Καλησπέρα σε όλους
Το χρονοδιάγραμμα εργασιών καθυστέρησε κατά μια εβδομάδα κι αυτό γιατί η καρτέλλα των χαλκομανιών βγήκε άχρηστη. Οι χαλκομανίες αρνούνταν παντελώς να αφήσουν τη βάση τους. Είναι αλήθεια ότι κάτι τέτοιο το υποψιαζόμουν και το περίμενα μετά από 25 χρόνια παραμονής τους στο κουτί

Από Indycals λοιπόν παραγγέλθηκε νέα καρτέλλα που έκανε ακριβώς 5 εργάσιμες μέρες να έρθει στα χέρια μου (όσο αναφέρουν και στο site τους).
Αν παραβλέψει κανείς την έλλειψη αρίθμησής και το ότι το φύλλο των κυρίως χαλκομάνιών είναι ενιαίο χωρίς χωριστά περιγράμματα, πράγμα που εμένα προσωπικά με βολεύει, η ποιότητα είναι υπέρ-άριστη σε όλα τα επίπεδα

Έτσι τελείωσε το συγκρότημα ταμπλώ-μπροστινό ρολμπαρ με την τοποθέτηση των decals στροφόμετρου και μπαρόμετρου. Το σύνολο κολλήθηκε στο πάνω σασί και στη συνέχεια το πάνω στο κάτω.
Μπήκε στη θέση της η σπαστή κολώνα τιμονιού (στα ...τυφλά και με επίκληση διαφόρων Αγίων!). Το μπαρόμετρο κολλήθηκε λίγο στραβά διότι στη θέση που έδινε ο Ιάπων ο ...Αρνού δεν έβλεπε τίποτα!
Η συνδεσμολόγία των πάνω ψαλιδιών με την εγκάρσια ράβδο εξισορρόπησης ήταν ένα θέμα για όποιον έχει κάπως χοντρά δάκτυλα και ...λίγη υπομονή.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κλιμακωτός μοχλός ρύθμισης της ράβδου στα αριστερά του κόκπιτ και συνδέθηκε με την οριζόντια μπάρα στρέψης στα ...δεξιά του κόκπιτ με το καλώδιο να διατρέχει εγκάρσια το τυφλό τμήμα του ρολμπάρ.
Τοποθετήθηκε η πλακέτα-ταυτότητα του κατασκευαστή και τέλος το starter button & starter cable πίσω από τον κλιμακωτό μοχλό, αριστερά του κόκπιτ με το ανάλογο μήκος καλωδίου. Αυτό το τελευταίο ...θα το ξανασυναντήσουμε σε 1,5-2 μήνες, όταν θα έχει τελειώσει το κιβώτιο ταχυτήτων (αν αντέξετε!)

Σχόλια περί ξεθωριάσματος του λεβιέ ταχυτήτων και των δυο οριζοντίων μπαρών στρέψης της ράβδου εξισορρόπησης ...δεν γίνονται δεκτά. Το ξέρω και θα διορθωθούν στις τελευταίες πινελιές στο ρετουσάρισμα (από κάπου πρέπει να το πιάνω το ...πόνημα και αυτά είναι side effects!)

Περιμένοντας όμως το ...γράμμα από την Αμερική με τις χαλκομανίες, είπα να ασχοληθώ με περιφερειακά τμήματα.
Τα 2 ψυγεία νερού ασταρώθηκαν και βάφτηκαν παντού με Aluminium της Humbrol. Κατόπιν μασκαρίστηκαν τα περιθώριά και περιγράμματά και οι κυψέλες βάφτηκαν με Matt Black επίσης της Humbrol. Αφού αφέθηκαν να στεγνώσουν 2 μέρες, οι κυψέλες περάστηκαν ελαφρά με 800άρι ντουκόχαρτο για να αποκτήσουν βάθος. Στη συνέχεια θα εφαρμόσουν πάνω τους οι μαύροι σωλήνες της κυκλοφορίας νερού με την προσθήκη λεπτών λωρίδων αυτοκόλλητης αλουμινοταινίας που θα αναπαριστά τους κολιέδες σύσφιξης.

Οι 4 σιαγόνες των μπροστινών δισκόφρενων βάφτηκαν με Metalcote Polished Steel της Humbrol και απέκτησαν αναμονές (τρύπες) για Hose Joints. Στα Hose Joints θα εφαρμόσουν Braided Lines που θα διατρέχουν τα κάτω ψαλίδια, μέχρι το σασί. Τα δισκόφρενα βάφτηκαν με Gloss Aluminium της Tamiya και οι ομφαλοί τους με Rubber Black. Οι επιφάνειες τριβής των δισκοφρένων δέχθηκαν ένα ελαφρό Weathering με Oil Stain του Set D, πάντα τηςTamiya.

Επίσης μια και ήμουν στο «περίμενε», αστάρωσα και έβαψα τους αυλούς εισαγωγής αέρα των μπροστινών δισκοφρένων και τις πλήμες, τα κάτω ψαλίδια και τις ράβδους της κρεμαγιέρας (Semi Gloss Black και ...λίγο Gloss Aluminium τηςTamiya).

Αυτά προς το παρόν. Το κιτ προχωρεί χωρίς ...κόμπλες και στραβές. Ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Πρέπει να πω ότι έχει πέσει αρκετή ποσότητα CA και το Masking Tape αναλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.
Το κιτ παραπέμπει πιο πολύ σε εργοτάξιο ή είναι η ιδέα μου?
Και μην ξεχνάτε. Τα δύσκολα έπονται. Δεν έχω πιάσει ακόμα κινητήρα, κιβώτιο, τούρμπο, εναλλάκτες, πίσω ανάρτηση όπου προβλέπω σφαγή!!!
Η υπομονή σας και το αετίσιο μάτι σας (λέγε με Γιώργο!) θα με βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεστε.
Να είστε ήρεμοι και να μην επείγεστε γιατί είμαι και σε ηλικία κρίσιμη για έμφραγμα.!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.