Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89239 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #350 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 11:37:56 μμ »
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως και γιατί έγιναν αυτές οι γραμμώσεις μεταξύ των σανίδων του εσωτερικού πετσώματος...
Να έπαιξε ρόλο κάποια διαφορά της θερμοκρασίας, να έπαιξε ρόλο η κόλλα της A-L που πρωτοδοκίμασα εκεί;

Παραδέχομαι ότι ίσως χρησιμοποίησα κάπως εργωδώς τη λίμα, αλλά δε μπορώ να το δικαιολογήσω.

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #351 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 11:42:44 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #352 στις: Νοεμβρίου 22, 2012, 12:14:06 πμ »
Spoiler (hover to show)
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #353 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 05:51:03 μμ »
  Στέργιε καλησπέρα , κατ' αρχήν ο Νίκος δεν ανησυχεί για το αν ανέβηκε σωστά τo ....... Snake αλλά ανησυχεί για κάτι άλλα ...φίδια που ανοίγουν μαζί με το snake γι αυτό σου είπε για family safe  :wink:
   Τώρα για τις χαραμάδες που παρατήρησες αν το είχες στοκάρει μπορεί με τις παλινδρομικές κινήσεις τής λίμας να άνοιξαν οι αρμοί από τα πηχάκια ,   , η αλήθεια είναι ότι φαίνονται αρκετά οπότε ίσως να μην είχαν και καλή εφαρμογή στη διαδικασία τοποθέτησης , είναι κάτι που διορθώνεται όμως ξαναστοκάρισέ το και ξαναβάψτο .
  Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #354 στις: Νοεμβρίου 23, 2012, 07:27:03 μμ »
Αντώνη γεια σου κι ευχαριστώ, θα ψάξω για ένα ξυλόστοκο στο χρώμα  κόκκινης αυτής ώχρας και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.
Για τα άλλα φίδια, μόλις κατάλαβα τι έγινε...!!!
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #355 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 01:03:45 μμ »
Τελικά η εσωτερική επιφάνεια των παραπέτων βελτιώθηκε σημαντικά. Η μίξη αραιωμένης ξυλόκολλας με πριονίδι  δεν εφαρμόσθηκε αλλά προτίμησα να micro-στοκάρω με ξυλόστοκο απόχρωσης μαονιού και να ξαναβάψω.
Ήθελα να ρωτήσω το Βασίλη που έχει σημαντική εμπειρία με τα συγκεκριμένα υλικά και χρώματα αν θα σφράγιζε την κόκκινη ώχρα με κάποιο βερνίκι, κι αν ναι με ποιο.... 
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #356 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 01:37:16 μμ »
Καλημέρα Στέργιε,

Πρώτα απ' όλα δεν χρειάζεται να βρίσκεις συγκεκριμμένη απόχρωση στόκου για να στοκάρεις ατέλειες όταν η επιφάνεια που θέλεις να στοκάρεις θα βαφτεί.
Ο λευκός στόκος ίσως είναι καλύτερος για επιφάνεια που θα δεχτεί βάψιμο.

Δεν θα σφράγιζα με βερνίκι το εσωτερικό των παραπέτων, την γάστρα θα την σφράγιζα χωρίς όμως και αυτό να είναι απαραίτητο. Μερικοί βάζουν βερνίκι μετά το χρώμα και μερικοί δεν βάζουν τίποτε.

Βερνίκι καλύτερο είναι το ακρυλικό γιατί δεν κιτρινίζει με την πάροδο του χρόνου, επειδή όμως εγώ δεν τα πηγαίνω καλά με τα πινέλα το βερνίκι το περνάω είτε με αερογράφο είτε με πιστόλι βαφής (με μικρή διάμετρο του μπεκ) ανάλογα το μέγεθος της επιφάνειας.
Μιλάω για το βερνίκι που περνάω στην γάστρα του μοντέλου και όχι για βερνίκωμα ξύλινων επιφανειών όπως για παράδειγμα καταστρώματα - μικρές κατασκευές, αυτά τα περνάω αναγκαστικά με πινέλο.

Καλύτερα που το στοκάρισες γιατί δεν φαινόταν και τόσο καλά στο μάτι, αλλά χρησιμοποίησε και αυτό τον τρόπο με το πριονίδι και την κόλλα είναι πολύ καλός, ειδικά σε κενά στο πέτσωμα, τουλάχιστον εγώ τον χρησιμοποιώ όπου είναι απαραίτητο.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #357 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 02:42:01 μμ »
Δε ξέρω για ποιο λόγο οι walnut σανίδες στο εσωτερικό πέτσωμα των παραπέτων συμπεριφέρθηκαν τόσο ευαίσθητες σε σχέση με το εξωτερικό πέτσωμα της γάστρας και των παραπέτων. Υποπτεύομαι πως ίσως ακόμη και η κόλλα που για 1η φορά χρησιμοποίησα εδώ (της A-L, πιο ρευστή από την ατλακόλ στην οποία είχα συνηθίσει) δε σταθεροποίησε επαρκώς τις σανίδες διότι ακόμη κι εκεί που ήμουν πολύ προσεκτικός με τις τετράγωνες λίμες, οι σανίδες ξεφλουδίζονταν εύκολα σχετικά...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #358 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 02:57:17 μμ »
Για να μαθαίνουμε και ο νεότεροι...:
ετοιμάζομαι να αρχίσω το πέτσωμα του καταστρώματος. θα χρησιμοποιήσω την τεχνική που εφάρμοσε ο Βασίλης στο Βεσπούτσι (ίδια ποιότητα ξυλείας), στρώνοντας τις σανίδες αφού τις τρίψω στα προφίλ τους πρώτα. Θα "μαρκαδορίσω" το ένα τους προφίλ στη συνέχεια με το 330 edding,  πιστεύω το μαύρισμα που θα γίνει σε κάθε σανίδα να είναι ομοιόμορφο και ίδιο στο μήκος του προφίλ της κάθε μιας αλλά και στα προφίλ των άλλων, για οπτική αρμονία. 
Επίσης πιστεύω ο συγκεκριμένος μαρκαδόρος να μη "νοτίσει" περισσότερο το ξύλο και να μη ξεβάψει/λερώσει με το προσεχές τρίψιμο και βερνίκωμα.
Ακολούθως με αδιάβροχο μαρκαδοράκι 0,1-0,2 θα γίνουν οι εγκάρσιες χαράξεις, με αγαπημένη μου αναλογία την 13524, και μήκος σανίδας τα 100-120 χιλ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #359 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 03:14:29 μμ »
 Στέργιε καλημέρα , ίσως θα μπορούσες να βάψεις με τον μαρκαδόρο και το προφίλ των 5 mm της σανίδας έτσι ώστε να φαίνεται ο αρμός και στις τομές και να μη σε απασχολεί αν θα φύγει σε περίπτωση που χρειαστεί να τρίψεις το κατάστρωμα . Αυτά βέβαια αφού το δοκιμάσεις σε μια σανίδα για να δεις πόσο απορροφητική είναι .
  Καλή συνέχεια . ::salut::
  Αντώνης .

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #360 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 03:22:21 μμ »
  Στέργιε ξαναδιαβάζοντας το μήνυμά σου δεν μου είναι ξεκάθαρο  αν θα βάλεις μονοκόματη σανίδα στο πέτσωμα και μετά θα χαράξεις εγκάρσιες τομές με το μαρκαδόρο κάθε 100 - 120mm , σε αυτή την περίπτωση αυτό που σου είπα δεν ισχύει . Εγώ πάντως θα προτιμούσα να κόψω τις σανίδες στο μήκος που λες , λίγη παραπάνω δουλειά αλλά ίσως λίγο πιο αληθοφανές αποτέλεσμα .
 Αντώνης .

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #361 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 03:52:38 μμ »
  Στέργιε ξαναδιαβάζοντας το μήνυμά σου δεν μου είναι ξεκάθαρο  αν θα βάλεις μονοκόματη σανίδα στο πέτσωμα και μετά θα χαράξεις εγκάρσιες τομές με το μαρκαδόρο κάθε 100 - 120mm , σε αυτή την περίπτωση αυτό που σου είπα δεν ισχύει . Εγώ πάντως θα προτιμούσα να κόψω τις σανίδες στο μήκος που λες , λίγη παραπάνω δουλειά αλλά ίσως λίγο πιο αληθοφανές αποτέλεσμα .
 Αντώνης .
Γεια σου Αντώνη.
Μάλλον δε θα ρισκάρω να κόψω κάθε σανίδα χωριστά γιατί θα πρέπει να είναι ιδανικά στο ίδιο μήκος κομμένες όλες και όλο και κάποια θα ξεφύγει, δεν έχω άλλωστε το ανάλογο εργαλείο. Θα τις μολυβώσω όλες και θα τις κολλήσω αρχικά και κατόπιν θα χαράξω τις εγκάρσιες γραμμές. Εφόσον επιλέξω την αναλογία των βημάτων ανά 5 σανίδες (δηλ. εναλλαγή 13524) και θεωρήσω πως στο κατάστρωμα το μεγαλύτερο μήκος σανίδας είναι τα 120 χιλ. η κάθε πλαϊνή σανίδα θα έχει διαφορετική χάραξη/βήμα κατά 120/5=24χιλ με την προηγούμενη της...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #362 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 04:21:15 μμ »
Τελικά η πιο σίγουρη επιλογή είναι να ενώσω όλες τις σανίδες σε ένα μπλοκ και να βάψω με τη μύτη των 5 χιλ. του μαρκαδόρου τα προφίλ τους....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #363 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 04:53:00 μμ »
Τελικά η πιο σίγουρη επιλογή είναι να ενώσω όλες τις σανίδες σε ένα μπλοκ και να βάψω με τη μύτη των 5 χιλ. του μαρκαδόρου τα προφίλ τους....

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;
Όπως έγινε για παράδειγμα στο Cutty Sark;

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #364 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 04:58:21 μμ »
Τι ακριβώς εννοείς με αυτό;
Όπως έγινε για παράδειγμα στο Cutty Sark;

Βασίλης
Με τον ίδιο τρόπο που στοιβάζονται για να τριφτούν (και στα δυο τους προφίλ) για να μην έχουν ατέλειες πριν κολληθούν, θα στοιβαχτούν για να βαφούν με το μαρκαδόρο (στο ένα τους προφίλ) όλες μαζί.....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #365 στις: Δεκεμβρίου 04, 2012, 05:34:29 μμ »
Με τον ίδιο τρόπο που στοιβάζονται για να τριφτούν (και στα δυο τους προφίλ) για να μην έχουν ατέλειες πριν κολληθούν, θα στοιβαχτούν για να βαφούν με το μαρκαδόρο (στο ένα τους προφίλ) όλες μαζί.....

Επειδή τουλάχιστον η ξυλεία (Tanganika) δεν είναι ότι το καλύτερο από πλευράς κοπής (τουλάχιστον αυτή που είχα εγώ για το Amerigo Vespucci και που βλέπω και στο Victory) θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το προφίλ τους να είναι ίσιο. (όσο τουλάχιστον μπορείς).
Προσωπικά εγώ είχα τέσσερα χέρια, δύο τα δικά μου και δύο της Φρεντερίκας :D και φτιάχναμε κάθε μία σανίδα ξεχωριστά, άρα ο χρόνος που κάναμε ήταν σαφώς λιγότερος.

Όσον αφορά το μαρκάρισμα με τον μαρκαδόρο (στο προφίλ) να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην βάψεις και την πάνω μεριά της σανίδας η οποία και θα φαίνεται.
Εάν χειριστείς καλά τον μαρκαδόρο δεν θα έχεις τέτοια επίπτωση και η επιτυχία θα είναι δεδομένη.

Όσον αφορά το μαρκάρισμα πολλών σανίδων την φορά, εγώ αυτό το φοβάμαι ιδιαίτερα και μάλιστα το έχω κάνει χωρίς να έχω καλά αποτελέσματα (μερικές σανίδες βάφτηκαν εκτός προφίλ). Πολλοί όμως από ότι παρακολουθώ το κάνουν όπως λες εσύ. Πρέπει όμως να πω την γνώμη μου σε κάτι που έχω δοκιμάσει.

Η αναπαράσταση των σανίδων (στο οριζόντιο κόψιμο ή όπως λες εγκάρσιο) μαρκάροντας με μαρκαδόρο για μένα όπως το βλέπω έτοιμο δεν έχει καμία απολύτως διαφορά απ' ότι θα είχε εάν έκοβες κάθε σανίδα στο κατάλληλο μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις χρόνο απ' ότι έχω διαπιστώσει και όλες οι διαβαθμίσεις είναι ακριβώς ακριβέστατα μάλιστα  στην ίδια ευθεία.

Τα ανάλογα εργαλεία να τα προμηθευτείς εφόσον τα χρειάζεσαι και το λέω αυτό γιατί έχω προβεί πολλές φορές σε αγορά ακριβών εργαλείων τα οποία δεν έχω χρησιμοποιιήσει ποτέ ή έχω χρησιμοποιήσει σπάνια. Για παράδειγμα για να κόψεις τέτοιου πάχους σανίδες σε ίδια διάσταση δεν χρειάζεσαι κάποιο εργαλείο ειδικό και ακριβό, κάνεις την δουλειά εάν ψάξεις στο ίντερνετ φτιάχνοντας μια δική σου κατασκευή. Όμως για να κόψεις μεγαλύτερα πάχη για παράδειγμα 3 χιλιοστά και άνω σίγουρα χρειάζεσαι κάτι καλό.
Το γράφω αυτό για να σου επιστήσω την προσοχή και να μην αγοράσεις κάποιο εργαλείο το οποίο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ή να το χρησιμοποιήσεις για μια φορά και κυρίως να μην σου κάνει για την δουλειά που θες να κάνει.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #366 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 03:04:42 μμ »
Έχει ξεκινήσει το πέτσωμα του καταστρώματος. Μετά από πειραματισμούς και κάποια λάθη κατέληξα πως οι σανίδες πρέπει να πετσώνονται ενιαίες και τα ανοίγματα (αμπάρια κλπ) να διαμορφώνονται ακολούθως.

Αρκεί να έχεις πάρει τα μέτρα σου βέβαια για να μη ψάχνεις τα ανοίγματα κάτω από τις ήδη κολλημένες σανίδες.  :mrgreen:
Κατόρθωσα να τα οριοθετήσω τελικά εκτός από το πλέον προς την πρύμνη άνοιγμα που μάλλον θα το οριοθετήσω κοιτώντας την κάτοψη του καταστρώματος στο πλάνο/σχέδιο 1:1.

Μόλις αδρά οριοθετηθούν τα ανοίγματα οι περιβάλλουσες σανίδες θα τριφτούν με το proxxon κι ακολούθως θα πετσωθούν οι πιο πλάγιες σανίδες. Το μόνο που δεν είμαι σίγουρος είναι οι διαστάσεις των οπών για τα κατάρτια, μάλλον θα βοηθήσει το πλάνο και σε αυτές.
Κάποιο εργαλείο (εκτός από τη λίμα χειρός) για να διαμορφωθούν όσο πιο κυκλικά αυτά τα ανοίγματα;

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #367 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 07:07:26 μμ »

Κατόρθωσα να τα οριοθετήσω τελικά εκτός από το πλέον προς την πρύμνη άνοιγμα που μάλλον θα το οριοθετήσω κοιτώντας την κάτοψη του καταστρώματος στο πλάνο/σχέδιο 1:1.

Κάποιο εργαλείο (εκτός από τη λίμα χειρός) για να διαμορφωθούν όσο πιο κυκλικά αυτά τα ανοίγματα;

Να οριοθετήσεις πιο πράγμα εννοείς; Γίνε πιο σαφής.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν και στρογγυλές λίμες, εάν δεν σου αρέσουν αυτές (δεν βλέπω τον λόγο γιατί δεν σου αρέσουν) μπορείς να πάρεις ένα στρογγυλό ξύλο για παράδειγμα από ένα πινέλο και να κολλήσεις πάνω σε αυτό με ταινία που κολλάνε τις μοκέτες το ανάλογο γυαλόχαρτο που θέλεις.

Στην περιοχή που θα τρίβεις είτε αυτό είναι τετράγωνο είτε είναι στρογγυλό προτείνω να βάζεις το χέρι σου ως πίεση στην επιφάνεια που δεν θέλεις να τρίψεις προκειμένου να μην σου ξεφτίζουν τα ξυλάκια. Δοκίμασέ το.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #368 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 08:02:08 μμ »
Βασίλη, έχεις καμία στρογγυλή λίμα από το οπλοστάσιο σου ή σε κάποιο link?
Σε ευχαριστώ.

ΥΓ: Οριοθέτησα εννοώ ότι βρήκα τα όρια του κάθε ανοίγματος κάτω από τις σανίδες που ήδη κόλλησα.....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Hoichi

• Το πρώτο πράγμα που δημιούργησε ο Θεός ήταν το Ταξίδι, μετά την Αμφιβολία και τέλος τη Νοσταλγία
  • Scale 1/144
  • *
  • Νίκος
« Απάντηση #369 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 08:33:35 μμ »
http://www.toolstore.gr/%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CF%82-c-108_110.html

λιμες να φαν και οι κοτες...και στο leroy merlin εχει πολυ πραμα!

Πολυ ωραια ιδεα αυτη του Βασιλη με το στρογγυλο ξυλο...βαζεις και οτι βαθμο γυαλοχαρτο θελεις!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #370 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 09:15:06 μμ »
 Στέργιε καλησπέρα , μου φαίνεται ότι κάνεις τα εύκολα δύσκολα , όπως σου λέει και ο Βασίλης υπάρχουν και στρογγυλές λίμες που θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά γι αυτό που θέλεις και μπορείς να τις βρείς παντού . Όσο για την οριοθέτηση των ανοιγμάτων , μπορείς κάθε σανίδα που βάζεις και καλύπτει το άνοιγμα  , να την κόβεις μετά από λίγο με τον κόφτη και έτσι όταν τελειώσεις το πέτσωμα θα είναι έτοιμα και τα ανοίγματα και πιθανόν να θέλουν μόνο λίγο τρίψιμο , δε χρειάζεται να καλύπτεις τελείως την τρύπα και μετά να την βρίσκεις μέσω του σχεδίου .
  Αντώνης .

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #371 στις: Δεκεμβρίου 11, 2012, 09:54:10 μμ »
Βασίλη, έχεις καμία στρογγυλή λίμα από το οπλοστάσιο σου ή σε κάποιο link?
Σε ευχαριστώ.

ΥΓ: Οριοθέτησα εννοώ ότι βρήκα τα όρια του κάθε ανοίγματος κάτω από τις σανίδες που ήδη κόλλησα.....

Λίμες μπορείς να βρεις παντού και δεν θέλω να σε παραπέμψω σε κατάστημα του εξωτερικού.
Εάν δεν βρεις, πες μου να σου στείλω εγώ μερικές στρογγυλές και μου τις επιστρέφεις μόλις κάνεις την δουλειά σου.

Όσον αφορά τα ανοίγματα, εάν κάποια ανοίγματα είναι άχρηστα, δηλαδή εάν δεν φαίνεται τίποτε στο κάτω μέρος του πλοίου είναι δώρον άδωρον να κάθεσαι να ξανακάνεις ανοίγματα (βλέπε Cutty Sark). Αυτό θα το διαπιστώσεις και από τις οδηγίες, αλλά και από τα σχέδια του πλοίου. Δεν βρίσκω τον λόγο λοιπόν να κουράζεσαι σε μερικές τρύπες άνευ σημασίας. Απλά τις έχουν βάλει εκεί για να βλέπεις και που πατάνε αντίστοιχα κομμάτια. Όμως τις διαστάσεις τις παίρνεις και από το σχέδιο και δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν μια καμπίνα για παράδειγμα είναι ένα χιλιοστό μπροστά ή πίσω.
Καλό διάβασμα των οδηγιών και των σχεδίων για να μην κάνεις λάθος στα παραπάνω και σε πληροφορώ ότι η Jotika είναι μία από τις εταιρείες που έχουν καλές οδηγίες και όχι μόνο εικόνες που πολλές φορές πρέπει να γίνεις μάντης μέσα από αυτές.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #372 στις: Δεκεμβρίου 12, 2012, 10:29:11 πμ »
Στέργιε καλησπέρα , μου φαίνεται ότι κάνεις τα εύκολα δύσκολα , όπως σου λέει και ο Βασίλης υπάρχουν και στρογγυλές λίμες που θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά γι αυτό που θέλεις και μπορείς να τις βρείς παντού . Όσο για την οριοθέτηση των ανοιγμάτων , μπορείς κάθε σανίδα που βάζεις και καλύπτει το άνοιγμα  , να την κόβεις μετά από λίγο με τον κόφτη και έτσι όταν τελειώσεις το πέτσωμα θα είναι έτοιμα και τα ανοίγματα και πιθανόν να θέλουν μόνο λίγο τρίψιμο , δε χρειάζεται να καλύπτεις τελείως την τρύπα και μετά να την βρίσκεις μέσω του σχεδίου .
  Αντώνης .

Αντώνη γεια σου, εκτός από την τελευταία ..οπή του καταστρώματος, πράγματι κάνω αυτό που λες.
Το στήσιμο της ανάρτησης μου όντως φαινόταν ότι κινούμαι ανάποδα κι ανώφελα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #373 στις: Δεκεμβρίου 12, 2012, 10:31:16 πμ »
.

Όσον αφορά τα ανοίγματα, εάν κάποια ανοίγματα είναι άχρηστα, δηλαδή εάν δεν φαίνεται τίποτε στο κάτω μέρος του πλοίου είναι δώρον άδωρον να κάθεσαι να ξανακάνεις ανοίγματα (βλέπε Cutty Sark). Αυτό θα το διαπιστώσεις και από τις οδηγίες, αλλά και από τα σχέδια του πλοίου. Δεν βρίσκω τον λόγο λοιπόν να κουράζεσαι σε μερικές τρύπες άνευ σημασίας. Απλά τις έχουν βάλει εκεί για να βλέπεις και που πατάνε αντίστοιχα κομμάτια. Όμως τις διαστάσεις τις παίρνεις και από το σχέδιο και δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν μια καμπίνα για παράδειγμα είναι ένα χιλιοστό μπροστά ή πίσω.
Καλό διάβασμα των οδηγιών και των σχεδίων για να μην κάνεις λάθος στα παραπάνω και σε πληροφορώ ότι η Jotika είναι μία από τις εταιρείες που έχουν καλές οδηγίες και όχι μόνο εικόνες που πολλές φορές πρέπει να γίνεις μάντης μέσα από αυτές.

Βασίλης

Ok, θα αφήσω ίσως κάποιες ατέλειες στα ανοίγματα του καταστρώματος ώστε αν αυτές καλυφθούν προσεχώς με τις υπερκατασκευές κλπ να μην υπάρχει λόγος να τις τελειοποιήσω.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #374 στις: Δεκεμβρίου 12, 2012, 12:08:27 μμ »
http://www.toolstore.gr/%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CF%82-c-108_110.html

λιμες να φαν και οι κοτες...και στο leroy merlin εχει πολυ πραμα!

Πολυ ωραια ιδεα αυτη του Βασιλη με το στρογγυλο ξυλο...βαζεις και οτι βαθμο γυαλοχαρτο θελεις!
Σε ευχαριστώ, ομολογώ πως λίμα στρόγγυλη ή ημιστρόγγυλη δεν είχα μέχρι τώρα, εκτός από κάποιες μικροσκοπικές....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake