Φίλε Νίκο και HARTMANN, αυτό που εννοώ είναι ουσιαστικά απλό:
1)

Αφαιρούμε τους οδηγούς του κιτ (κυκλωμένοι με πράσινο), και τρίβουμε προσεκτικά τις επιφάνειες επαφής των 2 κομματιών (οι κόκκινες γραμμές). Ο καλύτερος τρόπος γι'αυτό είναι να στερεώσουμε ένα φύλλο βρεγμένο ντουκόχαρτο 800-1000 βαθμών στην επιφάνεια εργασίας, να πατήσουμε το κομμάτι επάνω και να τρίψουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην το 'φάμε' πιο πολύ από τη μία μεριά.
2)

Κατόπιν από φύλλο πλαστικού φτιάχνουμε λωρίδες επιθυμητού μήκους και πλάτους και τις τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να κολλήσουν αργότερα και στα 2 τμήματα που θέλουμε να ενώσουμε, λειτουργώντας και ως οδηγοί, αλλά και ως ενισχυτές της κόλλησης.
3)

Τέλος όταν φτάσουμε στο στάδιο της συγκόλλησης, βάζουμε κόλλα τμηματικά, πχ πρώτα στην περιοχή 1, και αφού έχουμε ενισχύσει εσωτερικά. Καλύτερα να βάζουμε την κόλλα κυρίως από την εσωτερική πλευρά, και ελάχιστα από την εξωτερική - με ένα πολύ ψιλό πινέλο - για να μην έχουμε λεκέδες και αλλοίωση λεπτομεριών. Καλό είναι επίσης να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κόλληση χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία, clamps ή ακόμα και... μανταλάκια, για να μείνουν οι επιφάνεις ευθυγραμμισμένες και να μην παρουσιαστούν κενά!
Όταν τελειώσουμε με το τμήμα '1', αφήνουμε το κιτ στην άκρη να σκλυρήνει και να σταθεροποιηθεί η ένωση, και μετά προχωρούμε στα επόμενα τμήματα (2 και 3).
Ακολουθώ αυτήν την τεχνική σε όλα τα κιτ που φτιάχνω, λίγο χρονοβόρα, αλλά μετά έχω λιγότερο στοκάρισμα και τρίψιμο για να τα φέρω όλα στα 'ίσια' τους.
Ελπίζω να ξεκαθάρισα τι ακριβώς εννοούσα στο προηγηθέν post!

ΥΓ: Ναι το ξέρω ότι δεν έχω καθαρίσει τα σημεία επαφής στα πλαίσια, ότι στην εικόνα 2 τα κομμάτια πλαστικού είναι κολλημένα με ταινία, κτλ κτλ, αλλά ο σκοπός είναι απλά να δείξω με εικόνες τι προσπαθούσα να πω πριν! Δεν σκοπεύω να ξεκινήσω ακόμα το '29 γιατί έχω άλλα κιτ υπό κατασκευή...