Οι γνώσεις μου στα διοράματα είναι κοντά σε αυτές ενός νηπίου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις γνώσεις μου για τις κλίμακες.
Από αυτό που περιγράφεις, αν ο δρόμος είναι στη μέση και οι Γερμανοί την έχουν στήσει σε μια γωνία του διοράματος, θα έχουν στην καλύτερη περίπτωση μέγιστη απόσταση 0.7m (Διόραμα) x 35 (Κλίμακα) = 24.5m (Πραγματική απόσταση).
Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται λογικό.
Αναφέρεις ότι "μόλις βρεθούν στο οπτικό τους πεδίο θα τους βάλλουν".
Δηλαδή πόσο κοντά πρέπει να έρθει ένα άρμα σε ένα αντιαρματικό με εμβέλεια τουλάχιστον 500μ πριν το αντιαρματικό χτυπήσει; Αν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί είναι αρκετά ψύχραιμοι για να χτυπήσουν το άρμα στα 300μ απόσταση, χρειάζεσαι 300/35=8.5μ διοράματος, δηλαδή να αλλάξεις δωμάτιο!!!!!!!!!! ΑΚόμη και για 100μ απόσταση (πόσο πιο στενό οπτικό πεδίο θα έχουν;) χρειάζεσαι 100/35=3μ (περίπου) διόραμα!
Ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει περισσότερα από σκηνοθεσία διοραμάτων, αλλά ό,τι και να πει οποιοσδήποτε, δεν αναιρείται το γεγονός ότι θέλεις να βάλεις δύο αντιπάλους στα 25μ απόσταση χωρίς να έχει υπάρξει πιο πριν αλληλεπίδραση μεταξύ τους!
Κατά τη γνώμη μου κάνε τα ξεχωριστά διοράματα και βάλε το Sherman μαζί με Γερμανούς κυνηγούς αρμάτων (πεζούς) σε αστικό περιβάλλον
Συγγνώμη αν ακούγομαι απότομος, αλλα επειδή είπες οτι είσαι καινούριος στον τομέα των διοραμάτων πρέπει να σου δώσω και αυτή την οπτική.