Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 88787 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #525 στις: Μαρτίου 04, 2013, 12:19:11 μμ »
Βασίλη στον κόκκινο κύκλο απλά είναι ο φωτισμός που αντανακλά.
Στα περισσότερα σημεία οι πλάκες δε μπορούσαν να μπουν πιο ερμητικά (νομίζω)...
Στην ΑΡ πλευρά (την "καλή" του) θα προσπαθήσω περισσότερο.....
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #526 στις: Μαρτίου 04, 2013, 12:31:11 μμ »
Το πιο ερμητικά που λες δεν μπορώ να το καταλάβω, δηλαδή τις πλάκες εάν τις βάλεις σε μια επιφάνεια μεταξύ τους δεν ενώνουν; αφήνουν κενό;
Τις πλάκες τις ελέγχεις πριν τις βάλεις για τυχόν ανωμαλίες;
Η καλή πλευρά που αναφέρεις τι παραπάνω έχει από την κακή ώστε να υφίσταται πιο καλή;

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #527 στις: Μαρτίου 04, 2013, 01:33:31 μμ »
Το πιο ερμητικά που λες δεν μπορώ να το καταλάβω, δηλαδή τις πλάκες εάν τις βάλεις σε μια επιφάνεια μεταξύ τους δεν ενώνουν; αφήνουν κενό;
Τις πλάκες τις ελέγχεις πριν τις βάλεις για τυχόν ανωμαλίες;
Η καλή πλευρά που αναφέρεις τι παραπάνω έχει από την κακή ώστε να υφίσταται πιο καλή;

Βασίλης
Ε καλά, σου φωτογράφισα κι εγώ την πιο προβληματική περιοχή του χαλκού μου...
Πάντα η ΑΡ πλευρά είναι η πιο "καλή" διότι εκείνη κατά κανόνα αντικρίζει ο επισκέπτης....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #528 στις: Μαρτίου 04, 2013, 02:08:41 μμ »
Ε καλά, σου φωτογράφισα κι εγώ την πιο προβληματική περιοχή του χαλκού μου...
Πάντα η ΑΡ πλευρά είναι η πιο "καλή" διότι εκείνη κατά κανόνα αντικρίζει ο επισκέπτης....

Απλά μερικές επισημάνσεις έκανα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εννοώ κάτι το διαφορετικό.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #529 στις: Μαρτίου 04, 2013, 05:52:46 μμ »
Απλά μερικές επισημάνσεις έκανα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εννοώ κάτι το διαφορετικό.

Βασίλης
Αυτές ακριβώς θέλω κι εγώ Βασίλη μου!! ::salut::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #530 στις: Μαρτίου 05, 2013, 09:39:54 πμ »
Η ΑΡ πλευρά σε εξέλιξη.....
..
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #531 στις: Μαρτίου 05, 2013, 09:45:26 πμ »
Βασίλη ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το βερνίκι που βάλατε στο Cutty...
Ήταν απλά άχρωμο και διαφανές ή έδωσε πιο ματ υφή στο χαλκό;
.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #532 στις: Μαρτίου 05, 2013, 10:42:12 πμ »
Καλημέρα,

χωρίς να είμαι ειδικός λες ότι σε μερικές πλάκες η θαμπάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αλοιφή. Μήπως σε αυτές τις πλάκες σου είχε ξεχειλίσει η κόλλα, είχε στεγνώσει, έβαλες ασετόν και έτριψες με αυτό που λες κάποιο μυτερό εργαλείο π.χ. οδοντογλυφίδα και θάμπωσαν με το πολύ τρίψιμο από το ασετόν μερικές πλάκες;  Με άλλα λόγια θάμπωσε η φυσική πατίνα του χαλκού; Κανονικά την κόλλα πρέπει να την αφαιρείς άμεσα και κυρίως να φροντίζεις να μην σου ξεχειλίζει, βάζεις φαίνεται παραπάνω κόλλα απ' όσο πρέπει.

Σε επικοινωνία που είχα με εγγλέζο μοντελιστή, μου σύστησε ακόμη και σε πλάκες που έχουν κάπως λερωθεί με κύανο που έχει στεγνώσει να τις καθαρίσω με ασετόν και wire wool (δε ξέρω πως να το πω στα ελληνικά, ούτε με πολυενδιαφέρει). Το έχεις δοκιμάσει;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #533 στις: Μαρτίου 05, 2013, 11:52:59 πμ »
Καλημέρα Στέργιε,

Για να μην μπερδεύεσαι τα βερνίκια βγαίνουν σε ματ, σατινέ και γυαλιστερά και δεν είναι μόνο απλά άχρωμα. ʼρα εάν τοποθετήσεις πάνω σε μια γυαλιστερή επιφάνεια ένα ματ βερνίκι η επιφάνεια θα γίνει ματ με την απόδοση ματ που έχει το ανάλογο βερνίκι. Χρησιμοποιήσαμε το παραπάνω υλικό στις πλάκες ρωτώντας φίλο που έχει κατάστημα χρωμάτων και μας έδωσε το συγκεκριμένο. Σε δοκιμές που έκανα εγώ με πλάκες εκτός πλοίου χρησιμοποίησα και το Galleria το οποίο έκανε την ίδια δουλειά με πιο ματ απόδοση όμως. Προτιμήσαμε το 3V3 βερνίκι γιατί ήταν καθαρά και μόνο για μέταλλα.
Όσον αφορά την μακροχρόνια όψη δεν γνωρίζω όπως σου έχω ξαναγράψει, πάντως μέχρι τώρα η απόδοση του χαλκού δεν έχει αλλάξει, όμως και αν στο μέλλον αλλάξει πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα μιας και στην πραγματικότητα έτσι ήταν. Τώρα απόψεις είναι αυτές. Το Cutty Sark περάστηκε με πινέλο με το 3V3 βερνίκι σε δύο στρώσεις εφόσον η πρώτη στέγνωσε καλά. Την εργασία αυτή με το πινέλο την έκανε η σύζυγος, εγώ δεν τα καταφέρνω σε μεγάλες επιφάνειες με το πινέλο.

Το wire wool είναι σύρμα όπως αυτό που χρησιμοποιούσαν οι παλιές νοικοκυρές αλλά υπάρχει και σε πολύ ψιλό με 4 μηδενικά 0000. Χρησιμοποιείται στην επιπλοποιεία και το χρησιμοποιούσα όταν ασχολιόμουν με τα τηλεκατευθυνόμενα χωρίς να μείνω ικανοποιημένος. Οι διαλύτες της κύανο είναι το deponder και το ασετόν, εγώ δεν γνωρίζω κάποιο άλλο. Θα προτιμούσα βέβαια deponder που είναι καθαρά για αυτή την δουλειά. Με παραξενεύει όμως η θαμπάδα σε μερικές πλάκες όπως λες και δεν ξέρω εάν αυτό οφείλεται στο ασετόν ή όχι. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον Εγγλέζο σχετικά με την θαμπάδα εφόσον και αυτός χρησιμοποίησε ασετόν εφόσον η κόλλα είχε ξεραθεί πλήρως. Γιατί ίσως με το τρίψιμο με το ασετόν βγαίνει η φυσιολογική πατίνα του χαλκού και θαμπώνει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ασετόν σε πολύ λίγες πλάκες άμεσα προτού η κόλλα στεγνώσει. Δοκίμασε όμως σε μια παλιά πλάκα και το deponder και το ασετόν για να δεις το τι ακριβώς γίνεται. Εάν έφταιγε η αλοιφή τότε θα είχαν θαμπάδα όλες οι πλάκες και όχι μερικές όπως λες. Πάντως η αλοιφή αυτή την οποία χρησιμοποιήσαμε και εμείς στο Cutty Sark δεν έκανε κάποια θαμπάδα. Μπορεί η θαμπάδα που λες να πάψει να υφίσταται με το πέρασμα του βερνικιού. Δεν βλέπω όμως κάτι ανησυχητικό πάνω στις πλάκες σου εκτός από την κόλλα σε μερικά σημεία και τα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πάνω. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ελαττώσεις την ποσότητα και να είσαι πολύ προσεκτικός με αυτού του είδους την κόλλα. Εάν είδες κάποιο βίντεο που έχω αναρτήσει πιο πάνω, ένας Αυστραλός βάζει κόλλα πάνω στο πλοίο πρώτα και μετά κολλάει την πλάκα, δοκίμασε και αυτό τον τρόπο σχετικά με το ξεχείλισμα της κόλλας.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #534 στις: Μαρτίου 09, 2013, 11:23:54 μμ »
Βασίλη σε ευχαριστώ, τελικά με βολεύει να τοποθετώ δύο σταγόνες κύανο σε κάθε πλάκα και να την κολλώ ακολούθως.
Συνεχίζεται στην ΑΡ πλευρά του σκάφους η τοποθέτηση του χαλκού.
Ιδανικά καλό θα είναι και οι πλάκες του χαλκού να κολλούν με παράλληλο σχεδόν ρυθμό (ανά 2-3 σειρές ) και στις δύο πλευρές της γάστρας ώστε να υπάρχει κι εδώ αισθητική συμμετρία. Στο θέμα αυτό παρασύρθηκα από 1-2 μοντελιστές στο MSW κι αναγκάστηκα εκ των υστέρων να ξηλώσω αρκετές πλάκες.

Το πέρασμα με αστάρι στη γάστρα (που δε θα βαφεί, απλά θα κολλήσει πάνω της ο χαλκός) δε φαίνεται πως προσφέρει σε κάτι. Απλά ίσως διευκολύνει το να ξηλωθούν πιο εύκολα κάποιες πλάκες, αλλά και στο 2ο πέτσωμα να ήταν κολλημένες χωρίς αστάρι πάνω του δε νομίζω πως θα ήταν πρόβλημα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #535 στις: Μαρτίου 09, 2013, 11:33:50 μμ »
Καθώς πλησίασα αρκετά στην ίσαλο γραμμή τίθεται το θέμα τερματισμού εκεί των πλακών. Το να γίνουν σφήνες κλπ εκτός από δύσκολο σχετικά, δεν έχει νόημα τη στιγμή που σε όλη τη γάστρα ακολούθησα την τεχνική του overlapping.
Σκέφτομαι να τοποθετήσω ίσως στην σε όλη την περιφέρεια της ίσαλου γραμμής πλάκες συνεχόμενες (όπως η εικονιζόμενη) και μετά απλά να τις υπερκαλύψω κι αυτές με τις  πλάκες των κατώτερων σειρών που τερματίζουν σε αυτές...

Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση.....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #536 στις: Μαρτίου 09, 2013, 11:43:37 μμ »
Βασίλη & Μαρία (χαλκουργοί)  :mrgreen:
 Ήθελα μιας και ασχοληθήκατε με το όλο υλικό να σας ρωτήσω με ποιο εργαλείο μου συστήνετε να τρίψω/διαμορφώσω τις πλάκες στο σημείο της πλώρης ώστε να έρθουν "πρόσωπο" με το ξύλο walnut του κορακίου.
Εκτός από θέμα αισθητικής είναι απαραίτητο αυτό διότι θα πρέπει να πατήσουν προσεχώς εκεί και οι πλάκες οι κεντρικές που θα διατρέξουν την πλώρη και ψευδοκαρίνα...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #537 στις: Μαρτίου 10, 2013, 12:27:01 μμ »
Θα πρέπει δυστυχώς να κόψεις κομμάτια και να τα ταιριάξεις να πατάνε στην ίσαλο γραμμή παίρνοντας ως οδηγό το ξυλάκι που έχεις βάλει μιας και έχεις οριοθετήσει με αυτό την ίσαλο. Μπορούσες όμως να κάνεις το εξής, να χρησιμοποιούσες ξύλο σε μεγαλύτερο πλάτος 1,5 χιλιοστά για παράδειγμα, να έκοβες τις πλάκες ελαφρώς πιο κάτω από την ίσαλο γραμμή και στην συνέχεια να τοποθετούσες το ξύλο πάνω στις πλάκες και θα είχες ομοιόμορφη ίσαλο γραμμή και χωρίς κενά εφόσον σε δυσκολεύει ο τρόπος που κάνεις.
Το άλλο που λες να κάνεις κάποιο manual το ονομάζει dressing belt, κατέβασέ το από το παρακάτω url και κοίταξε τι ακριβώς κάνει μη γνωρίζοντας εάν αυτό είναι εφικτό στο Snake, για το Cutty Sark αυτό ήταν εφικτό, αλλά η τοποθέτηση του χαλκού δεν έγινε με τον τρόπο που γίνεται στο Snake. Μερικοί μοντελιστές εφαρμόζουν σε αγγλικά πλοία το dressing belt, εάν σου αρέσει πιστεύω ότι δεν θα ήταν λάθος να το εφαρμόσεις και εσύ. Τώρα εάν στην πραγματικότητα ήταν σωστό αυτό δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.

http://ships.translatedfast.com/MS2260-Syren-Instructions-Chapter-08.pdf

Στο μήνυμα με αριθμό #509 σου έχω απαντήσει σχετικά με την διαμόρφωση των πλακών του χαλκού. Θα πρέπει να προσέξεις ώστε οι δύο πλάκες να συναντώνται και να μην αφήνουν κενά. Μπορείς να κάνεις και την διαμόρφωση πάνω στο πλοίο, ότι βολεύει εσένα, τώρα δε ξέρω εάν στην διαμόρφωση πάνω στο πλοίο με το τρίψιμο ή κόψιμο ξεκολλάνε οι πλάκες.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #538 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:40:38 μμ »
Μπορείς να κάνεις και την διαμόρφωση πάνω στο πλοίο, ότι βολεύει εσένα, τώρα δε ξέρω εάν στην διαμόρφωση πάνω στο πλοίο με το τρίψιμο ή κόψιμο ξεκολλάνε οι πλάκες.

Βασίλης
Βασίλη αυτό κυρίως ρωτώ, με τι εργαλεία πχ τρίβει κάποιος τις πλάκες, ειδικά πάνω στο σκάφος...
Αν για παράδειγμα δοκιμάσω με το τριβείο χειρός της proxxon, υπάρχει κάποιο "χαρτί" που να τρίβει το χαλκό;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #539 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:45:23 μμ »
Πλησιάζοντας σιγά-σιγά στην ολοκλήρωση του χαλκού αποφάσισα να αλλάξω τη γυαλιστερή χροιά του μαύρου χρώματος της γάστρας. Με πινέλο  νούμερο 20 Da Vinci και το ματ βερνίκι της Galleria σε αναλογία 1:2 με αποσταγμένο νερό πέρασα μια στρώση το χρώμα της γάστρας με πολύ πιο ρεαλιστικά (ματ) αποτελέσματα. Η επιλογή του μεγέθους του πινέλου με βοήθησε να στρώσει καλύτερα το διάλυμα του βερνικιού...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #540 στις: Μαρτίου 11, 2013, 11:08:53 πμ »
Μερικοί μοντελιστές εφαρμόζουν σε αγγλικά πλοία το dressing belt, εάν σου αρέσει πιστεύω ότι δεν θα ήταν λάθος να το εφαρμόσεις και εσύ. Τώρα εάν στην πραγματικότητα ήταν σωστό αυτό δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.

http://ships.translatedfast.com/MS2260-Syren-Instructions-Chapter-08.pdf
Ευχαριστώ και για το επισυναπτόμενο!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #541 στις: Απριλίου 02, 2013, 01:13:00 μμ »
Η όψη του χαλκού είναι όπως ακριβώς φαίνεται στις φωτογραφίες του τελειωμένου μοντέλου, τώρα εάν υπάρξει κάποια αλλαγή στον χρόνο δεν γνωρίζουμε να σου πούμε.
Η αλοιφή που έχεις χρησιμοποιήσει και είναι η ίδια που χρησιμοποιήσαμε και εμείς είναι γυαλιστερή και κάτι πρέπει να κάνεις με την γυαλάδα. Γνώμη μας είναι ότι έπρεπε να περάσεις την οποιαδήποτε αλοιφή ή άλλο υλικό μόλις είχες τελειώσει την διαδικασία τοποθέτησης του χαλκού.
Για το εάν θα βάλεις βερνίκι ή όχι αυτό θα το κρίνεις εσύ ανάλογα με το ποια εμφάνιση θα ήθελες να έχει η κατασκευή σου.
Επειδή διαβάζουμε και το νήμα σου στο MSW και βλέπουμε ότι ο καθένας έχει την άποψή του περί των υλικών και όχι μόνο με την συγκεκριμένη κατασκευή αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες, γι' αυτό θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ πως θα επεξεργαστείς τον χαλκό κρίνοντας με το δικό σου γούστο και το πώς θα θέλεις να φαίνεται ο χαλκός διαχρονικά.
Αυτό που σου λένε στο MSW για το βερνίκι είναι σωστό, θα πρέπει δηλαδή να είσαι προσεκτικός ώστε να καλύψεις καλά όλες τις πλάκες του χαλκού αν αποφασίσεις να βάλεις βερνίκι ώστε να μην έχεις στην πορεία πλάκες οι οποίες θα είναι μαυρισμένες και πλάκες που δεν θα είναι.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #542 στις: Απριλίου 02, 2013, 01:52:24 μμ »
Βασίλη γεια σας
Η τοποθέτηση του χαλκού στη γάστρα τελείωσε μόλις προχθές και γι αυτό "ψάχνομαι" τώρα....
Έχω ακόμη να τοποθετήσω το χαλκό στο τιμόνι.
Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω μια επιφάνεια χαλκού που να είναι ομοιόμορφη πάνω από όλα αλλά και σχετικά γυαλιστερή στην πορεία του χρόνου. Το βερνίκι που σκέφτομαι να βάλω είναι για να σφραγίσει και να "μονώσει" τη λάμψη του χαλκού εμποδίζοντας την οξείδωση.
Δε ξέρω αν θα επέλεγα επίσης ματ βερνίκι ή διαφανές σατινέ αν υπάρχει. Το δικό σου βερνίκι δε μπόρεσα να το βρω εδώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #543 στις: Απριλίου 02, 2013, 01:56:42 μμ »
Δε ξέρω αν έχεις εμπειρία από το πέρασμα ασετόν νυχιών (που πρέπει να σχολιάσω πως είναι πολύ πιο "φιλικό" στο χαλκό από το βιομηχανικό) για το φινίρισμα των πλακών που έχουν κολληθεί μέρες πριν...
Επίσης τη χρήση οδοντόβουρτσας με νερό.
Θα κάνω ένα προσεχές καλό πέρασμα με την κρέμα που έχεις κι εσύ (μου είπαν πως αν είναι ελαφρώς ζεστή, το ίδιο κι ο χαλκός, έχουν καλύτερο ταίριασμα) και μετά θα δω τι θα κάνω με το βερνίκι.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #544 στις: Απριλίου 03, 2013, 12:28:23 μμ »
Δεν υπάρχει τέτοιου είδους εμπειρία.
Καλή συνέχεια.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #545 στις: Απριλίου 06, 2013, 05:18:23 μμ »
Δεν υπάρχει τέτοιου είδους εμπειρία.
Καλή συνέχεια.
Βασίλη, θέλω να σε ρωτήσω το βερνίκι το περάσατε άμεσα μετά από το γυάλισμα με την αλοιφή ή αργότερα κάποιες ώρες/μέρες;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #546 στις: Απριλίου 07, 2013, 10:34:31 μμ »
Εφόσον γυαλίστηκε καλά ο χαλκός σκουπίστηκε πάρα πολύ καλά ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από την αλοιφή, περάστηκε την ίδια μέρα με το βερνίκι που επιλέξαμε. Την επόμενη μέρα αν θυμάμαι καλά περάστηκε και ένα άλλο χέρι βερνίκι. Εάν τελικά αποφασίσεις να περάσεις βερνίκι να προσέξεις ώστε να καλύψει όλες τις πλάκες του χαλκού. Επίσης εάν χρησιμοποιήσεις βερνίκι διαλύτου θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την βαφή γιατί μπορεί να στην σηκώσει, άρα θα πρέπει να καλύψεις κάποιο μέρος της.
Σε ένα βιβλίο που έχω με για το HMS Victory και που σου έχω επισυνάψει φωτογραφίες με την διαδικασία του χαλκού στο εδώ νήμα, το περνάει με βερνίκι πολυουρεθάνης, δηλαδή διαλύτου.
Προς πληροφόρησή σου, επισυνάπτω μια φωτογραφία με δοκιμές που κάναμε με διάφορα βερνίκια πάνω στον χαλκό, η δοκιμή αυτή έχει γίνει πριν ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης του χαλκού πάνω στο Cutty Sark και το βερνίκι που έχει χρησιμοποιηθεί είναι το Galleria mat της Windsor & Newton, όπως παρατηρείς ο χαλκός έχει μείνει αμετάβλητος, επιλέξαμε όμως άλλο βερνίκι πιο ειδικό για μέταλλα για να είμαστε σίγουροι.

Βασίλης 

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #547 στις: Απριλίου 07, 2013, 10:51:18 μμ »
Βασίλη ευχαριστώ
στην περιοχή μου μπόρεσα να βρω ένα είδος μόνο βερνίκι για πινέλο και για μέταλλα, το S-99 της er-lac (ενός συστατικού, όπως λέει). Έκανα μια δοκιμαστική επίστρωση χθες σε πλάκες χαλκού, θα δω πως συμπεριφέρεται μέσα στην εβδομάδα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #548 στις: Απριλίου 09, 2013, 01:12:21 πμ »
Δοκιμαστικές φωτο πριν την εφαρμογή του βερνικιού για χαλκό.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #549 στις: Ιουλίου 01, 2013, 11:40:05 μμ »

Τίποτε δεν είναι κολλημένο...
Τώρα