Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89283 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #425 στις: Ιανουαρίου 02, 2013, 03:38:56 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω τον επίσης "χαλκο-εμπλεκόμενο" Βασίλη σχετικά με τη διαμόρφωση του πηδαλίου που επίσης τοποθετείται χαλκός:
θεωρείς καλύτερη ιδέα την εφαρμογή των αρθρώσεων/συνδέσμων κλπ του πηδαλίου με την πρύμνη πριν από την τοποθέτηση χαλκού (καί το πέτσωμα με ανάλογα διαμορφωμένες πλάκες χαλκού μετά) που μάλλον συστήνει και το εγχειρίδιο, ή το αντίθετο;

Προσωπικά το πηδάλιο θα το έφτιαχνα τελευταίο. Πρώτα θα τελείωνα την γάστρα (χρώματα και χαλκός) και μετά θα έβαζα χαλκό και χρώμα στο πηδάλιο προσέχοντας ώστε η γραμμή των νερών να είναι ενιαία και στην γάστρα και στο πηδάλιο.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #426 στις: Ιανουαρίου 08, 2013, 04:29:19 μμ »
Μια ..περσινή φωτο, από τη στερέωση του Νο 55 κομματιού που είχε μείνει σε εκκρεμότητα.
Καλή Χρονιά σε όλους !!

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #427 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 04:35:02 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς άποψη σχετικά με την επίστρωση teak-oil ή danish-oil σε ξυλεία καρυδιάς (walnut) από κιτ.
Καθώς η εφαρμογή του teak-oil δημιουργεί μια πιο ζεστή όψη στο συγκεκριμένο ξύλο που μου αρέσει, ενδιαφέρομαι να μάθω τη γνώμη σας σχετικά με τη διατήρηση της επίστρωσης στην πορεία του χρόνου, αν συστήνετε ένα ή περισσότερα στρώματα, αν πρέπει να σφραγιστεί (μάλλον όχι), κλπ....
Ευχαριστώ.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #428 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 06:03:02 μμ »
Επιχειρώ μια πρόχειρη τοποθέτηση των κουπαστών πάνω στα παραπέτα...
Θα πρέπει με πολύ προσοχή να τοποθετηθούν ώστε να είναι σε ίση απόσταση από την έσω κι έξω επιφάνεια των παραπέτων. Το εγχειρίδιο λέει να τρυπηθούν/καρφωθούν αρχικά/προσωρινά πάνω στα παραπέτα πριν κολληθούν οριστικά. Αν τρυπηθούν/καρφωθούν όμως η τρύπα και το καρφάκι δε θα φαίνεται (εκτός κι αν εννοείται πως λόγω του ότι βάφονται μαύρα, θα καλυφθούν οι τρύπες ή με το χρώμα, ή με στόκο...)

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #429 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 06:11:46 μμ »
Ο οδηγός για την τοποθέτηση των κουπαστών είναι κατά το εγχειρίδιο η οπίσθια κουπαστή, η οποία κατά το σχέδιο θα πρέπει να είναι πιο φαρδιά για να συναντά τα οπίσθια άκρα των πλάγιων κουπαστών κάπως έτσι:

Επειδή σε μένα δεν ισχύει αυτό (προφανώς τα παραπέτα μου πίσω είναι λίγο πιο 'ανοικτά"  από ό,τι θα έπρεπε), θα τοποθετήσω την οπίσθια κουπαστή μου ανάμεσα από τα οπίσθια άκρα των αντίστοιχων πλαγίων, πιστεύω πως δε θα έχω μελλοντικό πρόβλημα...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #430 στις: Ιανουαρίου 12, 2013, 07:16:04 μμ »
Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς άποψη σχετικά με την επίστρωση teak-oil ή danish-oil σε ξυλεία καρυδιάς (walnut) από κιτ.
Καθώς η εφαρμογή του teak-oil δημιουργεί μια πιο ζεστή όψη στο συγκεκριμένο ξύλο που μου αρέσει, ενδιαφέρομαι να μάθω τη γνώμη σας σχετικά με τη διατήρηση της επίστρωσης στην πορεία του χρόνου, αν συστήνετε ένα ή περισσότερα στρώματα, αν πρέπει να σφραγιστεί (μάλλον όχι), κλπ....
Ευχαριστώ.

Στέργιο καλησπέρα, Από προσωπική εμπειρία σε έπιπλα κήπου και όχι σε μοντέλα , το teak oil χρειάζεται περάσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή είναι σε εξωτερικό χώρο.
Από την άλλη , είχα περάσει πριν από ένα μήνα περίπου την τιμονιέρα του Victory ( η οποία είναι καρυδιά) . Η μπροστινή κολώνα στήριξης μου δείχνει ότι θέλει πάλι ένα χέρι. Δεν ξέρω μάλλον θα πρέπει να περάσεις βερνίκι κατευθείαν .
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #431 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 12:26:04 μμ »

ʼποψη έχω μόνο με το Danish oil σε ξυλεία καρυδιάς, αυτό δίνει μια καλύτερη όψη στην καρυδιά και έχω περάσει το San Felipe με αυτό. Μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς εύκολα να κολλήσεις κομμάτια σε επιφάνεια που έχει περαστεί με αυτό.
Θα συμφωνούσα με τον Μπάμπη να βάλεις μόνο βερνίκι. Τι σε έχει πιάσει με τα λάδια; Γιατί θέλεις να κάνεις την ζωή σου δύσκολη; Φυσικά εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις, εμείς απόψεις και το τι έχουμε δοκιμάσει λέμε.
Κοίταξε τις φωτογραφίες. Η πρώτη φωτογραφία είναι με το φυσικό ξύλο κατά την διαδικασία του δεύτερου πετσώματος και η δεύτερη είναι με περασμένο το Danish oil.

Επιχειρώ μια πρόχειρη τοποθέτηση των κουπαστών πάνω στα παραπέτα...
Θα πρέπει με πολύ προσοχή να τοποθετηθούν ώστε να είναι σε ίση απόσταση από την έσω κι έξω επιφάνεια των παραπέτων. Το εγχειρίδιο λέει να τρυπηθούν/καρφωθούν αρχικά/προσωρινά πάνω στα παραπέτα πριν κολληθούν οριστικά. Αν τρυπηθούν/καρφωθούν όμως η τρύπα και το καρφάκι δε θα φαίνεται (εκτός κι αν εννοείται πως λόγω του ότι βάφονται μαύρα, θα καλυφθούν οι τρύπες ή με το χρώμα, ή με στόκο...)

Οι κουπαστές είναι ένα από τα δύσκολα σημεία της κατασκευής, είτε γιατί δεν ταιριάζουν καλά, είτε γιατί δεν έχουν ακριβώς την απαραίτητη καμπύλη που χρειάζονται ώστε να πατήσουν ακριβώς εκεί που πρέπει.
Θα πρέπει προσεκτικά να τις ταιριάξεις, θα σου πάρει πίστεψέ με πολύ χρόνο αυτό. Τώρα εάν σε μερικά σημεία βγαίνουν λίγο πιο πολύ απ' ότι πρέπει πιο έξω δεν χάλασε ο κόσμος, αρκεί να είναι συμμετρικές και από τις δύο πλευρές.
Εφόσον βλέπω ότι βάφονται με μαύρο χρώμα ποιος είναι ο προβληματισμός σου; Τρύπες και ο πολύ λίγος στόκος θα καλυφθούν.
Τα περισσότερα κομμάτια βάφονται (έτσι είναι το σωστό και έτσι πρέπει να γίνει), δεν υπάρχει πρόβλημα λοιπόν.

Επειδή σε μένα δεν ισχύει αυτό (προφανώς τα παραπέτα μου πίσω είναι λίγο πιο 'ανοικτά" από ό,τι θα έπρεπε), θα τοποθετήσω την οπίσθια κουπαστή μου ανάμεσα από τα οπίσθια άκρα των αντίστοιχων πλαγίων, πιστεύω πως δε θα έχω μελλοντικό πρόβλημα...

Με μια έρευνα που έκανα από άλλες ίδιες κατασκευές διαπίστωσα ότι σε όλες αυτές που είδα οι κουπαστές είναι όπως λες εσύ να τις φτιάξεις, δηλαδή η πίσω κουπαστή πηγαίνει στο εσωτερικό των δύο πλάγιων κουπαστών. Θα πρέπει πρώτα όμως να μειώσεις τα άκρα όσο χρειάζεται και από τις δύο πλευρές (συμμετρική μείωση) στην πίσω κουπαστή.
Θα πρέπει επίσης να φτιάξεις και τις γωνίες τερματισμού των κουπαστών για να ταιριάξουν καλά η μία με την άλλη (εάν αυτό χρειάζεται).
Ακόμη θα πρέπει να υπολογίσεις τις πλάγιες κουπαστές όσον αφορά το μάκρος αυτών γιατί αυτές τερματίζουν σε ένα ορισμένο σημείο μπροστά και εκεί μπαίνει και το Bowsprit. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με όλη αυτή την εργασία.
Σημαντικό είναι ότι εάν οι πλάγιες κουπαστές είναι πιο μακριές από όσο εσύ θέλεις τότε η μείωση (δηλαδή το πόσο θα τις κοντύνεις) θα πρέπει να γίνει μόνο από το πίσω μέρος και όχι από το μπροστινό τους μέρος, μιας και στο πίσω μέρος ίσως χρειαστεί διαμόρφωση η γωνία επαφής των πλαγίων κουπαστών με την κουπαστή της πρύμνης.
Δεν θα έχεις προβλήματα όπως δεν είχαν και οι υπόλοιποι.
Προσοχή μόνο μην βάλεις ανάποδα τις πλάγιες κουπαστές, η μία είναι αριστερή και η άλλη δεξιά.
Κοίταξε την παρακάτω φωτογραφία

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #432 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 12:45:49 μμ »
Σημαντικό κατά την τοποθέτηση των κουπαστών να προσέξεις γιατί μετέπειτα στο μέσα μέρος μπαίνουν οι βάσεις μέσα στις οποίες τοποθετούνται τα Belaying pins. Εάν οι κουπαστές εξέχουν περισσότερο απ' όσο πρέπει στο μέσα μέρος τότε θα έχεις πρόβλημα με τα belaying pins, ίσως αυτά να μην χωράνε καλά μέσα στις βάσεις (να εμποδίζονται από αυτές) και εάν γίνει έτσι τότε θα έχεις και ακόμα ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσεις, αυτό θα είναι το πέρασμα των σχοινιών και το δέσιμο αυτών στα belaying pins.
Θα πρέπει λοιπόν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Εάν κρίνω από την πιο πάνω φωτογραφία που επισύναψα στο προηγούμενο μήνυμα, βλέπω δεν έχει τοποθετήσει καλά την κουπαστή και βρίσκουν τα belaying pins αρκετά πάνω σε αυτήν (ίσως με ξεγελά η φωτογραφία).

Καλύτερη τοποθέτηση βρίσκω του Τσέχου εδώ

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1285491&page=6

Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #433 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 01:10:35 μμ »
Λόγω κεκτημένης ταχύτητας ξέχασα να σου πω ότι για να είναι συμμετρικές οι κουπαστές όσον αφορά τα χιλιοστά που θα εξέχουν από την μέσα πλευρά μπορείς να κάνεις το εξής, το οποίο έχω κάνει και εγώ σε κατασκευές μου.

Τοποθέτησε μία σανίδα πρόχειρα με ταινία ή όπως σε βολεύει στο εσωτερικό κοίλο μέρος του πλοίου, η σανίδα να έρχεται πρόσωπο με το πάνω μέρος των παραπέτων, η σανίδα αυτή θα έχει ως αναφορά το μπροστινό και πίσω κατάστρωμα, εκεί που τελειώνει το εμπρός κατάστρωμα ξεκινά η παραπάνω σανίδα και εκεί που αρχίζει το πίσω κατάστρωμα τελειώνει η παραπάνω σανίδα. Τοποθέτησε πάνω την μία πλάγια κουπαστή η οποία θα πρέπει να έρχεται πρόσωπο με την σανίδα οδηγό. Έτσι η απόσταση της κουπαστής θα είναι σε όλα τα σημεία 1 χιλιοστό μέσα από το παραπέτο εάν η σανίδα οδηγός έχει πάχος 1 χιλιοστό.

Το πάχος της σανίδας θα το δεις εσύ, ξεκίνα με μια σανίδα του 1 χιλιοστού και βλέπεις τι ακριβώς γίνεται, ίσως χρειάζεται περισσότερο πάχος ίσως λιγότερο.
Με αυτόν τον τρόπο οι πλάγιες κουπαστές θα είναι συμμετρικές όσον αφορά την απόσταση που θα έχουν από το εσωτερικό μέρος, το οποίο εσωτερικό μέρος σε ενδιαφέρει και πιο πολύ.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #434 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 02:08:01 μμ »
Βασίλη, κατά την αίσθηση μου, η 2η φωτο έχει "άλλη ζεστασιά" ...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #435 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 02:10:02 μμ »
Στέργιο καλησπέρα, Από προσωπική εμπειρία σε έπιπλα κήπου και όχι σε μοντέλα , το teak oil χρειάζεται περάσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή είναι σε εξωτερικό χώρο.
Από την άλλη , είχα περάσει πριν από ένα μήνα περίπου την τιμονιέρα του Victory ( η οποία είναι καρυδιά) . Η μπροστινή κολώνα στήριξης μου δείχνει ότι θέλει πάλι ένα χέρι. Δεν ξέρω μάλλον θα πρέπει να περάσεις βερνίκι κατευθείαν .
Μπάμπη ευχαριστώ πολύ!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #436 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 02:13:24 μμ »
Βασίλη σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, ήταν πολύ σημαντική ιδιαίτερα στο να κατανοήσω πως ειδικά η εσωτερική ομοιόμορφα απόσταση των κουπαστών είναι η πιο αναγκαία !!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #437 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 02:18:40 μμ »
Βασίλη, στο Felipe έχεις διαπιστώσει σημεία εκφύλισης και ξεθωριάσματος του danish oil  στην πορεία του χρόνου, όπως ο Μπάμπης;;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #438 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 05:02:05 μμ »
Και η εξωτερική είναι αναγκαία, εφόσον όμως εσωτερικά θα είναι ίδια τότε αναγκαστικά και εξωτερικά θα είναι ίδια. Απλά θα πρέπει να προσέξεις αυτό που σου είπα πιο πάνω με τα belaying pins, μήπως και στριμωχτούν σε σημείο που δεν πρέπει και σε δυσκολέψουν στην ιστιοφορία κ.λ.π.

Στο Felipe αν και έχουν περάσει πέντε περίπου χρόνια δεν έχω διαπιστώσει κάτι με το Danish Oil.
Στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασα δεν έχει περαστεί κάποιο βερνίκι, άρα με το πέρασμα άχρωμου βερνικιού η απόχρωση θα ήταν όπως το βλέπεις και με το Danish Oil, τώρα εάν το Teak Oil αλλάζει χρωματικά το ξύλο δεν το γνωρίζω αυτό.
ʼκουσε όμως και τον Μπάμπη αυτό που σου έγραψε για το Teak Oil. Χωρίς να γνωρίζω τον Μπάμπη προσωπικά, μόνο από δω μέσα τον ξέρω, νομίζω ότι η γνώμη του είναι σεβαστή γιατί τουλάχιστον από τις κατασκευές που έχει φτιάξει (και συνεχίζει και φτιάχνει) και που έχω δει σε αυτήν την κοινότητα για μένα είναι άξιος κατασκευαστικά.

Συγγνώμη που αναφέρομαι σε σένα φίλε Μπάμπη, αλλά εκφράζω την γνώμη μου προς την μοντελιστική σου ικανότητα.

Πάντα φιλικά Βασίλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #439 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 05:17:12 μμ »
Θα σου δώσω μια συμβουλή, δεν ξέρω εάν είμαι ηλικιακά μικρότερος από σένα ή μεγαλύτερος την συμβουλή όμως θα στην δώσω.
Μην μπλέκεις με πολλά υλικά κυρίως βερνίκια, χρώματα και αστάρια, απλά θα χαλάσεις τα χρήματά σου όπως έχω κάνει και γω (ειδικά με τα χρώματα), κατέληξε στα υλικά που μένεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά τους πάνω σε αυτά που φτιάχνεις εσύ.
Το λέω αυτό γιατί εάν ρωτήσεις 10 ανθρώπους πάνω σε αυτά (δηλαδή τι μάρκα βερνίκι να πάρω) θα πάρεις και 10 διαφορετικές απαντήσεις.
Αυτό το γράφω σχετικά με το Danish Oil που έχω χρησιμοποιήσει, δηλαδή εάν με ρώταγες όταν το έβαζα σε κατασκευές (Το έχει βάλει και η Μαρία-Φρεντερίκα σε μερικές δικές της) θα σου έλεγα βάλε τέτοιο, όμως στην πορεία διαπίστωσα ότι κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το άχρωμο βερνίκι.
Ενδεικτικά έχω χρησιμοποιήσει πολλές εταιρείες χρωμάτων και έχω σπαταλήσει αρκετά χρήματα, στην πορεία όμως κατέληξα κάπου για τα δικά μου κριτήρια.
Θα ήθελα λοιπόν να καταλήξεις και εσύ κάπου για τα δικά σου κριτήρια, γιατί σε βλέπω κάπως μπερδεμένο πάνω σ' αυτό.   

Βαίλης

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #440 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 09:08:20 μμ »
Στέργιο καλησπέρα.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Βασίλη. Ο καθένας από εμάς κατασκευάζει κομμάτια "one of" , με την δική του τεχνοτροπία και τα υλικά προτίμησης του. Πάντα θα υπάρχουν τα αντικειμενικά κριτήρια κατασκευής , αλλά επειδή δεν είναι κάποιο βιομηχανικό προϊόν , είναι λογικό να είναι διαφορετικός ο τρόπος απόδοσης μίας εργασίας ακόμη και με την χρήση του ίδιου υλικού.

Παράδειγμα: Τρίβουμε και οι δύο ένα κομμάτι μαόνι με τον ίδιο βαθμό γυαλόχαρτο ( με διαφορετικό τρόπο κίνησης του χεριού μας ή διαφορετικής εταιρίας γυαλόχαρτο ) και το περνάμε βερνίκι της ίδιας εταιρείας ( κάποιος θα το αραιώσει περισσότερο από τον άλλον, αλλά θα πάρει διαφορετικό διαλυτικό).
Είναι λοιπόν λογικό να υπάρχει διαφορετικότητα και ... αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός , πάντα σε πλαίσια ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού , να προσπαθούμε να φτιάξουμε το καλύτερο (έστω και από το προηγούμενο δικό μας).

Τώρα σχετικά με την αναφορά του Βασίλη στην παρατήρηση μου ( sorry για την κατάχρηση χώρου) , δεν βλέπω κάτι αρνητικό Βασίλη. Ακόμη και μία διαφωνία , που εδώ δεν υπάρχει , είναι απαραίτητη από ανθρώπους σαν εσένα. Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και ευχαριστώ για την αξιολόγηση σου. Θεωρώ ότι μου δίνει απίστευτα μεγάλη αξία η γνώμη σου για τις ικανότητες μου. Θα χαρώ να καταφέρουμε να συναντηθούμε και από κοντά. Θα ήθελα να καταφέρετε και εσείς και ο Στέργιος ( νομίζω ότι κι εσύ Στέργιο μένεις εκτός Αθηνών) , να βρεθούμε . Κερνώ από καφέ έως γεύμα ή δείπνο. Δείτε το ως εκδρομή.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #441 στις: Ιανουαρίου 13, 2013, 11:39:00 μμ »
Το κανονίζουμε, και ανεβαίνω στη "μακρινή" Αθήνα να τα πούμε!
Βασίλη, τι λες;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #442 στις: Ιανουαρίου 14, 2013, 12:07:28 πμ »
Σας ευχαριστώ για τους σχολιασμούς σας.
Ήθελα να επαναλάβω κάποιες πάγιες απόψεις που έχω στον εδώ κατασκευαστικό χώρο.
Σαφώς και με ενδιαφέρει να έχω στο μοντελιστικό εργαστήριο μου όσο γίνεται λιγότερα υλικά και εργαλεία προσπαθώντας να κάνω με αυτά μια καλή & αξιόπιστη σύνθεση που να με ικανοποιεί.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν προσπαθώ να "αποκλείσω" κάποια υλικά ή τεχνοτροπίες που θα επηρεάσουν σημαντικά τα επόμενα στάδια κατασκευής του κάθε μοντέλου μου. Βεβαίως και μαθαίνω και γίνομαι καλύτερος από τα όποια λάθη μου και το επιζητώ κι αυτό, αλλά σε κάποια  στάδια της κατασκευής  όταν μπορώ εκ των προτέρων να αποφύγω κομβικά σφάλματα σε τεχνικές ή αστοχία υλικών ζητώντας τη βοήθεια σας, θα επιδιώκω να το κάνω αποφεύγοντας πάση θυσία μια μείζονα κακοτεχνία στην 2η κατασκευή μου. :lol:
Καλό βράδυ! :mrgreen:
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #443 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 10:41:45 μμ »
Το αυτοσχέδιο εργαλείο που με βοήθησε να τοποθετήσω στο σωστό βάθος τα στηρίγματα του πρόσθιου & οπίσθιου καταστρώματος.

όπως εδώ

κι εδώ

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #444 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 10:42:52 μμ »
Η πρόχειρη τοποθέτηση των καταστρωμάτων...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #445 στις: Ιανουαρίου 16, 2013, 10:46:10 μμ »
Έχει αρχίσει η διαδικασία συμμετρικής (και ισομοιραμένης) ευθυγράμμισης των κουπαστών ως προς τα παραπέτα.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #446 στις: Ιανουαρίου 17, 2013, 12:29:11 πμ »
Τοποθετήθηκε πρόχειρα η ΑΡ κουπαστή πλάτους 6 χιλ. από τα οποία 1 χιλ θα εξέχει προς τα μέσα και 1 χιλ. προς τα έξω των παραπέτων.
Το πρόβλημα είναι προς το οπίσθιο άκρο της το οποίο ιδανικά θα πρέπει να ευθειασθεί λίγο προς τα έξω στο σημείο του βέλους....
Το θέμα είναι πως θα γίνει αυτό, φαντάζομαι πως με βρέξιμο κλπ δε θα μπορέσω να διαμορφώσω  εύκολα τα 6 χιλ. (τα οποία ήδη έχουν αρκετά αντιστρεπτική τάση) σε αυτή τη φορά του βέλους. Κάποια συμβουλή που δε σκέφτομαι;
Ευχαριστώ.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #447 στις: Ιανουαρίου 17, 2013, 07:58:44 πμ »
Γεια σου Στέργιο
Κατ αρχάς δυο λόγια για την κουπαστή.
Δεν  πιστεύω ότι  πρέπει  να  τοποθετηθεί  ολόκληρη.  Η  κουπαστή  αποτελείτε  από  επί  μέρους  τμήματα.
 Ρεαλιστικά  δεν υπάρχει  τόσο  μεγάλο  ξύλο .  Κατά την άποψη  μου , ανεξάρτητα των οδηγιών, θα έπρεπε
 ανά  τακτά  διαστήματα  να διακόπτετε  και να συνεχίζει .
Αυτό  ίσως  να μην  σου δημιουργούσε το παραπάνω  πρόβλημα  της  αντιστρεπτότητας  .
Βαγγέλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #448 στις: Ιανουαρίου 17, 2013, 09:42:16 πμ »
Γεια σου Στέργιο
Κατ αρχάς δυο λόγια για την κουπαστή.
Δεν  πιστεύω ότι  πρέπει  να  τοποθετηθεί  ολόκληρη.  Η  κουπαστή  αποτελείτε  από  επί  μέρους  τμήματα.
 Ρεαλιστικά  δεν υπάρχει  τόσο  μεγάλο  ξύλο .  Κατά την άποψη  μου , ανεξάρτητα των οδηγιών, θα έπρεπε
 ανά  τακτά  διαστήματα  να διακόπτετε  και να συνεχίζει .
Αυτό  ίσως  να μην  σου δημιουργούσε το παραπάνω  πρόβλημα  της  αντιστρεπτότητας  .
Βαγγέλης
Βαγγέλη σε ευχαριστώ, το σκέφτηκα κι αυτό κι ενδεχομένως να γίνει.
Και πάλι όμως θα έχω θέμα μάλλον διότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην αυξημένη σχετικά κυρτότητα που υπάρχει μεταξύ της κόκκινης και λευκής πινέζας, ώστε να ταιριάξει με το υποκείμενο πιο ευθύ παραπέτο. Εκεί, και τμηματικά να είναι η κουπαστή πάλι θα χρειασθεί κάποια αντιστρέψη...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #449 στις: Ιανουαρίου 17, 2013, 10:08:17 πμ »
Η  κυρτότητα  επιτυγχάνεται  με αλλαγή  κλήσης  στο επόμενο  κόψιμο  και αφαίρεση  τμήματος  ,και φυσικά
 κατάλληλο   γυαλοχαρταρισμα   ούτως  ώστε  τα δυο τμήματα  να εφάπτονται .
Βαγγελης

Tags: hms snake