Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz. 234/2 Puma Italeri  (Αναγνώστηκε 10301 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Sd.kfz. 234/2 Puma Italeri
« στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:15:58 πμ »
Το Puma σχεδιαστηκε και αναπτυχθηκε απο τους Γερμανους σχεδιαστες εχοντας ως βαση τα διδαγματα του πολεμου στην Β.Αφρικη και με σκοπο να αξιοποιηθει σε αυτο κυριως το μετωπο.Η παραγωγη του ξεκινησε το 1943 πολυ αργα για να προλαβει να αξιοποιηθει απο το D.A.K. που στο μεταξυ ειχε παραδοθει στην Τυνησια.Επροκειτο ομως για ενα εξαιρετικο οχημα που εθεσε τις βασεις για την αναπτυξη,μεταπολεμικα,αντιστοιχων οχηματων απο ολους τους εμπολεμους.Το πυροβολο του L/60 των 5 cm του επετρεπε να εμπλεκεται με ολα τα οχηματα της κατηγοριας του,ακομα και με ελαφρα αρματα.Ο αεροψυκτος (μοναδικη περιπτωση που χρησιμοποιησαν τετοιο οι Γερμανοι) κινητηρας του Τatra 103 του εδινε μεγιστη ταχυτητα 85 χλμ την ωρα,αρκετα καλη για ενα 12τονο οχημα.Η παραγωγη του σταματησε το Σεπτεμβριο του 1944,εχοντας παραχθει μολις 101 οχηματα.
To κιττης Italeri πληρει τις προυποθεσεις για Vintage :D Πολυ καλο για την εποχη του αλλα με τα σημερινα δεδομενα και με συγκριση με το κατα πολυ ανωτερο (και ακριβοτερο βεβαια)κιτ της DML,εχει βασικη λεπτομερεια.Δινει ενα στοιχειωδες εσωτερικο που σε πολλα σημεια ειναι και λαθος.Εγω περιοριστηκα απλα να το βαψω αφου μετα την ενωση των δυο κομματιων του σκαφους,δεν φαινεται τιποτα.Το καλουπι ειναι φανερα γερασμενο με ραφες,pin marks και...σκαλοπατια και απαιτει αρκετο τριψιμο και στοκαρισμα πραγμα που δεν μου αρεσε καθολου οντας κακομαθημενος απο την DML  ::glossa:: Για να βελτιωσω λιγο την κατασταση,χρησιμοποιησα το φωτοχαραγμενο σετ της Hauler και την μεταλικη κανη της Aber.Προσθεσα απο φυλλο πλαστικου τις ραφες της συγκολλησης στον πυργο και το..."σειρητι" στο ασπιδιο του πυροβολου του οποιου και διαμορφωσα την επιφανεια ωστε να μοιαζει χυτη.

Παμε για βαφειο.Θα προσπαθησω να το φερω στην εκθεση για να μην ερθω με αδεια χερια αλλα...δυσκολο  :roll:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Sd.kfz. 234/2 Puma Italeri
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:43:17 πμ »
Επιτέλους... puma ακούγαμε και puma δε βλέπαμε (ούτε εδώ, ούτε live) τόσο καιρό ::glossa:: :mrgreen:
Μια χαρά δείχνει το χρέπι :mrgreen:
ʼντε βάφε προλαβαίνεις για την έκθεση ::mastigio79::

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:10:05 πμ »
Schnell, schnell, waffen, waffen!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μη τυχόν κακομοίρη μου και δεν το τελειώσεις μέχρι την Έκθεση (έχεις 8 ολόκληρες μέρες)!!!!!
Περιμένουμε........Όρμα του

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:59:01 πμ »
Πολυ ωραια κατασκευή Κωστα.
Εχεις ασταρώσει τα κομματια στα sprues πριν τα κολλησεις, ή το πλαστικο ειναι ανοιχτο γκρι απο τη μανα του? Γιατι ήξερα οτι το συγκεκριμενο κιτ η Italeri το εβγαζε σε σκουρο γκρι πλαστικο όπως το χρωμα των κανιστρων.
Καλή συνεχεια στο βαψιμο.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 09:36:11 πμ »
Μιά χαρά μέχρι τώρα, στις φωτό δεν φαίνονται τα προβλήματα του κιτ που αναφέρεις...καλά βαψίματα λοιπόν.  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:48:00 πμ »
 ::arrowred:: Blitz-X:Μανο να σαι καλα,αυριο μπαινουμε βαφειο γιατι σημερα εργασια και χαρα  :mrgreen: Να σ'ευχαριστησω ακομα μια φορα για την θυριδα φιλε.Το τρεχω αλλα...  :roll:
 ::arrowred:: Dimitris 72:yawohl!Θα βαλω τα δυνατα μου.Αν προλαβω Δημητρη,θα ειναι στο...νημα  :D
 ::arrowred:: giorgos800:Γιωργη δεν το εχω ασταρωσει ακομα.Το χρωμα του πλαστικου ειναι αυτο των φωτο,ανοιχτο γκρι.Εγω το θυμαμαι σκουρο πρασινο  :D Σ΄ευχαριστω φιλε.
 ::arrowred:: philio:Φιλιππε σ΄ευχαριστω.Καθε κομματακι ειχε τουλαχιστον ραφη ή pin mark.Σημαδια υπηρχαν στο ανω μερος του σκαφους,στο σημειο που φαινεται ασταρωμενο (δακτυλιος πυργου).Η ενωση των δυο κομματιων (μπανιερα και ανω) απαιτει επισης αρκετο στοκο και εκει που ειναι Βατερλω  ::glossa:: ειναι το κατω μερος της αναρτησης...Επιστρατευτηκαν ολοι οι στοκοι που εχω ψιλος,δυο συστατικων,εποξικος κλπ...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:06:05 πμ »
Mηπως γνωριζει καποιος φιλος ή εχει καποια καλη φωτο που να δειχνει απο που αρχιζαν και που κατεληγαν τα καλωδια πυροδοτησης των καπνογονων;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:16:46 πμ »
Δεν ξέρω αν είναι χρέπι και πως να το ξέρω που από τις φωτογραφίες βλέπω ένα διαμαντάκι που φωνάζει για ένα καλό βάψιμο. Αντε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:29:32 πμ »
Κώστα ωραία δουλειά!!Από μια πρόχειρη έρευνα βρήκα αυτά

Και τα τρία καλώδια μπαίνουν μέσα σε ένα κουρμπαρισμένο προστατευτικό σωλήνα ο οπίος καταλήγει στο εσωτερικό του πύργου.  ::salut::
                          Χρήστος

I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:37:27 πμ »
Νομίζω ότι αυτές είναι διαφωτιστικές, αν και όχι πολύ καθαρές:

Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου!
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 01:19:48 μμ »
Προσεγμενη δουλεια βλεπω Κωστα και με ολα οσο βρηκες μπροστασου.Ομολογω οτι σε πρωτη φαση το περασα για DML ....περα απο αυτα εχω κατι για την ερωτηση σου.

....απο Pz III 

και ενα 4αρακι με ωραιο καμο

..μερικες πηγες 
 ::arrowred::http://www.panzernot.net/wp-content/uploads/Puma/234-PumaEng.htm
 ::arrowred:: http://www.flickr.com/photos/deckarudo/sets/72157624183364079/detail/
  ::arrowred:: http://cs.finescale.com/FSMCS/forums/t/120562.aspx 

.... ελπιζω να βοηθησα ( πηγα να ρεφαρω ::glossa:: ::glossa::)

Καλη συνεχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 04:33:04 μμ »
 ::arrowred:: gkontog:Ευχαριστω πολυ.  :wink: Δεν θελω να αδικω το μοντελο που ειναι ηλικιακα λιγο μικροτερο απο μενα και κοστιζει τα μισα- απο το κοστος του αντιστοιχου της DML.Aπλα ειναι εκνευριστικο να καθαριζεις ενα ενα κομματακι και προσωπικα βαριεμαι το στοκαρισμα και το τριψιμο αφανταστα...
 ::arrowred:: Dimmu Borgir:Χρηστο να σαι καλα.Θα προσπαθησω να το φτιαξω με προσοχη για να μην βγω εκτος κλιμακας.
 ::arrowred:: gpav:Ευχαριστω για τις φωτο.To puma αυτο αιχμαλωτισθηκε απο τους Αμερικανους στην Νορμανδια.Η Italeri το δινει σαν επιλογη αλλα με λαθος οδηγιες βαψιματος,σωστες πινακιδες κυκλοφοριας (Ηeer) και λαθος μεραρχιοσημα της 9ης Panzer SS Hohenstaufen.Αυτο σκοπευα να φτιαξω αλλα εχει ως field modification ενα μεταλικο κιβωτιο στην αριστερη πλευρα και το αντιληφθηκα αργα...  :(
 ::arrowred:: Κωστας Τσιγαριδας:Κωστη ωραιες φωτο.Απο τις δικες σου και αυτες των παιδιων,εχω καταλαβει οτι το κεντρικο καλωδιο μπορει να περαστει τοσο απο την μπροστινη πλευρα των καπνογονων οσο και απο την πισω και μετα υπαρχουν τρεις αποληξεις που καταληγουν εκαστη στο πισω μερος των τριων αντιστοιχων κανιστρων-εκτοξευτων.Σ΄ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 06:38:39 μμ »
Ωπ!...νέο θέμα απο τον Κώστα και άκρως ενδιαφέρον!...καλη συνέχεια με τα βαψίματα και πρόσεξε κακομοίρη μου, μην μου το κάνεις το θέμα σαν τον πάνθηρα που δεν τον είδαμε ποτέ τελειωμένο!.... :twisted:    :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:42:56 μμ »
Θαναση αυτο εδω θα ολοκληρωθει κανονικα.Ουτε τον Πανθηρα εχω ξεχασει,απλα εχει μπει για λιγο στον...παγο  :D Ευχαριστω φιλε  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:12:37 μμ »
Κωστα καλα βαψιματα!

Οσο για τα καλοδια, απο οτι φαινεται στις φωτο το καλοδιο που ξεκινουσε απο την οροφη και ηταν εξωτερικα πανω στην βαση των εκτοξευτηρων προφανως ηταν το βασικο. Μετα καθε εκτοξευτηρας ειχε τα δικα του καλωδια απο πισω, αλλα ολα αυτα συνδεοταν μεταξυ τους. Ο τυπος των εκτοξευτηρων ηταν κοινος για πολλα αρματα-οχηματα και δεν εχει κατι πολυπλοκο και εχει παρουσιαστει απο τα αλλα παιδια. Να παραθεσω και εγω δυο φωτο που βρηκα στα γρηγορα.

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:43:50 μμ »
Δημητρη ευχαριστω.Ωραιες φωτο,ειδικα η δευτερη  :wink:  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:11:30 μμ »
Αντε Κωστη Ομορφο φτιαγμενο το πουμα σου καλα βαψιματα τωρα,ξερεις εσυ      ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 04:40:54 μμ »
Δημητρη ευχαριστω.Ωραιες φωτο,ειδικα η δευτερη  :wink:  ::salut:: ::salut:: ::salut::

στο panzerwrecks 11, θα βρείς αρκετες απο το συγκεκριμένο όχημα και τα παράγωγα του (δυστυχώς δεν το έχω σε pdf!) :wink:

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 06:57:34 μμ »
φίλε Κώστα ,για άλλη μια φορά τα "πνεύματα συναντώται"-παραλείπω τα"μεγαλα" για να μην μας θεωρήσουν ψώνια- :lol:μετά το IIIαρι &τον πάνθηρα ,συναντιόμαστε & στο πούμα...το πας πραγματικά πολύ καλά. 2 παρατηρήσεις:1) κόψε την βάση σχήματος "Π" στα μπροστινά φώτα(κάνε αν θες & κάποια καλωδίωση) & 2)στον πύργο πρόσθεσε 2 μικρά τετραγωνιδια -δες για θέση ,μέγεθος την απάντηση του dimmu borgir ,τα έχει βάλει στο δικό του.
τι έκανες με την θυριδα του οδηγού;βρέθηκε;θα μπορούσες με κάποια μετατροπή να χρησιμοποιήσεις την αντίστοιχη του 251;
[μου αρέσουν τα γαζιά στον πύργο ,εγω τα ξέχασα στο δικό μου :?]

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 07:12:44 μμ »

πείθω για αγάπη  & σ'αυτον τον γατούλη;άλλαξες το συζυγές με mg42,είναι λάθος της italeri.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 07:22:50 μμ »
Μια επεξήγηση, το Puma που πόσταρα τις κατασκευαστικές φωτό δεν είναι δικό μου(μην κλέβουμε και του άλλου τη δόξα, αντροπής  :mrgreen:) απλά το βρήκα από κάποιο ξένο φόρουμ. Έβαλα φωτό του μοντέλου και όχι του πραγματικού για να έχει συγκριτικό για το μέγεθος και τον τρόπο κατασκευής.Σίγουρα με όλα αυτά που πόσταραν και όλα τα παιδιά πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία :mrgreen: :wink:Δουλειά και γρήγορα για να το δούμε και στην έκθεση ::mastigoma:: Φιλικά (πάντα) Χρήστος  ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 07:30:25 μμ »
ΒΑΑΑΦΕΕΕΕΕΕ ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 08:19:22 μμ »
 ::arrowred:: DIM57:Δημητρη ευχαριστω φιλε.
 ::arrowred:: Hummel Moss:Θαναση εχεις απολυτο δικιο.Ολη η σειρα ειναι "ευαγγελειο" για οσους ασχολουνται με τα Γερμανικα τεθωρακισμενα.Την εχω στο ματι πολυ καιρο τωρα...  :wink:
 ::arrowred:: Dimmu Borgir:Χρηστο θα κανω ο,τι μπορω...πιθανοτατα θα το φερω.(Αργουν να στεγνωσουν και τα ρημαδια να σμαλτα που χρησιμοποιω  :evil: )
 ::arrowred:: kami:Νικολα οι μετατροπες που προτεινες θα γινουν.Να μην εκφρασω παλι τον "θαυμασμο" μου για το κιτ  :twisted: και γινω κουραστικος.Το MG34 θα το σκαντζαρω με ενα MG42 απο το παλαιο κιτ οπλισμου της Tamiya το οποιο θα το "σφαξω" γιατι το κομματι της κανης που ειναι φυτευτο μεσα στο ασπιδιο,δεν το πειραζω...Ειδα απο τις φωτο σου (θαυμασιες) οτι οι πλαινες βιδες στηριξης του προφυλακτηρα ειναι στην πραγματικοτητα μια κι εγω εχω βαλει δυο (γενναιοδωρος).Δεν πειραζει,θα τις αφησω...Να σαι καλα φιλε.
 ::arrowred:: Blitz-X:Ο Μπεν Χουρ ειμαι και με μαστιγωνεις σαν ναυκληρος σε γαλερα;  :D Χτυπαω φραπα και ξεκιναω γιατι η νυχτα θα ειναι μεγαλη (εχει και πανσεληνο),μην βαρας αλλο!  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 10:59:14 μμ »
Spoiler (hover to show)
Θαναση, απο αυτο το τευχος ειναι οι φωτο. Απλα δεν εβαλα αλλες γιατι το θεμα ηταν οι εκτοξευτηρες. Εχουν ενδιαφερον οι αλλες αν θελει καποιος να κανει δουλεια με εσωτερικο κλπ, η κατεστραμενο να παρει ιδεες. Πραγμα που δεν αφορα τον Κωστα απο οτι βλεπω αλλιως θα παραθετα.
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 11:08:16 μμ »
Θαναση, απο αυτο το τευχος ειναι οι φωτο. Απλα δεν εβαλα αλλες γιατι το θεμα ηταν οι εκτοξευτηρες. Εχουν ενδιαφερον οι αλλες αν θελει καποιος να κανει δουλεια με εσωτερικο κλπ, η κατεστραμενο να παρει ιδεες. Πραγμα που δεν αφορα τον Κωστα απο οτι βλεπω αλλιως θα παραθετα.

το ξέρω Δημήτρη! ::salut:: ... ελπίζω να πήρες και το Νο 12 που έχει πολύ ενδιαφέρουσες φωτό απο άλλα "τέρατα"! :wink:

sorry για το  ::spam_emoticon:: Κώστα!... :lol:

Tags: