Αποστολέας Θέμα: MIG-29 UB 1/48 Academy........  (Αναγνώστηκε 12461 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
Απ: MIG-29 UB 1/48 Academy........
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 02, 2011, 12:36:54 πμ »
Φίλε μου μια χαρά τα πάς,και διάλεξες ωραία ταυτότα να του δώσεις,και τα καθισματα είναι πολυ καλά!!!με πινέλο βάφεις???????
Ναι Μιχάλη πινέλο..Έχει έντονη διαφορά με αερογράφο ε??
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 02, 2011, 12:43:43 πμ »
Οχι κάθε άλλο είναι πάρα πολύ καλό το χρώμα,σου έχει στρώσει τέλεια :wink:!!!!!και πάλι καλή συνέχεια,αναμένω αποτελέσματα ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 03, 2011, 05:31:40 μμ »
Ερώτηση......Τα χρώματα σε Hu ποια μπορεί να είναι??? :roll:
Για το πάνω μέρος κατέληξα στα 195-78-145 και το καφε???
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 03, 2011, 06:35:20 μμ »
Χωρίς να είμαι σίγουρος κρίνοντας με το μάτι θα έλεγα 116,120,118,186

δεν ξέρω εαν σου αρέσει έτσι ή αν υπήρξαν τα διθέσια της Κούβας σαν αυτό :)

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 03, 2011, 08:58:21 μμ »
Χωρίς να είμαι σίγουρος κρίνοντας με το μάτι θα έλεγα 116,120,118,186

δεν ξέρω εαν σου αρέσει έτσι ή αν υπήρξαν τα διθέσια της Κούβας σαν αυτό :)
Μιχάλη είχα βρεί αυτή την φώτο και απο αυτά που φαίνονται αλλά οχι και πολύ καλά...
Έβγαλα τα εξής..160 σαν το καφέ...δν είναι και πολύ σίγουρο...30 και 92 είναι τα πράσινα...απ'οτι κατάλαβα 2 έχει..αλλά έχει και άλλο ένα που μου κάνει το 145...σαν τν ghost..δες την φώτο

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 03, 2011, 09:49:26 μμ »
Μπορώ να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου, εκτός του 145...και πάλι όχι με σιγουρία, γιατί η φώτο δεν είναι πολύ καθαρή! Έχεις καμία πιό καθαρή φώτο για να βγάλουμε πιό καθαρό συμπέρασμα??? :roll:
Συγγνώμη, για να καταλάβω καλύτερα το 145 εννοείς το γκρί που μπαίνει στην ούρα και στη μύτη μπροστά????

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:36:11 πμ »
Μπορώ να συμφωνήσω σε όλα μαζί σου, εκτός του 145...και πάλι όχι με σιγουρία, γιατί η φώτο δεν είναι πολύ καθαρή! Έχεις καμία πιό καθαρή φώτο για να βγάλουμε πιό καθαρό συμπέρασμα??? :roll:
Συγγνώμη, για να καταλάβω καλύτερα το 145 εννοείς το γκρί που μπαίνει στην ούρα και στη μύτη μπροστά????
Το γκρι που είναι  στα ύψους-βάθους...Αλλά δν μπορώ να βγάλω άκρη...
Και δν μπορώ να βρώ και πιο καθαρή φώτο....γι αυτό και έχω τσαντιστεί΄....... ::eusa_wall:: και έχω απελπιστεί ::dontknow::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 04, 2011, 12:54:29 πμ »
 Απ'όσο καταφέρνω να ξεχωρίσω, είναι παραλλαγή με 3 πράσινα και καφέ, με μπλε-πράσινο από κάτω.

Το από κάτω χρώμα σου έχει βγει εντάξει.

Τώρα, για τις πάνω επιφάνειες, μοιάζει με προσαρμογή της tactical camouflage των ρώσων [η οποία είναι σαν την γνωστή μας βιετνάμ (ή S.E.A.), με προσθήκη pale stone (το κρεμ)], μόνο που εδώ αντί για το stone βάλανε τρίτο πράσινο.

Οπότε χρησιμοποιείς τα 116 - 117 - 186, και μένει το 3ο πράσινο, για το οποίο θα χρησιμοποιούσα ή το 78, ή το 120.

Για τις σκούρες επιφάνειες στο ρύγχος, μαύρο, και για τις άκρες των κάθετων, το 32 ή το 125 (γενικά ένα αρκετά σκούρο γκρι).

Καλή συνέχεια.  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 04, 2011, 01:04:51 πμ »
Συμφωνώ με τον Παναγιώτη!!!!!!!για το σκουρο γκρί δες και το 156,καλή συνέχεια και απο εμένα ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 06, 2011, 07:27:51 μμ »
Μετά τις πολύτιμες συμβουλές απο Παναγιώτη και Μιχάλη τους οποίους κια ευχαριστώ πολύ ::salut::
Ιδού το αποτέλεσμα της παραλλαγής!!!!

Σχόλια και  ::pop:: ::violent1::
Accepted!!!!!!
Υ.Γ.Τα χρώματα που βλέπετε είναι πράσινα αλλά γκριζάρουν και μου αρέσει αρκετά!! :)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 06, 2011, 08:02:50 μμ »
 Πολύ καλό, και το βάψιμο και το εφέ που αναφέρεις (που γκριζάρουν τα πράσινα). Μόλις πέσουν και τα βερνίκια θα είναι ακόμα καλύτερο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 06, 2011, 08:31:28 μμ »
ʼνθρωπε μου που είσουν τόσο καιρό!!!!!!πολύ καλό μου αρέσει πάρα πολύ μπράβο σου,τα στοκαρίσματα τα χρώματα ναι μεν θέλουν λίγο πάτημα ακόμα αλλά γενικά είσαι στο σωστό δρόμο ::peiratiko:: ::danseuse::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 06, 2011, 11:16:17 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδια...Να είσαστε καλα ::salut::΄
Η αλήθεια είναι Μιχάλη οτι θα τρίψω λίγο ακόμα με πολύ λεπτό ντουκόχαρτο για να στρώσω κάτι ατέλειες... και ορισμένα λαθάκια που μου ξέφυγαν...Και θα το μπιχλίασω πολύ....
Τώρα ελπίζω να μου βγουν τα εθνόσημα ::iconairforce::
Και είναι ψιλοδύσκολα...αλλά ελπίζω να τα καταφέρω..
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 07, 2011, 10:48:40 μμ »
Αγαπητε Hartman...
Εγω ειμαι απο τους ανθρωπους που λενε τα πραματα με το ονομα τους! (ωχ λεει  ::glossa::)
Λοιπον επειδη και εγω οπως και ολοι μαθενουμε σιγα σιγα θα σου πω 1-2 πραματακια καλοπροετετα!
Λοιπον επειδη και εγω ειμαι λατρης του Mig-29 ( εδω τι εφτιαξα  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14024.0/highlight,mig-29.html )
Θελει βηματα σιγα σιγα! οσο μπαναλ και αν ακουγεται...
Π.χ παρε ενα μοντελακι ασε τα στοκαρισματα τα wash τα preshaid κτλ κτλ κτλ!
1ον συναρνομογησε το καλα!
2ον Αν θες να δεις τεραστια διαφορα παρε εναν αερογραφο!
3ον κανα λιγα πραματα καλα και σωστα οταν φτασεις στο να εισαι σχετικα ικανοπιοιμενος τοτε πανε παρακατω...
4ον δες βιντεο στο youtube για μοντελισμο βοηθανε υπερβολικα!

υγ. Θες δουλεια αλλα ολοι θελουμε
Πολυ φιλικα ο σχολιασμος ειναι μονο και μονο για να βελτιωθεις οχι για να το παιξω ξερολας!
Σημασια εχει να το γουσταρεις!  ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 07, 2011, 11:31:01 μμ »
Αγαπητε Hartman...
Εγω ειμαι απο τους ανθρωπους που λενε τα πραματα με το ονομα τους! (ωχ λεει  ::glossa::)
Λοιπον επειδη και εγω οπως και ολοι μαθενουμε σιγα σιγα θα σου πω 1-2 πραματακια καλοπροετετα!
Λοιπον επειδη και εγω ειμαι λατρης του Mig-29 ( εδω τι εφτιαξα  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14024.0/highlight,mig-29.html )
Θελει βηματα σιγα σιγα! οσο μπαναλ και αν ακουγεται...
Π.χ παρε ενα μοντελακι ασε τα στοκαρισματα τα wash τα preshaid κτλ κτλ κτλ!
1ον συναρνομογησε το καλα!
2ον Αν θες να δεις τεραστια διαφορα παρε εναν αερογραφο!
3ον κανα λιγα πραματα καλα και σωστα οταν φτασεις στο να εισαι σχετικα ικανοπιοιμενος τοτε πανε παρακατω...
4ον δες βιντεο στο youtube για μοντελισμο βοηθανε υπερβολικα!

υγ. Θες δουλεια αλλα ολοι θελουμε
Πολυ φιλικα ο σχολιασμος ειναι μονο και μονο για να βελτιωθεις οχι για να το παιξω ξερολας!
Σημασια εχει να το γουσταρεις!  ::salut::
Φίλε Ορέστη..Καλησπέρα...
Στο πρώτο που λες περί συναρμολόγησης...Τι εννοείς και που??Το μοντέλο ήθελε στόκο και έπρεπε να να γίνει χρήση του..να του άφηνα το σκαλοπάτι δν νομίζω..
Βιντεάκια έχω δεί αρκετά και μου έχουν φανεί αρκετά χρήσιμα σε πολλά πράγματα..
Και γενικά αυτό που κάνω μου αρέσει και το γουστάρω..
Και τα σχόλια είναι κάτι το οποίο δέχομαι και μέσω αυτών πιστεύω ότι όλοι δείχνουμε πρόοδο.... ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:16:32 πμ »
Για να γινω πιο συγκεκριμενος και να σε βοηθησω....
1ον. Ο στοκος εχει μπει μεσα στις γραμμωσεις του α.φ και χανονται!
2ον Εχεις κανει wash πριν το βαψεις (μπερδευτικες μαλλον με το preshading σκιαση)
3ον Εχεις βαλει πολυ χρωμα με αποτελεσμα παλι να χανονται οι γραμωσεις
4ον δεν μπορεις να βαζεις και gloss (γυαλιστερα) και matt (θαμπα) χρωματα στην ιδια παραλαγη!)

Αυτα για αρχη... Συνεχισε κανε οτι νομιζεις τελειωσε το να δουμε λαθακια που δεν θα τα ξανακανεις!
 ::salut::

Υγ. Υπογραμιζω οτι λεω οτι βλεπω για να βελτιωθεις και οχι να το παιξω μαγκας ή γνωστης!

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:37:50 πμ »
2ον Εχεις κανει wash πριν το βαψεις (μπερδευτικες μαλλον με το preshading σκιαση)
4ον δεν μπορεις να βαζεις και gloss (γυαλιστερα) και matt (θαμπα) χρωματα στην ιδια παραλαγη!)

Αυτα για αρχη... Συνεχισε κανε οτι νομιζεις τελειωσε το να δουμε λαθακια που δεν θα τα ξανακανεις!

Υγ. Υπογραμιζω οτι λεω οτι βλεπω για να βελτιωθεις και οχι να το παιξω μαγκας ή γνωστης!
Στόκος δν ξέφυγε εκτός αν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Δν είπα οτι έκανα wash..χρώμα έπεσε παραπάνω..Τώρα για gloss και matt να πω την αλήθεια δν το γνωρίζω.οπότε αν δν γίνει κάτι σωστά θα το γνωρίζω για την επόμενη φορά..
Και δν πιστεύω να έδωσα την εντύπωση οτι μου το παίζεις μάγκας η γνώστης..
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 08, 2011, 12:53:24 πμ »

Στόκος δν ξέφυγε εκτός αν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Δν είπα οτι έκανα wash..χρώμα έπεσε παραπάνω..Τώρα για gloss και matt να πω την αλήθεια δν το γνωρίζω.οπότε αν δν γίνει κάτι σωστά θα το γνωρίζω για την επόμενη φορά..
Και δν πιστεύω να έδωσα την εντύπωση οτι μου το παίζεις μάγκας η γνώστης..

Σε καποιο post λες εκανα τονωση των γραμμωσεων?
εμενα μου φανηκε σαν Wash!
Wash κανουμε αφου το βαψουμε...
τελικα μελετωντας τις photo σου νομιζω οτι φταιει η μεγαλη ποσοτητα χρωματος
μπαινει μεσα στις γραμμωσεις και τις εξαφανιζει! ο Αερογραφος ειναι απιστευτος πιστεψε με!
Παραδειγμα απο το δικο μου!
χωρις Wash

Με Wash

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 08, 2011, 01:00:57 πμ »
Οχι δν είπα wash γι αυτο τον λόγο...
το έχω δει το δικό σου Α/Φ και το πόσο διαφέρει απο το δικό μου και πραγματικά γνωρίζω τα πλεονεκτήματα ενός αερογράφου αλλά υπάρχουν και κάποια αλλά...(καμία σχέση με τον μοντελισμό)
Το χρώμα ναι φτάει...δν διαφωνώ αλλά εχει διορθωθεί κάπως και πιστεύω να φανεί...
Τώρα αν δν φαίνεται υπάρχουν και τα επόμενα προς καλυτέρα αποτελέσματα....σε ένα SU-27 για παράδειγμα είχαν τονιστεί πολύ και δν μου πολύ άρεσε..στο F-14 βγήκαν καλύτερες...

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 08, 2011, 09:05:59 πμ »
 Καλημέρα κατ'αρχάς.

Θα ήθελα απλά να σημειώσω μερικά πραγματάκια...

Πρώτον, άμα δεν κάνεις πατάτες στην αρχή, δε θα μάθεις, ο HARTMANN7 μπορεί να μην έχει φτιάξει μοντέλο για διαγωνισμό - για την ώρα! (ούτε και τα δικά μου τέτοιου επιπέδου είναι - ακόμα). Ναι μπορεί να του έχει ξεφύγει λίγο ο στόκος και να χάθηκαν γραμμώσεις, ναι μπορεί να έκανε ψιλοχάλια την προσκίαση, και ναι, μπορεί το πινέλο του να μην είναι επιπέδου κάποιων συναδέλφων εδώ που κάνουν πραγματικά δουλειά καλύτερη κι από αερογράφο. Το θέμα είναι οτι έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια, έχει ρωτήσει για να βρει την άκρη όταν δεν γνώριζε/ ήθελε να διευκρυνίσει κάτι, και γενικά είναι σε καλό δρόμο.

Τώρα το σημείο που λες περί μη ανάμειξης γυαλιστερών και ματ χρωμάτων είναι λίγο πολύ άκυρο, καθότι στην τελική θα περαστούν βερνίκια/ παρκετίνη, οπότε θα έρθουν όλα στα ίσια τους. Οτι έχουν 'χτίσει' ναι, δεκτό, γιατί όντως έχει γίνει, αλλά επαναλαμβάνω το πινέλο είναι δύσκολο να το πετύχεις (κι εγώ δεν το κατέχω, με αερογράφο δουλεύω). Δεν θα παραθέσω την δική μου κατασκευή, γιατί δεν είναι στο θέμα μας, αλλά αν το βρεις και προσέξεις στα αρχικά στάδια βαφής, θα δεις οτι και τα δικά μου χρώματα, αν και περασμένα με αερογράφο, δεν ήταν όλα γυαλιστερά ή όλα ματ, μετά απέκτησαν την ίδια τονικότητα.

Πάντως και στο δικό σου φίλε Ορέστη, παρά το ότι έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ομολογουμένως, δεν έχεις προσέξει πιο βασικά πράγματα, όπως στοκάρισμα (πχ στο σημείο ένωσης πρόσθιου με οπίσθιο τμήμα ατράκτου), κάτι το οποίο έχει επισημανθεί και στις απαντήσεις που έχεις λάβει κατά τη διάρκεια της κατασκευής σου.

Εν κατακλείδι, μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο που σχολιάζουμε εδώ να μην είναι κορυφή, αλλά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αν μη τι άλλο αξίζει της προσοχής μας.

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 08, 2011, 10:54:44 πμ »
Καλημέρα και απο εμένα!!!!!να προσθέσω πώς απο κάπου ξεκινήσαμε όλοι μας,σημασία έχει η προσπάθεια και η προσωπική ευχαρίστηση,να πω πάλι οτι είσαι στο σωστό δρόμο!!!!!!!και επιτέλους που είσαι χαμένος...περιμένουμε να δούμε το

καλή συνέχεια ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 08, 2011, 02:00:34 μμ »
Ευχαριστώ τον Παναγιώτη και τον Μιχάλη για τα καλά τους λόγια..Αλλά και τον Ορέστη για τα σχόλια του..Είπαμε όλοι βελτιώνουμε τα μοντέλα μας μέσω δουλείας αλλά και συζήτησης...

Μιχάλη φτιάχνω τα εθνόσημα και προσπαθώ να βγάλω το αστέρι...Είναι δύσκολο το  :twisted:

Και μεταξύ μας παιδιά υπάρχουν αρκετά λάθη και προσπαθώ συνεχώς να τα διορθώσω...Ποτε δν είπα οτι θα πάει για έκθεση ούτε για έκθεμα.....
Δν μπορώ να κάνω ουτε αυτά που δημιουργούν πολλοί εδώ αλλά και δύσκολα θα τους αγγίξω...οχι να τους πλησιάσω....

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος beerman63

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 08, 2011, 02:13:12 μμ »
μια χαρα το πας γιωργο.με εχεις βαλει στην πριζα με αυτο το αεροπλανο και την παραλλαγη που διαλεξες.αν υπηρχε χωρος ισως το χτυπαγα.αληθεια τι διαστασεις εχει γιατι φαινεται ψιλογκουμουτσα

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 08, 2011, 02:24:35 μμ »
μια χαρα το πας γιωργο.με εχεις βαλει στην πριζα με αυτο το αεροπλανο και την παραλλαγη που διαλεξες.αν υπηρχε χωρος ισως το χτυπαγα.αληθεια τι διαστασεις εχει γιατι φαινεται ψιλογκουμουτσα
Ευχαριστώ Γιάννη να είσαι καλά..σε βλέπω έτοιμο και για F-4??
Γκουμούτσα δν το λές...Αλλά δν είναι και μικρο...Γύρω στα 360mm σε μήκος..και περί τα 260mm άνοιγμα φτερών...Φαντάσου είναι λίγο μικρότερο απο F-14.....
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος beerman63

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 08, 2011, 02:52:17 μμ »
3 εκατοστα πιο μικρο απο τον γατο ειναι.αμα το δει και αυτο η γυναικα μου θα μου το φερει στο κεφαλι,ειδε τον γατο τελειωμενο και ειπε να δω τωρα που θα την βαλεις την γκουμουτσα

Tags: mig-29 fulcrum