευτικό HETZER όμορφα βαμμένο. H κατηγορία αυτή είναι δύσκολη και πρέπει να υπάρχουν εκθέματα γιατί δίνουν διαφορετικό τόνο, σπάνε κατα κάποιο τρόπο την μονοτονία στην έκθεση και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μοντελιστών.
Να είμαστε καλά για του χρόνου - εύχομαι πολύ περισσότερους αρματάδες. Εγω ήδη ετοιμάζω μετασκευές όπως τη μετατροπή του βρεταννικού Cromwell σε αυτοκινούμενο πυροβόλο Charioteer (1/35), την ψευτομετατροπή των Panther σε αμερικανικά Μ-10 (Αρδέννες 1944) και τη μετατροπή του Tiger (1/72) σε Sturmtiger - αλήθεια μήπως έχει κυκλοφορήσει αυτό σε 1/72 γιατί δεν έτυχε να το δώ ποτέ.
Ακόμα είμαι κοντά στο να τελειώσω το Τ-28 της AER Moldova ενα κίτ πού αποτελεί σωστό βασανιστήριο (παλεύω πολύ καιρό αλλά κάθε κόλληση σε αυτό είναι ολόκληρη ιστορία).

Γιά άλλη μία φορά συγχαρητήρια σε διακριθέντες και μή και ειδικά στα παιδια του Modelclub

Νίκος Νικολάου

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #143 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 12:05:59 πμ »
 Νικολα το εγραψα και πιο πανω στο ειπα και απο κοντα μου αρεσε παρα πολυ η μετασκευη σου στο SU-76i. Οσο για την διακριση που δεν ηρθε νομιζω οτι το ειπες μονος σου (ηταν 99% ετοιμο). Πραγματικα φιλε δεν μπορω να βρω αλλο λογο γιατι απο αποψη θεματος και εκτελεσης ηταν απο τα κορυφαια! Μου αρεσουν και εμενα πολυ τα "περιεργα" θεματα και εσυ εκανες πολυ ομορφη δουλεια! Ελπιζω να σε δουμε συντομα Αθηνα και ας ελπισουμε του χρονου να δουμε περισσοτερες μετασκευες και παραξενα θεματα!

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #144 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 08:49:01 πμ »
nnikolaou,
Υπάρχει από δύο τουλάχιστον εταιρείες σε ρητίνη το sturmtiger, θέλεις να σου γράψω ποιές είναι;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην έκθεση σε σχέση με τα μοντέλα που φτιάχνω εγώ ήταν ότι τελικά δεν η δουλειά μου τόσο μακριά από τα διαγωνιζόμενα μοντέλα. Εάν ήθελα να τους κάνω φθορές και weathering θα μπορούσα άνετα να σταθώ και εγώ ισότημα με τους άλλους. Αν και είχα να πάω στην έλθεση τουλάχιστον 8 χρόνια αυτό ήταν κάτι που με τάραξε.
Μήπως τελικά υποτιμάμε την δουλειά μας; Μήπως τελικά θεωρούμαστε κατώτεροι από κάποιους άλλους που τους βλέπουμε σαν τέρατα του μοντελισμού; Μήπως τελικά η έκθεση θεωρείτε σαν έκφραση ελιτισμού από τον κόσμο και για αυτό δεν έρχεται να δείξει τις δημιουργίες του;
Στην έκθεση υπήρχε ένα πολυ ωραίο Jagdtiger στην 1/72. Το ζήτημα ήταν ότι θα μπορούσα να το έχω κάνει ΕΓΩ. Δεν ήταν κάτι το δύσκολο για μένα να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα.
Πριν από χρόνια είχα κάτσει και είχα κάνει υπερλεπτομερές ένα Μ40 της matchbox. Το πέταξα πριν από 3 χρόνια γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τα άλλα απλουστευμένα μοντέλα που φτιάχνω. Εάν το είχα κρατήσει τώρα μπορεί να είχα ένα βραβείο.
Μήπως τελικά εμείς καταστρέφουμε την έκθεση με την ατολμία μας ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν θέσει την έκθεση σαν το απόλυτο σκαλοπάτι που δεν μπορούν οι απλοί μοντελιστές να το διαβούν και έτσι τους αποτρέπουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 11:35:15 πμ »
Φίλε OANNHSEA,
Θα σου πω πως βλέπω, εγώ τουλάχιστον, το μοντελισμό. Φτιάχνω ότι φτιάχνω, όπως το φτιάχνω, για διασκέδαση. Μου αρέσει, με χαλαρώνει, μου φτιάχνει τη διάθεση και δεν απαιτώ από κανέναν να θαυμάσει τα μοντέλα μου αλλά απαιτώ από όλους να σεβαστούν το δικαίωμά μου να εκφράζομαι μέσα από το χόμπυ. Δε συγκρίνω τα μοντέλα μου με κανένα άλλο και δε βάζω στόχους πέρα από το να διασκεδάσω παραπάνω κατά την κατασκευή. Ερχομαι στην έκθεση για να δω μοντέλα άλλων, να πάρω ιδέες, να μιλήσω με ομοιοπαθούντες και γενικά να σκοτώσω την ώρα μου ευχάριστα. Φέτος είχα πολύ κακή μοντελιστική χρονιά λόγω εργασιακών πιέσεων, αλλά ότι μπόρεσα να φτιάξω το κατέβασα όχι για διάκριση αλλά για τη χαρά της όλης διαδικασίας. Αν σε κάποιους άρεσαν ή σε κάποιους δεν άρεσαν δεν με ενδιαφέρει, θα ακούσω με ενδιαφέρον κάθε καλοπροαίρετη κριτική. Αν κάποιοι θεωρούν ή προσπαθούν να κάνουν την έκθεση από διασκέδαση έκφραση ελιτισμού, τότε ας το ορίσουν αυτό στις προδιαγραφές των μοντέλων που λαμβάνουν μέρος. Ως τότε θα πρέπει να "ανέχονται" εμένα και τα μοντέλα μου!

Οσο για το Jagdtiger στην 1/72, μάθε ότι το έχει φτιάξει ο 9χρονος γιός μου. Είδε μια φωτογραφία σε ένα βιβλίο της Wydawnictwa Militaria και του "κόλλησε" η ambush παραλλαγή. Το αγοράσαμε, βοήθησα λίγο με τις ερπύστριες, ψέκασα ένα flat white τα πάντα και μετά ανέλαβε ο πιτσιρικάς το βάψιμο. Εμαθε πολλά, όπως:

1. Πόσο μακριά πετάγετε η μπογιά αν το μπουκαλάκι της Humbrol πέσει ανοικτό στο πάτωμα από 1.3m (ναι, έχω την τέλεια σύζυγο, δεν είπε κουβέντα!).
2. Αν δε ξεπλύνεις το πινέλο, το άλλο πρωί δεν έχεις πινέλο.
3. Οχι, από όσα μέχρι τώρα ξέρουμε, κανένα Jagdtiger δεν είχε πάνω του λογότυπα της Porsche!

και πολλά άλλα, αλλά το καταχάρηκε. Στην έκθεση πήρε έπαινο και προς μεγάλη μου έκπληξη ο έπαινος κατέληξε ξεχασμένος σε μία γωνιά του δωματίου του και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι ένα Hawker Fury με παραλλαγή Ισπανικού εμφυλίου. Για μένα αυτό είναι μοντελισμός!

Συμπέρασμα; Φτιάχνε ότι θες, όπως θες, φέρνε τα στην έκθεση και πέρνα καλά. Και αν κάποιοι σου πουν ότι η έκθεση είναι σκαλοπάτι που δεν μπορείς να περάσεις, απλά απάντησε ότι το δικό σου σκαλοπάτι είναι τα μοντέλα των Jimenez, David Aungst, Tom Cleaver, Steven Zaloga και άστους να σκέφτονται...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 11:40:26 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα... Να χαίρεσαι το γιο...

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 11:58:35 πμ »
θα συμφωνησω και εγω....αυτο που κανουμε ειναι για τον εαυτο μας...απλα ειτε μεσω εκθεσεων,ειτε μεσω του site το μοιραζομαστε και με αλλους...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 02:08:37 μμ »
nnikolaou,
Υπάρχει από δύο τουλάχιστον εταιρείες σε ρητίνη το sturmtiger, θέλεις να σου γράψω ποιές είναι;

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην έκθεση σε σχέση με τα μοντέλα που φτιάχνω εγώ ήταν ότι τελικά δεν η δουλειά μου τόσο μακριά από τα διαγωνιζόμενα μοντέλα. Εάν ήθελα να τους κάνω φθορές και weathering θα μπορούσα άνετα να σταθώ και εγώ ισότημα με τους άλλους. Αν και είχα να πάω στην έλθεση τουλάχιστον 8 χρόνια αυτό ήταν κάτι που με τάραξε.
Μήπως τελικά υποτιμάμε την δουλειά μας; Μήπως τελικά θεωρούμαστε κατώτεροι από κάποιους άλλους που τους βλέπουμε σαν τέρατα του μοντελισμού; Μήπως τελικά η έκθεση θεωρείτε σαν έκφραση ελιτισμού από τον κόσμο και για αυτό δεν έρχεται να δείξει τις δημιουργίες του;
Στην έκθεση υπήρχε ένα πολυ ωραίο Jagdtiger στην 1/72. Το ζήτημα ήταν ότι θα μπορούσα να το έχω κάνει ΕΓΩ. Δεν ήταν κάτι το δύσκολο για μένα να φτάσω σε αυτό το αποτέλεσμα.
Πριν από χρόνια είχα κάτσει και είχα κάνει υπερλεπτομερές ένα Μ40 της matchbox. Το πέταξα πριν από 3 χρόνια γιατί ερχόταν σε αντίθεση με τα άλλα απλουστευμένα μοντέλα που φτιάχνω. Εάν το είχα κρατήσει τώρα μπορεί να είχα ένα βραβείο.
Μήπως τελικά εμείς καταστρέφουμε την έκθεση με την ατολμία μας ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν θέσει την έκθεση σαν το απόλυτο σκαλοπάτι που δεν μπορούν οι απλοί μοντελιστές να το διαβούν και έτσι τους αποτρέπουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους;
Ναι και σε ευχαριστώ - μιλάμε όμως πάντα για 1/72

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 05:17:32 μμ »
                 Καλησπέρα σε όλους.

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την λήξη της έκθεσης και είδα στο forum πιο ξεκάθαρες θέσεις να ακολουθούν τις πρώτες ενθουσιώδεις (και πολύ χιούμορ)εντυπώσεις γι αυτά που ζήσαμε στο πολεμικό μουσείο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
       Γράφω κι εγώ τις δικές μου εντυπώσεις ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι οφείλω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να οργανώσουν αυτή την εκδήλωση.
       Επίσης συγχαρήτήρια για το ότι σ'αυτή τη χώρα για πρώτη ίσως φορά δύο club κοινού ενδιαφέροντος καταφέρνουν να συνεργαστούν αρμονικά για ένα κοινό σκοπό.
       Είχα γράψει πριν από καιρό στο forum ότι ο γιός μου (12 ετών) θα κατέβαζε ένα subaru impreza 1/43.Στο συγκεκριμένο μοντέλο την τελευταία ακριβώς στιγμή έκανε ένα μικρό λαθάκι και ένας από τους τέσσερις τροχούς δεν ακουμπούσε το έδαφος για δέκατα του χιλιοστού.
Χριστό τον έκανα να το κατεβάσει.Δεν τον έπεισα.Μετά την έκθεση μου είπε ότι πίστευε πως με αυτό το λάθος δεν θα γίνονταν δεκτό.
       Ζέστη και κακός φωτισμός για μια μοντελιστική έκθεση.Κάποια μοντέλα είχαν καταδικαστεί μόνο από τη θέση τους.
       Στην έκθεση είδαμε μοντέλα από πολύ νεαρούς μοντελιστές κακοβαμένα,κακοκολημένα,χωρίς ίχνος στόκου(παρ'όλο που τα παραπάνω αποκλείονταν από την προκύρηξη του διαγωνισμού).ΧΑΡΗΚΑ που ήταν εκεί.ΕΚΕΙ ήταν η θέση τους και προτείνω στην IPMS να διαχωρίσει την κατηγορία νέων σε έως 12 ετών και σε έως 18.Η πιτσιρικάδες πρέπει να παίρνουν ΟΛΟΙ βραβείο έστω ένα απλό χαρτί από έναν εκτυπωτή.
Χίλιες φορές μοντέλα με το μεράκι και το κέφι ενός πιτσιρικά παρά μοντέλα φτιαγμένα πριν από μια δεκαετία ''με πολλά βραβεία που δεν θέλουν άλλα''.Τότε γιατί δεν έφεραν ένα νέο μοντέλο?Σταμάτησαν να φτιάχνουν?
       Το best of the show το είχαμε δει πανομοιότυπο πριν από χρόνια από τον κύριο Γεωργιάδη νομίζω,με τίτλο ''με την δροσιά της σκανδιναβικής άνοιξης''.(Διορθώστε με αν κάνω λάθος).Η προκύρηξη έγραφε για πρωτοτυπία.
       Δεν είμαι αρματάς.πιστεύω όμως πως οι αρματάδες ήταν πολύ στριμωγμενοι.Η παρατήρηση των αρμάτων ήταν δύσκολη.
       Τέλος,αισθητή η απουσία των μεγαλεμπόρων του κλάδου.Δεν ενδιαφέρονται να πιάσουν τον σφυγμό των πελατών τους ή μήπως νομίζουν ότι τους έχουν σίγουρους? Δεν βλέπουν άραγε τι συμβαίνει γύρω τους? Κύριοι της IPMS.Σε κανένα από τα περίπτερα δεν είδα ταμειακή μηχανή να κόβει απόδειξη.Αν γίνει καμμιά στραβή(καταλαβαίνεται τί εννοώ) εκτός από τους εμπόρους έχετε και εσείς ευθύνη απέναντι στο νόμο σαν διοργανωτές της εκδήλωσης.Προσέχετε την επόμενη φορά.
       Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε   

NICK x 2             Νίκος Αντωνόπουλος

Tags: