Καλημέρα κατ'αρχάς.
Θα ήθελα απλά να σημειώσω μερικά πραγματάκια...
Πρώτον, άμα δεν κάνεις πατάτες στην αρχή, δε θα μάθεις, ο HARTMANN7 μπορεί να μην έχει φτιάξει μοντέλο για διαγωνισμό - για την ώρα! (ούτε και τα δικά μου τέτοιου επιπέδου είναι - ακόμα). Ναι μπορεί να του έχει ξεφύγει λίγο ο στόκος και να χάθηκαν γραμμώσεις, ναι μπορεί να έκανε ψιλοχάλια την προσκίαση, και ναι, μπορεί το πινέλο του να μην είναι επιπέδου κάποιων συναδέλφων εδώ που κάνουν πραγματικά δουλειά καλύτερη κι από αερογράφο. Το θέμα είναι οτι έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια, έχει ρωτήσει για να βρει την άκρη όταν δεν γνώριζε/ ήθελε να διευκρυνίσει κάτι, και γενικά είναι σε καλό δρόμο.
Τώρα το σημείο που λες περί μη ανάμειξης γυαλιστερών και ματ χρωμάτων είναι λίγο πολύ άκυρο, καθότι στην τελική θα περαστούν βερνίκια/ παρκετίνη, οπότε θα έρθουν όλα στα ίσια τους. Οτι έχουν 'χτίσει' ναι, δεκτό, γιατί όντως έχει γίνει, αλλά επαναλαμβάνω το πινέλο είναι δύσκολο να το πετύχεις (κι εγώ δεν το κατέχω, με αερογράφο δουλεύω). Δεν θα παραθέσω την δική μου κατασκευή, γιατί δεν είναι στο θέμα μας, αλλά αν το βρεις και προσέξεις στα αρχικά στάδια βαφής, θα δεις οτι και τα δικά μου χρώματα, αν και περασμένα με αερογράφο, δεν ήταν όλα γυαλιστερά ή όλα ματ, μετά απέκτησαν την ίδια τονικότητα.
Πάντως και στο δικό σου φίλε Ορέστη, παρά το ότι έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ομολογουμένως, δεν έχεις προσέξει πιο βασικά πράγματα, όπως στοκάρισμα (πχ στο σημείο ένωσης πρόσθιου με οπίσθιο τμήμα ατράκτου), κάτι το οποίο έχει επισημανθεί και στις απαντήσεις που έχεις λάβει κατά τη διάρκεια της κατασκευής σου.
Εν κατακλείδι, μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο που σχολιάζουμε εδώ να μην είναι κορυφή, αλλά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αν μη τι άλλο αξίζει της προσοχής μας.