Αποστολέας Θέμα: To νόμιμο (ή νομότυπο) είναι τελικά και ηθικό;  (Αναγνώστηκε 8887 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
To νόμιμο (ή νομότυπο) είναι τελικά και ηθικό;
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 10:42:20 μμ »
Καλησπέρα,
σαν σύλλογος θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα που αφορά όλους,
διαβάσαμε στις ανακοινώσεις της IPMS τους κριτές και με έκπληξη διαπιστώσαμε πως υπάρχει κριτής σε δύο κατηγορίες (φιγούρες και διοράματα) όντας πρόεδρος κλαμπ φιγούρας και ιδιοκτήτης καταστήματος !!!
Δεν διαφωνούμε ότι μπορεί στο καταστατικό της IPMS αυτό να είναι εφικτό όμως είναι ηθικό;
Το προεδρείο της IPMS (ή ο υπεύθυνος για τους κριτές) το γνώριζε αυτό;
Είναι μία ένσταση από τον σύλλογό μας και αφορά την παρουσία μας ως συλλόγου στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: To νόμιμο (ή νομότυπο) είναι τελικά και ηθικό;
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 11:03:04 μμ »
Να παρακαλέσουμε και να τονίσουμε για κουβέντα σε κόσμιο επίπεδο!
Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό,μην ξεφύγουμε...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Διαδικασία κρίσης του διαγωνισμού 2010
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2010, 11:03:21 μμ »
Απαντώ και λέω κατ'αρχήν ότι είναι καλό   να μην κρίνουμε εξ' ιδίων τα αλλότρια.

Φέτος στην IPMS Ελλάδος, αποφασίστηκε και οργανώθηκε το συγκεκριμένο σύστημα κριτικής, το οποίο στηρίζεται σε δύο πυλώνες.
Ο πρώτος είναι η αδιαμφισβήτητη εκ μέρους μας τιμιότητα και αμεροληψία όλων των κριτών καθώς και η αναγνωρισμένη μοντελιστική τους αξία ή/και οι γνώσεις. Διάβαστε προσεκτικά τα ονόματα και θα το διαπιστώσετε. Εξαιρέστε εμένα γιατί έχω διπλή ή τριπλή ιδιότητα και επιπλέον ...γραφω και το παρόν.  :wink:

Ο δεύτερος πυλώνας, είναι ο τρόπος λειτουργίας της διαδικασίας κριτικής/βαθμολόγησης των εκθεμάτων (ανεξάρτητη για κάθε κριτή), ο οποίος επιτρέπει στον εποπτεύοντα και ελέγχοντα τη διαδικασία Αρχικριτή, να εντοπίζει ενδεχόμενες "κακές" βαθμολογίες (πχ. όταν απο κριτή σε κριτή υπάρχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία) και να φέρνει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Η αναφορά που γίνεται σε συγκεκριμένο όνομα κριτή είναι μάλλον μεροληπτική, καθώς τα ίδια "τυπικά κωλύματα" (ή υποτιθέμενο "ασυμβίβαστο", σύμφωνα με την αντίληψη του "καταγγέλοντα") έχουν οι μισοί σχεδόν απο τους κριτές, λόγω των επαγγελματικών ενασχολήσεών τους.
Η' θα έχουμε ίδια μετρα και σταθμά κύριοι για όλους ή δεν θα έχουμε. Η άποψη μας (ώς σύλλογος εννοώ, μέσω των αποφάσεων του ΔΣ) για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρθηκε παραπάνω.

Στην τελική, ο επερχόμενος 29ος Διαγωνσιμός της IPMS Ελλάδος, είναι μια εκδήλωση πανελλήνιας εμβέλειας, οργανωμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - όποιος έχει γνώμη για το αντίθετο να έρθει και να μας υποδείξει το σωστό όχι με λόγια αλλά με πράξεις - βασισμένη σε συγκεκριμένους κανόνες και κανονισμούς τους οποίους, όποιος θέλει υιοθετεί, αποδέχεται και ακολουθεί ή διαφορετικά δεν συμμετέχει. Είναι πολύ απλό.
Η ανοδική πορεία των τελευταίων διαγωνισμών, δείχνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την Ενωση και τις επιλογές της και πιστεύουμε το ίδιο θα γίνει και φέτος.
Καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 12:59:25 πμ »
Παράθεση
για το οποίο θα πω κατ'αρχήν ότι είναι καλό να μην κρίνουμε εξ' ιδίων τα αλλότρια

Γιατί τέτοιο σχόλιο; Προδιαθέτεις Σταύρο. Παρακαλώ να σβηστεί, έτσι και αλλιώς δεν έχουμε καμία απαίτηση να αλλάξουν οι όποιοι κανόνες της εκθέσεως, εφόσον δεν συμφωνούμε δεν μετέχουμε, είναι πολύ απλό, θα τα πούμε στην έκθεση από κοντά.

Παράθεση
Η αναφορά που γίνεται σε συγκεκριμένο όνομα κριτή είναι μάλλον μεροληπτική

Μεροληπτείς υπέρ του άλλου,δηλαδή 20 μέλη ενός συλλόγου είναι όλα παρανοικοί και τα έβαλαν με ένα άτομο έτσι γιατί τους την βάρεσε;

Παράθεση
Η ανοδική πορεία των τελευταίων διαγωνισμών

Οφείλεται σε όλους μας, διαφωνεί κανείς; ʼλλος πολύ άλλος λίγο.

Τέλος πάντων δεν έχει νόημα η συνέχιση της κουβέντας, εμείς προβάλλαμε την ένστασή μας κατά την δική μας άποψη και έχει καταγραφεί, καλή καρδιά και καλή επιτυχία  ::salut::
Θα τα πούμε και από κοντά στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:32:38 πμ »
Τελικά είμαι χαζός. Αν πχ ο Τσώνος ανοίξει κατάστημα δεν θα τον δεχτεί πλέον κανείς σαν κριτή; Και αν κάποιος έχει κατάστημα και πονηρώς σκεπτόμενος "υποστηρίξει" τα προϊόντα του δεν θα βγει εντελώς ρεζίλι σε όλους και για πάντα; Αν ο κριτής είναι αμερόληπτος πιστεύω δεν υπάρχει πρόβλημα, αν δεν είναι, έχει δεν έχει κατάστημα, είναι δεν είναι μέλος συλλόγου, τότε το πρόβλημα υπάρχει. Δε νομίζω λοιπόν να θέλει κάποιος να κατηγορίσει τον συγκεκριμένο κριτή ως μη αμερόληπτο εκ των πρωτέρων. Αν πάλι έχει τέτοιες αποδείξεις, ας τις παρουσιάσει εδώ αλλιώς είμαι υποχρεωμένος να καταλήξω στο συμπέρασμα πως η όλη κατάσταση οφείλεται σε προσωπικές διαφορές που καλό είναι να παραμείνουν εκτός της έκθεσης.

Στην τελική κανείς από εμάς δεν αποκάλεσε τους πλαστικομοντελιστές "παιδάκια που παίζουν με τανκσάκια και αεροπλανάκια" αντίθετα με τον εν λόγω.
Και αυτό που ακριβώς κολλάει με τη διαδικασία κρίσης των εκθεμάτων; Ασε που για εμένα τουλάχιστον έχει και δίκιο...

Τέλος πάντων, δεν έχω, δεν είχα και ούτε σκοπεύω να έχω επαγγελματική σχέση με το μοντελισμό. Κάνω για κριτής; Με θέλετε;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:38:47 πμ »
Σκέφτηκα πολύ, αν θα πρέπει να μπω σε αυτή τη συζήτηση (που στο τέλος - τέλος δεν με αφορά), αλλά.....

Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής, ότι όσα θα γράψω παρακάτω είναι ΕΝΤΕΛΩΣ προσωπικές απόψεις, επισημάνσεις, παρατηρήσεις oι οποίες γίνονται με το βλέμμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον επερχόμενο διαγωνισμό της ΙPMS,

Αρχικά λοιπόν για να απαντήσω στην ερώτησή σου: ΟΧΙ!!! το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό (με αυτό άλλωστε, έχει ασχοληθεί μέχρι και η Βουλή πρόσφατα), αλλά είναι ΠΑΝΤΑ επιτρεπτό.

Τον τελευταίο καιρό όμως, παρακολουθούμε όλοι, ένα (κατ' εμέ) κακόγουστο σήριαλ με θεματική και "πρωταγωνιστές" από τον κόσμο της φιγούρας και μάλιστα μεταξύ μερικών από τους πλέον καταξιωμένους. Αυτό, αν δεν είναι θλιβερό, σίγουρα δεν είναι προς όφελος κανενός (σας).  Οι παιδιάστικες κόντρες σας του τύπου "εγώ την έχω μεγαλύτερη από σένα" (την μοντελιστική ικανότητα εννοώ), που μάλιστα, αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, κατέληξαν και σε ΜΠΟΥΝΙΕΣ :shock:, μάλλον δεν τιμούν κανέναν (σας). Ακόμα, και εδώ στο MC, παρακολουθούμε την ανταλλαγή πικρόχολων σχολίων/θεμάτων μεταξύ σας, του τύπου "έχεις ασφαλίσει τα χέρια σου"/ Είναι τέχνη...?/΄βαφεις σαν φιγούρες wargame κλπ. Προσωπικά κουράστηκα (με κουράσατε).......

Πάμε λίγο στα θεσμικά:

Φαντάζομαι ότι ο Κ. Καριωτέλλης ανέλαβε πρόεδρος του STAR CLUB, μέσα από τη διαδικασία που προβλέπεται στο καταστατικό του. Αν όχι (ανέλαβε με "πραξικόπημα"), τότε μπορείτε να τον ξεσκίσετε (μέχρι και ο νόμος σας δίνει αυτή τη δυνατότητα). Αν πάλι δεν μπορείτε να τον σκίσετε θεσμικά, απλά μη συμμετέχετε και οι δυσαρεστημένοι φτιάχνετε τον δικό σας σύλλογο (καλή ώρα). Σίγουρα όμως έτσι ο κόσμος της φιγούρας διασπάται με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους σας (και δεν είσαστε πια και τόσοι πολλοί). Και λίγη (παρεμφερής αλλά διδακτική) ιστορία: Στο παρελθόν έγιναν τουλάχιστον δύο προσπάθειες από "ονόματα" του χώρου των πλαστικομοντελιστών, να φτιάξουν (παρα)σύλλογο, με σκοπό τη διάσπαση/διάλυση της IPMS. Και οι δύο απέτυχαν...... Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι επρόκειτο για τυπικές περιπτώσεις, όπου το ΕΓΩ προκρίνεται έναντι του ΕΜΕΙΣ.

Παράκληση όμως: Αφήστε έξω από όλα αυτά την IPMS. Ο διαγωνισμός της θεωρείται (και μάλλον είναι) εδώ και 29 χρόνια, το κορυφαίο μοντελιστικό γεγονός στη χώρα μας. Με όλα τα προβλήματα που κατά καιρούς υπήρχαν, ΠΑΝΤΟΤΕ υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που έτρεχε, αφιέρωνε χρόνο και χρήμα, για να μπορούμε όλοι εμείς, να μπορούμε να "κατεβάζουμε" σε κοινή θέα τα "αεροπλανάκια", τα "τανκσάκια" και τα "στρατιωτάκια" μας. Τους  ανθρώπους αυτούς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβαστούμε (έστω μόνο για τον κόπο τους). Τα παραπάνω (στη σημερινή συγκυρία) πολλαπλασίασέ τα και με τον παράγοντα που λέγεται "οικονομική στενότητα", λόγω του γνωστού θέματος και (ελπίζω ότι) θα καταλάβεις. Εννοείται πως θα δεχόμουν (καλόπιστα) οποιαδήποτε αντίδραση σου αφορούσε στην ικανότητα του (οποιουδήποτε) επιλεγμένου στην Κριτική Επιτροπή να κρίνει, επειδή πιθανώς δεν είναι "Μοντελιστής - εγνωσμένης - αξίας", αλλά σε καμμία περίπτωση αντιδράσεις που προέρχονται από τις κόντρες μεταξύ σας.

Τέλος, και ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας τα δικά σου λόγια:

Για την Έκθεσή της, η IPMS, έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι ΟΛΟΔΙΚΑ ΤΗΣ. Το ποιόν θα προσκαλέσει στο τσιμπούσι, είναι δικό της θέμα. Διαφωνούντες, διαμαρτυρόμενοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, καλό θα είναι να μείνουν σπίτι τους (κι ας μην σπάσουν τα ρεκόρ - αυτοσκοπός σίγουρα δεν είναι).

Α!!! και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας με τον νέο σύλλογο

Φιλικά,
Δημήτρης Κοντός

ΥΓ: Τον ΚΚ, τον γνώρισα όταν προσφέρθηκε (μόνος του) και έφτιαξε το υπέροχο σκιάχτρο για το διόραμα του Oddball. ΔΕΝ έχουμε συναντηθεί/μιλήσει από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ΔΕΝ έχω βάψει ποτέ φιγούρα (φιγουράκια για wargame μόνο - πάρα πολλά) και ΔΕΝ είμαι μέλος στο STAR. Πριν δε "τα πάρεις" με όσα γράφω, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις για μένα τον Τάκη Μάμαλη και τον Ανδρέα Παναγόπουλο. Με ξέρουν καλά και με τιμούν (από πολλά χρόνια) με τη φιλία τους.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:50:18 πμ »
Πάντως φέτος πραγματικά πρωτοτυπούμε. Θα πλακωθούμε ΠΡΙΝ την έκθεση! Μπράβο μας...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:53:38 πμ »
να τελειώνει αυτή η ιστορία γιατί θα μας και θα σας βαρεθεί ο κόσμος.
μέχρι να γράψω τα παρακάτω, μεσολάβησαν δυο τοποθετήσεις από Γ.Κ. και Δ.Κ. που κάλυψαν το θέμμα αλλά θέλω να
απαντήσω κι εγώ σ'εσενα Χρήστο προσωπικά και όχι στο "σύλλογο" (τοποθετήθηκα αλλού γι αυτό),
στα γρήγορα και με την ίδια σειρά:

1. δεν χρειάζεται να αλλάξει το σχόλιο. ισχύει ως άποψη μου και είναι αυτονόητο.

2. λάθος καταλαβες. εννοώ ότι ο εν λόγω κριτής που σε "ενόχλησε" δεν είναι ο μόνος από τους φετινούς με επαγγελματική σχέση με το μοντελισμό.
γιατι δε σε ενόχλησε η παρουσία των υπολοίπων ? ώρα είναι να αμφισβητήσεις και τους υπόλοιπους.

3. δεν οικιοποιούμαι την όποια επιτυχία ούτε έχω σκοπό να αποποιηθώ τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν απο την όποια αποτυχία έρθει, ενδεχομένως απο λάθος επιλογές ή αποφάσεις.
μην ανοίξουμε συζήτηση για το ποιος έκανε τι, πόσο και πότε.

::arrowred:: edit . το επόμενο κάπου γράφτηκε αλλά μάλλον χαθηκε σε κάποιο edit, οπότε διορθώνω ανάλογα. 4. θεωρώ αστείο της στιγμής τη αυτοπρόταση σου για συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή. Εαν σοβαρολογείς  :shock:, ευχαρίστως να μιλήσουμε ...του χρόνου με τους δικούς μας όρους βέβαια. Και επειδή το θέμα έφτασε εκεί, καλό θα είναι να ξέρει ο κόσμος ότι ως IPMS Ελλάδος, προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε στην Κριτική Επιτροπή , ολα τα "ρεύματα", για λόγους ισορροπίας. Το γεγονός ότι στις φιγούρες δεν " εκπροσωπείται " η ομάδα "πρώην Star club", είναι δική της επιλογή, καθώς το άτομο στο οποίο έγινε η πρόταση, δεν δέχθηκε να συμμετάσχει.

και ένα γενικότερο σχόλιο - τοποθέτηση, στο πνεύμα του Δ.Κ. παραπάνω,
Η IPMS Ελλάδος υπάρχει 29 χρόνια.
Πέρασε απο καλές και κακές φάσεις και έχει επιζήσει.
Κατακερματίστηκε - σχεδόν όλα τα πρώην παραρτήματα της, έγιναν τοπικοί σύλλογοι με τα ίδια μέλη που δεν συνέχισαν μαζί μας -  αλλά συνεχίζει.
Με όλους τους συλλόγους διατηρεί πλέον καλές σχεσεις και έχει αρχίσει μια μικρή ή μεγαλύτερη συνεργασία κατα περίπτωση.
Το τι έχει γίνει στο παρελθόν δεν μας ενδιαφέρει πλέον και κινήσεις όπως αυτές,
 που κάποιοι θυμούνται τώρα τι έγινε "εναντίον" μας υποτίθεται πριν κάποια χρόνια,
απο συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες,
μόνο ύποπτες φαίνονται και με σκοπιμότητα.
Εαν οι προθέσεις τους είναι πράγματι αγαθές, θα έπρεπε την όποια προειδοποίηση ή ενημέρωση "για το κακό", να την έκαναν τότε, τη στιγμή που έπρεπε και όχι τώρα ετεροχρονισμένα που έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Ο νοών νοείτο.
Για τη σχέση μας με το νέο "σύλλογο" τοποθετήθηκα παραπάνω.
Η πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση μας , με τους δικούς μας όρους, ισχύει για όλους τους μοντελιστές, ανεξαρτήτως τοποθετήσεων.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις επιλογές όλων μας.
Τέλος απο εμένα και γι αυτό το θέμα. Τα λέμε στην έκθεση  :evil:
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:11:00 πμ »
κλασσική ελληνική φαγωμάρα......μπραβο μας βρε.... και εις ανώτερα. ::glossa::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:37:48 πμ »
 Αντίθετα με πολλούς άλλους που δεν τους άρεσε αυτό που εξελίχθηκε εδώ μέσα χθες, προσωπικά το βρήκα τουλάχιστον ενδιαφέρον, κάποιες στιγμές διασκεδαστικό και πανω απ' όλα πολύ αποκαλυπτικό θα έλεγα. Τόσα χρόνια θαυμάζουμε δημιουργίες ανθρώπων που δεν γνωρίζαμε, τώρα ήρθε αυτή η λαμπρή στιγμή να θαυμάσουμε και το χαρακτήρα και εύρος του ψυχικού τους κόσμου.

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι έγινε μεταξύ δύο ατόμων ή δύο ομάδων ατόμων που ασχολούνται με τις φιγούρες. Θεωρώ όμως απαράδεκτο να έρχεται κάποιος (ή και άλλοι μαζί του) και να απαιτεί-επιβάλει στην έκθεσή μας τους κριτές σύμφωνα με τα γούστα του ή τις προσωπικές του αντιπαλότητες. Γιατί είναι 100% σίγουρο ότι αν δεν υπήρχε αυτή η προσωπική κόντρα κανέναν δεν θα ενδιέφερε η ιδιότητα του Καριωτέλλη όπως δεν νομίζω να ενδιέφερε κανέναν μας μέχρι τώρα για κανέναν άλλο κριτή.

Συμμετέχω πολλά χρόνια στις εκθέσεις της IPMS και ποτέ (και πιστεύω και πολλοί άλλοι) δεν ρώτησα, δεν έμαθα και δεν με ενδιέφερε ποιοί ήταν κάθε φορά οι κριτές. Στην έκθεση πηγαίνω πάντα και με την χαρά/προσδοκία της διάκρισης (δεν το κρύβω ότι είμαι ψωνάρα :lol: ), αλλά αυτή την πρεμούρα που κάποιοι φαίνεται να έχουν με τα μεταλλιάκια ποτέ δεν την κατάλαβα..

Τέλος, και αυτό αφορά εμάς τους υπόλοιπους και κυρίως τα μέλη του ΔΣ που παίρνουν τις αποφάσεις :
 κακώς αποδεχθήκαμε τέτοιες απαιτήσεις-συμπεριφορές που πηγάζουν από προσωπικές κόντρες και άλλα "ταπεινά ελατήρια". Σήμερα οδήγησαν στην παραίτηση του Καριωτέλλη, αύριο θα γίνουν πάτημα για να σας/μας ζητάει ο καθένας τη δική του τρέλλα.

Αν θυμάστε γιατί είχε καταργηθεί παλιότερα το σύστημα κρίσης με κριτές ίσως αναγνωρίσετε κάποια ομοιότητα με την σημερινή κατάσταση...
 Είμαστε σίγουροι ότι το προηγούμενο σύστημα με συμμετοχή και των συμμετεχόντων δεν ήταν πιο βολικό;

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 11:56:30 πμ »
δεν υπάρχει θέμα νόμιμου, νομότυπου ή ηθικού

Η διοργανώτρια αρχή διορίζει την Κριτική Επιτροπή, με τα δικά της κριτήρια, και φέρει και την "ευθύνη" των επιλογών της.

Προσωπικά θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι η απονομή των διακρίσεων στην φετεινή ΙΠΜΣ θα γίνει από Κριτική Επιτροπή, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις

..........και απώλεια την παραίτηση του ΚΚ - έχουμε δει όλοι μας τις φιγούρες του

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 12:00:53 μμ »
αλλά αυτή την πρεμούρα που κάποιοι φαίνεται να έχουν με τα μεταλλιάκια ποτέ δεν την κατάλαβα..

δέν είναι τόσο απλό φίλε μου. Την διάκριση και τα μετάλλια στις εκθέσεις την επιδιώκουν πολλοί για να προβάλλουν την δουλειά τους για να τους εμπιστευτούν συλλέκτες και να συνεργαστούν με εταιρίες. Με άλλα λόγια να βγάλουν λεφτά. Αυτό βέβαια δέν είναι κακό, κακό είναι να υπάρχουν αντιζηλίες και βέβαια κακό είναι να διαβάζω ότι ο ένας πλάκωσε στο ξύλο τον άλλο  :shock:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 12:20:49 μμ »
αλλά αυτή την πρεμούρα που κάποιοι φαίνεται να έχουν με τα μεταλλιάκια ποτέ δεν την κατάλαβα..

δέν είναι τόσο απλό φίλε μου. Την διάκριση και τα μετάλλια στις εκθέσεις την επιδιώκουν πολλοί για να προβάλλουν την δουλειά τους για να τους εμπιστευτούν συλλέκτες και να συνεργαστούν με εταιρίες. Με άλλα λόγια να βγάλουν λεφτά. Αυτό βέβαια δέν είναι κακό, κακό είναι να υπάρχουν αντιζηλίες και βέβαια κακό είναι να διαβάζω ότι ο ένας πλάκωσε στο ξύλο τον άλλο  :shock:

::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 12:51:15 μμ »
Αντίθετα με πολλούς άλλους που δεν τους άρεσε αυτό που εξελίχθηκε εδώ μέσα χθες, προσωπικά το βρήκα τουλάχιστον ενδιαφέρον, κάποιες στιγμές διασκεδαστικό και πανω απ' όλα πολύ αποκαλυπτικό θα έλεγα. Τόσα χρόνια θαυμάζουμε δημιουργίες ανθρώπων που δεν γνωρίζαμε, τώρα ήρθε αυτή η λαμπρή στιγμή να θαυμάσουμε και το χαρακτήρα και εύρος του ψυχικού τους κόσμου.

Πριν μερες ειχε γραψει καποιος εδω μεσα οτι σε αυτο το φορουμ "ολοι ειμαστε φιλοι". Α.....α καλαβρεζικα κυριοι.... Εχτες (και οχι μονο εχτες) απλα παρακολουθησαμε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΑΣ!!
Χρησιμοποιειτε το φορουμ για λυσετε τις διαφορες σας...!!!!!  Αν ημουν admin θα ειχατε φαει σουτ!! ΟΛΟΙ!!!!

Πηγαινετε να πλακωθειτε στις μπουνιες να ησυχασουμε.... και φωναξτε μας να βαζουμε στοιχηματα.....

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 01:09:08 μμ »
 Λυπάμαι πραγματικά για την κατάντια του όμορφου χόμπυ μας!Η γνώμη που καταθέτω είναι προσωπική και δεν έχει να κάνει με κανένα σύλλογο,έχει να κάνει μόνο με εμένα το Χρήστο Αποστολόπουλο.Λυπάμαι επίσης για όλα αυτά τα παιδιά που διαβάζουν εδώ και δύο ημέρες το μονόπρακτο μιας βλακωδίας αντί να περνάνε όμορφα το χρόνο τους! :evil: Εφόσον τέθηκε θέμα ηθικής να δηλώσω και εγώ με τη σειρά μου ότι επί 15ετίας εργάζομαι ως πωλητής στην επιχείρηση Καλφάκη και αφού κατά τα παραπάνω είμαι μη νόμιμος- "προκατειλημένος"-"άδικος"-"μη καταξιωμένος" και πολλά άλλα ίσως ,έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω την παραίτησή μου από την κριτική επιτροπή αν και εφόσον το Δ.Σ. συμφωνεί.Λυπάμαι πραγματικά που πάντα βρίσκεται  κάποιος να χαλάσει τη γιορτή!Καλά κρασιά!!! :evil:

Υ.Γ. Το πάθος για τη "φιγούρα" τελικά μας χωρίζει,δεν μας ενώνει οπότε βρείτε νέο μότο!Καλή επιτυχία!
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 01:55:45 μμ »
να κανω μια ερωτηση ποιος **** αμα η παλια φρουρα δεν συμμετεχει στην εκθεση?? :roll: :roll:(συγνωμη για την φραση αλλα απιβδισα )

[modbreak]Παρακαλώ πρόσεχε τις εκφράσεις σου![/modbreak]
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 02:02:46 μμ »
Πολύ ωραία. Εξαιρετικά! Είμαστε στο σωστό δρόμο.

Απλά για την ιστορία παραθέτω τι ήταν κάποτε αυτό που κάναμε με τα τανκσάκια και τις εκθέσεις:

A hobby is an activity or interest that is undertaken for pleasure or relaxation, typically done during one's leisure time.

Γιατί, εμένα τουλάχιστον, ο μοντελισμός πλέον μου θυμίζει power game σε υψηλά κλιμάκια πολυεθνικής. Κάτι σαν την ταινία Disclosure, μόνο που εδώ δεν έχουμε τις πίπες...

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 04:34:17 μμ »
Πάντως εγώ προσωπικά αναιρώ τα περι τέχνης!!!!
Γιατί αυτά δεν συνάδουν με την Τέχνη και οι καλλιτέχνες, τουλάχιστον με την κλασσική έννοια, σγουρα δεν συμπεριφέρονταν έτσι!!!!
όπωτε καλύτερα με τα τανκσάκια μου (αεροπλανάκια δεν φτιάχνω) και χαλαρός- ευτυχισμένος, παρά "καλλιτέχνης" και στην τσίτα συνεχώς....

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 05:21:48 μμ »
salonikios σωστή η παρατήρησή σου, δεν το είχα σκεφτεί αυτό ::icon_thumright::!

Εφόσον τέθηκε θέμα ηθικής να δηλώσω και εγώ με τη σειρά μου ότι επί 15ετίας εργάζομαι ως πωλητής στην επιχείρηση Καλφάκη και αφού κατά τα παραπάνω είμαι μη νόμιμος- "προκατειλημένος"-"άδικος"-"μη καταξιωμένος" και πολλά άλλα ίσως ,έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω την παραίτησή μου από την κριτική επιτροπή αν και εφόσον το Δ.Σ. συμφωνεί.

Ορίστε, πήραμε της μετρητοίς τις αιτιάσεις του τίτλου (λες και ο αρθογράφος του γι' αυτές το έγραψε) και τώρα ένα ακόμα μέλος της κριτικής επιτροπής παραιτείται.
 Χρήστο σεβαστή η θέλησή σου αλλά ελπίζω να αναιρέσεις την απόφασή σου όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή είναι ολοφάνερο ότι το πρόβλημα του Christosjager έχει να κάνει με προσωπική κόντρα με άλλο άτομο (Καριωτέλλη) και τα περί ηθικής κλπ. απλά είναι το πρόσχημα.
  ʼλλωστε κανείς άλλος δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα μέχρι τώρα για σένα τον Καριωτέλλη ή όποιον άλλον

Και τέλος άμα φύγεις από κριτής σε ποιόν θα τα ψάλλω άμα δεν παρω το μεταλλιάκι μου;  ::axeman:: (τους άλλους κριτές τους ντρέπομαι :oops:)

Spoiler (hover to show)

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 06:43:24 μμ »
Εγώ θα επιμείνω στην άποψή μου: Όποιου δεν του αρέσει κάθεται σπίτι του!!!!!

::arrowred::Χρήστο (Φου) Αποστολόπουλε και Κώστα Καριωτέλλη: Δεν πάτε και οι δύο να δειτε αν έρχομαι ? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Η IPMS, σας τίμησε και σας προσκάλεσε να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας αναγνωρίζοντάς τις με τον τρόπο αυτό. Το να μπείτε στη λογική που ορισμένοι πάνε να σας βάλουν, είναι (πως να το κάνουμε) ...... λιγάκι χαζό.

::arrowred::Χρήστο Jager: Είδες που μπορεί να οδηγήσουν αψυχολόγητες ενέργειες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Από τη μεριά μου (παρά τα όσα γράφω στην εισαγωγή) θα σε παρακαλούσα να αναθεωρήσεις την οπτική σου (μια συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσες, πιστεύω ότι θα σου προσέθετε και επιπλέον πόντους - αν και δεν είναι αναγκαία) και να έρθετε και οι του νέου συλλόγου (μαζί με τις δημιουργίες σας) στην Έκθεση. Σου υπόσχομαι ότι αν διαπιστωθεί μεροληψία ή μαγείρεμα (θα είμαι συνεχώς εκεί), τότε θα είμαι ο πρώτος που θα αρχίσει το ξεφώνημα ::director::. Αν όμως προτίθεστε να κάνετε φασαρία εκεί (οποιουδήποτε είδους), καλύτερα για όλους να μην έρθετε ούτε σαν επισκέπτες.

Αρκετοί παράγοντες απειλούν (κάθε φορά) την Έκθεση, ας μην προσθέτουμε και τα προσωπικά μας (σας).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 07:02:36 μμ »

Όποιου δεν του αρέσει κάθεται σπίτι του!!!!!

Πολύ σωστά !!!!

Αλλοίμονο αν καθένας ( ή μια ομάδα ) θέτει τους δικούς του προσωπικούς όρους για να συμμετέχει σε μια έκθεση

Αν τα ...θαλασσώσει η Κριτική Επιτροπή, αυτοί που τους επέλεξαν θα τα ....ακούσουν και αντίστοιχα αυτοί θα πάρουν τα εύσημα, αν όλα πάνε καλά

Αλλά αυτό θα κριθεί μετά το πέρας της έκθεσης και όχι με υποθέσεις εκ των προτέρων

Υ.Γ. και η ....μανία για το πόσα εκθέματα κάθε χρονιά και τα ρεκόρ συμμετοχών δεν έχει κανένα νόημα για την επιτυχία ή μη μιας μοντελιστικής εκδήλωσης

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 07:21:06 μμ »
Καποτε ο αειμνηστος θειος μου που ειχε εργαστει διπλα σε γερμανους μου ειπε. Οταν βλεπεις δυο γερμανους ο ενας ειναι αρχηγος και ο αλλος ακολουθει.Εδω στην Ελλαδα οταν βλεπεις δυο Ελληνες οι τρεις θελουν να ειναι αρχηγοι και ακολουθος ο δεν υπαρχει.
Μετα απο τοσα χρονια ζωης(ταχω τα χρονακια μου) εχω διαπιστωσει οτι ειτε πρωτος εισαι ειτε τελευταιος αν αξιζεις θα φανεις αργα η γρηγορα.Οσο πιο αργα τοσο πιο καλα.
Εργατικα : Πολλοι απο οτι βλεπω ασχολουνται ειτε αμεσα επαγγελματικα ειτε εμμεσα.Και λοιπον;Εισαι σωστος σε αυτα που μας ενδιαφερουν;Αυτο μετραει.Αν ασχολειτε και επαγγελματικα τοτε μπορουμε να του ριξουμε και κανενα μπινελικη για τις τσουχτερες τιμες.
Αμα αρχισουμε και ξυνουμε πληγες(μιας και ουδεν κρυπτον κατω απο τον ηλιο) τοτε τυχη σκληρα μας βρηκε.
Και οπως ειπε και ο προλαλησας αν ειναι σκαρτος καποιος εδω  ειναι το Φορουμ.Μετα την εκθεση μπορουμε να τους κραξουμε(αν μας επιτρεψουν οι διαχειρηστες του ιστοχωρου).
Αυτο που ενδιαφερει πολλους απο εμας ειναι να περνουμε συμβουλες, να μαθαινουμε, να δημιουργουμε,αν παρουμε και τιποτε στην εκθεση καλως διαφορετικα συνεχιζουμε να ηρεμουμε μεσα απο το αθλημα.Εμεις δεν κανουμε πρωταθλητισμο.Αυτοι που θελουν να ειναι προεδροι ας φανε τα μουστακια τους.Τελικα χομπιστες και αγνοι παικτες του αθληματος εμεις θα μεινουμε.
Αυτα προς το παρον

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 09:31:46 μμ »
Αν όμως προτίθεστε να κάνετε φασαρία εκεί (οποιουδήποτε είδους), καλύτερα για όλους να μην έρθετε ούτε σαν επισκέπτες.
Φασαρία; Δεν κατάλαβα, έχει κανείς σκοπό να έρθει στην έκθεση να κάνει φασαρία; Αντε να το δούμε και αυτό. Τότε όσες φάμε και όσους λιώσουμε...

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:02:09 μμ »
 Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ρε παιδια ημαρτον ............
Εχετε τρελλαθει ολοι σας μου φαινεται  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ποιοι νομιζετε οτι ειστε...και στην  τελικη τι νομιζετε οτι κανουμε ρε μαγκες.......τανκσακια αεροπλανακια καραβακια και στρατιωτακια φτιαχνουμε ολοι μας εδω μεσα για να περναει η ωρα μας και να ξεχναμε τα γαμημενα τα προβληματα που εχουμε ολοι μας...αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο.

Φτασαμε σε σημειο να εκτοξευουμε απειλες....δεν με ενδιαφερει καθολου.... κοινος χεστηκα ...πιος ξεκινησε και πιος εχει μαγαζι δικο του και πιος ειναι υπαλληλος πιανου και στην τελικη πιος θα ειναι στην κριτικη επιτροπη....ακομα και η θεια μου να ηταν χεστηκα.

Με κανατε να μιλησω ετσι κατι που δεν το εχω κανει μεχρι σημερα σε κανενα ποσταρισμα μου.... αλλα αν σας στεναχωρησα εχω να σας πω τουτο χεστηκα ρε μαγκες γιατι και εσεις μου χαλασατε την μιση ωρα που ηθελα να χαζεψω στο forum και να παω για υπνο μιας και σχολασα πριν απο 1 ωρα.

Κλεινωντας θελω να πω κατι .......πριν απο 3 εβδομαδες εμαθα οτι η μητερα μου εχει καρκινο.Η σφαλιαρα ηταν τοσο μεγαλη που μυο πηρε πολα βραδια για να συνελθω.Αυτα ειναι τα σοβαρα προβληματα και οχι αν ο χ/ψ/ω θα ειναι στην κριτικη επιτροπη
Μεσα απο το γαμημενο το χομπυ....μετα την σφαλιαρα που εφαγα.... εχω φτασει σε ενα σημειο και μπαινω ξανα σε ρυθμους καθημερινοτητας.Κια αυτο το χομπυ πατε τωρα εσεις να το ισωπεδωσετε.Συγχρητηρια.......
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2010, 10:13:16 μμ »
Χρειαζεται να γραφτει κατι αλλο? γιατι ο φιλος μου ο Γιωργος (GIOMEF) τα εγραψε ολα. ::salut::

Tags: