Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 88774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #575 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:51:55 μμ »
Σχόλιο δεν έχω απλά ζεσταίνει το κολλητήρι, έχεις κάπου σταθερά τοποθετημένο το strops στο οποίο έχεις βάλει το deadeye. Κλείνεις την εγκοπή. Με το ένα χέρι κρατάς κολλητήρι και με το άλλο καλάι το οποίο το έχεις βάλει να ακουμπάει στην εγκοπή ώστε όταν ζεσταθεί και λιώσει να κολλήσει η ένωση.
Εάν βγάλεις από το σακουλάκι ένα strops θα δεις ότι η κάτω μεριά είναι ανοιγόμενη, τουλάχιστον αυτά που έχω εγώ είναι έτσι, τα δικά σου δεν ξέρω εάν είναι έτσι.
Μόλις βάλεις το deadeye εάν είναι ανοιγόμενα θα πρέπει να τα σφραγίσεις είτε με κολλητήρι είτε με κόλλα (εγώ θα χρησιμοποιούσα κολλητήρι).
Θα σχηματιστεί ένας περίπου κύκλος στο κάτω μέρος, αυτό θα μπει μέσα στις εγκοπές που έχουν τα channels.
......................

Βασίλης
Αν κι έχω χρησιμοποιήσει κολλητήρι για καλώδια κλπ, ομολογώ πως η ένωση των άκρων των strops δε γίνεται τόσο εύκολα, το λιωμένο καλάι δεν κολλάει πάνω τους για να κλείσει το κενό (παρά το γεγονός ότι η μύτη από το κολλήτήρι είναι καθαρή κλπ....)

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #576 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 05:40:50 μμ »
Τελικά κολλήσανε ή όχι;

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #577 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:09:06 μμ »
Τελικά κολλήσανε ή όχι;

Βασίλης

Αυτά που βλέπεις ναι, απλά δε ξέρω τι μέγεθος έλξης και τάσης θα δεχθούν προσεχώς.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #578 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 06:21:35 μμ »
Καθάρισε τα υπολείμματα της κόλλησης με μια λίμα προσεκτικά, βάλε και κόλλα και μόλις στεγνώσει βάψε το σημείο μαύρο και δεν θα φαίνεται τίποτε εκεί που θα πατήσουν.
Για την τάση που λες δοκίμασε χειροκίνητα ένα να δεις πόση δύναμη αντέχει, πιστεύω ότι αντέχει εάν έχει πιάσει καλά η κόλληση.
Τις υπόλοιπες αλυσίδες θα τις βάψεις ή θα τις μαυρίσεις με χημικό?

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #579 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 07:50:37 μμ »
Καθάρισε τα υπολείμματα της κόλλησης με μια λίμα προσεκτικά, βάλε και κόλλα και μόλις στεγνώσει βάψε το σημείο μαύρο και δεν θα φαίνεται τίποτε εκεί που θα πατήσουν.
Για την τάση που λες δοκίμασε χειροκίνητα ένα να δεις πόση δύναμη αντέχει, πιστεύω ότι αντέχει εάν έχει πιάσει καλά η κόλληση.

Βασίλης
Σκέφτομαι να τις βάψω.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #580 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 01:17:42 μμ »

Βασίλης
Τα strops πάντως καθώς είναι συρμάτινα δεν κολλούν εύκολα (θα έλεγα κολλούν αρκετά δύσκολα) με το κολλητήρι, δεν κάθεται το καλάι πάνω τους.
Το μόνο που δε δοκίμασα είναι να τα βουτήξω σε πάστα σολντερίνης πριν τα κολλήσω, αλλά το πρόβλημα είναι μάλλον ότι δεν είναι από χαλκό και γι αυτό δεν κολλούν....
Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #581 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 04:12:43 μμ »
Δεν ξέρω εάν έχουμε τα ίδια strops, πιστεύω όμως ότι τα ίδια πρέπει να είναι. Ζητάω συγγνώμη αλλά δεν σου είπα ότι πρώτα θα πρέπει να τα τρίψεις με κάποια λίμα ώστε να φύγει αυτό το μαύρο και να αποκαλυφθεί από κάτω ο χαλκός (τα δικά μου είναι έτσι) μιας και στην ουσία είναι χάλκινα, απλά πρέπει με κάποιον τρόπο να τα έχουν μαυρίσει.
Μια φωτογραφία με κολλημένα δύο strops.

Ένα βίντεο το οποίο έφτιαξα σήμερα.

Εάν δεν τα έχεις τελειώσει όλα δοκίμασε να βγάλεις την μαύρη επιφάνεια και πες μας το αποτέλεσμα σχετικά με το εάν πιάνει η κόλληση, στα δικά μου έχει πιάσει πολύ καλά.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #582 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 04:56:36 μμ »
Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη βοήθεια και την αφιερωμένη βιντεοπαραγωγή !!  ::salut:: :mrgreen:
Πράγματι προσπαθούσα να τα κολλήσω όπως είναι, θα τρίψω κάποια από αυτά για να δω αν όντως είναι χάλκινα από κάτω...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #583 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 06:13:15 μμ »
................... δεν σου είπα ότι πρώτα θα πρέπει να τα τρίψεις με κάποια λίμα ώστε να φύγει αυτό το μαύρο και να αποκαλυφθεί από κάτω ο χαλκός (τα δικά μου είναι έτσι) μιας και στην ουσία είναι χάλκινα, απλά πρέπει με κάποιον τρόπο να τα έχουν μαυρίσει.
Μια φωτογραφία με κολλημένα δύο strops.

Ένα βίντεο το οποίο έφτιαξα σήμερα.

..............

Βασίλης
Α ρε δάσκαλε, δίκιο είχες τελικά.... ::sprechende_015::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #584 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 01:08:57 πμ »
.................

.....................
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με το αν θα επηρεαστεί το ξύλινο τμήμα της σύνθεσης που βλέπετε στη φωτογραφία, αν όλη η σύνθεση βυθιστεί σε υγρό για μαύρισμα.
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #585 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:41:34 πμ »
Έκανα δοκιμή να μαυρίσω την κόλληση του strop βουτώντας στο παρακάτω χημικό και το deadeye μαζί για 20 λεπτά της ώρας, είναι πολύ βέβαια η ώρα αυτή αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ καλά.

Το επιχείρημα δεν πέτυχε. Βλέπω ότι μερικώς έχει μαυρίσει το ένα deadeye και πιο πολύ το δεύτερο deadeye. Επίσης εκεί που ήταν μαυρισμένος ο χαλκός με το χημικό που χρησιμοποίησα αποκαλύφθηκε ο χαλκός, ίσως φταίει το χημικό το οποίο αναγράφει στην ετικέτα του ''metal black for brass'', δεν μπορώ να γνωρίζω τις αντιδράσεις με το δικό σου χημικό. Η κόλληση δεν μαύρισε καθόλου.

Η καλύτερη λύση για μένα είναι να ακολουθήσεις το σκεπτικό σου και πριν τοποθετηθεί η κατασκευή στα σημεία που έχει γίνει η κόλληση με το κολλητήρι να χρησιμοποιηθεί με πινέλο νούμερο 0 ή μικρότερο νούμερο μαύρο χρώμα πάντα σωστά αραιωμένο. Στην φωτογραφία η κόλληση δεν έχει περιποιηθεί ως έπρεπε αλλά το μαύρο χρώμα έχει πιάσει και εάν τα σημεία στα οποία έχει τοποθετηθεί χρώμα δεν καταπονηθούν ύστερα με τα χέρια δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εάν όμως καταπονηθούν και φύγει λίγο χρώμα τότε όταν η τοποθέτηση της κατασκευής στο πλοίο έχει γίνει οριστικά κάνουμε ένα φρεσκάρισμα στις ενώσεις. 

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #586 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 04:13:25 μμ »
Βασίλη (και πάλι) σε ευχαριστώ.
Ίσως δοκιμάσω να βυθίσω στο υγρό την όλη αρματωσιά για να μαυρίσει πιο γρήγορα, κρατώντας μόνο έξω από αυτό με μια λαβίδα το stropped deadeye...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #587 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 04:16:42 μμ »
Κάτι άλλο επίσης θέλω να ρωτήσω, κάπου το έχω δει αλλά δε θυμάμαι...
Με ποιο τρόπο κάνουμε ένα σχετικά σχετικά στραβό/λυγισμένο σύρμα να γίνει όσο γίνεται πιο ίσιο;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #588 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 05:53:32 μμ »
Ίσως δοκιμάσω να βυθίσω στο υγρό την όλη αρματωσιά για να μαυρίσει πιο γρήγορα, κρατώντας μόνο έξω από αυτό με μια λαβίδα το stropped deadeye...

Στέργιο καλησπέρα, αν μου επιτρέπεις ... δεν μου αρέσει τόσο πολύ η ιδέα σου.

Κάτι άλλο επίσης θέλω να ρωτήσω, κάπου το έχω δει αλλά δε θυμάμαι...
Με ποιο τρόπο κάνουμε ένα σχετικά σχετικά στραβό/λυγισμένο σύρμα να γίνει όσο γίνεται πιο ίσιο;
Ευχαριστώ.

Δεν μας είπες τι είδους σύρμα και τι μήκους . Αν είναι χαλκόσυρμα αν δεν μπορείς λόγω μήκους να το τεντώσεις , τότε με το σφυρί σου , όπως ισιώνουμε τα καρφιά.
Καλό απόγευμα.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #589 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 06:09:07 μμ »
Στέργιο καλησπέρα, αν μου επιτρέπεις ... δεν μου αρέσει τόσο πολύ η ιδέα σου.

Δεν μας είπες τι είδους σύρμα και τι μήκους . Αν είναι χαλκόσυρμα αν δεν μπορείς λόγω μήκους να το τεντώσεις , τότε με το σφυρί σου , όπως ισιώνουμε τα καρφιά.
Καλό απόγευμα.
Μπάμπη καλησπέρα, είναι κοινό σύρμα 0,8 χιλ. και θα κάνω με αυτό τα chain links [δε ξέρω πως είναι στα ελληνικά]. Πρέπει λοιπόν να είναι σα μικροί συνδετήρες με τις συρμάτινες πλευρές τους ευθειασμένες και ομοιόμορφες
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #590 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 06:12:32 μμ »
 Στέργιε καλησπέρα και από μένα , θα συμφωνήσω με τον Μπάμπη . Το σύρμα θα γίνει απολύτως ίσιο αν το τεντώσεις είτε είναι μπρούτζινο είτε είναι άλλου είδους μέταλλο και δεν εννοώ τέντωμα με το χέρι αλλά αν έχεις κάποιο ικανό μήκος σύρματος δένεις κάπου σταθερά την μία άκρη και με μηχανικό τρόπο το τραβάς και γίνεται τελείως ίσιο .
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης
 Τώρα είδα και την τελευταία σου απάντηση , με αυτή την διατομή νομίζω ότι και με δύο τανάλιες (πένσες) να το πιάσεις και να το τραβήξεις θα γίνει δουλειά .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #591 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 07:30:02 μμ »

Εάν το υγρό που έχεις μαυρίσει τον χαλκό και την κόλληση, κάτι που δεν έκανε το δικό μου υγρό έχει καλώς.
Για το σύρμα καλύφθηκες από τον Μπάμπη και τον Αντώνη.
Έχω όμως μια απορία, το κοινό σύρμα που λες μαυρίζει με το χημικό που έχεις; ή θα αναγκαστείς να το βάψεις;

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #592 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:38:25 μμ »
Αντώνη, Βασίλη, σας χαιρετώ κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Για το σύρμα θα κάνω μια δοκιμή αν μαυρίζει αύριο, και θα σας πω...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #593 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:45:28 μμ »
Να κάνεις και δοκιμή με την κόλληση και αν μαυρίσουν αυτά να μας πεις και το υλικό που χρησιμοποίησες και από που το ψώνισες για να το αγοράσω.
Πολύ επιστήμη έχει πέσει τώρα τελευταία. :lol: :twisted:

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #594 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:49:25 μμ »
Να κάνεις και δοκιμή με την κόλληση και αν μαυρίσουν αυτά να μας πεις και το υλικό που χρησιμοποίησες και από που το ψώνισες για να το αγοράσω.
Πολύ επιστήμη έχει πέσει τώρα τελευταία. :lol: :twisted:

Βασίλης
Μια πρακτική ερώτηση: μπορούμε το υλικό για μαύρισμα να το τοποθετήσουμε πχ σε γυάλινο βάζο και να κάνουμε εκεί τις κατά καιρό οξειδώσεις/μαυρίσματα διαφόρων fittings ή ατονεί έτσι και καλύτερα είναι να βάζουμε όση (μικρή) ποσότητα ή σταγόνες χρειάζεται κάθε φορά σε ένα πχ κεσεδάκι...;;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #595 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 10:56:05 μμ »
Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς όσο χρειάζεται για να καλύψει εντελώς τα κομμάτια που θες να μαυρίσεις. Εφόσον μαυρίσουν τα κομμάτια τα ρίχνεις σε ένα μικρό σουρωτήρι σουρώνοντας έτσι και τα υπολείμματα μέσα σε ένα βάζο που χωράει το σουρωτήρι. Το καθαρό πλέον υλικό το ξαναβάζεις στην αρχική του συσκευασία.
Τα κομμάτια που θα μείνουν στο σουρωτήρι τα πλένεις καλά με άφθονο νερό προσέχοντας μην σου φύγουν και καταλήξουν στον αχόρταγο ::glossa::
Φυσικό είναι το μείγμα να εξασθενεί με την χρήση.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #596 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 11:23:55 μμ »
Καλησπέρα στην ομήγυρη,
λογικά το κοινό σύρμα μαυρίζει (είμαι σχεδόν βέβαιος), από την άλλη η δοκιμή χρήσιμη και η πληροφορία που θα μας δώσεις ακόμη πιο χρήσιμη.
Τώρα σχετικά με το βάζο ; από προσωπική εμπειρία , είχα βάλει μικρή ποσότητα σε γυάλινο βαζάκι από κρέμα... προσώπου ? ματιών ? τέλος πάντων , και μετά από ένα περίπου μήνα εξατμίστηκε. Στον πάτο του βάζου είχε μείνει άνα κατακάθι που αραιώνοντας το με νερό ψιλοδούλεψε. ʼρα το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Βασίλη.
Καλό βράδυ , πάω να φτιάξω κάτι καμάρια μήκους 48 εκατοστών.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #597 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 03:26:09 μμ »
Επιβεβαιώνω τη γνώμη του Μπάμπη, το κοινό σύρμα μαυρίζει (χημικώς) μια χαρά.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #598 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 10:50:59 πμ »
Αν και τείνω να μην κλείσω/κολλήσω τους κρίκους των chain loops αλλά να τους αφήσω με τα άκρα απλά να εφάπτονται, θα δοκιμάσω σήμερα να συνθέσω την αρματωσιά από ένα channel χωρίς να έχω εξαρχής κολλήσει μόνιμα πάνω του τα deadeyes.
Έτσι θα μπορώ πιο εύκολα να χειριστώ (εκτός γάστρας) την όλη κατασκευή και να δω αν αξίζει τον κόπο να κολλώ και να κλείνω τα chain loops των υπόλοιπων 5 channels.
Πάντως, εφόσον δεν αναπτύσσονται σε αυτά αξιόλογες πιέσεις ώστε να ανοίξουν και ξεκολλήσουν από την προσεχή ιστιοφορία, θα τα αφήσω μάλλον απλά εφαπτόμενα...
Αισθητικά δε νομίζω πως θα υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις. ::sprechende_015::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #599 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 09:32:12 μμ »
Τελικά για λόγους προσωπικής επιλογής αποφάσισα να κολλήσω για αρχή τα deadeyes μόνιμα στα channels.
Ακολούθως μετά από μετρήσεις πάνω στο σκάφος θα γίνει η σύνθεση της "αρματωσιάς" deadeye - chain loop - chain link η οποία θα συναρμολογηθεί και θα ενωθεί/κλείσει με custom made (δικά μου, "χειροποίητα") chain loops ώστε να φθάσει η κάθε αρματωσιά έως τη main wale.
Τελικά θα ασταρωθούν και μετά από μία μέρα θα βαφούν μαύρα.
Αφού στεγνώσει η βαφή θα καρφωθεί και το κάτω άκρο τους στη γάστρα αναλόγως.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake