Αποστολέας Θέμα: Red Arrows ή Breilings???  (Αναγνώστηκε 5079 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Απ: Red Arrows ή Breilings???
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 11:30:28 μμ »
τζάμπα δεν έρχονται, ούτε βέβαια μας αγαπάνε τόσο για να το κάνουν χωρίς χρήμα.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 11:44:45 μμ »
τζάμπα δεν έρχονται, ούτε βέβαια μας αγαπάνε τόσο για να το κάνουν χωρίς χρήμα.
Το συγκεκριμένο ακροβατικό σμήνος ανήκει στην πολιτική αεροπορία και μόνο αυτό το κάνει ιδιαίτερο χωρίς να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα υπόλοιπα και βέβαια και λόγο του τύπου αεροσκαφών που χρησιμοποιούνε. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν αν ήρθαν τζάμπα ή αν μας αγαπάνε για να έρθουν τζάμπα μιας και ο τζάμπας έχει πεθάνει προ πολού. Είναι τιμή μας όμως που έρχονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και επωφελούμαστε με κορυφαίο θέαμα. Ας φροντίσουν και τα δικά μας "γατάκια" γιατί ξέρουμε ότι οι αεροπόροι μας και θέλουν και μπορούν, να τους επιτραπεί να προσφέρουν ανάλογο θέαμα με τα solo display team που ευτυχώς διαθέτουμε για τα 100 χρόνια εφέτος.(Θυμηθείτε τι έγινε στα κανάλια για το F-16 κάτω στην Σούδα με τους ντόπιους).

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 12:39:01 πμ »
Το συγκεκριμένο ακροβατικό σμήνος ανήκει στην πολιτική αεροπορία και μόνο αυτό το κάνει ιδιαίτερο χωρίς να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα υπόλοιπα και βέβαια και λόγο του τύπου αεροσκαφών που χρησιμοποιούνε. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν αν ήρθαν τζάμπα ή αν μας αγαπάνε για να έρθουν τζάμπα μιας και ο τζάμπας έχει πεθάνει προ πολού. Είναι τιμή μας όμως που έρχονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και επωφελούμαστε με κορυφαίο θέαμα. Ας φροντίσουν και τα δικά μας "γατάκια" γιατί ξέρουμε ότι οι αεροπόροι μας και θέλουν και μπορούν, να τους επιτραπεί να προσφέρουν ανάλογο θέαμα με τα solo display team που ευτυχώς διαθέτουμε για τα 100 χρόνια εφέτος.(Θυμηθείτε τι έγινε στα κανάλια για το F-16 κάτω στην Σούδα με τους ντόπιους).

φαίνεται από αυτό που λες ότι δεν γνωρίζεις αρκετά πράγματα, οπότε άστο καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:04:15 πμ »
Μάλλον μια χαρά τα λέει ο STEF

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:14:34 πμ »
μην εκτίθεσαι και εσύ, άστο σου λέω. Παίζουν άλλα πράγματα.  8)

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 12:09:30 μμ »
Φίλε Shagrathi, χωρίς παρεξήγηση, αυτό το "εγώ ξέρω πολλά αλλά δεν μπορώ να σας πω" είναι πολύ ενοχλητικό. Αν πράγματι ξέρεις τόσα φοβερά και απόρρητα, δεν είναι ανάγκη να το διαλαλείς με αυτό τον τρόπο.

(Επί τη ευκαιρία και εγώ ξέρω φοβερά και τρομερά για το ναυάγιο του SEA DIAMOND, αλλά δεν το κάνω θέμα  :D)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 12:56:37 μμ »
μην εκτίθεσαι και εσύ, άστο σου λέω. Παίζουν άλλα πράγματα.  8)

Πίστεψέ με δεν θες να μάθεις τι ξέρω να κάνω σε έναν χρήστη που μιλάει ειρωνικά....

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 02:13:20 μμ »
Ωραία άλλο ένα τόπικ που αλλίως ξεκινάει και αλλη κατάληξη έχει..
Για να μην έχουμε διάφορες κόντρες..Παρακαλώ την διαχείρηση Να Κλειδωθει..Ευχαριστώ σε όσους είπαν την γνώμη τους και έδωσαν φωτογραφίες ή Βιντεο. ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 03:18:29 μμ »
Όχι βρέ Γιώργη,γιατί να κλειδωθεί?Ας ηρεμήσουνε τα πνεύματα και όλα καλά.Είναι ωραίο θέμα...ας μείνει ανοιχτό  :wink:
IPMS 1188

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 03:42:15 μμ »
Ωραία άλλο ένα τόπικ που αλλίως ξεκινάει και αλλη κατάληξη έχει..
Για να μην έχουμε διάφορες κόντρες..Παρακαλώ την διαχείρηση Να Κλειδωθει..Ευχαριστώ σε όσους είπαν την γνώμη τους και έδωσαν φωτογραφίες ή Βιντεο. ::salut::
Οκ το αναιρώ και ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια.. :wink: ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 04:47:17 μμ »
Δυστυχως δεν εχω δει κανενα απο τα δυο ακροβατικα σμηνη αλλα μονο και μονο απο τα βιντεο θα ελεγα Κοκκινα Βελη.
Στους Breilings μου αρεσει πολυ ο τυπος αεροσκαφους που χρησιμοποιουν. :wink:

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:00:52 μμ »
Πραγματικά μόνο σε ελληνικό φόρουμ θα μπορούσε ο σχολιασμός μιας αεροπορικής επίδειξης (λες και βλέπουμε τις πάρα πολλές) να καταλήξει στο ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη γνώση περί αεροπορικών θεμάτων)...
Εγώ επειδή είμαι πιο κοντά στην άποψη του STEF και άρα μάλλον δεν ξέρω πολλά, να μεταφέρω απλά τα λεγόμενα του Δημάρχου Φαλήρου, ο οποίος τόνισε ότι το σμήνος ήρθε αφιλοκερδώς. Φυσικά, αν κάποιος είναι πιο "Βερύκιος" από μένα θα ρωτήσει για το ποιος πλήρωσε τα καύσιμα. Προσωπικά δεν με ένοιαξε καθόλου. Έχω πληρώσει τόσο τσάμπα καύσιμο για μετακινήσεις άλλων (ξέρετε ποιών), που το συγκεκριμένο θα έχω να λέω ότι το απόλαυσα κιόλας... Και επειδή όπως είπε ο STEF τσάμπα δεν υπάρχει, η εταιρεία είχε φυσικά τσάμπα διαφήμιση για αρκετές μέρες με τα πανώ στον Φλοίσβο, ενώ αν πουλήσει 10 ρολόγια παραπάνω στην Ελλάδα μετά την επίδειξη, με τις τιμές που έχουν προφανώς θα βγάλει τα έξοδα. Αλλά και πάλι, γιατί πρέπει να μας νοιάζει? Του ΣΔΟΕ είμαστε?
Τέλος, επειδή ακριβώς δεν ξέρω αρκετά, να κάνω και τις παρακάτω αφελείς ερωτήσεις:
-Έχουμε δει πολλές φορές (με εξαίρεση το 2005) επιδείξεις από πρώην αεροσκάφη (έστω εκπαιδευτικά) του ανατολικού μπλοκ στην Ελλάδα?
-Έχουμε δει πολλές φορές πέρα από το 2005, επιδείξεις από 2 διαφορετικά ακροβατικά σμήνη την ίδια σεζόν?
Ας πούμε λοιπόν ένα ευχαριστώ σε αυτούς που τα διοργάνωσαν και ας αφήσουμε τις ανούσιες συγκρίσεις κατά μέρος. Γιατί ακόμα και ένας μέτριος πιλότος ακροβατικού σμήνους (πόσο μάλλον οι βετεράνοι της Breitling) μπορεί να εκτελέσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια ένα airshow για το κοινό, απ' ότι ο καλύτερος πιλότος μαχητικού, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να κάνει άλλη δουλειά.
ΥΓ: Για όποιον βέβαια δεν συμφωνεί με αυτά που γράφω, υπάρχει και εναλλακτική λύση. Να προτείνει στο ΓΕΑ, σε λίγες μέρες που θα σταματήσουν και πάλι στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό, να αναχαιτίσουμε με τα F-16 μας τη Breitling JT, για να τους δείξουμε τι εστί βερύκοκο. Που πήγαν να μας κάνουν και μαγκιές στο Φάληρο...  :?
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:18:51 μμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
    • "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:29:53 μμ »
Θα συμφωνησω κι εγω με τον Γιωργο σε ολα και θα προσθεσω τα εξης:
Οποιος πηγε Φαληρο προχτες, σε  μια μερα που απο το πρωϊ εριχνε "καρεκλες", θα προσεξε τον πραγματικα μεγαλο αριθμο σε κοσμο που ειχε μαζευτει, απ'ολες τις ηλικιες!
Εγω, αν και πιστευω οτι το προγραμμα του σμηνους ηταν περικομμμενο λογω καιρου, τους απολαυσα και με το παραπανω και χαρηκα διπλα οταν εμαθα οτι πετουσαν και οι 2 Ελληνες χειριστες των δικων μας DEMO ::salut::

Μακαρι να ερχονται καθε χρονο ακροβατικα σμηνη(και οχι μονο) στην Χωρα μας, να τους απολαμβανουμε .

Θα ηθελα επισης να πω, οτι ειναι λαθος να συγκρινουμε τα ακροβατικα σμηνη μεταξυ τους, γιατι το καθενα αντιπροσωπευει κατι διαφορετικο!
Η ουσια ειναι να απολαμβανουμε το θεαμα που μας δινουν , γιατι παρ'ολο που ζουμε στην Χωρα του Ικαρου και εχουμε μια αεροπορια διεθνως καταξιωμενη, θα τολμησω να πω, οτι ειμαστε "πεινασμενοι" απο αεροπορικα σωου σε συγκριση με αλλες χωρες!

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:30:48 μμ »
Λοιπόν..Βάζω και εγώ οτι τράβηξα απο την επίδειξη..
(ΖΗΤΩ προκαταβολικά ΣΥΓΓΝΩΜΗ γιατι είναι απο ΚΙΝΗΤΟ τα βίντεο οπότε δν είναι καλής ανάλυσης)
http://www.youtube.com/watch?v=guWBroy9IRE
http://www.youtube.com/watch?v=9KOZ6KnZjyI
http://www.youtube.com/watch?v=FYHpueOuenw
http://www.youtube.com/watch?v=_Uix114VO98
http://www.youtube.com/watch?v=hz7zdwkHnHI
http://www.youtube.com/watch?v=lCJAyRbRuGA
http://www.youtube.com/watch?v=PiIuQ3Sp_MI

Ελπίζω να είναι καλύτερες στο επόμενο σμήνος που θα μας επισκεφθεί.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:36:14 μμ »
Πραγματικά μόνο σε ελληνικό φόρουμ θα μπορούσε ο σχολιασμός μιας αεροπορικής επίδειξης (λες και βλέπουμε τις πάρα πολλές) να καταλήξει στο ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη γνώση περί αεροπορικών θεμάτων)...
Εγώ επειδή είμαι πιο κοντά στην άποψη του STEF και άρα μάλλον δεν ξέρω πολλά, να μεταφέρω απλά τα λεγόμενα του Δημάρχου Φαλήρου, ο οποίος τόνισε ότι το σμήνος ήρθε αφιλοκερδώς. Φυσικά, αν κάποιος είναι πιο "Βερύκιος" από μένα θα ρωτήσει για το ποιος πλήρωσε τα καύσιμα. Προσωπικά δεν με ένοιαξε καθόλου. Έχω πληρώσει τόσο τσάμπα καύσιμο για μετακινήσεις άλλων (ξέρετε ποιών), που το συγκεκριμένο θα έχω να λέω ότι το απόλαυσα κιόλας... Και επειδή όπως είπε ο STEF τσάμπα δεν υπάρχει, η εταιρεία είχε φυσικά τσάμπα διαφήμιση για αρκετές μέρες με τα πανώ στον Φλοίσβο, ενώ αν πουλήσει 10 ρολόγια παραπάνω στην Ελλάδα μετά την επίδειξη, με τις τιμές που έχουν προφανώς θα βγάλει τα έξοδα. Αλλά και πάλι, γιατί πρέπει να μας νοιάζει? Του ΣΔΟΕ είμαστε?
Τέλος, επειδή ακριβώς δεν ξέρω αρκετά, να κάνω και τις παρακάτω αφελείς ερωτήσεις:
-Έχουμε δει πολλές φορές (με εξαίρεση το 2005) επιδείξεις από πρώην αεροσκάφη (έστω εκπαιδευτικά) του ανατολικού μπλοκ στην Ελλάδα?
-Έχουμε δει πολλές φορές πέρα από το 2005, επιδείξεις από 2 διαφορετικά ακροβατικά σμήνη την ίδια σεζόν?
Ας πούμε λοιπόν ένα ευχαριστώ σε αυτούς που τα διοργάνωσαν και ας αφήσουμε τις ανούσιες συγκρίσεις κατά μέρος. Γιατί ακόμα και ένας μέτριος πιλότος ακροβατικού σμήνους (πόσο μάλλον οι βετεράνοι της Breitling) μπορεί να εκτελέσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια ένα airshow για το κοινό, απ' ότι ο καλύτερος πιλότος μαχητικού, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να κάνει άλλη δουλειά.
ΥΓ: Για όποιον βέβαια δεν συμφωνεί με αυτά που γράφω, υπάρχει και εναλλακτική λύση. Να προτείνει στο ΓΕΑ, σε λίγες μέρες που θα σταματήσουν και πάλι στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό, να αναχαιτίσουμε με τα F-16 μας τη Breitling JT, για να τους δείξουμε τι εστί βερύκοκο. Που πήγαν να μας κάνουν και μαγκιές στο Φάληρο...  :?

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 07:46:36 μμ »
Εγω προτεινω να δωσουμε σε Καραχαλιο (F-16 Demo) και στον χειριστη του Τ-6, 2 αεροσκαφη των Breitling να ριξουμε κανα χαβαλε με καμια αερομαχια. Να λεει ο αρχηγος του σμηνους "εγω σκιζω τα πτυχια μου, οι ελληνες δεν πλησιαζονται. "

Αποσυνδεδεμένος Dalamar

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Mogadishu
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:57:11 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

Πολύ σωστός ο fisherman παραπάνω. Μιζέριες και κομπασμοί για το ποιός είναι πιο δικτυωμένος στην Π.Α. δεν έχουν θέση εδώ. Μακάρι να είχαμε ένα τακτικό πρόγραμμα αεροπορικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι....

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:59:46 μμ »
Συμφωνω απολυτα με Dalamar. Δεν ειναι θεμα δικτυωσης. Ειναι θεμα οτι γουσταρουμε τετοιες εκδηλωσεις. Κ οχι για μια φορα το χρονο απλα ενα demo team κ γεια σας. το να κανω τη διαδρομη αθηνα ταναγρα να το δω δεν με χαλαει. Απλα φερτε μας αεροπορικες εκδηλωσεις κ θα τις υποστηριξουμε.ειτε ειμαστε 100 ειτε 1.000.000

Αποσυνδεδεμένος 5leptos

• readiness και... γουστα να γινονται!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλιμος
  • we keep 'em flying day 'n night
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 19, 2011, 10:03:33 πμ »
Πίστεψέ με δεν θες να μάθεις τι ξέρω να κάνω σε έναν χρήστη που μιλάει ειρωνικά....

Spoiler (hover to show)
δεν ξέρω τι λένε σαν ακροβατικό σμήνος (μία από τα ίδια φαντάζομαι σαν όλα τα άλλα) ,τα ρολόγια της εταιρίας πάντως είναι  ::salut::   
advrider.com

Tags: