Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz. 234/2 Puma Italeri  (Αναγνώστηκε 10294 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Sd.kfz. 234/2 Puma Italeri
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 11:50:31 μμ »
Spoiler (hover to show)
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πάτρα
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 09:22:03 πμ »

Κώστα καλημέρα,θεώρησε τα παραπάνω spam,τα βάζω για κατώτερο σημείο του πήχυ για το τι περιμένω από το πουμα σου. Συνεχίζω με 3η "σαδιστική" παρατηρήση .Το φτερό δεν ήταν απόλυτα ενιαίο,όπως το δίνει η italeri ,αλλά φαίνεται μια τομή περίπου στο μέσον,στο σημείο που τελειώνει το ψηλότερο μέρος πήγματος .πριν αρχίσει το διαμέρισμα κινητήρα(φαίνεται; στην 3η φωτο)...[& όλα αυτά γιατί ζηλεύω τα γαζιά σου :mrgreen:] :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 10:15:18 πμ »
Χρώμα θα δούμε; Αντε! ::glossa::

Spoiler (hover to show)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 11:36:54 πμ »
 ::arrowred::  kami:Τα νευρα μου  :evil: Που ειναι Νικολα αυτη η τομη στο φτερο γιατι δεν την βλεπω;
 ::arrowred:: gkontog:Μισο να τελειωσω με τις παρατηρησεις του Νικολα (kami) που βρηκε ωραια πραγματακια να φτιαξουμε και θα πεσει και το χρωμα!  :wink:
 ::arrowred:: Hummel Moss:Θαναση μακαρι ολα τα spam να ηταν τετοια...  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.kami:Τωρα ειδα οτι ο τροχος παταει ενα...κονσερβοκουτι  :D Πολυ ωραια δουλεια!Ποτε το εφτιαξες;

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:12:14 μμ »

Κώστα ,ελπίζω τώρα να βοήθησα περισσότερο.Στην φωτό του Χρήστου(d.b.) φαίνεται μια σειρά από λευκά μπουλονάκια ,που ορίζουν την θέση της. Αν δεν κάνω λάθος δεν έμπαιναν εμφανή μπουλόνια ,μόνον η τομή φαινόταν.Καλή συνέχεια!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 12:39:54 μμ »
Τωρα μολις μιλαγα στο διαστατικο τηλεφωνο μου με τον Albert Speer σε απευθειας συνδεση με Αδη και με διαβεβαιωσε πως στο Puma που φτιαχνω εγω η τομη στο φτερο δεν υπηρχε...  :D  :D  :D Κοινως θα την κανω γαργαρα...  ::glossa:: Αναγκαστικα γιατι τα φορτωματα πανω στο φτερο εχουν κολληθει με κυανοακρυλικη...  :roll: Σ ευχαριστω πολυ παντως Νικολα,αν το ηξερα απο την αρχη,θα την ειχα φτιαξει  ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 01:19:15 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 01:05:52 πμ »
Ωραιο το διοραμα σου Νικο. Καλη και η προσπαθεια με τις στολες των SS.

Για την τομη ομως που επισημαινεις, ηταν γιατι ξεχωριζε το ενα μερος του φτερου με το αλλο. Κατι απολυτα λογικο κατασκευαστικα. Δεν εκανες ομως στο δικο σου μεχρι κατω την τομη ωστε να ξεχωριζουν τα κομματια. [ Και μου φαινεται περιεργο πως εκανες τετοια βαση για τους εκτοξευτες. Δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο σε αυτο το οχημα. Καμμια πληροφορια επ αυτου μια και μιλαμε για εκτοξευτηρες ?]

Και καποιες ιδεες για να ''σωθει'' το λαθος απο τον Κωστα. Πουμα με αφθονα πραγματα που καλυπτουν πολλα  :mrgreen:

::arrowred:: Γιωργο ευχαριστω για την πληροφορια.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 11:26:11 πμ »
Spoiler (hover to show)
Κώστα ::sorry::για το σπαμ το τόπικ δικό σου!
Spoiler (hover to show)
Κώστα & πάλι ::sorry::αλλά υποψιάζομαι πως & σ'αυτο το μοντέλο συναντιόμαστε-& δεν εννοώ το ποδηλατάκι :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 12:03:56 μμ »
Φωτο απο την προοδο των εργασιων.Εφαρμοστηκαν ολες οι προτασεις του Νικου (kami) και καποια πραγματα που συμπερανα εγω απο τις φωτογραφιες ολων των φιλων,ετσι λοιπον καλωδιωθηκαν οι εκτοξευτηρες,τοποθετηθηκαν βιδες στις βασεις των φωτων και του προφυλακτηρα,το "Π" απο τα φωτα αφαιρεθηκε,προστεθηκαν τα τετραγωνακια του πυργου και...δεν θυμαμαι τι αλλο  :D (Μονη εξαιρεση το MG κι αυτο γιατι καποιος φιλος θυμηθηκε φωτο οχηματος με το MG 34 την οποια και περιμενω.Αν αυτη τελικα δεν βρεθει,θα μπει MG42)Ασταρωθηκε με σπρει Humbrol και τωρα ειμαστε στο pre-shading...

H φιγουρα ειναι σωμα Tamiya-κεφαλι Tristar.
 ::arrowred:: kami:Νικο ειναι φανερο ο,τι τα γουστα μας ταυτιζονται!  :wink: Να δεις (αν ολα πανε καλα) τι σου χω για μετα...
 ::arrowred:: Jagdpanther:Δημητρη ωραιες φωτο.Διχτυ δεν ριχνω με τιποτα γιατι ολο το ζουμι ειναι τα φορτωματα και δεν θελω να τα καλυψω.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 04:45:28 μμ »
Κωστα καλησπερα εχω μια ενσταση τωρα που το ειδα καλυτερα και εκμεταλευομενος που δεν εχεις βαψει. Δεν ξερω κατα ποσο υπηρχε αυτη η γραμμη

εχω την εντυπωση οτι δεν υπηρχε η' και αν υπηρχε (λογο χυτευσης) δεν θα εκανε και τοσο μπαμ μπουμ. 

Καλα φορτωματα - βαψηματα ... ( τρυψηματα  ::glossa:: ::glossa::) :twisted:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 07:12:22 μμ »
Kωστα εγω θαλεγα οτι το κιτ της Italeri ειναι πτωχο πλην τιμιο. Θελει oμως  αρκετη δουλεια για να βελτιωθει. Ενα απο τα μελανα σημεια του ειναι και η γραμμη χυτευσης που ειναι οντως εκτος κλιμακας. Ενα αλλο ειναι η βαση στηριξης του πυροβολου, οι εκτοξευτηρες, το εσωτερικο των θυριδων  και, αρκετα αλλα....αν πεις οτι θελεις κατι σωστο.
Η περνεις το νεο κιτ [ αλλα πανακριβο ] της dragon και εχεις ενα αρκετα ακριβες οχημα, η συμβιβαζεσαι και κανεις μερικες βελτιωσεις.
 Θα προσθετα απο μερους μου  κατι που ειναι σοβαρη ελλειψη και ειναι απλο να γινει, την οπη στον πυργο παραλληλα με το ασπιδιο για το σκοπευτικο του πυροβολου. Επισης με λιγη δουλεια να γινουν και οι '' μπουλμεδες '' δηλαδη οι μηχανισμοι ασφαλισης κλεισιματος των θυριδων εσωτερικα. Ευκολα πραγματα που θα προσδωσουν + λεπτομερια στο παλιο κιτ.
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 07:57:31 μμ »
 ::arrowred:: Κωστας Τσιγαριδας:Kωστη,η γραμμη αυτη απο την χυτευση και βεβαια υπηρχε.Το παχος της εξαρταται απο τις συνθηκες ληψης της φωτο (φωτισμος κτλ).Η αριστερη μου βγηκε καλη αλλα η δεξια οντως ειναι λιγο αγαρμπη...  :roll: Θα την τριψω λιγο...Μπορεις να την δεις σε φωτο το Δημητρη (Jagdpanther) οσο και σε...δικια σου!  :D Ακομα και στο κιτ της DML,σε κατασκευη αυτου της Italeri στο Missing Lynx και στο πολυ ομορφο Puma του Νικου (kami)

::arrowred:: Jagdpanther:Δημητρη το κιτ της Italeri δεν δινει καθολου την γραμμη.Ειναι δικια μου κατασκευη  :D Τωρα για τα μανταλα κλπ δωσε καμια φωτο αν εχεις γιατι εγω δεν εχω βρει καμια τοσο κοντινη (η οπη στον πυργο δεν φαινεται να υπαρχει σε ολες της φωτο  :roll::wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 07:57:46 μμ »
Μάστορα έχει δίκιο ο Κώστας (Τσιγαρίδας)... δεν υφίστατο γαζί στα δεξιά του γουρουνοκέφαλου, μόνο αριστερά :wink:

ΒΑΑΑΑΑΦΕΕΕΕΕΕΕ ::mastigio79::

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 08:04:54 μμ »
Μάστορα έχει δίκιο ο Κώστας (Τσιγαρίδας)... δεν υφίστατο γαζί στα δεξιά του γουρουνοκέφαλου, μόνο αριστερά :wink:

Κατσε ρε Μανο μου γιατι θα σαλταρουμε...  :lol: Για κοιτα λιγο τον πυργο της Dragon στην απαντηση μου στον Κωστα...  ::Laie_41::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 08:20:29 μμ »
Ρε συ Κώστα ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως και η Dragon δεν είναι αλάθητη. Απλά σε καμιά φωτό του πραγματικού μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τόσο έντονο στα δεξιά του γουρουνοκέφαλου...
ʼσε ότι και σε πολλές από τις φωτό που πόσταραν ο Δημήτρης και ο Νίκος παραπάνω δεν φαίνεται...
Και ένα δείγμα από αυτές:

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως αν εκεί υπήρχε σημάδι χύτευσης αμέσως μετά το ξεκαλουπάρισμα, το καθάριζαν με τροχό και ακόμα πως αν κάτι φαίνεται σε κάποιες φωτό στα δεξιά του γουρουνοκέφαλου, αυτό είναι υπολείματα από αυτό. Πάντως όχι κάτι σαν το αριστερό, το οποίο είναι εμφανές ότι το άφηναν επί τούτου :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 08:24:15 μμ »

Για να μην στηριζομαι μονο στην φερεγγυοτητα της DML,φωτο του φιλου gpav.H γραμμη στα δεξια φαινεται μετα βιας αλλα ολοκαθαρα (και μεγαλη,μεγαλη)κατω απο την οπη του πολυβολου:wink:  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Σε πολλες φωτο δεν φαινεται ουτε καν η αριστερη  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 09:11:14 μμ »
Συνονοματε... το θεμα ειναι εσυ πως το βλεπεις .... οι τριγυρο ειμαστε για κουβεντες - προτασεις - υποδειξεις .... και στην τελικη για μια κ@λογραμμη μιλαμε ημαρτον. 

Συνεχα εσυ οπως γουσταρεις και νιωθεις 

::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 09:36:05 μμ »
Εντάξυ, το κιτ της ιταλερι εχει πολλα φαουλ που μπορεις να βρεις. Δε χρειαζεται όμως να το ψειριζεις πολυ Κωστα. Εχεις ήδη κανει πολλη καλη δουλεια. Προχώρα ακάθεκτος στο βαψιμο.   ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 09:51:21 μμ »
Συνονοματε... το θεμα ειναι εσυ πως το βλεπεις .... οι τριγυρο ειμαστε για κουβεντες - προτασεις - υποδειξεις .... και στην τελικη για μια κ@λογραμμη μιλαμε ημαρτον. 

Συνεχα εσυ οπως γουσταρεις και νιωθεις 

::salut::

Δεν ξερω Κωστη,εσυ κι ο Μανος με βαλατε σε σκεψεις...  :roll: Την ξουριζω ή την αφηνω;Ο Μανος εχει δικιο στο ο,τι στο 90% των φωτο δεν φαινεται κι εκει που κατι φαινεται να υπαρχει,θα μπορουσε να ειναι απλη σκια...  :? Αν η φωτο του φιλου gpav ηταν ολοκληρη,θα ελυνε καθε απορια αλλα απο μια ακρουλα,δυσκολο να βγει ασφαλες συμπερασμα...  ::eusa_wall:: (Tωρα που εχω δηλαδη την καψα να την δω γραμμη,γραμμη θα την βλεπω...  ::glossa:: )
 ::arrowred:: giorgos800:Γιωργη αυριο με καθαρο μυαλο και πριν τα βαψιματα θα λαβω τις τελικες αποφασεις... :wink:

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 10:09:02 μμ »
Εκτός από 2 προφιλ σε ένα βιβλίο της Kagero (που δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθούν ως τεκμήρια), το μόνο που βρήκα πάνω στο θέμα είναι αυτή η φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η ραφή στην δεξιά πλευρά:

Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος kami

• Scale 1/48
  • *
  • διόραμα 1/35
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 10:25:23 μμ »
Κώστα χωρίς να θέλω να σου κάνω την ζωή δύσκολη, "ΞΥΡΙΣΤΗΝ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ"(& εγώ με βαση διαδικτυακές πληροφορίες δεν την είχα βάλει) & να ξαναθυμήσω την οπή του σκοπευτικού που είπε ο Δημήτρης(δες την θέση & το σχήμα & στην πρώτη-νομίζω-του δικού μου ,αλλά & στην ασπρόμαυρη που  πόσταρες εσύ σήμερα),λυπάμαι που δεν το θυμήθηκα νωρίτερα & μοιάζει να σου κάνω το μαρτύριο με την σταγόνα :(

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 07:09:18 πμ »
Κωστα το κιτ της Ιtaleri που ειχα φτιαξει παλια [πολυ παλια ] ειχε '' γαζια '' και εγω λογο του οτι τοτε δεν διεθετα φωτο απο το συνκεκριμενο οχημα ειπα οτι ειναι σημαδια απο το καλουπι  ::violent1:: και τα εξαφανισα..... Ακομα το κιτ ηταν στο πρασινο χαρακτηριστικο χρωμα της εταιριας.
Παρα ταυτα υπαρχουν και φωτο που δεν φαινονται τα σημαδια χυτευσης. [ Σε καθε περιπτωση, ειναι θεμα κλιμακας. Η dragon εχει καλη αποτυπωση. ]  Προφανως και κατα την διαρκεια της παραγωγης γινονται πολλες μικροαλλαγες. Αν δεν ειχαν χρονο [που δεν ειχαν ] να καθονται να ''τρωνε '' τα σημαδια ειναι φυσικο να τα αφηναν ως εχει. Δε λεω, ειναι αντιαισθητικα  :mrgreen: αλλα τα ρημαδια τα ιπταμενα φρουρια δεν ειχαν ελεος  :? :?
Επισης να προσθεσω οτι το κιτ της dragon δινει και περισκοπιο εξτρα που δεν δινει η Italeri οπως και βαση στηριξης των θυριδων συμπαγη και οχι δυο κομματιων καθως και αλλες διαφορες και λεπτομεριες. Καπου χανουμε το παιχνιδι ως συνηθως να συνκρινουμε ενα κιτ 20αετιας με ενα τωρινο.

Καποιες ακομα φωτο. [ Να με συμπαθατε για την ποιοτητα  αλλα δεν εχω βιβλια σε ψηφιακη μορφη και τραβαω φωτο. Αν και πρεπει να σκεφτω να προτεινω και εγω βιβλια αντι να καθομαι να χανω χρονο με φωτο. ]
Τελος απο μενα.  ::salut::

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 12:02:33 μμ »
Φίλε Barkman θα συμφωνήσω μαζί σου για τη γραμμή.
Τα σχέδια είναι απο το photosniper της Kagero για το 234 και οι φωτό απο το Ground Power 2000/7.
Τα σχέδια τα έχω σε μεγάλη ανάλυση εάν τα θές.Ελπίζω να βοήθησα. ::salut::

«Ο tempora! Ο mores!»

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 03:27:06 πμ »
 ::arrowred:: Jagdpanther:Δημητρη πραγματικα πολυ ενδιαφερουσες οι φωτο σου και παντα κατατοπιστικες.Το κιτ της Italeri το εχουμε θαψει αρκετα  :D   ::glossa::
 ::arrowred:: gpav:Η δεξια ραφη-γραμμη φαινεται και στην δικια σου φωτο αλλα και σε αυτες των φιλων Jagdpanther και Aeon.Παντως εγω την αφαιρεσα.Σ΄ευχαριστω πολυ παντως...  :wink:
 ::arrowred:: Αeon:Πολυ καλη φωτο.Οντως πολλα οχηματα την ειχαν αλλα προφανως οχι ολα.Πολυ ενδιαφεροντα και τα σχεδια.Σευχαριστω.  ::salut::

Λοιπον προοδος εργασιων.Εφαρμοστηκαν σχεδον ολες οι προτασεις:Προστεθηκε το MG42 και ο προστατευτικος του δακτυλιος (kami),εγινε η οπη σκοπευσης (kami,Jagdpanther) και αφαιρεθηκε η δεξια ραφη-γραμμη (kami,Blitz-X,Κωστας Τσιγαριδας) απλα αφεθηκαν καποια ιχνη για να φαινεται πως καποτε υπηρχε και τροχιστηκε (Jagdpanther,Blitz-X).Παντως απο τις φωτο που δημοσιευτηκαν ειναι ολοφανερο πως πολλα οχηματα την ειχαν.Εγινε και η προσκιαση:

Δυστυχως και τα δυο κουτακια λευκου που ειχα, εχουν χαλασει κι αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω ivory  ::glossa:: ,παντως δεν φαινεται ασχημα...

Tags: