Αποστολέας Θέμα: Στολή Ιερού Λόχου του Αλ.Υψηλάντη,1821 Ποιές φιγούρες πλησιάζουν;  (Αναγνώστηκε 22419 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελάφης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Κατ' αρχάς ένα ευχαριστώ και δύο συγγνώμη...
Ευχαριστώ, γιατί ακόμη και μέσα από το κλίμα αντιδικίας, βγαίνουν κάποια συμπεράσματα και εγώ προσωπικά, έμαθα και κάτι καινούργιο...
Τα συγγνώμη τώρα: Συγγνώμη που παρεμβαίνω και συγγνώμη που βεβήλωσα τον πίνακα...

Στον πίνακα του Peter Von Hess, παρατηρώ ότι  αποτυπώνονται τρεις διαφορετικές στολές ιερολοχιτών:
Η 1, με μονή σειρά κάθετων κουμπιών.
Η 2 με ευρωπαϊκό κούμπωμα (και μην μου πείτε ότι τα σειρήτια στα κουμπιά, δεν είναι ευρωπαϊκών επιρροών).
Η 3, με καθαρά ρωσική επιρροή (αν δεν κάνω λάθος κοζάκικη).
Και όλα αυτά σε ένα μόνο πίνακα... άρα, λέω εγώ τώρα, μήπως ο Ιερός λόχος, δεν είχε και τόση ομοιοτυπία στις στολές??? άρα και σε αυτή την περίπτωση, μήπως όλα παίζουν????
Ευχαριστώ και ξανά συγγνώμη...

Χαίρετε και πάλι. Ξαναστέλνω το μήνυμα γιατί η σύνδεσή μου έχει λόξυγκα τελευταία. Μόνιμες ξιφολόγχες απ'όσο γνωρίζω δεν υπήρχαν μετά τους Ναπολεοντείους. Ο πίνακας μπορεί να απλοποιεί την σύνδεση μπαγιονέτ. Το κόκκινο φέσι μάλλον παραπέμπει σε βαθμοφόρο (αφού έχει και κυρτό σπαθί ανατολικού τύπου)

Νικ

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Κατ'αρχήν συμφωνούμε πως ο von Hess είχε δεί τους Ιερολοχίτες δια ζώσης;

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Κατ'αρχήν συμφωνούμε πως ο von Hess είχε δεί τους Ιερολοχίτες δια ζώσης;
Δεν νομίζω ότι προκύπτει κάτι τέτοιο. Δεν φαίνεται να είχε πάει στις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Στην Ελλάδα μάλλον ήρθε το 1833, όπου το μόνο (πρώην) Ιερολοχίτη που μπορεί να είδε δια ζώσης ήταν ο αρχιτέκτονας Σταμάτιος Κλεάνθης.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Kαθώς υποσχέθηκα να μην ξαναμπλέξω Ιερολοχίτες με Ναπολεόντιους, το παρακάτω μήνυμα απευθύνεται στον (πολύ παλιό φίλο μου) Ελάφη και γι'  αυτό είναι σε spoiler:

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ελάφης

• Scale 1/144
  • *
  • Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Kαθώς υποσχέθηκα να μην ξαναμπλέξω Ιερολοχίτες με Ναπολεόντιους, το παρακάτω μήνυμα απευθύνεται στον (πολύ παλιό φίλο μου) Ελάφη και γι'  αυτό είναι σε spoiler:

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
EΕυχαριστώ Δημήτρη72 για την ιδέα για το φέσι ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Ελιξίριε παρακαλώ - δεν κάνει τίποτα. Το αντίθετο, είναι χαρά μου. Ελπιζω μόνο να μου επιτρέπεις να κράζω από το θέμα σου το Ελαφάκι (πάντα με spoiler):mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ʼτιμο Ελάφι!!!! Θα με ξενυχτήσεις και δεν θα αποδίδω αύριο στη γιάφκα!!!!. Συνεχίζει λοιπόν το Ναπολεόντιο ::mastigoma::

Spoiler (hover to show)

ΔΚ

ΥΓ: Περιττό να αναφέρω, ότι έχω ενθουσιαστεί από τη συζήτηση ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse:: (αλλά θα πάω για ύπνο τώρα)

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
O Von Hess σίγουρα δεν ηταν αυτόπτης μάρτυρας του ιερού λόχου. άλλα δεν ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας σε κανένα απο τα γεγονότα που απεικόνησε.  Όλοι όμως οι πίνακες του φανερώνουν, με τις λεπτομέρειες που παρουσιάζουν οτι "το έψαχνε το ζήτημα" , αρκετά θα ελεγα.
Οι επιβιώσαντες απο την μαχη στο Δραγατσάνι περι το 1833 ήταν πολύ περισσότεροι απο αυτούς  που αναφέρθηκαν. Εγώ ξέρω ονομαστικά τουλάχιστον 2, τον Ξενοκράτη του οποίου η στολή βρίσκεται στο Μουσείο Εθνολογικής Εταιρείας, και τον Αξιωματικό - οπλαρχηγό ιππικού τον Καραβιά, στον οποίο κατα μεγάλο μερος οφειλόταν αποκοπή η καταστροφή του Λόχου απο τους Οθωμανούς.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
Καπέλο προτείνω να παρεις απο το σετ της Ηατ Prussian Hussar 1806 (το εχει στο σισσα το ειδα χθές ή στο δίνω εγω που το εχω και δεν το θελω) ή ακόμα καλύτερα απο το σετ που είχε βγάλει η revell ( αν το βρείς κάπου), καποτε για ουσσαρους του θανάτου. Θέλει λιγο δουλίτσα, όμως  με τον κόφτη και στις δυο περιπτώσεις..

• Scale 1/35
  • *
Φίλε Ακρίτη το χειρουργείο δέν το γλυτώνουμε ούτως ή άλλως. Στα καπέλα θα κολλήσουμε;  :mrgreen: Μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν ξύνεις αυτό το μαλακό πλαστικό, κάνει ξέφτια και δέν δουλεύεται εύκολα.
Ποτέ μου δέν κατάλαβα, γιατί οι φιγούρες βγαίνουν σε αυτό το άθλιο πλαστικό που ούτε δουλέυεται, ούτε βάφεται καλά, και τα σπαθιά και τα όπλα λυγίζουν μόνιμα.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
Αστα να πάνε ειναι. Αν τις φιγουρίτσες τις θές για τη βιτρίνα σου και οχι για wargame θα ελεγα να δουλέψεις με βαση κατι φοβερα 28αρια πλαστικά που κυκλοφορούν στα μαγαζια αυτή την εποχή. Είδα και πολύ ωραίους Πρώσσους landwehr που θέλουν αρκετή dουλειά βέβαια αλλα είναι απο σκλήρό πλαστικό και αξίζει η προσπάθεια.

• Scale 1/35
  • *
Αστα να πάνε ειναι. Αν τις φιγουρίτσες τις θές για τη βιτρίνα σου και οχι για wargame θα ελεγα να δουλέψεις με βαση κατι φοβερα 28αρια πλαστικά που κυκλοφορούν στα μαγαζια αυτή την εποχή. Είδα και πολύ ωραίους Πρώσσους landwehr που θέλουν αρκετή dουλειά βέβαια αλλα είναι απο σκλήρό πλαστικό και αξίζει η προσπάθεια.
Όχι δέν τα θέλω για γουόργκεημ...Τα 28άρια τί είναι; Σε ποιά κλίμακα ανταποκρίνονται;

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
Προσωπική μου γνωμη: Αν θέλεις μικρά φιγουράκια για τη βιτρίνα σου (δηλαδή οχι 54χιλ και μεγαλύτερα) τότε τα 28mm είναι οτι πρέπει. Πρέπει να είναι περίπου 1/60??? δεν ξέρω ακριβώς αλλά...Είναι πολύ  διαδεδομένα στους γουοργκειμάδες και πραγματικά μπορέις να βρείς πολλα πραγματα για να φτιαξεις ιερο λόχο χρησιμοποιώντας σαν βαση μεταλλικές και πλαστικές(σκληρό πλαστ) φιγουρες πολυ καλής ποιότητας με λεπτομέρεις και να φτιάξεις μια βινιέτα με 10 - 15 φιγουράκια . Βέβαια είναι και ακριβώτερες αλλα οχι τοσο οσο τα 54αρια. Αν τα θες για τη βιτρίνα αξίζουν τα λεφτα τους και θα σου μείνουν. 
Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψεις με εποξικό στόκο και να κάνεια και λίγο σκρατσ αλλά πιστεψε με αξίζει.... ΄
Κάποιες εταιρέιες λανσαρανε τελευταία και 30mm αλλά δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε θεματα.
δες:
http://wargamesfoundry.com/
http://www.wargamesfactory.com/
http://www.victrixlimited.com/
Πολλά απο αυτά τα βρήσκεις και στην Αθήνα

Tags: