Πραγματικά μόνο σε ελληνικό φόρουμ θα μπορούσε ο σχολιασμός μιας αεροπορικής επίδειξης (λες και βλέπουμε τις πάρα πολλές) να καταλήξει στο ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη γνώση περί αεροπορικών θεμάτων)...
Εγώ επειδή είμαι πιο κοντά στην άποψη του STEF και άρα μάλλον δεν ξέρω πολλά, να μεταφέρω απλά τα λεγόμενα του Δημάρχου Φαλήρου, ο οποίος τόνισε ότι το σμήνος ήρθε αφιλοκερδώς. Φυσικά, αν κάποιος είναι πιο "Βερύκιος" από μένα θα ρωτήσει για το ποιος πλήρωσε τα καύσιμα. Προσωπικά δεν με ένοιαξε καθόλου. Έχω πληρώσει τόσο τσάμπα καύσιμο για μετακινήσεις άλλων (ξέρετε ποιών), που το συγκεκριμένο θα έχω να λέω ότι το απόλαυσα κιόλας... Και επειδή όπως είπε ο STEF τσάμπα δεν υπάρχει, η εταιρεία είχε φυσικά τσάμπα διαφήμιση για αρκετές μέρες με τα πανώ στον Φλοίσβο, ενώ αν πουλήσει 10 ρολόγια παραπάνω στην Ελλάδα μετά την επίδειξη, με τις τιμές που έχουν προφανώς θα βγάλει τα έξοδα. Αλλά και πάλι, γιατί πρέπει να μας νοιάζει? Του ΣΔΟΕ είμαστε?
Τέλος, επειδή ακριβώς δεν ξέρω αρκετά, να κάνω και τις παρακάτω αφελείς ερωτήσεις:
-Έχουμε δει πολλές φορές (με εξαίρεση το 2005) επιδείξεις από πρώην αεροσκάφη (έστω εκπαιδευτικά) του ανατολικού μπλοκ στην Ελλάδα?
-Έχουμε δει πολλές φορές πέρα από το 2005, επιδείξεις από 2 διαφορετικά ακροβατικά σμήνη την ίδια σεζόν?
Ας πούμε λοιπόν ένα ευχαριστώ σε αυτούς που τα διοργάνωσαν και ας αφήσουμε τις ανούσιες συγκρίσεις κατά μέρος. Γιατί ακόμα και ένας μέτριος πιλότος ακροβατικού σμήνους (πόσο μάλλον οι βετεράνοι της Breitling) μπορεί να εκτελέσει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια ένα airshow για το κοινό, απ' ότι ο καλύτερος πιλότος μαχητικού, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί για να κάνει άλλη δουλειά.
ΥΓ: Για όποιον βέβαια δεν συμφωνεί με αυτά που γράφω, υπάρχει και εναλλακτική λύση. Να προτείνει στο ΓΕΑ, σε λίγες μέρες που θα σταματήσουν και πάλι στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό, να αναχαιτίσουμε με τα F-16 μας τη Breitling JT, για να τους δείξουμε τι εστί βερύκοκο. Που πήγαν να μας κάνουν και μαγκιές στο Φάληρο...