Φίλε OANNHSEA,
Θα σου πω πως βλέπω, εγώ τουλάχιστον, το μοντελισμό. Φτιάχνω ότι φτιάχνω, όπως το φτιάχνω, για διασκέδαση. Μου αρέσει, με χαλαρώνει, μου φτιάχνει τη διάθεση και δεν απαιτώ από κανέναν να θαυμάσει τα μοντέλα μου αλλά απαιτώ από όλους να σεβαστούν το δικαίωμά μου να εκφράζομαι μέσα από το χόμπυ. Δε συγκρίνω τα μοντέλα μου με κανένα άλλο και δε βάζω στόχους πέρα από το να διασκεδάσω παραπάνω κατά την κατασκευή. Ερχομαι στην έκθεση για να δω μοντέλα άλλων, να πάρω ιδέες, να μιλήσω με ομοιοπαθούντες και γενικά να σκοτώσω την ώρα μου ευχάριστα. Φέτος είχα πολύ κακή μοντελιστική χρονιά λόγω εργασιακών πιέσεων, αλλά ότι μπόρεσα να φτιάξω το κατέβασα όχι για διάκριση αλλά για τη χαρά της όλης διαδικασίας. Αν σε κάποιους άρεσαν ή σε κάποιους δεν άρεσαν δεν με ενδιαφέρει, θα ακούσω με ενδιαφέρον κάθε καλοπροαίρετη κριτική. Αν κάποιοι θεωρούν ή προσπαθούν να κάνουν την έκθεση από διασκέδαση έκφραση ελιτισμού, τότε ας το ορίσουν αυτό στις προδιαγραφές των μοντέλων που λαμβάνουν μέρος. Ως τότε θα πρέπει να "ανέχονται" εμένα και τα μοντέλα μου!
Οσο για το Jagdtiger στην 1/72, μάθε ότι το έχει φτιάξει ο 9χρονος γιός μου. Είδε μια φωτογραφία σε ένα βιβλίο της Wydawnictwa Militaria και του "κόλλησε" η ambush παραλλαγή. Το αγοράσαμε, βοήθησα λίγο με τις ερπύστριες, ψέκασα ένα flat white τα πάντα και μετά ανέλαβε ο πιτσιρικάς το βάψιμο. Εμαθε πολλά, όπως:
1. Πόσο μακριά πετάγετε η μπογιά αν το μπουκαλάκι της Humbrol πέσει ανοικτό στο πάτωμα από 1.3m (ναι, έχω την τέλεια σύζυγο, δεν είπε κουβέντα!).
2. Αν δε ξεπλύνεις το πινέλο, το άλλο πρωί δεν έχεις πινέλο.
3. Οχι, από όσα μέχρι τώρα ξέρουμε, κανένα Jagdtiger δεν είχε πάνω του λογότυπα της Porsche!
και πολλά άλλα, αλλά το καταχάρηκε. Στην έκθεση πήρε έπαινο και προς μεγάλη μου έκπληξη ο έπαινος κατέληξε ξεχασμένος σε μία γωνιά του δωματίου του και το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα είναι ένα Hawker Fury με παραλλαγή Ισπανικού εμφυλίου. Για μένα αυτό είναι μοντελισμός!
Συμπέρασμα; Φτιάχνε ότι θες, όπως θες, φέρνε τα στην έκθεση και πέρνα καλά. Και αν κάποιοι σου πουν ότι η έκθεση είναι σκαλοπάτι που δεν μπορείς να περάσεις, απλά απάντησε ότι το δικό σου σκαλοπάτι είναι τα μοντέλα των Jimenez, David Aungst, Tom Cleaver, Steven Zaloga και άστους να σκέφτονται...