Αποστολέας Θέμα: Υποκλοπη credit card numbers στο Hannants  (Αναγνώστηκε 6242 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Υποκλοπη credit card numbers στο Hannants
« στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 11:45:13 μμ »
Οπως ενημέρωσε το Hannants, είχαν ενα θεμα ασφαλείας στον server τους, με αποτέλεσμα αριθμοι πιστωτικών καρτών να διαρρεύσουν.

οσοι εχετε κανει παραγγελιά απο Hannants απο το Σεπτέμβριο και μετα, η εχετε δώσει των αριθμό τις κάρτας, κοιτάξτε το λίγο.

το ε-μαιλ που εστειλε το Ηannants :
 ::arrowdown:: ::arrowdown::
Παράθεση
Dear Customer

We are very sorry to have to tell you that a number of customers who have used our website have had their card details stolen and used by criminals.

ALL CUSTOMERS THAT HAVE ENTERED CARD NUMBERS ON OUR NEW WEBSITE PLEASE CHECK YOUR ACCOUNTS FOR SUSPICIOUS CHARGES OR ATTEMPTED CHARGES.
If you see any please contact your company that issued your card.

At the moment no one is sure how this has happened. There are several internet security firms investigating everything and we will keep you all updated as soon as we can.

There is no sign of any intrusion into the server where the card number and expiry date information that we keep is encrypted*. The CVV number is not stored.

After looking at the information we have received we think this mainly affects some customers who have sent us an order in the last 2 weeks though there are 3 from September.

We have been contacted by about 40 customers so far but are not sure how many others have had their cards compromised but have not told us yet. If you know your card has been compromised PLEASE tell us. Please send us as much information as you can as soon as you can. We need as much information as soon as possible.

Please look out for small 'insignificant' test charges of under $5.00 followed by larger charges of varying amounts. Charges have originated from different countries and in different currencies.

Until we have found out what has caused this problem and it has been fixed we have closed the website. None of the experts can find any problems with it but until the problem is resolved we prefer not to take any risks.

We have deleted ALL card numbers from the website database. We are aware that a few of you wanted access so you could delete your details but we have done this for everyone.

Paypal. We have been asked why we do not accept it. There are 2 reasons. Firstly when we started work on the new website 4 (four) years ago we could not get it to work with the fully stock controlled warehouse that we wanted to run. We did some trials but it took too long for payments arrive in our bank account which would seriously have delayed the despatch of orders. Things have now improved. Secondly it was too expensive. 3 times the cost of handling Visa and Mastercard. All our payments are now handled by Sage pay, a large British firm. Recently they have started working with Paypal and our website designers had been doing some work to incorporate it into the website. We are going to speed up the work on this and try to get it incorporated quicker.

We will re-open the website as soon as we can but will not be rushing into it.

Thank you for your help and understanding.

ALL CUSTOMERS THAT HAVE ENTERED CARD NUMBERS ON OUR NEW WEBSITE PLEASE CHECK YOUR ACCOUNTS FOR SUSPICIOUS CHARGES OR ATTEMPTED CHARGES.
If you see any please contact your company that issued your card.

* This data is stored so that customers do not have to enter it each time they order and so that we can run a back order service.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Υποκλοπη credit card numbers στο Hannants
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 07:35:26 πμ »
There is no sign of any intrusion into the server where the card number and expiry date information that we keep is encrypted*. The CVV number is not stored.

* This data is stored so that customers do not have to enter it each time they order and so that we can run a back order service.
Να τους θυμίσει κάποιος πως αυτό είναι λιγουλάκι παράνομο; Δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν στοιχεία πιστωτικών καρτών, ακριβώς για να μειωθεί ο κίνδυνος κλοπής των πληροφοριών αυτών. Και τι περίμεναν να βρουν σαν sign of any intrusion, σπασμένες κλειδαριές και παραβιασμένα πατζούρια; Και αφού δεν υπάρχει sign of any intrusion πως διαπίστωσαν τη διαρροή;

Κάτι δε μας λένε...

Ηθικόν δίδαγμα, κάντε χρήση προπληρωμένων καρτών ή συνεργαστείτε με ένα κατάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα παραγγελίας από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Prodromos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 08:27:28 πμ »
To ma8ane epidi meriki pou tous pirane ta stixia exoune idi xasi ta lefta tous.

Apo tin dikia mou karta prospa8isane na paroune $1.95 11:00 proi Kiriyaki kai to miristike h trapeza mou amesos.
Deftera me pirane tilefono na me enimerosoune oti exi klido8i o logariazmos mou kai oti mou exoune stili kainourgia karta.

Tora to Hannants lei peripo 40 atoma o alli8inos ari8mos einai pio megalos edw afstralia imaste conda 20 atoma mono!!

Prodromos

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 10:30:45 πμ »
Και να φανταστείτε ότι πριν από κάνα χρόνο έβριζα την τράπεζα γιατί δεν μπορούσα να παραγγείλω την αναβάθμιση των Windows 7 για το laptop μου επειδή δεν άφηναν να γίνει η πρώτη μικρή συναλλαγή.  Τελικά χρησιμοποίησα προπληρωμένη και όλα καλά.
Τότε μου είχαν εξηγήσει στην τράπεζα ότι απορρίπτουν αυτόματα προσπάθειες συναλλαγών κάτω των 5 Ευρώ γιατί τους είχαν αναφερθεί κρούσματα απάτης.
Ελπίζω να την γλίτωσα με την παραπάνω δικλείδα ασφάλειας γιατί είχα παραγγείλει (και παραλάβει) από το Hannants στα μέσα του μηνός!
Επιπλέον χρεώσεις πάντως στον τρέχοντα λογαριασμό δεν είχα. Μόνο την χρέωση του Hannants.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Αναρωτιέμαι πως και δεν μου έχουν στείλει και εμένα email !;

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 12:07:59 μμ »
Βιάστηκα να μιλήσω.
Μόλις με πήραν τηλέφωνο από την τράπεζα για να επιβεβαιώσουν κάποιες παράξενες χρεώσεις που φυσικά ποτέ δεν είχα κάνει.
Κλείσανε ήδη την κάρτα και περιμένουμε την έκδοση του επόμενου λογαριασμού για να κάνω αμφισβήτηση...
Ευτυχώς που είχα διαβάσει αυτή την ανακοίνωση και ήξερα να τους δώσω παραπάνω στοιχεία.
Και δυστυχώς για το Hannants γιατί θα το σκεφτώ πολύ να ξανακάνω αγορές από εκεί αν δεν αλλάξουν το σύστημα τους.
Σε ερώτηση μου πως έγιναν οι χρεώσεις χωρίς να έχει δοθεί το CVV, μου είπαν ότι μπορεί η υποκλοπή να έγινε και εκ των έσω, καθώς σε secure
περιβάλλον και μάλιστα με 256Bit που χρησιμοποιούσε το Hannants είναι πολύ δύσκολη η υποκλοπή.

Πιάσε τ' αυγό και κούρεφτο δηλαδή... ʼντε να ξεμπλέξομε τώρα.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 04:55:23 μμ »
Ήρθε και σε εμένα αυτό το email & στα καπάκια με πήρε η τράπεζα να μου πει πως ακύρωσαν την προπληρωμένη μου κάρτα... :evil:

Παίδες να χρησιμοποιήτε πάντα προπληρωμένη την οποία να φορτίζετε με ποσά ελάχιστα παραπάνω από την αγορά που θέλετε να κάνετε.
Μη βάζετε τα στοιχεία των κανονικών σας πιστωτικών στο διαδύκτιο ούτε για αστείο.
Αν έχετε προπληρωμένη κάρτα από τράπεζα που κρατάτε λογαριασμό, μπορείτε πολύ εύκολα να τη φορτίζετε όποτε και όσο συχνά θέλετε μέσω του internet banking.
Ακόμα σας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψετε τα χρήματα που έχει η κάρτα πίσω στο λογαριασμό σας, εφόσον αλλάξετε γνώμη για μια αγορά.

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 05:19:47 μμ »
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος του φόρουμ...με άσχημα νέα δυστυχώς!
Εμένα με χρεώσαν μέχρι το όριο την κάρτα.
Το τσέκαρα μόλις έλαβα το mail απο Hannants, ακύρωσα κάρτα και περιμένω την αμφισβήτηση χρέωσης.
Χρόνια τώρα αγοράζω απο το ίντερνετ και ποτέ δεν έχω πάθει τέτοια νήλα!
Φταίνε και η  Eurobank (κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου ενώ οι άλλοι μου έκαναν 8 διαφορετικές χρεώσεις την ίδια μέρα) και το Hannats που παρανόμως απο όσα διαβάζω σε άλλα site κρατούσε τους αριθμόυς καρτών (κ καλα για δική μας εξυπηρέτηση).
Διαβάστε και σε άλλα site, γίνεται χαμός (Aeroscale,network54/hyperscale,κλπ.).
Προσωπικά ξεγράφομαι απο Eurobank γιατί διάβασα οτι άλλες τράπεζες ειδοποιούσαν τους πελάτες τους...αυτοί...zzzzzzz....
Και για Hannants δεν ξέρω είναι κρίμα, πολύ καλό σέρβις αλλά...κάνανε μεγάαααλη πατάτα!
Ελπίζω να μην συμβεί σε άλλους...
γειά χαρά

Αλεξ

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 05:53:49 μμ »
ʼλεξ η τράπεζα που με ειδοποίησε ήταν η Eurobank, απλά δεν το ανέφερα για λόγους διαφήμισης...
Εμένα με ειδοποίησαν αμέσως. Πάντως βοήθησε το οτι η κάρτα ήταν προπληρωμένη και έτσι δεν μπόρεσαν να βγάλουν κάποιο σημαντικό ποσό. Είχα μόνο 10 ευρώ μέσα.
Αν ήταν κανονική πιστωτική ίσως να είχαν καταφέρει μεγάλο πλήγμα, όσο γρήγορη κι αν ήταν η τράπεζα.
Δε θέλει πολύ χρόνο να σηκώσεις τα πάντα με αγορές....

Για αυτό λέω πάντα προπληρωμένη και αυτή φορτισμένη μόνο για την αγορά που θέλεις να κάνεις....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 05:55:40 μμ »
 ρε παιδία μεσω paypal... εγω χρόνιααα τωρα ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα.....

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 06:01:47 μμ »
Η ΑΤΕ τουλάχιστον με πήρε τηλέφωνο.
Ελπίζω να ξεμπλέξομε γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πληρώσω ούτε Ευρώ και θα κινηθώ και νομικά εναντίον του καταστήματος ζητώντας από αυτούς να πληρώσουν όλες τις χρεώσεις που γίνανε από δικό τους λάθος.
Κρίμα για το Hannants... Πάνω που έλεγα ότι είχα βρει ένα κατάστημα της προκοπής με καλές τιμές και λογικά μεταφορικά έξοδα.

Για το PayPal... Ναι, είναι καλή λύση αλλά προς το παρόν το Hannants δεν το δέχεται.  Στο κοντινό μέλλον λέει.  Ας φτιάξουν πρώτα τις ... βλακείες που κάνανε και μετά...

Προσωπικά τους έχω στείλει και email αναφέροντας ότι είμαι ένας από τους πολλούς "κλεμμένους" και ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Επίσης τους αναφέρω ότι δεν πρόκειται να ψωνίσω ξανά από εκεί αν δεν αλλάξουν πολιτική και δεν κρατάνε πουθενά τους αριθμούς καρτών.
Κοντά 10 χρόνια κάνω αγορές μέσω Internet.  Και πάντα προσέχω τα https και ελέγχω και τις εταιρίες πιστοποίησης και το βάθος του encryption κτλ..
Τι να πω... Καλή μας τύχη.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 06:02:40 μμ »
Προπληρωμένη ΚΑΙ στο paypal για να είμαστε σίγουροι. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 06:26:51 μμ »
OK, δεν θέλω και εγώ να κάνω δυσφήμιση...μέχρι τώρα ήμουν ικανοποιημένος με την τράπεζα...αλλά...δηλάδή ξαφνικά για πρώτη φορά σε 6 χρόνια φτάνει η χρέωση στο όριο σε μιαμέρα...πότε θα το ψιλιστούν? Ας κρίνει ο καθένας...
τεσπά ξεφύγαμε.
Ήταν και Hannants και δεν περίμενα τέτοια πατάτα, μόνο σε μεγάλα site έβαζα κάρτα, σε μικρά μόνο PayPal.
Και εγώ απο εδώ και πέρα προπληρωμένη, οπωσδήποτε!

Αποσυνδεδεμένος Prodromos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 06:32:01 μμ »
To kaliterw pou borite na kanete yia na prostatepset ta lefta sas einai na exet mia karta xexoristi yia to internet shopping sindemenw me to paypal. Den xeris sto mellon ti ginete me to paypal.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 07:23:13 μμ »
Πρωτα με πηρε η Eurobank χθες και μετα ειδα το e-mail απο το hannants εγω. Διαβαζα και στο ARC οτι ειναι παρα πολλοι αυτοι που τους πηραν χρηματα διαφορων ποσων και ακομα περισσοτεροι που προσπαθησαν να τους παρουν.
Προπληρωμενη και ξερο ψωμι. 2,76 Ευρω ειχα αφησει μεσα και δεν ειχα φοβο, αλλα και παλι πριν με παρουν τηλεφωνο ειχαν ηδη ακυρωσει την καρτα και σημερα παρελαβα την καινουρια απο την τραπεζα.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 07:59:50 μμ »
Εγω πάντα πληρωνω μέσω paypal

Πριν μια καμια εβδομαδα και συγκεκριμμενα στις 22 του μηνος παραγγειλα απο hanats για πρωτη φορα και για πρωτη φορα πληρωσα με την πιστωτικη κατευθειαν.

Την δευτερα το πρωι με πηραν τηλ απο την τραπεζα  για να με ενημερωσουν οτι διεκοψαν την πιστωτικη μου.
Την κυριακη 24 του μηνος υπηρχε μια χρεωση 1 ευρο στο καπακι 1.5 και μετα απο εξωτερικο 2 αγορες σε online μαγαζια με ειδη εντυσης συνολο 650 ευρο.....

τεσπα ευτυχως η τραπεζα θα μου επιστρεψει το ποσο..
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 08:47:04 μμ »
την επαθα και γω μολις με πηραν τηλ απ την τραπεζα κυπρου

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 08:53:48 μμ »
Έχοντας κόψει από το χόμπυ τα τελευταία δυο χρόνια, αντίστοιχα έκοψα και τις παραγγελίες από το εξωτερικό. Στο νέο site του HANNANTS έκανα εγγραφή χωρίς μέχρι σήμερα να έχω παραγγείλει κάτι.
Πριν από λίγο έλαβα και το mail του, από την τράπεζα δεν έχω κανένα μηνυμα, ελπίζω να μην τρέχει τίποτα. Πάω αμέσως σε ΑΤΜ για ενημέρωση...

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 08:55:24 μμ »
Eγώ παιδιά ευτυχώς,όποτε ψωνίζω κάτι (μοντελιστικό κι όχι μόνο),το ψωνίζω μέσω paypal και πάντα με χρεωστική κάρτα.Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν το τίμησα γι'αυτό ακριβώς το λόγο και απ'ότι έδειξαν τα πράγματα,καλώς έπραξα  :wink: Ελπίζω να τελειώσουνε όλα καλά για όσους την ''πάτησαν'' άθελά τους  :?
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 03:10:24 μμ »
Δεν είναι τα hannants οι μόνοι που εχουν πρόβλημα. Πόσοι ψωνίσατε από Ιαπωνία  :?: :?:
http://www.1999.co.jp/info_card_e.html

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 03:45:13 μμ »
Σχετικά με την διαρροή από Hobby search δεν χρειάζεται να ανησυχούν όσοι χρησιμοποιούν paypal για τις συναλλαγές με το εν λόγω κατάστημα.

Πάντως μόνο τυχαίο δεν είναι, οπότε θα συνιστούσα προσοχή και στις αγορές από άλλα μαγαζιά όπως luckymodel και hobby link japan...  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 04:02:42 μμ »
Εγώ αγοράζω μόνο μέσω προπληρωμένης !
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω όμως: γιατί το Paypal δεν δέχεται προπληρωμένες!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 04:12:01 μμ »
Φιλε Βασιλη κι εγω paypal χρησιμοποιω με προπληρωμενη!!!!!!! Για ξανακοιτα το. Εχω εγγραφει αλλα δεν εχω αγορασει κατι ακομα απο εκει. Μου εστειλαν ωστοσο mail. Ετοιμαζομουνα για ενα φιλο να παραγγειλω........ Ευτυχως δεν προλαβα????

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 04:34:14 μμ »
Εγώ αγοράζω μόνο μέσω προπληρωμένης !
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω όμως: γιατί το Paypal δεν δέχεται προπληρωμένες!

Έλεγξε ότι επιλέγεις τον σωστό τύπο κάρτας όταν την καταχωρείς (visa, mastercard, american express) και ότι περνάς όλα τα στοιχεία σωστά...

Εγώ χρησιμοποιώ και προπληρωμένη και κανονικές κάρτες και μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 04:42:04 μμ »
Και εγώ με προπληρωμένη κάρτα ψωνίζω και δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 07:55:40 μμ »
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα

Spoiler (hover to show)

Tags: