Με τον ίδιο τρόπο που στοιβάζονται για να τριφτούν (και στα δυο τους προφίλ) για να μην έχουν ατέλειες πριν κολληθούν, θα στοιβαχτούν για να βαφούν με το μαρκαδόρο (στο ένα τους προφίλ) όλες μαζί.....
Επειδή τουλάχιστον η ξυλεία (Tanganika) δεν είναι ότι το καλύτερο από πλευράς κοπής (τουλάχιστον αυτή που είχα εγώ για το Amerigo Vespucci και που βλέπω και στο Victory) θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το προφίλ τους να είναι ίσιο. (όσο τουλάχιστον μπορείς).
Προσωπικά εγώ είχα τέσσερα χέρια, δύο τα δικά μου και δύο της Φρεντερίκας

και φτιάχναμε κάθε μία σανίδα ξεχωριστά, άρα ο χρόνος που κάναμε ήταν σαφώς λιγότερος.
Όσον αφορά το μαρκάρισμα με τον μαρκαδόρο (στο προφίλ) να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην βάψεις και την πάνω μεριά της σανίδας η οποία και θα φαίνεται.
Εάν χειριστείς καλά τον μαρκαδόρο δεν θα έχεις τέτοια επίπτωση και η επιτυχία θα είναι δεδομένη.
Όσον αφορά το μαρκάρισμα πολλών σανίδων την φορά, εγώ αυτό το φοβάμαι ιδιαίτερα και μάλιστα το έχω κάνει χωρίς να έχω καλά αποτελέσματα (μερικές σανίδες βάφτηκαν εκτός προφίλ). Πολλοί όμως από ότι παρακολουθώ το κάνουν όπως λες εσύ. Πρέπει όμως να πω την γνώμη μου σε κάτι που έχω δοκιμάσει.
Η αναπαράσταση των σανίδων (στο οριζόντιο κόψιμο ή όπως λες εγκάρσιο) μαρκάροντας με μαρκαδόρο για μένα όπως το βλέπω έτοιμο δεν έχει καμία απολύτως διαφορά απ' ότι θα είχε εάν έκοβες κάθε σανίδα στο κατάλληλο μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις χρόνο απ' ότι έχω διαπιστώσει και όλες οι διαβαθμίσεις είναι ακριβώς ακριβέστατα μάλιστα στην ίδια ευθεία.
Τα ανάλογα εργαλεία να τα προμηθευτείς εφόσον τα χρειάζεσαι και το λέω αυτό γιατί έχω προβεί πολλές φορές σε αγορά ακριβών εργαλείων τα οποία δεν έχω χρησιμοποιιήσει ποτέ ή έχω χρησιμοποιήσει σπάνια. Για παράδειγμα για να κόψεις τέτοιου πάχους σανίδες σε ίδια διάσταση δεν χρειάζεσαι κάποιο εργαλείο ειδικό και ακριβό, κάνεις την δουλειά εάν ψάξεις στο ίντερνετ φτιάχνοντας μια δική σου κατασκευή. Όμως για να κόψεις μεγαλύτερα πάχη για παράδειγμα 3 χιλιοστά και άνω σίγουρα χρειάζεσαι κάτι καλό.
Το γράφω αυτό για να σου επιστήσω την προσοχή και να μην αγοράσεις κάποιο εργαλείο το οποίο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ή να το χρησιμοποιήσεις για μια φορά και κυρίως να μην σου κάνει για την δουλειά που θες να κάνει.
Βασίλης