Καλησπέρα σας,
Εργασιών συνέχεια με κυρίαρχη ενότητα το αμάξωμα, και ολίγον από τροχούς...
Σχετικά με το αμάξωμα έχω να πω το εξής. Στόκος αδέρφια, πολύ στόκος αδέρφια, και ατελείωτο τρίψιμο.

Δεν υπάρχει επιφάνεια του αμαξώματος που να μην έχει γνωριστεί με την οικογένεια Squadron (πράσινος & λευκός στόκος). Ακόμη και ο ουρανός που στις φωτογραφίες δείχνει καθαρός, έχει στοκαριστεί εσωτερικά για να καλύψω τα σημάδια του καλουπιού...

Κατασκευαστικά έφτιαξα τις φωλιές των πίσω φωτιστικών σωμάτων από κομμάτια πλαστικού, έσκαψα ελαφρά με τον ταχυτροχό την επιφάνεια του πλαστικού στα σημεία που αντιστοιχούν στα φλας, στα φώτα πορείας, στα φώτα στοπ, και το φως της όπισθεν. Έκλεισα επίσης με φύλλο πλαστικού τα κενά που άφηναν οι εφαρμογές των κρυστάλλων των φαναριών με την πίσω ποδιά.

Οι τρύπες των μπροστινών φαναριών (στη μετόπη) πήραν το τελικό τους σχήμα και μέγεθος με τη βοήθεια του ταχυτροχού.Έγινε και η πρώτη δοκιμή της (φωτοχαραγμένης) μάσκας από το σετ της Reji, και έκατσε καλά. Ένα ελάχιστο φάγωμα του πλαστικού της μετόπης στο πάνω αριστερό μέρος έδωσε την τελική σωστή εφαρμογή των κομματιών.

Ένα θέμα που είχε προκύψει με τα λάστιχα ευτυχώς λύθηκε! Το κιτ δίνει ασφάλτινα "καραφλά" λάστιχα χαμηλού προφίλ, δηλαδή καμία σχέση με Ακροπολικές προδιαγραφές. "Χωμάτινα" κιτ έχω ελάχιστα λόγω της προτίμησής μου στο ασφάλτινο setup, και έτσι το 205Τ16 της TAMIYA ανέλαβε το ρόλο του δότη χωμάτινων ελαστικών (το 205 είχα αποφασίσει να γίνει Evo 2 ασφάλτινο).
Η διάμετρος των ελαστικών είναι σχεδόν ίδια με αυτή των ζαντών. Έχουν ένα απειροελάχιστο παίξιμο τα λάστιχα πάνω στις ζάντες, αλλά είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο με ένα φιλετάκι πλαστικού περιμετρικά της κάθε ζάντας.
Το πλάτος των ελαστικών είχε διαφορά σε σχέση με τις ζάντες. Οι μπροστινές ζάντες είχαν μικρότερο πλάτος από το ελαστικό, και οι πίσω ζάντες είχαν μεγαλύτερο πλάτος από το ελαστικό. Έτσι μπήκαν στο χειρουργείο οι πίσω ζάντες και αφαίρεσα με το πριονάκι τα περιττά τμήματα, τα οποία στη συνέχεια κόλλησα στις μπροστινές ζάντες, Μετά το χειρουργείο ταιριάζουν σωστά οι ζάντες με τα ελαστικά.

Η συναρπαστική συνέχεια σε λίγες μέρες. Όρε τι καλοκαίρι θα περάσουμε...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.