Αποστολέας Θέμα: Η Καταστροφή Ιορδανικού Starfighter  (Αναγνώστηκε 1236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
Η Καταστροφή Ιορδανικού Starfighter
« στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 10:44:54 μμ »
Για να μη νομίζουμε οτι μόνο εμείς έχουμε το προνόμιο της καταστροφής και των βανδαλισμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας International F-104 Society δείτε και διαβάστε για το συμβάν. Όσο φορτισμένοι και άν είμαστε νομίζω οτι δεν μας φταίει σε τίποτε η Ιστορία και τα μνημεία.

21 November 2011 - Jordanian Starfighter destroyed!!!!.    

Today I got awful news from Jordan. One of our Jordanian IFS members told us about the fact that the preserved F-104A on the entrance of the city of Ramtha has been destroyed by rioters!
The riots are as a result of a death of a 19 year old inmate who commited suicide and the people of Ramtha are blaming police brutality for his death!
Looking at the damage on the aircraft it most likely will be taken away and be scrapped.
Right some photos, taken when it was still in one piece and one after it was destroyed and burned...
The aircraft identity should be "915" with fake serial "913". But until now nobody could confirm this.

aetosJM  ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Η Καταστροφή Ιορδανικού Starfighter
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 10:48:08 μμ »
Το θέμα είναι να τους βρεις αυτούς τους τσόγλανους και να τους τιμωρήσεις με τον ίδιο τρόπο που κατέστρεψαν το Starfighter. Κρέμασμα και κάψιμο!

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 11:23:11 μμ »
Γιάννη,μη πάς μακρυά.Στο Κιλκίς όταν έφτασα,στο λόφο,λόφος και όνομα περιοχής που είναι το θέατρο,ένα καφέ και μια παμπάλαια εκκλησία,αντίκρισα σε βάση ένα ολομεταλικό διθέσιο TF-104 "του κουτιού" με τα πάντα μέσα στο κλειστό κόκπιτ του οποίου το sn μου διαφεύγει.
Ευχάριστα ξαφνιασμένος είπα στο γυρισμό θα το βγάλω φωτο.
Και στο γυρισμό είδα 10 "πιτσιρίκια" πάνω στο canopy,να του έχουν ανοίξει μια τρύπα με πέτρες και να κάθονται στο κάθισμα παίζοντας με τα χειριστήρια.
Τρελάθηκα!!!Σκέφτηκα να τα κρεμάσω όλα από το pitot και να έρθουν να τα κατεβάσουν οι γονείς τους...
Απογοητευμένος τις επόμενες μέρες σε μία επίσκεψη-βόλτα διαπίστωσα πώς το είχαν αποσύρει...κρίμα.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 12:12:07 πμ »
Μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας και τον θυμό σας, όπως και εγώ το ίδιο θα ένοιωθα εαν έβλεπα την καταστροφή ενός γεωλογικού μνημείου φυσικής ομορφιάς ή μιάς αρχαιότητας. Έχω να θυμάμαι ότι στα 3 από τα παιδικά μου χρόνια που πέρασα στα Γιάννενα, ήταν ότι πιό ευχάριστο, στις εκδρομές του σχολείου, για πολλά παιδιά να ανεβαίνουν στο cockpit του αεροπλάνου που είχαν στο "Γιαννιώτικο σαλόνι" -μεγάλο δημοτικό πάρκο-, δεν ξέρω άν υπάρχει ακόμη όπως και το τι αεροπλάνο ήταν, σκέτο πράσινο στο χρώμα -??μάλλον??-..... Το παιδί είναι παιδί! Που είναι ο φύλακας του πάρκου να προσέξει το μνημείο!? Που είναι η πολιτεία να το προστατέψει!?
Τώρα όσων αφορά το αρχικό πόστ για την Ιορδανία, δυστυχώς στη σημερινή εποχή πολλές λέξεις δεν σημαίνουν τίποτα για κάποιους, όπως η λέξη εθνική κληρονομιά! ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 12:27:01 πμ »
  Πάντως εγώ,εδώ σ' αυτό το φόρουμ,είδα προ καιρού φωτογραφίες μελών-εκδρομέων σε αεροπορικό μουσείο του εξωτερικού,σκαρφαλωμένους ΠΑΝΩ σε αεροπλάνα-εκθέματα με μόνο σκοπό να φωτογραφηθούν.
Ούτε παιδιά ήταν,ούτε φύλακας χρειαζόταν.Και μην πείτε πως "πρόσεχαν" κλπ.
Οι επισκέπτες που σέβονται τα όποια μουσειακά εκθέματα,σύγχρονα ή αρχαία,δεν σκαρφαλώνουν πάνω τους,ούτε τα πατάνε,ούτε καν τα αγγίζουν.

Τώρα τα "κρεμάσματα" και τα "σουβλίσματα" είναι μάλλον υπερβολές.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 12:34:58 πμ »
Ναι...εκεί έρχεσαι όταν αφορά πλέον η κουβέντα έναν ενήλικο και λες την στερεότυπη πλεόν φράση...."Όλα είναι θέμα παιδείας!".

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 01:37:40 πμ »
Μισό λίγο,γιατί συνγχέουμε ορισμένα πράγματα...
το παιδί είναι παιδί και το κατανοώ.Σεβαστό.Είναι η περιέργεια που το ωθεί να περιεργαστεί,να μάθει,να δεί τι είναι.Όσοι έχουν παιδιά το αντιλαμβάνονται.Έχω δύο,έναν 4ετών και έναν 5μηνών.
Είναι διαφορετικό πράγμα όμως το να σκαρφαλώσεις για να το δείς,τι έχει μέσα ή να καθίσεις πάνω του,από το να πάρεις μια κοτρώνα να του γ... τα μπρέκια.
Μπορεί να παρακινηθεί,να μιμηθεί,μπορεί μπορεί τα πάντα.
Όμως όταν λέμε παιδεία,που ξεκινά απο το σπίτι και έπειτα στο σχολείο,μπορεί ίσως μέσα στον ενθουσιασμό να πεί και ένα...έλα ρε παιδιά...θα χαλάσει/χαλάσουμε...αφήστε το.Σπασίκλας;Μπορεί.Έχει όμως πάρει τις σωστές αρχές.
Και για ποιόν φύλακα γίνεται λόγος...έχετε δεί πολλούς φύλακες σε πάρκα;Εγώ πάντως σε επαρχία κανέναν.Και ποιός ο λόγος άλλωστε,να φυλάει τι;Εδώ κοντεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και οι εναπομείναντες...
Και οι ενήλικοι φαντάζομαι στη θέα ενός tiger ή panther....θα γίνουν παιδιάκαι οι ίδιοι ,και θα το αγγίξουν και μπορεί να σκαρφαλώσουν ακόμη στην κάνη(τραβηγμένο,αλλά το έχω δεί.)
Δε νομίζω όμως να πάρουν μια βαριά για να ανοίξουν τις θυρίδες....εκεί όντως μιλάμε πραγματικά για θέμα παιδείας!
..όσο για το κρέμασμα...σχήμα λόγου ήταν φίλε μου...από τη μπλούζα :lol:

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 08:49:07 πμ »
Αγαπητέ φίλε Νικ2 δεν είναι καθόλου υπερβολές! Φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε διότι ακριβώς δεν κάνουμε αυτές τις...υπερβολές.

Αν υπήρχε νόμος και τάξη δεν θα έβλπεπες αυτά τα αίσχη και πολλά άλλα δείγματα βανδαλισμού όπως π.χ.το σύγχρονο ρεύμα της τέχνης...βλέπε grafiti...πάνω σε μνημεία, τραίνα, σχολέια κτλ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 09:01:10 πμ »
Φίλε pink panzer συμφωνώ απολύτως, πάντως το πάρκο που λέω τότε -το '94- είχε φύλακα, τώρα δεν ξέρω...αλλά ποιός θα έδινε σημασία στο αεροπλάνο που είχε καταντήσει ο ορισμός του chipping, όταν το αναψυκτήριο παρά-δίπλα ήταν φίσκα από κόσμο που άφηνε χρήμα?! ::glossa::

Φίλε Eagle, σπαστικό το γκράφιτι στα μέρη που λές....

Tags: