Ευχαριστω τους φιλους για τα καλα τους λογια αλλα περισσοτερο τον sotiris που θα με βοηθησει με τα λεγομενα του,να διορθωθω
αλλα κυριως για την προσπαθεια που κατεβαλε να ανακαλυψει τα λαθη μου
Τωρα θα πρεπει να δικαιολογησω και εγω ορισμενα ατοπηματα μου πχ
Η αριστερη Σαχαριανα εχει μπει (χωρις λογο κατα τη γνωμη μου) σε μια σχεδον τετραγωνη εσοχη που πολυ βολικα δημιουργουν τα ερειπια. Επισης η πισω δεξια ροδα της ειναι εντελως στον αερα. Η μεσαια Σαχαριανα για να βρεθει εκει που ειναι θα πρεπει να εχει κανει πενηντα μανουβρες που αν μη τι αλλο θα ειχαν αφησει ροδιες (αν τελικα υπηρχε καποια λογικη αιτια για να παει και να παρκαρει εκει).
η αριστερη σαχαριανα μηπως πηγε πρωτη και στριμωχτηκε εκει και στριμωχτηκε ξαναλεω για την σκια των φοινικων?πιστευω οτι και εσυ Σταυρο το ιδιο θα εκανες στην ερημο,η δευτερη βρεθηκε εκει οχι χωρις λογο αλλα απλα ακολουθησε την πορεια της πρωτης (που προφτασε την σκια) παραειναι λογικο ετσι και χωρις μανουβρες γιατι απλα ολα τα οχηματα εχουν ερθει απο αριστερα προς το νερο .....ελπιζω να εγινα κατανοητος
Ναι και χωρις ροδιεςΤελος για το Σεμοβεντε παρατηρω οτι το στομιο της καννης του πυροβολου δεν ειναι στρογγυλο, οι ερπυστριες κρεμανε εντελως αφυσικα, ενω δεν εχει τριφτει η γραμμη απο το καλουπι τοσο στις σουστες της αναρτησης, οσο και στο συρματοσκοινο. Τελος ολα τα οχηματα μου φαινονται απλως να εχουν ενα (μαλλον βαρυ) wash και καθολου σκονη, οπως θα περιμενε καποιος απο οχηματα που επιχειρουν στην ερημο.
το στομιο της κανης ειναι
καταστρογγυλο συρματοσχοινο πλαστικο δεν υπαρχει ποσο μαλλον να εχει και γραμμη απο καλουπι(κλωστιτσα ειναι sotiris) γραμμες απο καλουπι αλλες δεν βλεπω αν θελεις και μπορεις βαλε ενα βελακι να το δω και εγω
για το σκονισμα ισως να συμφωνησω αλλα εμενα ετσι μου αρεσε (συμφωνω για τους φοινικες αλλα οποιος εχει φτιαξει μερικους καταλαβαινει τον πονο ..ομως δειξτε μου και σεις καποιο τροπο,οχι μονο κριτικη

) για τις ερπυστριες εχει γινει κουβεντα στη σελιδα 4 με φωτο
Και περναω στο σκηνικο: Ο ναος μου φαινεται οτι εχει χτιστει περιπου σαν αυθαιρετο: Οι κολωνες είναι τοποθετημενες εναλλαξ μπροστα και πισω (καμια σχεση με περιστυλιο) και φαινεται σαν να εχουν φυτρωσει. Τα βραχια δημιουργουν (πισω και δεξια) ενα "Γ" και οριοθετουν το διοραμα. Αν το "Γ" αυτό το προεκτεινουμε νοερα προς τα εμπρος, τοτε το περιστυλιο θα πεσει πανω στο αγαλμα. Αν το προεκτεινουμε προς τα αριστερα, θα πεσει πανω στα βραχια και τη λιμνουλα. Οσο για τους φοινικες, ομολογω ότι ειναι η πρωτη φορα, που βλεπω φοινικα που κανει διχαλα
ενω και οι κομμενοι φοινικες μου φαινονται εντελως αφυσικοι.
.
για τους φοινικες τα ειπαμε πριν για τους δε "διχαλωτους φοινικες" κανεις λαθος,ψαξε καλλυτερα και ισως να κοιταζες τη λεξη πιτσαρδια
Οσο για τα περι φυτρωματος η τοποθετησης των κωλωνων και περιστυλιων να σου πω δεν γνωριζω απο καρχηδονιακη αρχιτεκτονικη,αλλα αν εσυ ξερεις κατι περισσοτερο εδω ειμαστε αν και το διοραμα οπως γραφω στην αρχη ειναι what if
γαι τα υπολοιπα περι προεκτασεων, σχηματων Γ, και που αυτες (οι προεκτασεις )θα πεσουν,αδυνατω να σε παρακολουθησω και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μου θυμιζει το "αν η γιαγια μου ειχε καρουλια"
Προβληματιστηκα πολυ για να γραψω οσα ακολουθουν μετά τα θριαμβευτικα-διθυραμβικα σχολια οσων φιλων προηγηθηκαν.
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι η χειροτερη δουλεια που εχουμε δει απο τον DIM57.
Λυπαμαι γιατι ενω φαινεται οτι εχει πεσει πολλη δουλεια στο συγκεκριμενο διοραμα, το τελικο αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου ειναι κακο.
Ασφαλως sotiris και μαζι μου δεν πρεπει να προβληματιζεσαι να πεις την γνωμη σου και την κριτικη σου,εφ οσον βεβαια αυτες ειναι
επικοδομητικες λογικες,δεν ψαχνουν ψυλλους στα αχυρα και βοηθανε κατα την κατασκευη και οχι στο τελος
χωρις να λυπασαι διοτι θελω να πω οτι ο μοντελισμος για μενα δεν περιεχει τον ορο λυπη,παρα μονο διασκεδαση
και γι αυτο συνηθως δεν απαντω τοσο μακροσκελως ,αλλα σημερα το κανω διοτι αισθανθηκα την αναγκη να βρω ενα λογο
γιατι τοσοι ""κουτοι μοντελιστές"" εγραψαν καλα λογια για ενα τοσο κακο αποτελεσμα κατα την δικη σου γνωμη παντα
να εισαι καλα sotiris και προεδρε