Αποστολέας Θέμα: Υποκλοπη credit card numbers στο Hannants  (Αναγνώστηκε 6278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Υποκλοπη credit card numbers στο Hannants
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 10:54:17 μμ »
Επειδή η όλη κατάσταση με έχει αγχώσει πολύ, ξέρει κανείς πόσο καλυμμένοι είμαστε και τι θα γίνει;
Η κυρία από την τράπεζα ήταν καθησυχαστική αλλά δεν παύω να το σκέφτομαι.
Μέχρι να εκδοθεί και να μου έρθει ο επόμενος λογαριασμός στις 15 Νοεμβρίου θα κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα.
Και μη μου πείτε εσύ φταις κτλ, γιατί έχω χρησιμοποιήσει την κάρτα μου στο Internet πολλές φορές χωρίς πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι του Hannants (και των λοιπών μαγαζιών) που ενώ έχουν encryption και ότι άλλο χρειάζεται δεν είχαν
την απαραίτητη ασφάλεια η encryption στην database που κρατούσαν τους αριθμούς καρτών.  Κακώς τους κρατούσαν βέβαια,
αλλά έλεγαν ότι είναι σε ασφαλές κωδικοποιημένο περιβάλλον.

Τέλος πάντων.  Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει για την διαδικασία και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
Ευχαριστώ
Γιώργος

ΥΓ.  Βασίλη, τα ταχυδρομικά είναι σε λογικά πλαίσια.  πχ. για 3 Κιτ και 2 χαλκομανίες με βάρος κάτω από κιλό αλλά σε μέτριου μεγέθους κουτί, πήγαν 15ευρώ περίπου για συστημένο δέμα.  Απλό ήταν 10Ευρω περίπου.  Ανάλογα το βάρος και τι θα πάρεις είναι και η χρέωση την οποία στην λέει πριν ολοκληρώσεις την παραγγελία και επιλέγεις από τις διαθέσιμες επιλογές.  Απλό, συστημένο, courrier, cargo κτλ...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 09:01:45 πμ »
Μόλις ακύρωσα την κάρτα μου αλλά ΧΘΕΣ πρόλαβαν και μου έβαλαν χρέωση 245 δολλάρια ήτοι 181.50 ευρώ απο ΗΠΑ.

Εστειλα την κίνηση στο αντίστοιχο τμήμα της ALPHA και αναμένω.

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 11:13:01 πμ »
Προς giwrgosd:

Αγαπητέ φίλε και εγώ περιμένω την τράπεζα να το ελέγξει. Μου είπαν θα πάρει πάνω απο μήνα όμως και θα φανεί στον επόμενο λογαριασμό/κίνηση.
Τουτ'εστιν θα μπεί και τόκος.
Όταν ρώτησα για τον τόκο μου είπε, "αυτό πρέπει να έρθετε εδώ να κάνετε και άλλη αίτηση να αφαιρεθεί"...αυτά άμα επιστραφεί η πίστωση, που και εμένα μου είπαν οτι είναι σχεδόν σίγουρο.
Επειδή επίσης δεν εμπιστεύομαι τράπεζες ρώτησα καλό φίλο τραπεζικό και αυτός μου είπε οτι θα τα πάρω πίσω σίγουρα...αναμείνατε.

Μήπως διάβασες το mail που έστειλαν απο το Hannants για ενημέρωση και έλεγε οτι όλοι τους συμπαραστάθηκαν εκτός απο 8(!!!) άτομα???
τους απάντησα με έντονο ύφος (τι ενοχοποίηση είναι αυτή έλεος), αλλα με γράψανε στα..παπούτσια τους.
think positive (που θα σου έλεγε και ο Hannant)

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:04:53 μμ »
Αν και πρέπει να το έχετε λάβει όσοι έχετε ψωνίσει από Hannants, παραθέτω το "ζουμί" από το email που μου έστειλαν σήμερα:

"Dear customer......
...However it does mean that we still do not know how the data was accessed.....
PLEASE CANCEL ANY CREDIT OR DEBIT CARD THAT WAS REGISTERED ON OUR NEW WEBSITE. (registered on or after March 23rd 2010)

Best regards
Hannants."

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:23:52 μμ »
Εγώ αγοράζω μόνο μέσω προπληρωμένης !
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω όμως: γιατί το Paypal δεν δέχεται προπληρωμένες!
Πρέπει να δηλώσεις την προπληρωμένη στο Paypal και με έναν κωδικό θα μπορείς να κάνεις αγορές μέσω αυτού.

Αλήθεια, γιατί χρησιμοποιούσατε πιστωτικές κάρτες για τις αγορές σας στο διαδίκτυο; Από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα έστω και μία στις χίλιες να γίνει υποκλοπή, έβγαλα μία προπληρωμένη. Οπότε ας πάρουν όσα σεντς θέλουν! Μόνο αυτά θα βρουν (το πιο πιθανό). Ας μας γίνει μάθημα αυτό και να αποκτήσουμε όλοι προπληρωμένη.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:53:01 μμ »
Προς giwrgosd:

Αγαπητέ φίλε και εγώ περιμένω την τράπεζα να το ελέγξει. Μου είπαν θα πάρει πάνω απο μήνα όμως και θα φανεί στον επόμενο λογαριασμό/κίνηση.
Τουτ'εστιν θα μπεί και τόκος.
Όταν ρώτησα για τον τόκο μου είπε, "αυτό πρέπει να έρθετε εδώ να κάνετε και άλλη αίτηση να αφαιρεθεί"...αυτά άμα επιστραφεί η πίστωση, που και εμένα μου είπαν οτι είναι σχεδόν σίγουρο.
Επειδή επίσης δεν εμπιστεύομαι τράπεζες ρώτησα καλό φίλο τραπεζικό και αυτός μου είπε οτι θα τα πάρω πίσω σίγουρα...αναμείνατε.

Μήπως διάβασες το mail που έστειλαν απο το Hannants για ενημέρωση και έλεγε οτι όλοι τους συμπαραστάθηκαν εκτός απο 8(!!!) άτομα???
τους απάντησα με έντονο ύφος (τι ενοχοποίηση είναι αυτή έλεος), αλλα με γράψανε στα..παπούτσια τους.
think positive (που θα σου έλεγε και ο Hannant)
Κανονικά ο τόκος αρχίζει να μετράει εφόσον δεν εξοφληθεί όλο το υπόλοιπο στην ημερομηνία λήξης του λογαριασμού.  Οπότε αν κινηθεί γρήγορα η διαδικασία αμφισβήτησης λογικά δεν θα μπούνε τόκοι.
Ίσως να παράκουσα αλλά νομίζω η κυρία που μίλησα μου είπε ότι μερικές επιχειρήσεις κατάλαβαν την απάτη και ήδη είχαν κάνει πίστωση του ποσού πίσω στο λογαριασμό.  Θα ξαναπάρω τηλέφωνο να δω τι γίνεται με το θέμα τη Δευτέρα.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 01:49:54 μμ »
Για καλή μου τύχη δεν είχα παραγγείλει τίποτα απ' όταν άλλαξε το site του Ηannants οπότε είχαμε άγιο...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 01:56:12 μμ »
Γιώργο,

καταλαβαίνω τι λές, σίγουρα θέλει κυνήγι το θέμα. Εμένα μου είπανε δεν θα επικοινωνήσει κανείς μαζί μου, απλά θα δω την πίστωση να επιστρέφει στο λογαριασμό μου.
Αλλά εγώ έχω σκοπό να πάρω πολλά τηλέφωνα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:14:29 μμ »
Εκείνοι δεν κυνηγάνε για τα 10-20-30 ευρώ που μπορεί να καθυστερήσει κάποιος μερικές μέρες να πληρώσει;
Ε.. Σειρά μας... Κάθε 2η μέρα τηλέφωνο, έτσι να μην μας ξεχνάνε και να δούνε τι ωραία που είναι. ;-)

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:29:48 μμ »

Ηθικόν δίδαγμα, κάντε χρήση προπληρωμένων καρτών ή συνεργαστείτε με ένα κατάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα παραγγελίας από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Αυτή είναι η καλύτερη λύση φίλε μου

Εμένα με ειδοποίησε η τράπεζά μου, ότι λόγω ύποπτης κίνησης μου ακύρωσε την κάρτα και το υπόλοιπο (~31Ε) μεταφέρθηκε στην καινούρια που έβγαλα.

Επίσης, οταν χρησιμοποιείτε προπληρωμένες, καλό είναι να τις φορτίζετε μόνο πριν την χρήση, ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις!

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 03:56:38 μμ »
Μόλις έλαβα sms από Citibank, ότι απορίφθηκε χρέωση 1,06USD από "P. WULF HILLSIDE LLC".

Πήρα τηλέφωνο, ακύρωσα κάρτα και ευτυχώς δεν είχα καμιά "ύποπτη χρέωση".

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 30, 2010, 01:11:04 πμ »
Μόλις ενημερώθηκα από το mail του Hannants ακύρωσα την κάρτα μου.(GENIKI BANK).
Οι τύποι προσπάθησαν επανηλλημένα να με χρεώσουν χθες 28-10-2010 με μικροποσά απ΄ότι με ενημέρωσε η τράπεζα ,χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Σημειώνω εδώ ότι οι συναλλαγές μου με το συγκεκριμένο κατάστημα γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι τώρα...βέβαια ποτέ δεν γνωρίζεις πότε θα γίνει η ζημιά!!!Επίσης η τελευταία μου συναλλαγή πρέπει να ήταν τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο...γι αυτό συνιστώ ,όπως άλλωστε και το ίδιο το κατάστημα...καταργήστε όλες τις κάρτες που έχετε δηλώσει !!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 30, 2010, 02:14:06 μμ »
δεν υποστηρίζει paysafe ; ο πιο ασφαλής και απλός τρόπος ...
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 02:27:30 μμ »
Μου χρεώσαν 3000 περίπου στη πιστωτική μου από υποκλοπή που έγινε σε hannants. Την έπαθε κανείς άλλος;  :evil:

1)Επικοινωνήσα με ην τραπεζα που ειχε εκδόσει την πιστωτικη μου καρτα,  την ακυρωσα και μου εκδοσαν αλλη.
2) Σε συννεόηση με την τραπεζα, τους έστειλα μια γραπτή  επιστολη οπου εκανα  αμφισβήτηση της εν λογω χρεωσης

και ο θεός βοηθός...

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:04:15 μμ »
2800 μου χρεώσανε! Τρέχω και εγώ με την Εθνική τώρα....

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:07:26 μμ »
Παιδιά παρακαλώ κάποιος να μου κάνει forward το mail από hannants που αναφέρει ότι έχουν γενικό πρόβλημα ασφαλείας ώστε να το στείλω με Fax στην Εθνική μαζί με την αμφισβήτηση χρέωσης, ευχαριστώ. Panagpanz@hotmail.com

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 05:05:30 μμ »
Προς Panz:

σου είπαν στην τράπεζα οτι θα βοηθούσε το mail αυτό? Γιατι εγώ δεν το έδωσα στην δική  μου...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 06:32:34 μμ »
Λογικά (λέμε τώρα) δεν θα έπαιζε ρόλο.
Όμως, είναι ένα επιπλέον χαρτί που αποδεικνύει ότι δεν ήταν δικό σου το φταίξιμο έστω και κατά λάθος.
Και αν πολλοί δώσουν το ίδιο χαρτί στην ίδια ίσως τράπεζα δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος.
Γνώμη μου βέβαια.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 09:12:43 μμ »
Λογικά (λέμε τώρα) δεν θα έπαιζε ρόλο.
Όμως, είναι ένα επιπλέον χαρτί που αποδεικνύει ότι δεν ήταν δικό σου το φταίξιμο έστω και κατά λάθος.
Και αν πολλοί δώσουν το ίδιο χαρτί στην ίδια ίσως τράπεζα δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος.
Γνώμη μου βέβαια.
Γιώργος
Δεν το διευκρίνισε και επιφυλάσσονται να απαντήσουν από Εθνική για οτιδήποτε. Αλλά πάντως για να μου είπε στείλε το κάποια βαρύτητα θα έχει. Δεν ξέρω αν θα το δουν μεμονωμένα ή αν έχουν υπόψη και άλλες περιπτώσεις, της είπα πάντως ότι έχει πολύ κόσμος θέμα...

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 03:43:36 μμ »
Σήμερα πήγα κι εγώ στην Τράπεζα θορυβημένος από τα τελευταία γεγονότα.
Παρόλο που έχω να ψωνίσω πάνω από χρόνο από Hannants, δυστυχώς τα στοιχεία που είχαν αποθηκευμένα στη μνήμη του συστήματός τους , υποκλάπηκαν και έγινε προσπάθεια να με χρεώσουν με διάφορα ποσά.
Αρχής γενομένης 27 Οκτωβρίου προπάθησαν 4 φορές με ποσά από 2,5 έως 4,5 ευρώ και αμέσως την επομένη ημέρα με ποσό των 550 ευρώ περίπου.Όλες οι συναλλαγές γίνονταν από κάποια διεύθυνση νομίζω στη Δανία και στο εκεί τοπικό νόμισμα.Απλά η τράπεζα μου έδωσε την αναλογία σε ευρώ.
Ήμουν τυχερός όμως διότι προσφάτως είχα αλλάξει κάρτα λόγω λήξης της παλιάς και αυτό είχε σαν συνέπεια (και για καλή μου τύχη :D) παρόλο που ο αριθμός της κάρτας ήταν ίδιος , είχε αλλάξει το CVV (=ο τριψήφιος αριθμός στην πίσω πλευρά, εκεί που υπογράφουμε). Αποτέλεσμα αυτού η συναλλαγή δεν έγινε δεκτή από το σύστημα κι έτσι την γλύτωσα  ::icon_thumright::
Εννοείται ότι ακύρωσα επιτόπου την κάρτα και αιτήθηκα έκδοση νέας.Επίσης ζήτησα να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία ALLERT η οποία ενημερώνει μέσω SMS στο κινητό για οποιαδήποτε συναλλαγή σε πραγματικό χρόνο.Η χρέωση του μυνήματος απ'ότι μου είπαν είναι 0,10 EUR/SMS.
Γι αυτό το λόγο συμβουλεύω όλους όσους είχαν συναλλαγές με το συγκεκριμένο κατάστημα κατά το παρελθόν, να μην εφυσηχάζονται αλλά να ζητήσουν άμεσα ενημέρωση πιστωτικού υπολοίπου από την Τράπεζά τους και προληπτικά ας ακυρώσουν την κάρτα τους και να εκδώσουν καινούργια.
 ::salut::

ΣΗΜ:
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος στο φόρουμ ξέρει, να μας ενημερώσει αν και κατά πόσο είναι νόμιμη η αποθήκευση στοιχείων κάρτας από το οποιοδήποτε σάϊτ.Έτσι απλά για να ενημερωνόμαστε. :wink:
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 05:22:09 μμ »
Όντως η υπηρεσία ALLERT αξίζει πολύ  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 07:26:40 μμ »
Σε όσους από εμάς δεν μας ειδοποίησε η τράπεζα, μήπως θα έπρεπε να απευθυνθούμε στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 02, 2010, 11:17:26 μμ »
τι ακριβώς είναι αυτός(Τραπεζικός διαμεσολαβητής)?
με ενδιαφέρει γιατί δεν εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως τις τράπεζες...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 12:17:59 πμ »
Παιδιά το παρακάνετε... Είναι απόλυτα δικαιολογημένο να μην σας ενημέρωσαν για μια συναλλαγή, από τις πολλές που μπορεί έχετε κάνει. Κάντε τις αμφισβητήσεις συναλλαγών που χρειάζονται, δώστε και το email-ενημέρωση από του Hannants, και ηρεμήστε. Δεν ήσαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι... Ασχοληθείτε περισσότερο μόνο εάν δε σας επιστρέψουν τις χρεώσεις...

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 03, 2010, 12:51:09 πμ »
Και εγώ θύμα της ιστορίας, στο όριο της πιστωτικής μου κάρτας.
Με ειδοποίησαν από την ΑΤΕ όμως και μου επιβεβαίωσαν ότι όταν εμφανιστεί η συναλλαγή, θα με καθοδηγήσουν σε μία διαδικασία αμφισβήτησης.

Το συντομότερο δυνατό πάω για προπληρωμένη...
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: