Σήμερα πήγα κι εγώ στην Τράπεζα θορυβημένος από τα τελευταία γεγονότα.
Παρόλο που έχω να ψωνίσω πάνω από χρόνο από Hannants, δυστυχώς τα στοιχεία που είχαν αποθηκευμένα στη μνήμη του συστήματός τους , υποκλάπηκαν και έγινε προσπάθεια να με χρεώσουν με διάφορα ποσά.
Αρχής γενομένης 27 Οκτωβρίου προπάθησαν 4 φορές με ποσά από 2,5 έως 4,5 ευρώ και αμέσως την επομένη ημέρα με ποσό των 550 ευρώ περίπου.Όλες οι συναλλαγές γίνονταν από κάποια διεύθυνση νομίζω στη Δανία και στο εκεί τοπικό νόμισμα.Απλά η τράπεζα μου έδωσε την αναλογία σε ευρώ.
Ήμουν τυχερός όμως διότι προσφάτως είχα αλλάξει κάρτα λόγω λήξης της παλιάς και αυτό είχε σαν συνέπεια (και για καλή μου τύχη

) παρόλο που ο αριθμός της κάρτας ήταν ίδιος , είχε αλλάξει το CVV (=ο τριψήφιος αριθμός στην πίσω πλευρά, εκεί που υπογράφουμε). Αποτέλεσμα αυτού η συναλλαγή δεν έγινε δεκτή από το σύστημα κι έτσι την γλύτωσα

Εννοείται ότι ακύρωσα επιτόπου την κάρτα και αιτήθηκα έκδοση νέας.Επίσης ζήτησα να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία ALLERT η οποία ενημερώνει μέσω SMS στο κινητό για οποιαδήποτε συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο.Η χρέωση του μυνήματος απ'ότι μου είπαν είναι 0,10 EUR/SMS.
Γι αυτό το λόγο συμβουλεύω όλους όσους είχαν συναλλαγές με το συγκεκριμένο κατάστημα κατά το παρελθόν, να μην εφυσηχάζονται αλλά να ζητήσουν άμεσα ενημέρωση πιστωτικού υπολοίπου από την Τράπεζά τους και προληπτικά ας ακυρώσουν την κάρτα τους και να εκδώσουν καινούργια.

ΣΗΜ:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος στο φόρουμ ξέρει, να μας ενημερώσει αν και κατά πόσο είναι νόμιμη η αποθήκευση στοιχείων κάρτας από το οποιοδήποτε σάϊτ.Έτσι απλά για να ενημερωνόμαστε.