Αποστολέας Θέμα: Στη σκια του Βααλ  (Αναγνώστηκε 19993 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
Απ: Στη σκια του Βααλ
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:08:39 πμ »
μπράβο ρε Δημήτρη με εβγαλες και κουτό ::glossa::

αλλά δέν θα ειμαι μόνος

Wow, i'm really impressed with this diorama.
This is among the Best seen here since a long time!
The whole athmosphere (including your great photography skills) is just wonderful.

Claude Joachim
πιστεύω να τόν γνωρίζετε τον κύριο :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:16:57 πμ »
εννοείται πως τα όποια σχόλια,
είναι πάντοτε καλοπροαίρετα,
με σκοπό τη βελτίωση και
σίγουρα όχι τη μείωση ή την υποτίμηση της δουλειάς των άλλων
φυσικά πάνω απ' όλα είναι τι αρέσει του καθενός....
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #127 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:18:51 πμ »
DIM αν ψαξεις λιγο την νοαδομια των αρχαιων, θα δεις πως το περιστυλιο ηταν με κιονες παραλληλους και οχι εναλλαξ οπως εχεις κανει

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #128 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:30:24 πμ »
Δες λιγο το συρματοσκοινο και την κανη στην φωτο

για την κανη ξαναλεω(εγινε συζητηση απο τον E Barkman Σωτηρη,δες τι απαντησα) ειναι καταστρογγυλη
αν λες γι αυτο το συρματοσχοινο δεν υπαρχει πλεον ειχε σπασει στο ...σκονισμα  και αφαιρέθηκε
οποτε δεν υπαρχει στις τελικες Φωτο(γι αυτο και η απαντηση) ::salut::

Λεων αστα αυτα και τις διεθνεις σχεσεις  πιασε κανενα κοφτη και τα ξαναλεμε φιλε :mrgreen:  ::salut::

DIM αν ψαξεις λιγο την νοαδομια των αρχαιων, θα δεις πως το περιστυλιο ηταν με κιονες παραλληλους και οχι εναλλαξ οπως εχεις κανει

H ναοδομια των αρχαιων Σωτηρη ετελειτο σε στρεμματα οχι στο περιορισμενο χωρο μιας βασης
δεν θελω να επαναλαμβανομαι αλλα γι αυτο το εκανα whatif  για κατι τετοια

νομιζω Σταυρο οτι για να κανει καποιος θιασωτης του"φαινεται καλο αρα ειναι καλο"οπως εσυ ειπες,τετοια κριτικη(αβασιμη στο μεγαλυτερο μερος ) δεν ξερω,αλλα με προβληματιζει,αλλα μαλλον εχω αδικο ε? γιατι αλλωστε
:mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #129 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:40:14 πμ »
Προσωπικα στης φωτο εμενα μου φαινεται οτι δεν ειναι στρογγυλη και στο στομιο εχει ανωμαλιες απο το κοψιμο ,το καλυτερο θα ηταν να το βλεπαμε απο κοντα

Τι θα λεγες να το φερνες στο Street Modelling ,να γνωριστουμε κιολας βρε αδερφε

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #130 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:47:03 πμ »
νομιζω Σταυρο οτι για να κανει καποιος θιασωτης του"φαινεται καλο αρα ειναι καλο"οπως εσυ ειπες,τετοια κριτικη(αβασιμη στο μεγαλυτερο μερος ) δεν ξερω,αλλα με προβληματιζει,αλλα μαλλον εχω αδικο ε? γιατι αλλωστε
:mrgreen: ::salut::

δεν είναι ωραίο να γινεται τετοια συζήτηση-κόντρα, αλλά δεν ειναι σωστο και να μην απαντησω.
γιατι ειναι "αβάσιμη" η κριτική μου ?
σχολίασα κάποια πράγματα που δεν μου φαίνονται σωστά, τόσο απλά.
εαν συμφωνείς με αυτά, τα διορθώνεις ή τα εχεις υπ΄οψιν για το μέλλον.
εαν δεν συμφωνείς, τα αγνοείς και παρεξήγηση καμία.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #131 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:50:05 πμ »
Spoiler (hover to show)
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #132 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:05:02 πμ »
δεν είναι ωραίο να γινεται τετοια συζήτηση-κόντρα, αλλά δεν ειναι σωστο και να μην απαντησω.
γιατι ειναι "αβάσιμη" η κριτική μου ?
σχολίασα κάποια πράγματα που δεν μου φαίνονται σωστά, τόσο απλά.
εαν συμφωνείς με αυτά, τα διορθώνεις ή τα εχεις υπ΄οψιν για το μέλλον.
εαν δεν συμφωνείς, τα αγνοείς και παρεξήγηση καμία.
Σ.Σ.

Σταυρο δικιο εχεις κραταω οσα πρεπει (υπαρχουν)και παρεξηγηση καμια
κοντρες δεν υφιστανται  και αν ειχα στο παρελθον ηταν λαθος μου,εξ αλλου το "αβασιμη" το εγραψα για ολο το κατεβατο
οπου και απαντησα και οχι για τις δυο δικες σου
ολα καλα ::salut::

Προσωπικα στης φωτο εμενα μου φαινεται οτι δεν ειναι στρογγυλη και στο στομιο εχει ανωμαλιες απο το κοψιμο ,το καλυτερο θα ηταν να το βλεπαμε απο κοντα

Τι θα λεγες να το φερνες στο Street Modelling ,να γνωριστουμε κιολας βρε αδερφε

αντι να το φερω για να το εξετασεις γιατρε μου,να σου ορκιστω καλυτερα? :mrgreen:
ναι ισως οι δημοσιες σχεσεις μου να μην ειναι αυτες που πρεπει και ισως ............
καλο βραδυ γιατι ο ειρηνικος περιμενει με διπλο διοραμα,ελα να βοηθησεις ::salut::

Χρηστο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #133 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:37:48 μμ »
Σε συνεχεια των χτεσινοβραδινων:
Η αριστερη Σαχαριανα, σωστα και λογικα, παει προς τη σκια. Η απορια μου ηταν πως τα ερειπια δημιουργησαν μια τοσο βολικη και τοσο τετραγωνη εσοχη, και γιατι ο οδηγος της την ανεβασε πανω στα ερειπια (αν υπαρχει κατι σε αφθονια στην ερημο ειναι αμμος και χωρος).
Επισης δεν ειδα καποια απαντηση σχετικα με την "ιπταμενη" ροδα.
Η μεσαια Σαχαριανα, μπορει να πηγε στη θεση που ειναι (αν δεχτουμε οτι ακολουθησε την πρωτη) μονο με τρεις τροπους: Κανοντας μανουβρες, πετωντας, ή περνωντας μεσα απο το αγαλμα. Με γραμμικη κινηση ειναι απλως αδυνατο να θηκιαστει μεταξύ αγαλματος και προπορευομενης Σαχαριανας. Απο την αλλη, πως γινεται ενα οχημα 5+ τοννων να μην αφηνει ιχνη στην αμμο .....
Για το Σεμοβεντε ακομα και στις τελευταιες φωτο (απαντηση #93 προτελευταια φωτογραφια), το συρματοσκοινο ειναι εκει. Βεβαια δεν φαινεται αν ειναι κλωστιτσα, αλλα απο οσα βλεπω στην φωτο που το κυκλωσα μαλλον πλαστικο δειχνει. Ισως μια νεα κοντινη του να μας διαφωτιζε. Επισης δεν ειδα καποιο σχολιο για τη ραφη στις σουστες. Το στομιο της καννης, ειτε ειναι ασχημα τρυπημενο, ειτε δεν είναι σωστα βαμμενο. Το αποτελεσμα και στις δυο περιπτωσεις ειναι οτι ο καθε παρατηρητης το βλεπει να μην ειναι στρογγυλο.
Για την πιτσαρδια δεν ηξερα. Μια αναζητηση ομως  στις εικονες του google μου εβγαλε το εξης δεντρο:

Δεν νομιζω οτι κανει διχαλα, ουτε οτι τα φυλλα της μοιαζουν με αυτα που εχουν οι φοινικες του διοραματος. Θα ηθελα παντως να δω μια φωτογραφια με διχαλωτη πιτσαρδια.
Για τον ναο: Υποθετω οτι αυτο που φαινεται ειναι μερος της πισω οψης του ναου, σωστα? Το ερωτημα ειναι που θα ηταν ο υπολοιπος ναος. Οπως ειναι φτιαγμενος, την πισω πλευρα του την διακοπτουν τα βραχια και τη δεξια πλευρα του την διακόπτει το αγαλμα. Τασο απλα. Και στο ζητημα αυτο, οι γιαγιαδες, δεν εχουν καμια σχεση.
Οσο για το λογο που οι "κουτοι μοντελιστες" (τα λογια ειναι δικα σου), ειπαν τσα καλα λαγια, αυτο δεν το ξερω. Ειναι και δικη μου απορια (αν και δεν με αφορα καθολου - ειναι καθαρα δικο τους θεμα), πως τα οσα εγραψα χτες τα παρατηρησα εγω, και οχι αλλοι που ειναι και εμπειροτεροι και παρα πολυ καλυτεροι μοντελιστες απο εμενα.

Ομως ηταν τα αρνητικα σχολια και οι παρατηρησεις των φιλων εδω στο φορουμ, που με βοηθησαν στο να βελτιωθω (οσο τελος παντων βελτιωθηκα) και οχι οι διθυραμβοι τους (οσο και αν μου αρεσαν οταν τους επαιρνα).

Και τελος για τον φιλο Leon: Η προτροπη του DIM είναι σωστη. Πιασε και κανενα κόφτη να δουμε και τις δικες σου δουλειες. Απο οσο θυμαμαι, μονο σχολια σε θεματα αλλων εχουμε δει από σενα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #134 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 12:50:31 μμ »
συνφορουμιτη sotiris νομιζω οτι το θεμα κουρασε και αν θελεις να σου πω πως εχεις δικιο ,αντε εχεις
ειδικα οταν  εριξα μια ματια να δω και τις δικες σου δουλειες   τις απολαυσα υπευθυνα,και  καταλαβα ποσο δικιο εχεις να απορεις
με τις δικες μου
αυτα τα ολιγα θα τα λεμε συχνοτερα στο εξης
χαιρετω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #135 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:02:05 μμ »
συνφορουμιτη sotiris νομιζω οτι το θεμα κουρασε και αν θελεις να σου πω πως εχεις δικιο ,αντε εχεις
ειδικα οταν  εριξα μια ματια να δω και τις δικες σου δουλειες   τις απολαυσα υπευθυνα,και  καταλαβα ποσο δικιο εχεις να απορεις
με τις δικες μου

Για να κάνει κάποιος κριτική σε ένα μοντέλο, δεν χρειάζεται και ο ίδιος να μπορεί να κάνει το τέλειο μοντέλο. Αντίληψη χρειάζεται, το αν ένα άρμα για παράδειγμα έχει λάθος τοποθετημένες ερπύστριες με αφύσικο κρέμασμα, μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε και μπορεί να το κρίνει ο οποιοσδήποτε.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #136 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:15:42 μμ »
με τις δικες μου

όντως γίνεται κουραστικό
αλλά πιστεύω ότι η συζήτηση αυτή ξεφεύγει των ορίων του συγκεκριμένου τόπικ
κι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μας στο παρόν φόρουμ.
το έχουμε συζητήσει πολλές φορές αλλά συνεχίζεται η ίδια ιστορία.

τα σχόλια γράφονται - κατά κανόνα καλοπροαίρετα - για να βελτιωνόμαστε.

:arrow: το  ότι ο Α σχολιάζει θετικά κάτι που ο Β σχολιάζει αρνητικά, δεν κάνει τον Α "κουτό", ούτε τον Β "έξυπνό".

:arrow: το ότι ο "Δ" σχολιάζει αρνητικά, δεν σημαίνει θα περάσει από Ιερά Εξέταση η δουλειά του για να γίνει δεκτή ή οχι η παρατήρηση του.

:arrow: μπορεί κάποιος να είναι "κουλός" και να μην φτιάχνει ωραία μοντέλα αλλά να "κόβει το μάτι του" ή να έχει κάποια "ειδική γνώση". γιατί να μην έχει δικαίωμα να πει αυτό που θέλει ? αρκει να είναι τεκμηριωμένο.

:arrow: το γεγονός ότι κάποια δουλειά έχει θετική κριτική σε ξένα φόρουμ (το λέω διότι βλέπω κατι σχετικές παραθέσεις τελευταία...), δε σημαίνει οτι είναι υπεράνω κριτικής στα Ελληνικά φόρουμ. τουναντίον. "χειροκρατάκηδες" ή άσχετοι υπάρχουν παντού. είναι γνωστό το παράδειγμα δυο "κορυφαίων" Αγγλικών ονομάτων, κυριων αρθρογράφων στο Military Modelling και Κριτών στην Euromilitaire , θεωρούμενων "γκουρού" που επι χρόνια είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και αποδεδειγμένα "κουλοί" αλλά συνεχίζουν το ίδιο βιολί...

για να κλείσω, το είπα και παραπάνω αλλά το επαναλαμβάνω

::arrowred:: δεν είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες συζητησεις - κόντρες, και να τρέχει ο ένας να "ταπώσει" τον άλλο γι αυτό που είπε ή που έκανε, ή έγραψε κ.ο.κ.

σχολιάζουμε κάποια πράγματα που δεν μας φαίνονται σωστά, τόσο απλά.

εαν συμφωνείτε με αυτά, τα διορθώνειτε ή τα εχετε υπ΄οψιν για το μέλλον.

εαν δεν συμφωνείτε, τα αγνοείτε και παρεξήγηση καμία.

ειμαστε πλέον σε μια ηλικία (οι περισσότεροι), που να μετράμε ποιος την έχει .....καλύτερη
είναι παλιμπαιδισμός για να μην πω κατι πιο βαρύ.

Φιλικά
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #137 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:36:40 μμ »

Για να κάνει κάποιος κριτική σε ένα μοντέλο, δεν χρειάζεται και ο ίδιος να μπορεί να κάνει το τέλειο μοντέλο. Αντίληψη χρειάζεται, το αν ένα άρμα για παράδειγμα έχει λάθος τοποθετημένες ερπύστριες με αφύσικο κρέμασμα, μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε και μπορεί να το κρίνει ο οποιοσδήποτε.

τελειωνοντας και εγω εχω να πω οτι ολα αυτα και η μορφη κριτικης χαρακτηριζει τον καθενα μας
σιγουρα οταν εχεις δημιουργησει διοραματα γνωριζεις πολυ καλυτερα τις δυσκολιες και τις πρακτικες
ετσι ωστε να εμφανιζεις ενα προσωπο συνετο ,χωρις υπερβολες και ευγενικο
κριτικες του τυπου "λυπαμαι",βιαστικη δουλεια ",η χειροτερη δουλεια σου""πως εμπειροι μοντελιστες δεν βλεπουν αυτα που εγω ειδα"(μαλλον τους πληρωνω ) κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι κριτικη ,αλλα κατι αλλο
κε διαχειριστα σας ευχαριστω για την πληροφορια,αλλα η επαναληψη σχετικα με την ερπυστρια εστω και σαν μπηχτη νομιζω οτι δεν
χρειαζοταν (και ειδικα οταν εχει γινει παραδοχη)
Προεδρε δεν σου αρεσει αλλα συνεχεια υποδαυλιζεις το θεμα ενω σου ειπα οτι τελειωσε για τους δυο μας
συνεχιστε εδω ειμαι

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #138 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 04:26:30 μμ »

Το μονο σιγουρο ειναι οτι ποτε δεν διεκδικησα δαφνες «μοντελισταρα». Τουλαχιστον, αυτο ελπιζω να μου πιστωνεται, εχω αισθηση του που ακριβως βρισκομαι στο μοντελιστικο στερεωμα, οπως και το οτι πρωτος εγω σαρκαζω τα μοντελα μου (ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ). Αλλα αυτη η καραμελα του δειξε μου τις ικανοτητές σου για να σου δωσω το δικαιωμα να με κρινεις, την εχουμε αναμασησει πολυ εδω μεσα. Και για να τελειωνουμε με αυτο: Ουτε δαφνες κινηματογραφικου σκηνοθετη διεκδικησα ποτε. Μπορω ομως να κρινω αν μια ταινια είναι ωραια ή βλακεια (καποιοι μαλιστα που λεγονται κριτικοι, βγαζουν το ψωμι τους με αυτο τον τροπο, χωρις να εχουν εστω πιασει μια καμερα στα χερια τους). Το ιδιο ανετα μπορω να πω οτι αυτα τα σουβλακια ειναι χαλια ή θαυμασια, χωρις να χρειαζεται να εομαι ο Μαμαλακης.
Καταλαβαινω παντως την οποια πικρια σου δημιουργησε η κριτικη μου, αλλα θα ηταν καλυτερα να επικεντρωθεις και να βελτιωσεις (εστω στο επομενο) τα σφαλματα που αναλυτικα σου παρουσιασα για τον «Βάαλ» και για τα οποια επι της ουσιας δεν ειπωθηκε τιποτα. Καταλαβαινω επισης το ξαφνιασμα καποιου που εχει συνηθισει να ακουει διθυραμβους ακομα και οταν φτιαχνει υποβρυχιο με τις προπελες εξω από το νερο. ομως η αληθεια ειναι πολλες φορες πικρη και σκληρη.  Ακομα δεν καταλαβαινω γιατι εξαπτεσαι και κυριως γιατι προσπαθεις να κανεις το ασπρο μαυρο (περιπτωση συρματοσκοινου), ή να κατευθυνεις την συζητηση στην (ομολογουμενως χαμηλη) μοντελιστικη μου ικανοτητα.
Απο εναν εμπειρο καταξιωμενο και στα διοραματα μοντελιστη σαν και εσενα, θα περιμενα να πει τουλαχιστον «Αμαν φιλαρακο, την πατησα και σε ευχαριστω και που ασχοληθηκες με αυτο που κατασκευασα και που μου επεσημανες  τα λαθη μου για να προσεξω την επομενη φορα».
Αντι για αυτα: αλλα λογια να αγαπιομαστε (στη νομικη γλωσσα αυτό λεγεται στρεψοδικια).

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #139 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 04:32:08 μμ »
θα παρακαλέσω το θεμα να μην πάρει συνέχεια.  Δεν χρειάζετε μεταξύ μας να αποδείξουμε τπτ.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #140 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 05:35:50 μμ »
θα παρακαλέσω το θεμα να μην πάρει συνέχεια.  Δεν χρειάζετε μεταξύ μας να αποδείξουμε τπτ.

τι να αποδειξουμε Φιλε Αρκαδιε? εχουν απαντηθει ολα αλλα μερικοι η δεν θελουν η δεν μπορουν να καταλαβουν

εδω λοιπον ακου τι θα γινει, στο επομενο προτζεκτ εγω θα καθομαι στην πολυθρονα μου και θα κανω κριτικη ως εξης
τι δουλεια εχει το οχημα στην μεση και οχι στην ακρη(οτι θελω) και οτι και αν μου απαντησει ο αλλος εγω δεν θα πειθομαι
τι ειναι αυτο το χαζο  φυτο ?δεν υπαρχει και οταν ο αλλος μου λεει θα λεω μπααα δεν μοιαζει
τι δουλεια εχει να σταθει το οχημα στη μεση ..εεε φορτωνει νερο ....ναι αλλα πως πηγε εκει? να ρε φιλε φαινεται απο δεξια
μπααα δεν ειναι ετσι
κλπ
Φιλε αρκαδιε ξερεις ειτε με απιθανα εφευρηματα τυπου σχηματος Γ και επιμηκυνσεις μπορω να κανω τον εξυπνο τρομαρα μου
και να ζηταω να μου πουν  και ευχαριστω
Αραγε ποιος θα ευχαριστηθει τετοιου ειδους κριτικες με εφευρεσεις η πως το σκεφτομαι εγω ετσι θελω να το κανεις,αλλιως ειναι λαθος κλπ ετσι το γουσταρω το διοραμα καθε τι διαφορετικο απο την υπνοφαντασια μου ειναι λαθος ρεε
καποιες φορες οι καταστασεις και οι ανθρωποι σε πιεζουν να χαμηλωσεις το επιπεδο οπως οι παγοι μπορουν να σηκωσουν ενα ας πουμε παγιδευμενο υποβρυχιο,και να ζητας απο τον λεον να σιωπησει διοτι δεν παρουσιαζει μοντελα ,ενω εσυ παρουσιαζεις τα πολλα και φοβερα ,εσυ δικαιουσαι να εχεις αποψη γιατι  ....εχεις ματι ο λεον δεν μπορει  δυο μετρα και δυο σταθμα δηλαδη
και βεβαιως ακουσα Αρκαδιε για κουλους γκουρου για αχρηστους αρθρογραφους,για ελληνες χειροκροτητες (αν και δεν γνωριζομαι με κανενα παιδι προσωπικα) για ξενους χειροκροτητες,γνωστους η μη και αναρωτιεμαι αν πραγματι εχουμε φθασει σε τετοιο επιπεδο πραγματικα οποτε ενταξει εμεις ειμαστε και κανεις αλλος
η μηπως εκτος απο κουλους αχρηστους και χειροκροτητες υπαρχουν και μερικοι εξυπνακηδες που αντι να προσφερουν
προσπαθουν να αφαιρεσουν 

Θα το πω μια τελευταια φορα δεν με αφορα το κομματι του μοντελισμου που λεγεται μεταλλια και διακρισεις
δεν με αφορα το κομματι των μαιτρ γκουρου και μοντελισταραδων
δεν θελω να κριτικαρω και να μειωσω κανενα συναδελφο για να ξεχωρισω , το αντιθετο
μοντελιζω τριαντα χρονια και ειπα  τωρα τελευταια "ετσι ας μπουμε σε αυτο το ομορφο φορουμ να περναει η ωρα ομορφα"
δεν ζητησα διθυραμβους απο κανενα ουτε εχω συνηθισει σε τετοιους και ασφαλως δεν ζοριζομαι με τις ομορφες δουλειες των αλλων αλλα χαιρομαι,με αποδειξη τις απαντησεις μου  αν γινει ο κοπος να μαζευτουν
ο μοντελισμος δεν ειναι η ζωη μου,ειναι μερος της ζωης μου και χεσ...α για την κριτικη αν ειναι κακη
δεν με ενοχλει αυτο γιατι ξερω εγω τι κανω και φτανει ,αλλα  ενοχλουν καποιες νοοτροπιες η εντεταλμενες υπηρεσιες
λυπαμαι που δεν μετεχω στα καφε στα σουβλακια στο στρητ μοντελλινγκ η αλλου,οσο και να στοιχιζει αλλα.....
Αρκαδιε ενα τελευταιο και τελειωνω την στρεψομαμαλακιαση που θα ηθελα να το πω ευκαιριας δοθεισης
Σε ενα παλιο διοραμα ειχα δεχτει καποιες διορθωσεις απο τον Dimitris 72 και ειχα αντιδρασει αναρμοστα
θελω λοιπον δημοσια να ζητησω συγνωμη απο τον Δημητρη δημοσια (και οχι με ΠΜ) ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

φιλε  Αρκαδιε αν καταχραστηκα την φιλοξενια σου λεω οτι ολα τα κανονια και τα βληματα να βροντηξουν δεν
θα ασχοληθω αλλο τερμα εδω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #141 στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 08:57:34 μμ »
Θα ηθελα να πω την δικη μου αποψη επι του θεματος που πραγματι πηρε εκταση ενω κανονικα δεν θαπρεπε. Και αν μου επιτρεπεται η εκφραση'' εντυπωσιαστηκα '' αρνητικα απο την  αντιδραση του Δημητρη
Και θα ηθελα να πω κατ αρχας, οτι το να κανει καποιος κριτικη σε ενα κατα την γνωμη του διοραμα με πολλη δουλεια αλλα κακη σκηνοθεσια ειναι  σωστο και πρεπον [ κατ εμε ] γιατι ετσι πρεπει να γινεται αμα θελουμε να μιλαμε μοντελιστικα και οχι απλα να λεμε μονο κολακευτικα σχολια.

Συμφωνω απολυτα με τις παρατηρησεις επι του διοραματος και θα μπορουσα να προσθεσω και αλλες ακομη αλλα πλεον δεν υπαρχει λογος.
Το κακο ειναι ομως οτι εαν καποιος εχει λαβει μονο καλα σχολια ε, του ερχεται λιγο βαρυ το να ακουει και μια αλλη αποψη ,που ειναι ομως παντα μια γνωμη που καλως η κακως την εχουν και αλλοι.
Εχωντας  πει την γνωμη μου σε διαφορα θεματα εγινε αιτια '' καυγα'' με αλλα μελη του φορουμ. Δυστηχως ομως κυριοι πρεπει να ακουγωνται ολες οι γνωμες ασχετως αν αρεσουν σε καποιους η δεν αρεσουν  :?.

Δεν ειναι αυτη αντιμετωπιση το να λες Α! ειδα τις δουλειες σου κλπ κλπ......
Σε ολα τα διοραματα του DIM 57 υπαρχουν σωρεια λαθων και ιστορικων ανακριβειων. Το οτι δεν αναφερωνται απο αυτους που τα βλεπουν και κουνανε το κεφαλι τους εχει να κανει με το οτι μαλλον δεν θελουν να εμπλακουν σε συζητησεις οπως τα  παραπανω γραφομενα.
Δεχωμαι την αποψη οτι ο Δημητρης δεν ενδιαφερεται για μεταλλια διακρισεις κλπ. Το ιδιο και εγω παρεπιπτοντως. Δεν μπορω να καταλαβω ομως αυτους που νομιζουν οτι κανουν κατι καλο [ λεμε τωρα ] και  οταν καποιος τους επισημανει καποιο-α λαθος-η   αντιδρουν με ειρωνεια και σχολια που λιγο πολυ εννοουν ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις εμενα που κανω πραγματα που δεν κανει κανενας αλλος κλπ κλπ κλπ
Ε  δεν γινεται να περναει πανω απο ερειπια ενα αρμα και να μην εχει ανασηκωμα η αναρτηση και ταυτοχρονα η ερπυστρια. Και να εχει κρεμασμα οπως  οταν βρισκεται
σε ισιο εδαφος. Η να πεφτει σε τρυπα αρμα και παλι οι ροδες και η ερπυστρια να ειναι σαν σε ισιαδι. Τετοια ειδαμε και θα δουμε. Αν ομως τα αναφερεις γινεσαι ..... αν μη τι αλλο κακοπροαιρετος. Το κατασκευαστικο λαθος ομως υπαρχει. Το ασπρο μαυρο δεν γινεται.
Που θελω να καταληξω? [ Ολοι τα συζητησαμε κατα καιρους αυτα και καλα ταπε ο προεδρος. ] Οτι ναι μεν υπαρχει και μερακι και ορεξη για θεματα ομορφα και προτοτυπα και σιγουρα τα χερια πιανουν και διμιουργουν αλλα με λιγη καλυτερη σκηνοθεσια και προσοχη θα γινουν πιστευω πραγματικα πανεμορφα.
Και δεν ειναι αναγκη να εισαι ο Κοππολα για να σκεφτεις μια καλη σκηνη.
Ηρεμια λοιπον και λιγο περισσοτερο χρονο για μελετη.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #142 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 03:57:40 πμ »
Δεν ειχα σκοπό να συνεχίσω να σπαμάρω ανελέητα ενα ομορφο θέμα με πολλά λάθη  :mrgreen:
Αναφέρθηκε ομως το ονομά μου και θα ηθελα και εγώ νά πω την αποψή μου σχετικά

Ναι δέν ποστάρω θέματα για δυο λόγους πρώτα γιατί  δεν εχω τίποτα καλό να δείξω ,πλέον, επειδη φρόντισαν κάποιοι να κόψουν τη διαθεσή μου γιά κάτι τέτοιο και να την αντικαταστήσουν με σιχαμάρα.
Οπως βλέπεις φίλε τά ιδια πάνω κάτω προσφέρουμε αλλά εσυ μπορείς νά εκφράζεσαι μέ  εντονη κριτική διάθεση
επειδή εφτιαξες τρία μοντέλα ,εγω ομως απαγορεύεται ακόμα και νά ποστάρω μόνο αναφορές απο το εξωτερικό (δεν πηρα αλλη θέση) επειδή δέν πιάνω τον κόφτη
τότε ας αφήσω τις αναφορές (ενοχλητικές για κάποιους αλλα κολακευτικές κυριως για το μοντελισμό της Ελλάδας)  καί  ας  κάνω και εγώ κριτική μιάς και ειναι πιο in  συμφωνώντας  μαζί σου οτι ειναι σωστό να λες τη γνώμη σου χωρίς νά εισαι ειδικός
εσυ ομως δεν μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα
επισης βλέπω οτι θίχτηκες στην αναφορά περι μετριότητας των κατασκευών σου και μάλιστα αντέδρασες εντονα ,μιλώντας για καραμέλα που εχει παραγίνει κλπ.Λοιπον αποφασισε να γινεται κριτική σκληρή ναι η οχι? Η διαφορά σας ειναι οτι ο dim57 μίλησε με τρόπο που εσυ μόνο νά καταλάβεις ,σε αντιθεση με τους πομπώδεις αφορισμούς περι χειρότερης δουλειάς και αλλα ομορφα (αν και λίγο μπερδεμένος κατάλαβα ψαχνοντας οτι ενοχλησε ο τρόπος ,ο τυπος, η μη προηγουμενη ανταλλαγή απόψεων  των δυο συναδελφων και οχι η κριτική)   
αλλα  τωρα να πω  και εγω οτι η "καραμέλα" Έγω δεν ειμαι μοντελισταράς το λέω και αποκτω  δικαίωμα να σας ........ολους , δεν αποτελεί δικαίωμα και οι κρίνοντες (εστω και  ασχετοι) θά κρίνονται , και στό τέλος να φοβόμαστε νά ποστάρουμε ?( εγω δεν κινδυνεύω πάντως)   ομορφη ατμόσφαιρα ε?
Δεν θέλω νά κάνω τόν δικηγόρο,κανενός  , ετσι απλά μαζευτήκαμε εδω το βραδάκι μερικοί πικραμένοι νά πουμε τις απόψεις μας μας και η να θάψουμε οσους εχουν λίγη διάθεση γιά κόλλα καί στόκο ή να συμφωνήσουμε κάπου καθως το επίπεδο δεν ηταν και από τα χειρότερα
αλλά τι εκπληξη οπου ξεκατίνιασμα και καυγάς να η βασίλω πρώτη!!!!

Καμία εκπληξη και  ειδικά οταν μας προτείνει ηρεμία ο αρχιερέας του καυγά,ειναι πραγματικά πολυ μεγάλη πρόοδος Μπράβο η παρέμβαση αυτή εδεσε το γλυκό ,προσφερε ηρεμία και λύση οποτε ας συνεχίσουμε στόν ιδιο τόνο που ζητάει  με την παρεμβαση που εκανε εκ του ασφαλούς οταν ο συναδελφος που εχει το θέμα  δεσμεύτηκε στόν διαχειριστή οτι δεν θά απαντήσει  Και μιας και η κριτικη θέλετε νά ειναι δικαιωματικά σκληρή,θα ηθελα νά πω στον jagdpanther οτι πράγματι ολες οι κατασκευές  εχουν λάθη και ειδικά οι μεγάλες και ασφαλώς και του dim 57 και ιστορικά λάθη,και τεχνικα λαθη θα εχει και πολλά μάλιστα  μα πάρα πολλά αν σε ευχαριστεί , τεράστια λάθη αν σε κάνει νά νοιώσεις καλύτερα , γιατι δέν εχει σημασία και μη σε νοιάζει τι κάνει ο συνηθισμένος στους διθυράμβους,οπως ειπες (μαλλον αυτό ειναι τό θέμα ) αλλα εσυ πες μας τι εισαι συνηθισμένος να ακούς?

Το θέμα λοιπον ειναι απλό κατα τήν διάρκεια της κατασκευης (οχι στο τέλος )   Πες του τα και αν δεν θέλεις να κάνεις φιγούρα ιστορικης κατάρτισης αλλα απλως θέλεις να βοηθήσεις (και οχι να μειώσεις) στειλε πμ και να εισαι σίγουρος οτι αν  αυτος αντιδράσει θα να ειναι εκεινος  ανεγκέφαλος
αν εστω και λίγο θέλεις να δείξεις τα προσόντα σου(που εχεις σιγουρα) κάνε το με αλλον τρόπο ( ειναι τυχαιο οτι οπου αναμείχθηκες εγινε χαμος? δεν σε προβληματίζουν οι τόσες συμπτώσεις?) και μετα την κριτική αφου και εσυ δεν αρκέσθηκες μόνο σε καθαρα μοντελιστική αλλα σε και κριτικη χαρακτήρων) ας πάμε και στα μοντελιστικά μας

Ειπες οτι και εσύ δεν γουστάρεις μετάλλια,δικαιωμά και των δύο σας, αλλά να μου λες εσύ οτι δέν θέλεις νά εμπλέκεσαι σε τέτοιου ειδους καυγάδες ειναι αστειο οταν θεωρείσαι ο πρωταθλητης μακράν σε τέτοια αγωνισματα και η παρουσία σου εδω μετα από τόσο καιρό απουσιας ,τό πιστοποιεί (ολόκληρη σειρά λινκς υπάρχει με πρωταθληματα )τυχαίο? δεν νομίζω συνεχίζω στην κριτική που δεν φαντάζομαι οτι σαν υπέρμαχος της να εχεις αντίρηση να σου πω ο ασχετος οτι δεν αρκεί τά μοντέλα σου νά εχουν ιστορική ακρίβεια (λέμε τώρα γιατι τωρα τελευταια εβγαλες αχρηστο καποιον rinaldi εβγαλες λάθος τη dragon  τη  hobby boss  και μερικους αλλους τυχαίους για να κάνεις και εσυ το ασπρο μαυρο )
αλλα δεν θα πρέπει οι κατασκευές να ειναι εστω καί λιγο αποδεκτές στους υπόλοιπους τομείς του μοντελισμού? και ρωτώ
τό να κάνεις λάθος πατήματα σε λάσπες νερά,πέτρες,ειναι το ιδιο με τα χάλια και παιδικά βαψίματα? ειναι το ιδιο να τοποθετείς ενα αγαλμα που εφτιαξες με το να απλωνεις μπορντώ σκουριές χωρις αλλη προηγουμενη φθορά στο χρωμα? Η πλήρης αγνοια  νέων τεχνικών πως νά συγκριθει με τον λάθος κορμό των φοινίκων ?     Η απουσία σύγχρονων υλικών και μετά πασπάλισμα με σκόνη μπόλικη που δεν μπορεί να κρύψει  ομως τά πάντα και ειδικά το στεγνό πινέλλο με ...silver :o δεν ειναι το ιδιο με τον πιτσιρικά που στηλιτεύεις επειδη εβαψε παντσερ γκρευ στη Νορμανδϊα, η ειναι χειρότερο?
τώρα για τά μετάλλια μάλλον εντάσονται στήν κατηγορία "της αλεπούς τά  κρεμαστάρια" για τους προηγούμενους  λόγους αφ ενός καί αφ ετέρου οποιος δεν ενδιαφέρεται  για τέτοια με τιποτα δεν πηδάει σκοινάκια στίς εκθέσεις,΄για να κριτικάρει αρνητικά επιτροπή και  συνάδελφο,αλλά αποστασιοποιείται καί παρακολουθεί με σοβαρότητα 
Ηθελα κάποια στιγμή οταν κουνούσα και εγω το κεφάλι να κάνω τήν κριτική μου αλλα δεν ηθελα να μπλέξω μέ εσένα και τέτοιου ειδους καταστάσεις με σπόντες και υπονοούμενα σε ευχαριστώ λοιπόν που μου εδωσες την ευκαιρία και του ασχετου τό δικαίωμα βεβαίως) να το κάνω,δίχως να εχω τύψεις,που  χάλασα την καρδιά του jagdpanther εστω και αν δεν εχω μοντελάρει τίποτα αξιόλογο θέλωντας μόνο να βοηθήσω νά βελτιωθείς΄και οχι να σε αμφισβητήσω (και αφου ειμαι σίγουρος οτι θα απαντήσεις κανε αυτό που ειπε ο Σωτήρης copy/paste=να πει τουλαχιστον «Αμαν φιλαρακο, την πατησα και σε ευχαριστω και που ασχοληθηκες με αυτο που κατασκευασα και που μου επεσημανες  τα λαθη μου για να προσεξω την επομενη φορα». )
και παρά τό οτι η συμμετοχή μου εδώ δέν προσφέρει αυτά που σκεφτομουν στήν εγγραφή μου     ομως κάποια πράγματα δέν τά αντέχω ειδικά οταν αυτα δηλητηριάζουν τό χόμπυ και μπορώ νά γίνω και εγω πολύ γραφικός  αν δεν εγινα ηδη

Οτι ναι μεν υπαρχει και μερακι και ορεξη για θεματα ομορφα και προτοτυπα και σιγουρα τα χερια πιανουν και διμιουργουν αλλα με λιγη καλυτερη σκηνοθεσια και προσοχη θα γινουν πιστευω πραγματικα πανεμορφα.
Και δεν ειναι αναγκη να εισαι ο Κοππολα για να σκεφτεις μια καλη σκηνη.
Ηρεμια λοιπον και λιγο περισσοτερο χρονο για μελετη.

"να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλλείψω μέλι", μεγαλοστομίες και υποκρισία για το καλό του μοντελισμού τάχα μου,
Αλλά νά συμφωνήσω και να κλείσω επαναλαμβανοντας αυτό που σου ειχα ξαναπει jagdpanther παλιότερα
οτι ολα τα λάθη τα τεχνικά διορθώνονται  τα ιστορικα μαθαίνονται  ,το ταλέντο ομως ?
οπως και νάχει προχωράμε

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #143 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:28:07 πμ »
Μηπως θυμαστε τοτε που ο Χ "σχολιασε" αρνητικα το blending του Ζ και πηγε να γινει μακελειο?? Οχι? Να σας θυμισω εγω? Ιδια περιπτωση ειναι μονο που εδω το κραξιμο (ΝΑΙ κραξιμο) ειναι 10 φορες χειροτερο..  :mrgreen:

Τι στο καλο κανενας δεν το βλεπει?  :roll:

Τι τους εκανες ρε DIM  και στην επεσαν ετσι? Κατι θα εκανες δεν εξηγειται αλλιως....  :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #144 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:55:12 πμ »
DIM με "φαλτσαρίσματα" ή όχι εγώ σε πάω γιατί πρώτον και κυριότερο μοντελάρεις για την πάρτη σου, απολαμβάνοντας ότι κάνεις και έχοντας αποτελέσματα που τόσο τον άσχετο όσο και τον σχετικό τον αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κι εγώ ότι κάνεις.  ::salut::

ΥΓ Εκείνη η λιμνούλα ...

YΓ2 επίσης τα συγχαρητήριά μου για μια ακόμα φορά γιατί το θέμα σου πέτυχε να αποτελεί στο εξής, κυριολεκτικά τον ορισμό του όρου "Constructive comments"  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #145 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:25:57 πμ »
Εδώ και μερικά χρόνια (νομίζω από το καλοκαίρι του '09), έχω πάψει να ποστάρω στα θέματα του Δημήτρη (DIM 57), μετά από έναν ηλεκτρονικό καυγά μας (για το "Τοργκάου του) και την τότε αντίδράσή του. Η συγγνώμη που ζήτησε μερικά πόστς πιό πάνω, φυσικά και γίνεται δεκτή και τον τιμά. Να υποθέσω βέβαια ότι αυτό κάνει αποδεκτό από μέρους του στο εξής, να του γράφω τη γνώμη μου χωρίς να φοβάμαι ενδεχόμενο συμπούρμπουλο, σαν αυτό που έγινε τότε, ή σαν αυτό που έγινε εδώ. Δημήτρη, σε παρακαλώ απάντησέ μου (έστω με ΠΜ), αν η παραπάνω άποψη σε βρίσκει σύμφωνο, ώστε να διαγραφεί το κακό παρελθόν στη μεταξύ μας επικοινωνία.

Θα πω όμως λίγα λόγια προς τον φίλο Leon g, με τον κίνδυνο να επαναλάβω τα όσα είχα γράψει και τότε:

Οτιδήποτε εκτίθεται (και προσωπικά θεωρώ το φόρουμ κυρίως μια διαρκή έκθεση), αυτομάτως γίνεται αντικείμενο κριτικής. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η (όποια) κριτική κατά βάθος, έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: την καλυτέρευσή μας. Θυμάμαι, κάποτε πριν πολλά χρόνια ο δημοσιογράφος Νίκος Απέργης της Ελευθεροτυπίας, είχε κάνει μια κακή κριτική για έναν δίσκο του Νταλάρα. Ο Νταλάρας πήγε στα γραφεία της εφημερίδας και πλάκωσε στις φάπες τον δημοσιογράφο. Γιατί???? Προφανώς επειδή ήταν ο Μέγας Νταλάρας και δεν επιτρεπόταν στον πτωχό δημοσιογραφίσκο να πει κακά λόγια για τον "θεό". Κάτι αντίστοιχο (φυσικά τηρουμένων των αναλογιών), έχουμε και εδώ. Όμως με τον τρόπο αυτό, ούτε ο Νταλάρας βελτιώθηκε (τα τραγούδια του ακολουθούν συγκεκριμένη μανιέρα), ούτε ο Δημήτρης θα βελτιώσει τα όποια σημεία υστερούν οι δουλειές του (όλων μας υστερούν κάπου)

Όσο για τα μοντέλα: Ναι, όλες οι εταιρίες έχουν στη γκάμα τους μοντέλα για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπονται!!! Και φυσικά αν δεν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης για τα reviews και θα αγοράζαμε οποιοδήποτε μοντέλο μας γυάλιζε με κλειστά μάτια. Στη δική μου κλίμακα χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το Μ4Α1 Sherman της Italeri (από καλούπι της ESCI), που αναπαριστά έναν τύπο που δεν υπήρξε  :roll:. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι οι εταιρίες (ναι, ακόμα και η Dragon), όλο και κάποια βλακεία έχουν κάνει στα κιτ τους, γι αυτό άλλωστε και οι μοντελιστές που ψάχνουν ακρίβεια, σκρατσάρουν από μικρές λεπτομέρειες μέχρι ολόκληρα κιτς.

Προσωπικά, από τη στιγμή που άρχισα να μοντελάρω (πολλά χρόνια πριν), ΠΟΤΕ, δεν ξεκίνησα κάποιο μοντέλο, με την προοπτική να κάνω μια μπούρδα (άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα  :mrgreen:). Αντίθετα πάντοτε έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, ανάλογα με τα όσα ήξερα, μπορούσα, ή "έφτανα". Όμως ήταν οι ιδέες, οι προτάσεις, οι προτροπές, οι φάπες και η κριτική των φίλων που συνμοντελίζαμε, με τις οποίες βελτιώθηκα και έφτασα στο σημείο που είμαι σήμερα (όποιο και αν είναι αυτό - δεν έχει καμία σημασία - και το οποίο προσπαθώ και θέλω να ξεπεράσω, επίσης ασχέτως με το αποτέλεσμα). Έχω την βάσιμη υποψία, ότι αν δεν είχα φάει όλο αυτό το "ξύλο" και άκουγα μόνο τα καλά σχόλια της "Αυλής" μου, τα σημερινά μου μοντέλα, θα ήταν απελπιστικά όμοια με τα πρώτα μου (40 χρόνια πριν).

Όσο για αυτό που γράφεις: "δεν έχω τίποτα καλό να δείξω", προσωπικά, διαφωνώ κάθετα. Δείξε μας τις δουλειές σου, άκου τα σχόλιά όσων (και αν) σου απαντήσουν, και προσπάθησε να βελτιώσεις τις δουλειές σου μέσα από τις όποιες υποδείξεις, ώστε μετά από κάποιο καιρό, να έχεις να μας δείξεις όμορφα πράγματα (δες την πορεία του Philio διαχρονικά μέσα στο φόρουμ, για να καταλάβεις τι εννοώ). Από μια τέτοια εξωστρέφεια (και αυτό είναι το σημαντικότερο που μας προσφέρει το φόρουμ), μόνο να ωφεληθείς θα έχεις. Το να περιορίζεις τη συμμετοχή σου εδώ, σε προσπάθειες να κάνεις τον "δικηγόρο του διαβόλου" (απλή έκφραση-καμία αιχμή), ακόμα και στρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ούτε εσένα βοηθά, ούτε την πραγματικότητα.

Τέλος για το ταλέντο: Στον μοντελισμό, απλώς δεν είναι απαραίτητο. Ο μοντελισμός είναι χαρά και χρειάζεται κυριώς προσπάθεια και αφοσίωση (μη φωνάζετε οι φιγουράδες, εσείς είσαστε άλλη κατηγορία  :mrgreen:). Τα διοράματα όμως, επιπλέον χρειάζονται φαντασία αλλά και κοινή λογική στο στήσιμό τους. Θέλω να πω ότι οι παρατηρήσεις του Σωτήρη για τον Βάαλ είναι σωστές (όλες), πάντα κατά τη γνώμη μου. Γνωρίζοντας καλά άλλωστε το άτομο, δεν νομίζω ότι οι παρατηρήσεις είχαν άλλο σκοπό από το να γίνει ο Βάαλ ρεαλιστικότερος και τελικά καλύτερος. ʼλλωστε για να χαρακτηριστεί η δουλειά κάποιου σαν "η χειρότερη", αυτό απλώς σημαίνει ότι έχει φτιάξει και καλύτερες. Ας κουλάρουμε λοιπόν όλοι...............

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #146 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:38:32 πμ »
Χωρίς να διαφωνώ με τον Δημήτρη72 που μόλις πόσταρε-τείνω να πω μάλιστα ότι συμφωνώ- παραθέτω παρακάτω αυτό που ετοιμαζόμουν να ποστάρω αλλά προηγήθηκε.

οτι ολα τα λάθη τα τεχνικά διορθώνονται  τα ιστορικα μαθαίνονται  ,το ταλέντο ομως ?

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα σε αυτό το ποστ (μοντελικά ή/και «ξεκατινιάσματα» ) δύο πράγματα κρατώ:

Πρώτον:
Αυτό που έχω βάλει στη παράθεση (του  leon g) που το βρίσκω φοβερά εύστοχο...και είναι κρίμα να πνίγουμε το ταλέντο. ʼλλωστε η έκφραση «τη ποιητική αδεία» εφευρέθηκε για να χαρακτηρίσει κυρίως ταλέντα.

(Διαβάστε και την παρακάτω σημείωση και αναγάγετέ τη στο hobby μας - έτσι για πλάκα πιό πολύ)
Το να γράφει κανείς, είναι λογοτεχνία, και προϋποθέτει δημιουργικό έργο.
Το να κρίνει κανείς και να αναλύει τα λογοτεχνικά κείμενα (ποίηση ή πεζογραφία) είναι φιλολογία, και αποτελεί έργο επιστημονικό.)

Δεύτερον:
Χωρίς να κρίνω την ουσία της κριτικής που έγινε (σωστή ή όχι) κρίνω τον τρόπο της.
Και αυτή άρχισε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που αυτομάτως και λογικά φέρνουν τον αποδέκτη τους σε θέση άμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται...
(δεν παραβλέπω επίσης ότι σε επόμενα πόστ υπήρξαν και άλλοι χαρακτηρισμοί με αποτέλεσμα να πάρει η «μπάλα» και τους περισσότερους που πόσταραν σε αυτό το θέμα.)

Συμπέρασμα:
Όταν «μπαίνουμε στο σπίτι κάποιου» και δεν μας αρέσει κάτι του το λέμε ευγενικά. Αν δούμε ότι δεν τσιμπάει το κόβουμε, δεν του επιβάλουμε ούτε κάνουμε το παν για να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο (ας εφαρμόσουμε τα πιστεύω μας στο δικό μας «σπίτι»...για το καλό της παρέας, του φόρουμ, του μοντελισμού αλλά και εν τέλει της βελτίωσης μας.

Με φιλική διάθεση προς όλα τα μέλη
Φίλιππος ή ακόμα και Φίλλιπος

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #147 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:18:15 πμ »
Φίλιππε (ή Φίλλιπε  :mrgreen:)
Δεν πολυψήνομαι ότι αυτό που κάνουμε είναι τέχνη, άλλωστε την συζήτηση αυτή την έχουμε ξανακάνει. Το ταλέντο (σε όλες τις δραστηριότητες), καλό είναι να υπάρχει, αλλά αν δεν "δουλευτεί", μπορεί να αποτελέσει ακόμα και μειονέκτημα: Επαναπαύομαι στο ταλέντο μου, δεν το"δουλεύω" και τελικώς αποτυγχάνω. Στον αθλητισμό, το έχω δει να γίνεται χιλιάδες φορές. Δες που βρίσκονται σήμερα οι εκάστοτε "νέοι Δομάζοι" (sic), νέοι Μαραντόνες" (sic) και "νέοι Πελέδες" (sic), για τους οποίους κατά καιρoύς μας ζαλίζουν τον γκιώνη  :mrgreen: οι αθλητικογράφοι. Αντίθετα έκαναν καριέρα αρκετοί "δουλευταράδες" το ταλέντο των οποίων δεν έτρεχε και από τα μπατζάκια τους (πρώτος μου έρχεται στο μυαλό ο Καλλιτζάκης - που το θυμήθηκα το δρεπανηφόρο ::dontknow::). Έχω επίσης την αίσθηση ότι η "ποιητική άδεια", έχει άλλο στόχο (παρατόνιση, ή χρήση αδόκιμων λέξεων για να ταιριάξουν οι ρίμες).

Η πλειοψηφία των μοντελιστών, προσπαθεί να αποδόσει την πραγματικότητα (ένα αεροπλάνο, ένα άρμα, μια σκηνή κλπ.), όσο πιο πιστά γίνεται. Τα υπόλοιπα εμπίπτουν (αμέσως ή εμμέσως), στην κατηγορία "Fantasy". Θυμίσου πόσο "δεκτικά" άλλαξες το βασιλικό μονόγραμμα στο Royal Mail σου και σκέψου πόσο θα είχε βλάψει την αληθοφάνειά του αν δεν το είχες κάνει. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα το θάρρος να σε χρησιμοποιήσω αυθαίρετα σαν παράδειγμα στο προηγούμενο ποστ μου. Για τον "τρόπο", δεν θα διαφωνήσω μαζί σου - το αντίθετο - αλλά (και προς τιμή όλων), παρά την ένταση που είχαν τα γραφόμενα, δεν νομίζω ότι κάποιος από τους γράφοντες, ξεπέρασε τα όρια της ευγένειας (αντίθετα με όσα έχουν γίνει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις).

Η ουσία είναι ότι με θρυαλίδα την παρέμβαση του Σωτήρη, κάτι καλό πάει να βγει από την ιστορία αυτή, καθώς η συζήτηση απέκτησε επίπεδο και ουσία (και όχι μόνο παλαμάκια και μπράβο). Νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας........ ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #148 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:05:20 πμ »
συνάδελφοι (και οταν το λεω ,ετσι ακριβως το εννοω) θα προσπαθησω να εξηγησω ορισμενα πραγματα
αν και πιστευω οτι ολοι καταλαβαινουν αρκετα ,ειδικα απο τα τελευταια ποστ
Το θεμα δεν ειναι η κριτικη το λεω και το υπογραφω η μοντελιστικη κριτικη ειναι αποδεκτη
Αλλα οταν εχεις στη προκειμενη περιπτωση ενα διοραμα διαστασεων με τοσα πραγματα τα οποια θα εξηγησω
πως μπηκαν και τι κανουν εκει που βρισκονται ωστε ολοι να αντιληφθουν τι συμβαινει
Πρωτα υπαρχουν τρια οχηματα οπου πιστευω οτι η εμφανιση τους ειναι καλη (αν οχι πειτε το) οσον αφορα το βαψιμο
και το weathering  η καλοπιστη κριτικη ξεκιναει "τα οχηματα σου φιλε ειναι καλα μοναδικη εξαιρεση η ερπυστρια κλπ"
ακουσατε εσεις καποιο μπραβο?εγω οχι ,και παρολο που απαντησα οτι η ερπυστρια ηταν δυσκολη και εγινε οτι μπορουσα
παροτι παρεθεσα φωτο με κρεμασμα αντιστοιχο υπηρξε επιμονη (εδω λοιπον ανατρεχεις στα νευρα σου σε δουλειες του κριτη να δεις πως γινονται οι σωστες ερπυστριες)
παμε παρακατω στις φιγουρες νομιζω με καλο βαψιμο (για το επιπεδο μου) και κατα τη γνωμη μου αψογο στησιμο στο χωρο με πεντακαθαρη δραστηριοτητα και τι κανουν ακουσατε ομως ενα "μπραβο και οι φιγουρες καλές αλλα τα υπολοιπα....." μπαα
παμε στους τρεις φοινικες  που τωρα οσοι εχετε φτιαξει γνωριζετε  και δεν θα ειχατε ποτε κανει κριτικη καθολου
και επειδη ηθελα να ξεφυγω απο τα συνηθη εφτιαξα και δυο πιτσαρδιες οπως απαντησα  στην παρατηρη ση για "διχαλωτους φοινικες" φαινεται οτι δεν επεισα(εκ προοιμιου ψευτης),εγινε ερευνα αλλα δυστυχως δεν εμοιαζαν ακριβως με την δικια μου(ανατρεχεις τοτε στις δουλειες του κριτη να δεις τι εχει κανει σε αντιστοιχια ....τιποτα)
παμε στην αμμο γνωριζει ο Φιλιππος ποσο "ευκολα" κανεις κυμματακια στην αμμο οπου και φυσικα απο οποιον δεν ξερει δε
περιμενεις μπραβο,ουτε βεβαια για τα βραχια(μη ζηταμε και πολλα)
Νινο 69 καταξιωμενος μοντελιστης και ειπε "αχ αυτη η λιμνουλα" ακουσατε εσεις κατι αντιστοιχο απο τον κριτη
οσοι εχουν ασχοληθει με νερα ξερουν τη δυσκολια του να δωσεις χρωμα ακουσατε τιποτα εσεις σχετικα?οχι
Πιστευω οτι το ολο βαψιμο δινει ατμοσφαιρα ερημου (αν οχι πειτε το) παλι ομως δεν το ειδε ο κριτης
το αγαλμα δεν το ειδε ο κριτης(καλυτερα δεν μου πολυαρεσει) ειδε ομως τις κολωνες  οπου με κατακεραυνωσε για τη θεση (για το βαψιμο ουδεν) παρολο οτι του εξηγησα οτι σε περιορισμενο χωρο κανεις παραχωρησεις,συνεχισε για ναοδομιες κλπ (ανατρεχεις τωρα η δεν ανατρεχεις?)
και παμε στην σκηνοθεσια οπου ειναι ευκολο να θαψεις και να βγαλεις σκαρτο το οτιδηποτε με βαση το πως το εχει ο κριτης στο μυαλο του η πως θα ηθελε εκεινος να ειναι η στην καλυτερη πως θα το εφτιαχνε ο ιδιος(εδω ανατρεχεις)
εγω θα ξαναπω πως το σκεφτηκα και αν κανω λαθος πειτε μου
η πρωτη σαχαριανα ερχεται απο τα δεξια με μηχανικη βλαβη,πηγαινει και στριμωχνεται κατω απο τη σκια στους φοινικες
βαζουν πετρα να μη τσουλησει πισω,ανοιγουν το καπω και ο ενας σκαρφαλωνει για να δει την μηχανη
ακολουθει απο πισω η δευτερη οπου σταματα μπροστα στην λιμνη και κατεβαινουν δυο και γεμιζουν τα μπιτονια με σκοπο να τα ξαναφορτωσουν
και απο πισω περνα το σεμοβεντε (μπροστα απο το αγαλμα οπως και τα αλλα) και σταματα απο πισω και κολητα μαλιστα
γιατι και αυτος θα φορτωσει νερο
τι το παραξενο ? τι το δυσκολο? γιατι επρεπε να ακουσω δηλαδη για προεκτασεις (ακομα δεν το καταλαβαινω ) τυπου Γ
γιατι θα πρεπει να εξηγησω πως εγινε να υπαρχει εσοχη εκει που παρκαρε η σαχαριανα γιατι υπηρχε ρε φιλε ειναι η απαντηση
Κατα την διαρκεια της κατασκευης ο συναδελφος ΕBarkman παρετηρησε οτι η κανη φαινοταν στραβη το ξανακοιταξα
σχεδον αβαφο ηταν το μοντελο και ευκολο να διορθωθει αλλα δεν ηταν απλα λογω οτι ο φακος ηταν κοντα υπηρχε παραμορφωση
αυτο το αρχικο σταδιο ειδε ο κριτης και το ξαναεπεσημανε στην απαντηση μου οτι ειναι σωστη η κανη (εγω παντα εκ προοιμιου ψευτης) ουτε λιγο ουτε πολυ ο εικοσιοχταχρονος  μου ζητησε να το παω να το δει στο στριτ μοντελινγκ ,απαντησα με χιουμορ
και οχι οπως θα αξιζε
εαν λοιπον Δημητρη εξακολουθεις να πιστευεις οτι αυτη ειναι καλοπροαιρετη κριτικη σε ολα της σωστη και οχι θαψιμο εγω στο εξεις αποσυρομαι απο τις κατασκευες και θα κανω μονο τετοιου ειδους κριτικη οτι του φανει του λωλοστεφανη
επισης το ερωτημα παραμενει τι ειδους κριτικη μπορει να κανει ο "ας πουμε ασχετος" χωρις σοφιστειες του τυπου δεν ειμαι μαμαλακης αλλα μπορω να κρινω τα σουβλακια δεν ειμαι κριτικος αλλα ξερω πιο εργο ειναι καλο,δεν ειμαι κλπ
ο μοντελισμος ειναι 90% τεχνικο χομπυ και κατασκευη,οποτε πρεπει να ξερεις για να ξερεις (μπορεις να κρινεις ενα μηχανικο σοβαρης μηχανης αν δεν εχεις ασχοληθει?)
οσον αφορα Δημητρη το ταλεντο που αναφερθηκες θα ελεγα οτι αν ειναι να το καταστρεψω ας το κανω μονος μου
δεν θελω βοηθεια να μου το καταρακωσει

φιλε Νεκταριε δεν ξερω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #149 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:21:46 πμ »
Θα κράτησω το τελευταίο παράγραφο απο το ποστ του Φιλιππα. παρουσιάζοντας την δουλειά μας εδω και τα WIP είναι σαν να βάζουμε μια έξτρα καρέκλα δίπλα μας στον πάγκο αναζητώντας την κουβέντα και την ανταλλαγή απόψεων.

ας τιμήσουμε αυτή τη θέση που μας δίνεται για να εξακολουθήσει να υπάρχει , και να μην "ξαναγίνει" ο μοντελισμος μοναχικό "σπορ".

Tags: