Πολυαγαπημένο μου Eλαφάκι, η στολή των ύστερων Brunswick με τη στολή των ʼγγλων της εποχής, είχαν τη σχέση του Φάντη με το Ρετσινόλαδο = ΚΑΜΜΙΑ. Φυσικά και ο εξοπλισμός ήταν εγγλέζικος (αυτοί πληρώνανε

), τα μουσκέτα ήταν Brown Bess, τα τουφέκια ήταν Baker, τα παγούρια μπλέ, αλλά η στολή ήταν Brunswick (αν και μάλλον ʼγγλοι ραφτάδες τις ράψανε).
Eιδικά για το σακό που αναφέρεις, ξέρεις καλά, ότι οι ʼγγλοι φορούσαν αρχικά stovepipe και μετά το 1812 portuguese (γνωστό και ως barretina ή Belgian). Το stovepipe των riflemen που δεν έχει και πολλά λιλιά, ίσως είναι και μια καλή επιλογή για να γίνει φέσι (δεν εννοώ να μεθύσει

). Οι Brunswick ακόμα και στο Βατερλώ, φορούσαν το γαλλικού τύπου καπελλάκι τους (πάντα με τις κοκκάλες)
Ότι άλλο έγραψες το προσυπογράφω και παραθέτω και τρεις φωτό (αισχρής ποιότητας -ντεν έκω σκάννερ καρντιά μου)
Nαι μον αμουρ ντου, αλλά οι στολές που αναφέρονται στον γνωστό πίνακα που αναφέρουν τα παιδιά όντως φέρουν πιο πολύ στην παλιά 'γερμανική' στολή με την λιτέφκα...καθώς και με άλλες κοζακικής προέλευσης. Γι'αυτό και ανέφερα τα περί ρομαντικής ανάμνησης ακόμα και μετά το 1815. Η ύστερη στολή πάντως όντως μου μοιάζει αγγλική και αλλάζει μόνο σε λεπτομέρειες. Πρόσεξε το πόσο στενή είναι και όλον τον σχεδιασμό της. Μοιάζουν μάλλον με μαύρους ʼγγλους παρά με Γερμανούς. Το σωστότερο πιστεύω θα είναι ένα μείγμα από στυλ και στολές που θα παραπέμπουν στους 'παλιούς' Μπράουνσβαϊκ...
Γκέκγκε?
Όλαφ

Οι δύο πρώτες από το σχετικό Osprey MAA, η τρίτη από το βιβλίο Armies and Uniforms of Waterloo (P. Haythornwaite, εκδ. Blandford)