Αποστολέας Θέμα: Νέο μέλος, απλά μία ιδέα  (Αναγνώστηκε 3463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Νέο μέλος, απλά μία ιδέα
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 02:24:42 πμ »
Geia sas paidia!!!Xairomai pou vriskomai mazi sas!!!
Agorasa prosfata ena germaniko anti-tank gun pak apo tin tamiya 1/35 kai ena sherman 1/35
To loipon....8elo na kano ena diorama me to e3is skoiniko.
Na ska4o ena origma, me giro ammosakkous, mesa to kanoni, kai pano ena dixti kamouflaz.
To sherman apla 8a pernaei apo apenanti se dromo apo xoma.

Kali idea?
I na valo kalitera to kanoni se dasos, tipou eredras....

Ti lete kai eseis???

Btw, gnorizete kapio magazi me montela tamiya stin Kipro???

Euxaristo!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: Neo melons - Apla mia idea
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:25:32 μμ »
Και οι δυο ιδεες ειναι ομορφες
θα προτιμουσα το δασος αλλα τελικα κανε αυτο που νομιζεις οτι θα καταφερεις καλυτερα
το δασος θελει δεντρα ..αν εισαι καλος ορμα,ο..λακος θελει σκαψιματα φελιζολ κλπ
οτι και να διαλεξεις καλη αρχη ::salut::

• Scale 1/144
  • *
Απ: Neo melons - Apla mia idea
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 05:03:34 μμ »
Mou eipan oti den xreiazete dixti gia to pak anti tank....Giati ipoti8ete oti prepei na kinite sinexos...Kai oute kai ammosakkous...
Mou protinan apla na ska4o ena origmataki (se anti8esi me tin idea mou seira origmaton), me dentra, dammnous kai apla to pak na perimenei to sherman to opio na einai kapou se mia akri tou dioramatos....

....Opotan esi les oti einai pio kala na einai kapou sto dasos anti se ena origma me ammosakkous kai dixti kamouflaz? .....Milame gia pak 35....

[modbreak]Θερμή παράκληση, να μη χρησιμοποιείς greeklish. Καλώς ήρθες.[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος nouihl

• Scale 1/72
  • *
Απ: Νέο μέλος, απλά μία ιδέα
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 09:31:30 μμ »
καλησπέρα καλέ μας φίλε,θα συμφωνήσω με τον DIM57 ,μπορείς να κάνεις τον συνδυασμό τους ...έψαξα στο γκούγλε μήπως βρώ κάτι λοιπόν μπορείς να κάνεις αυτό... http://ostpak.chollie.co.uk/Sherman.jpg
σε συνδυασμό με αυτό .. http://ww2photo.mimerswell.com/gun/d/at/07353.jpg
η αυτό... http://photos.kitmaker.net/data/16265/IMG_0774.JPG
η... κάτι τέτοιο http://www.dsmc.org.au/web_images/MT%20dio%2011.jpg
η σε κάτι τέτοιο http://www.falconbbs.com/m25-067.jpg
ααα αυτό είναι ωραίο... http://gallery.kitmaker.net/data/15384/Detail8.jpg
ελπίζω να βοήθησα κάπως με την σειρά μου ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 11:40:21 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ!!!
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα το βαλω σε ορυγμα....Δυχτι μπορει να βαλω....Οπως και να'χει μολις το τελειωσω θα το ποσταρω να μου πειτε την γνωμη σας.
Πρωτη φωρα βαφω στρατιωτικο μοντελο και πρωτη φορα φτιαχνω διοραμα (ειμαι στην αρχη ακομη)

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 12:30:22 μμ »
Θέλεις να τα βάλεις και τα δύο μαζί??????

Σκέψου ότι για να είχαν στην πραγματικότητα απόσταση 35m μεταξύ τους, το διόραμα πρέπει να έχει μήκος 1m! οπότε αν πάμε σε μια φυσιολογική μεγάλη βάση των 60cm, μιλάμε ότι το τανκ και το όπλο θα είχαν πραγματική απόσταση γύρω στα 20 μέτρα!!!!!!!!!

Οι Γερμανοί μπορεί να ήταν μανούλες στο καμουφλάζ, αλλά δεν νομίζω ότι ένα αντιαρματικπό θα άφηνε ένα άρμα να περάσει τόσο κοντά!!!!  

Σκέψου λίγο και αυτή την άποψη πριν αρχίσεις να πετάς μοντέλα σε μια βάση γιατί θα φαίνεται αφύσικο.

Αν θέλεις να τα βάλεις μαζί, σκέψου κάτι σε αστικό περιβάλλον, όπου με τα κτίρια και τα δρομάκια είναι πιθανό να είχαμε μια τέτοια διασταύρωση...

Μια αντίστοιχη περίπτωση σημειώθηκε στο Viller Bocage, όπου ένα άρμα της ίλης του Wittmann βρέθηκε γωνία με γωνία με ένα sherman σε ένα οικοδομικό τετράγωνο. (Ο Γερμανός έχασε)

Αυτά από μένα, καλή κατασκευή και πάνω απ' όλα να την απολάυσεις!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 04:49:59 μμ »
Εμ...τελικα αλλαξα γνωμη.
Οντως η βαση ειναι μεγαλη, κοντα ενα μετρο το πλατος και 75 ψμ το μηκος.
Μεχρι στιγμης εκανα μερικα υψωματα στις δυο ακριες του διοραματος, και ενα δρομο απο χωμα στο κεντρο περιπου να διασχιζει το διοραμα.
Παραλληλα του δρομου αρχισα και κανω ενα φραχτη henge και εβαλα 2 πολυβολα και το pak πισω απο τον φραχτη, ανοιγοντας 3 μικρες τρυπεςσ στον φταχτη.
Η βασικη ιδεα ειναι οτι οι γερμανοι εστησαν ενεδρα σε μια μοναδα αμερικανων (sherman και λιγο πεζικο 4-6 φιγουρες), και μολις βρεθουν στο οπτικο τους πεδιο θα τους βαλουν.

....τι λετε????

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:51:21 πμ »
Οι γνώσεις μου στα διοράματα είναι κοντά σε αυτές ενός νηπίου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις γνώσεις μου για τις κλίμακες.

Από αυτό που περιγράφεις, αν ο δρόμος είναι στη μέση και οι Γερμανοί την έχουν στήσει σε μια γωνία του διοράματος, θα έχουν στην καλύτερη περίπτωση μέγιστη απόσταση 0.7m (Διόραμα) x 35 (Κλίμακα) = 24.5m (Πραγματική απόσταση).

Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται λογικό.

Αναφέρεις ότι "μόλις βρεθούν στο οπτικό τους πεδίο θα τους βάλλουν".

Δηλαδή πόσο κοντά πρέπει να έρθει ένα άρμα σε ένα αντιαρματικό με εμβέλεια τουλάχιστον 500μ πριν το αντιαρματικό χτυπήσει; Αν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί είναι αρκετά ψύχραιμοι για να χτυπήσουν το άρμα στα 300μ απόσταση, χρειάζεσαι 300/35=8.5μ διοράματος, δηλαδή να αλλάξεις δωμάτιο!!!!!!!!!! ΑΚόμη και για 100μ απόσταση (πόσο πιο στενό οπτικό πεδίο θα έχουν;) χρειάζεσαι 100/35=3μ (περίπου) διόραμα!

Ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει περισσότερα από σκηνοθεσία διοραμάτων, αλλά ό,τι και να πει οποιοσδήποτε, δεν αναιρείται το γεγονός ότι θέλεις να βάλεις δύο αντιπάλους στα 25μ απόσταση χωρίς να έχει υπάρξει πιο πριν αλληλεπίδραση μεταξύ τους!

Κατά τη γνώμη μου κάνε τα ξεχωριστά διοράματα και βάλε το Sherman μαζί με Γερμανούς κυνηγούς αρμάτων (πεζούς) σε αστικό περιβάλλον

Συγγνώμη αν ακούγομαι απότομος, αλλα επειδή είπες οτι είσαι καινούριος στον τομέα των διοραμάτων πρέπει να σου δώσω και αυτή την οπτική.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 09:36:32 πμ »
Δεν διαφωνω εδω...αλλα επιδη οι Γερμανοι θα κρυβοντε πισω απο ενα φραχτη, θα πρεπει το αρμα να περασει απο μπροστα για να το δουν.Το εκανα ετσι ωστε να βαλουν την ωρα που αυτο θα εχει εκτεθυμενο το πισω του μερος. Και ισως δεν περιεγραψα σωστα το σκηνικο.
Ειναι ενας χωματινος δρομος/περασμα πανω σε βουνα.Οποταν δεν υπαρχει και πολυς χορος, λογο του οτι ειναι καπως στενο (οπως θα παρατηρησες με τις διαστασεις).
Οποταν οι Γερμανοι εστυσαν ενεδρα στο αρμα, παραμενοντας κρυμμενοι πισω απο τον φραχτη (που υπηρχαν παμπολοι στην Νορμανδια) και περιμενοντας την καταλληλη ευκαιρια να χτυπησουν....
....Δεν ξερω αν εγινα σαφης....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 03:47:57 μμ »
Κατι παρομοιο με την πρωτη εικονα πρωσπαθω να κανω...θα σας στειλω φωτογραφιες καποια στιγμη, αν και ατελειωτο, απλα για να δειτε την ολη ιδεα....
Και ναι δεν διαφωνω οτι πρεπει να ειναι μεγαλη η αποσταση....Αλλα η βασικη ιδεα του διοραματος ειναι οτι σε ενα (καπως) στενο δρομο σε ενα βουνο, οι Γερμανοι εστυσαν ενεδρα πισω απο ενα φραχτη και απλα περιμενουν το αρμα να αφησει εκτεθημενη την πισω πλευρα, που ειχε και λιγοτερη θωρακιση....
Δεν ξερω αλλα εμενα λογικο μου ακουγεται...Φυσικα αν ηταν σε πεδιαδα οποσδηποτε θα υπηρχε μεγαλυτερη αποσταση!

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 30, 2010, 04:00:09 μμ »
Καλως ηρθες και καλη καριερα στο μοντελισμο :!:
ειναι ωραια η ιδεα και σου ευχομαι οτι το καλυτερο  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Tags: