Αποστολέας Θέμα: 1/32 AZUR Bloch MB 152 C1 σε Ελληνικο MB 151  (Αναγνώστηκε 14107 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
Απ: 1/32 AZUR Bloch MB 152 C1 σε Ελληνικο MB 151
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 12:13:08 μμ »
Συγνωμη που δεν ειδα το θεμα νωριτερα, εχω αρχισει το δικο μου εδω και καιρο, εχω σταματησει στισ σιτες του κινιτηρα.
Το κιτ εχεισ δικιο ειναι μανικη, κριμα που εχεισ κολησει τα φτερα.
Εγω εβαλα πρωτα τον κινητιρα απανω και μετα εσπρωξα και κολλησα τα κατω φτερα απανω του.
Ετσι δεν εγινε αυτο με το χασμα που θα φενωταν μετα, τωρα θα εχω χασμα μονο στις ριζες των απανω φτερων.
Μπορεις να δοκιμασεις παχια σουπερ κολλα λιγο λιγο και ταυτοχρονος τριψημο να κλεισης το κενο.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 12:18:32 μμ »
Δεν βλέπω άλλη λύση από το miliput. Όσο είναι μαλακός δουλεύεται και με βρεγμένα δάκτυλα, ώστε να γλυτώσεις το πολύ τρίψιμο μετά!
Μην ξεχάσεις πως το ρύγχος των Μπλόχ είχε μια αριστερή απόκλιση, προφανώς για την αντιρρόπηση της ροπής του κινητήρα...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 12:56:01 μμ »
Δεν βλέπω άλλη λύση από το miliput. Όσο είναι μαλακός δουλεύεται και με βρεγμένα δάκτυλα, ώστε να γλυτώσεις το πολύ τρίψιμο μετά!
Μην ξεχάσεις πως το ρύγχος των Μπλόχ είχε μια αριστερή απόκλιση, προφανώς για την αντιρρόπηση της ροπής του κινητήρα...

Κλιση αριστερα εχει, απλα τη μειωσα γιατι ηταν υπερβολικη. Millput προς το παρον δεν υπαρχει, οποτε θα πρεπει να χρησιμοποιησω αλλα υλικα.

Συγνωμη που δεν ειδα το θεμα νωριτερα, εχω αρχισει το δικο μου εδω και καιρο, εχω σταματησει στισ σιτες του κινιτηρα.
Το κιτ εχεισ δικιο ειναι μανικη, κριμα που εχεισ κολησει τα φτερα.
Εγω εβαλα πρωτα τον κινητιρα απανω και μετα εσπρωξα και κολλησα τα κατω φτερα απανω του.
Ετσι δεν εγινε αυτο με το χασμα που θα φενωταν μετα, τωρα θα εχω χασμα μονο στις ριζες των απανω φτερων.
Μπορεις να δοκιμασεις παχια σουπερ κολλα λιγο λιγο και ταυτοχρονος τριψημο να κλεισης το κενο.

Συγγνωμη για ποιο λογο? Ευχαριστω για την απαντηση. Το ειχα σκεφτει αυτο, εκανα πολλες δοκιμες.  Τα φτερα τα κολλησα αφου εφαγα μπρος πισω το κομματι με τις φωλιες και εκατσαν πολυ ευκολα, απλα εβαλα κολλα. Το ρυγχος της ατρακτου και πριν τα φτερα αφηνε τα ιδια η και μεγαλυτερα κενα.  Το προβλημα μου δεν ειναι πως θα κλεισει το κενο μονο, αυτο ειναι σχετικα απλο, αλλα πως θα εχει και το σωστο σχημα.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 01:43:08 μμ »
Αν ενώσεις με στοκο το υπερυψωένο τμήμα με το μπροστικό (όπως τα βλέπω στις φώτο) θα μπορέσεις να το εξομαλύνεις βεβαια αλλά θα έχει αφύσικο σχήμα μάλλον ως τελικό αποτελεσμα, Λογικα θα πρέπει να φας τα υερυψωμενα τμηματα μετα να γεμισεις στοκο και μετα να προσχωρήσεςι τη διαμόρφωση!
Παντως η δυσκολίες αυτές με κανουν να μη θελω να το αρχίσω!
Καλή τυχη ευχομαι! Κάπως θα ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 02:04:48 μμ »
Αν ενώσεις με στοκο το υπερυψωένο τμήμα με το μπροστικό (όπως τα βλέπω στις φώτο) θα μπορέσεις να το εξομαλύνεις βεβαια αλλά θα έχει αφύσικο σχήμα μάλλον ως τελικό αποτελεσμα, Λογικα θα πρέπει να φας τα υερυψωμενα τμηματα μετα να γεμισεις στοκο και μετα να προσχωρήσεςι τη διαμόρφωση!
Παντως η δυσκολίες αυτές με κανουν να μη θελω να το αρχίσω!
Καλή τυχη ευχομαι! Κάπως θα ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο.

Αυτο που προτεινεις εχω αρχισει να κανω. Αρκετα δυσκολο, αλλα δεν εχω αλλη επιλογη. Κατα τη γνωμη μου ξεκινα το!!! Μπορει να εχει σοβαρα θεματα (αν και οχι σε ολα, εξαρταται ποσο καινουριο ειναι, δηλαδη οσο παλιοτερο τοσο καλυτερα, διοτι τα καλουπια τους μαλλον εχουν γινει σωβρακα πλεον)  :mrgreen:, αλλα ειναι ωραιο αεροπλανο και σιγουρα δεν υπαρχουν και πολλα 32αρια που να γινονται Ελληνικα.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 02:36:25 μμ »
Δεν έχεις άδικο, αλλά κάνω λίγο την πάπια να δω πως θα το κάνεις εσύ και να σε χρησιμοποιήσω ως οδηγό για την κατασκευή!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 02:55:35 μμ »
Δεν έχεις άδικο, αλλά κάνω λίγο την πάπια να δω πως θα το κάνεις εσύ και να σε χρησιμοποιήσω ως οδηγό για την κατασκευή!

Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να κανω ενα καλο ποστ με λεπτομερειες κατασκευαστικες, που δεν εχω γραψει. Μπορεις να γλυτωσεις αρκετους σκοπελους.  Συντομα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 07:48:19 μμ »
Καταυποχρεωμενος!!!!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 08:54:53 μμ »
Το σφαξιμο εγινε, επεσε στοκαρισμα αβερτα, οπως και τριψιμο. Εχω αφησει τους στοκους να ηρεμησουν για να γινει το τελικο τριψιμο και διορθωσεις. Τι λετε παιδια? Πετυχε η ........ ::violent1:: του πεταξα τα ματια? Απο τη δεξια μερια υποψιν ειναι διαφορετικο λογω πιο ανοικτης γωνιας που του δινει το γεγονος οτι το cowling εχει κλιση αριστερα οπως και στο πραγματικο. Προσπαθησα να το φερω στα μετρα του σχεδιου με βαση φωτο. Πειτε γνωμες.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 11:21:46 μμ »
καλά το πας από ότι φαίνεται! Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο που χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Θέλει λίγο ακόμη εργασία ακόη αλλά βλέπω ότι το τρως το θεριό!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 12:49:33 μμ »
Τελος με τα μπροστινα θεματα μετα απο αρκετες ωρες στοκοτριψιματος και συνεχιζει η συναρμολογηση. Και εδω κλασσικα η καθιερωμενη μας ερωτηση.  :mrgreen:  Λοιπον τα Bloch αντι για τροχο πισω ειχαν το σκι, αυτο ομως εστριβε οπως και οι τροχοι η οχι? Ρωταω γιατι θα το κανω με γυρισμενο το ουραιο καθετο αφου μου δινει τη δυνατοτητα και το κιτ οποτε θελει και αυτο κλιση η οχι? Δε βρηκα καποια φωτο που να φαινεται.  :roll:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 09:26:34 πμ »
Μετα απο πολυωρη προσπαθεια 6 ωρων περιπου λογω φθορας αερογραφων, (χρειαζονται επειγοντως καινουριες τσιμουχες και μπεκ), η επανω παραλλαγη εγινε αφου καλλυφθηκε πρωτα με bare metal της humbrol ωστε να γινει και chipping μετα. Τα χρωματα της παραλλαγης ειναι της white ensign αρκετα ξανοιγμενα ωστε μαζι με το chipping  και τα wash να δειξει ενα πολυ φθαρμενο αεροσκαφος οπως αλλωστε ηταν και τα δικα μας. Σημερα θα βαφτει και απο κατω και θα μπει και το συστημα προσγειωσης. (ελεω αερογραφου βεβαια....)

Βεβαια τη βλακεια απο τα νευρα που ειχα με τους αερογραφους δεν την γλυτωσα και κοντα στο κοκπιτ κολλησαν βαμβακια. Να δω πως θα το φτιαξω αυτο.  :roll:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:11:04 πμ »
Μήν χρησιμοποιείς βαμβάκι για το κλείσιμο του κόκπιτ και του κινητήρα πρίν το βάψιμο. Το βαμβάκι θα αφήσει χνούδια, 150%! Καλύτερα βρεγμένη χαρτοπετσέτα και μασκόλ. Πάντως ίσως να κάνεις λίγο τον Τσάκ Νόρις, και να ξεβάψεις τα σημεία που κόλλησε το βαμβάκι ώστε να το ξεκολλήσεις, μιάς και νομίζω πως ένα δεύτερο χέρι καφέ και πράσινο, μάλλον του χρειάζεται...

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:15:30 πμ »
Καλημέρα,

θαυμαστή η προσπάθειά σου με το θηρίο. Απο τις φωτό δεν φαίνεται καλά το αποτέλεσμα.
Πρόσεχε μόνο τα "τρεξίματα" (φαίνονται στην φωτό με το κόντρα φως).
Είναι καλό να ψεκάζεις πρώτα τα ανοιχτότερα χρώματα και μετά βαθμιαία τα πιο σκούρα, γιατί άφησες το κάτω τελευταίο?
Αν χρησιμοποίησες βαμβάκι για το μασκάρισμα του κόκπιτ, δοκίμασε σφουγγαράκι την επόμενη φορά.
Φοβάμαι οτι το βιάζεσαι λίγο.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:28:27 πμ »
Μα, βαμβάκι; Δε σου φτάνουν τα κιτ που είναι χρέπια, πυροβολάς και το πόδι σου μόνος σου! Πάντως το βάψιμο μου αρέσει. Καλή συνέχεια και προ πάντω καλή υπομονή!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:31:57 πμ »
Για το βαμβακι εχετε δικιο, ηταν λαθος επιλογη. Το χρησιμοποιω λογω του οτι δεν κινδυνευουν απο αυτο τα ψιλα κομματια μεσα στο κοκπιτ. Τα τρεξιματα τα εχω δει, αλλα ειπαμε θεματα με τον αερογραφο. Ουτως η αλλως ενα χερακι ακομα θα περαστει με πιο σκουρα χρωματα οποτε θα καλυφθουν. Το κατω χρωμα το αφησα τελευταιο διοτι απλα ο αερογραφος αρνειται να ψεκασει ακρυλικα! Βουλωνει κατευθειαν ακομα και αν τα εχω κανει νερα. Οποτε εβαψα τα σμαλτα. Καλυτερες φωτο μετα το δευτερο χερι. Υποθετω οτι εγινε ενα ματσο χαλια.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 11:26:07 πμ »
Για το βάψιμο δεν μπορώ να πω κάτι που δεν έχει ήδη αναφερθεί, πέρα από το ότι, ακόμα και βρεγμένη χαρτοπετσέτα να βάλεις για κάλυψη κενών κατά το βάψιμο, καλό είναι να την αφαιρείς σχετικά νωρίς μετά το ψέκασμα, γιατί όταν στεγνώσει γίνεται πέτρα, ψιλοκολλάει κι αφήνει ίνες (καμία σχέση με το βαμβάκι βέβαια, φεύγουν πολύ πιο εύκολα). Στο άνοιγμα του cockpit που βλέπω, αν δεν υπάρχει κάτι να εξέχει, προσωπικά, θα έβαζα μασκοταινία να έχω το κεφάλι μου ήσυχο - σε κινητήρα και Σ/Π, βρεγμένη χαρτοπετσέτα.

Το πρόβλημα που αναφέρεις με τα ακρυλικά, μπορεί να είναι θέμα αερογράφου, μπορεί να είναι και θέμα με τα ίδια τα χρώματα - ειδικά άμα ψεκάζει άνετα τα σμάλτα. Κι εγώ αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα με τα ακρυλικά: έντονο μπούκωμα με συλλογή ξερού χρώματος στην άκρη του μπεκ, φτύσιμο κτλ.

Ίσως αν πεις τι μάρκα χρησιμοποιείς, διαλυτικό κτλ να βρούμε μια λύση. Πρόσφατα ανακάλυψα οτι σχεδόν όλα τα ακρυλικά (ακόμα και τα Vallejo που μου είχαν σπάσει τα νεύρα) αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, όχι με τον διαλύτη που σου λένε είναι ο 'ειδικός' για τη μάρκα, αλλά διαλύοντας τα με Ισοπροπυλική Αλκοόλη. Τέλεια διάλυση, σπάνια μπουκώνει/ φτύνει, και το μόνο που χρειάζεται, αν συμβεί, με ένα κομμάτι χαρτί βρεγμένο με οινόπνευμα καθαρίζεις στα γρήγορα την άκρη του μπεκ/ βελόνας και συνεχίζεις.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 01:46:43 μμ »
Πολυ με αρεσει το βαψιμο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 01:56:00 μμ »
Μα, βαμβάκι; Δε σου φτάνουν τα κιτ που είναι χρέπια, πυροβολάς και το πόδι σου μόνος σου! Πάντως το βάψιμο μου αρέσει. Καλή συνέχεια και προ πάντω καλή υπομονή!

Nα πεις οτι δεν του το πα :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 02:32:45 μμ »
Επειδη εχω δει απο κοντα το κιτ αλλα και την δουλεια που εχει ριξει ο Γιαννης μαζι με διαφορες ατυχιες που του τυχανε ,τολμω να πω οτι εχει κανει πολυ καλη δουλεια ,και στο τελος θα βγει πολυ ωραιο

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 07:27:33 μμ »
πολυ ωραια δουλεια μεχρι εδω καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 03, 2011, 10:49:32 μμ »
Μου χτυπάει λίγο παράξενα αυτό το ξεπλυμένο κεραμιδί, έτσι ήταν βαμμένα αυτά?

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 08:01:17 πμ »
Η απόδοση του χρωματος αυτού παίζει πολύ από εταιρία σε εταιρία, οπότε ....
Γιαννη μετα από τόση δουλειά και προσπάθεια είναι πολύ κρίμα αυτή η ατυχία με το βάψιμο. Χρησιμοποίησες αρχικα Lifecolor μήπως? 
Ποιο ΔΧΧΧ σκοπευεις να κανεις;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 08:48:54 πμ »
Στην φωτογραφία δείχνει λίγο "μπορντώ" το χρώμα, αυτό είναι η αλήθεια. Στην πραγματικότητα ήταν ένα σκούρο καφέ χρώμα, "σοκολατί" θα το χαρακτήριζα...Δές το λίγο αυτό.
Εκτός εάν φταίει η φωτογραφία... :roll:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 10:06:07 μμ »
Ελπίζω να μη σε μπερδέψω περισσότερο:
, ,

Tags: