Αποστολέας Θέμα: Revell Lufthansa B747-400 1/144  (Αναγνώστηκε 6546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Revell Lufthansa B747-400 1/144
« στις: Αυγούστου 14, 2010, 06:52:41 μμ »
Γεια χαρά.

Ξεκίνησα χθες ένα νέο μοντελάκι (το οποίο έχω τάξει δώρο σε μια φίλη  :oops:)

Από τον τίτλο συμπεραίνετε ότι πρόκειται για αυτο:

Ανοίγοντας το κιτ θα έλεγα ότι πέραν του μεγέθους που είναι χορταστικό, της χαραγμένης γράμμωσης και του καλού πλαστικού (το κλασσικό σε πολιτικά αεροσκάφη) το υπόλοιπο δεν με ενθουσίασε.
Το κιτι έχει κακή γενικά εφαρμογή, αλλά πάνω από όλα, υστερεί σε αυτό που αναδυκνύει ένα πολιτικό υπό κλίμακα, που είναι τα decals (κατά τη γνώμη μου).
Η revell έχει εξαιρετική φήμη στις χαλκομανίες της σε πολιτικά αεροσκάφη, και στην πράξη το έχω δει φτιάχνοντας στο παρελθόν αρκετά 737, Α319 Α320 ένα Α340 καθώς και ένα RJ. Ίσως φταίει ότι το κιτ είναι του 1993...

Αυτό που ουσιασικά λείπει από τα decals αυτού του κιτ, είναι η λεπτομέρεια στις θύρες εξόδου αλλά και η πλήρης απουσία παραθύρων.
Αγόρασα το παρακάτω πακέτο, ελπίζω να είναι  ::icon_thumright:: και να μην  ::eusa_wall::.

Παραθέτω την 1η φωτό, με την άτρακτο, θα ακολουθήσουν και άλλες σύντομα.

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Revell Lufthansa B744 1/144
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 15, 2010, 10:03:55 πμ »
Καλή αρχή φίλε μου.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
Απ: Revell Lufthansa B744 1/144
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 15, 2010, 11:39:40 μμ »
Ωραιο θεμα! Καλη αρχη και απο μενα!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Revell Lufthansa B747-400 1/144
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 16, 2010, 11:46:55 πμ »
Πολύ ωραίο θέμα!

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 16, 2010, 05:50:07 μμ »
Μικρό update.

H άτρακτος βάφτηκε μαύρη εσωτερικά, για να μην περνάει το φως αλλά και να αναδειχτούν τα παράθυρα σε περίπτωση που κάτι στραβώσει με τις χαλκομανίες και πρέπει να ακολουθηθεί άλλη μέθοδος για να αναπαρασταθούν. Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα 2 μισά της ατράκτου.

Η εφαρμογή τελικά είναι λίγο χειρότερη από όσο περίμενα, γεγονός στο οποίο συμβάλει και το μέγεθος του μοντέλου.
Στην παρακάτω φωτό έχω κάνει ζουμ δύο από τα χειρότερα σημεία, τα οποία θα καλυφθούν με εποξικό στόκο για να αποφύγω την περίπτωση μετά από πολύ στοκάρισμα να σπάσει ο στόκος και να έχω και άλλα προβλήματα.

Στόκος χρειάζεται σε όλο το μήκος της ένωσης, πράγμα που θα μου φάει αρκετή ώρα.

Συνέχεια έχουν μετά από αυτό, οι πτέρυγες και τα ανόδου-καθόδου, που με μια πρώτη πρόχειρη ένωση, θα χρειαστούν πολύ δουλειά σε χείλος προσβολής & εκφυγής.
Νεότερα σύντομα...

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 17, 2010, 11:52:52 μμ »
Συνέχεια στην "βασίλισσα" με τρίψιμο!!
Οι 2 επιφάνειες κάθε πτέρυγας κολλήθηκαν, στοκαρίστικαν (πολύ) και τρίφτηκαν (πιο πολύ!!) για να φύγει το αρκετά μεγάλο σκαλοπάτι στο χείλος προσβολής. Αρκετή αλλά σαφώς λιγότερη δουλειά, ήθελε το χείλος εκφυγής αλλά και το winglet το οποίο δινόταν ξεχωριστά.

Παρόμοια δουλειά με πολύ καλύτερη εφαρμογή έγινε στα stabilizer.

Για την κάτω μεριά της ατράκτου (εκεί που είχε εκείνο το φαράγγι  ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ) χρησιμοποιήθηκε αρχικά milliput, στην συνέχεια ο γνωστός πράσινος και τέλος Mr Surfacer 1000 για τις λεπτομέρειες.

Τέλος, κολλήθηκε το διάφανο που αναπαριστά τα αλεξίνεμα του cockpit, καλύφθηκε με maskol στoκαρίστηκε και τρίφηκε αντίστοιχα (είχε κενό ~1mm) για να έρθει πιο σωστά.
Σημειώνεται ότι μάλλον θα καλυφθεί πλήρως με χαλκομανία αλλά δεν είναι ακόμα βέβαιο.

Επόμενο βήμα η ένωση πτερύγων με άτρακτο και πάλι από την αρχή στόκος!!!

cu  :roll:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:28:36 πμ »
Καλη δουλεια και γρηγορη εχεις κανει μεχρι τωρα παρα τις δυσκολιες! Καλη συνεχεια!!!

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2010, 07:09:23 μμ »
Wreo thema.
Eixa kanei kai ego ena san doro otan douleua se mia eteria sto London.O typos pou to ekana htan enas apo autous tou trellous, planespotters legontai kai basika sthnontai me tis wres sta aerodromia gia na trabhxoun foto apo ta aeroplana kai kyrios serial numbers kai tail liveries (bapsimata).Prepei na eixe gyro stis 30000 foto mono kai htan 2001 ote.Kai ola se film....Telos panton ti moy thymises...
Eixan anoixh ta flaps kai to landing gear htan se ektash kathos to ekana na prosgeionete.Ta ftera straboma pros ta epano ligaki kai emoiaze para poly realistiko.
Ta hannats tote poulousan mia terastia poikilia apo decals diaforon eterion , nomizo akoma ta exoun.Ego to eixa kani tis Australezikhs Quantas.
Na se kala pou mou to thymises.

mporis -ean then to xeris hdh na bris xiliades foto edo http://www.airliners.net/
To 747 sto banner tou site einai opos to ekana.

Αποσυνδεδεμένος Lambros D

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: RODOS-USA
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2010, 04:52:06 πμ »
Πω! Πω! Εχω πολυ δουλεια μπροστα μου βλεπω! Θα φτιαξω το δικο μου σε QANTAS Wanula η Natalji Dreaming. Mε μετατροπες σε 747-300 και Rolls Royce βεβαια!
Diakolambrianos

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 10:26:39 μμ »
Συνέχεια στη Βασίλισσα με μικρό update.
H άτρακτος με τις πτέρυγες κολήθηκαν, στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν, κλείνοντας τα χαώδη κενά και σκαλοπάτια που συνάντησα και εκει.

Σείρά είχαν οι κινητήνρες, στους οποίους "έπεσε" και το πρώτο χρώμα. Αυτοί, θα βαφτοπυν πιο καλά εσωτερικά και θα κολληθούν μετά, αλλά πριν το βάψιμο της ατράκτου, μιας και ο στόκος που θέλουν κάνει απαγορευικό το κόλημα μετά.

Και 2-3 φωτό.

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:42:16 μμ »
Update.

Με αρκετές μέρες και ώρες δουλειάς, έγιναν τα παρακάτω:
Βάφτηκαν και κολλήθηκαν οι κινητήρες, στοκαρίστηκαν και το μοντέλο πήρε μορφή.
Στην συνέχεια, μασκαρίστηκαν τα εσωτερικά και οι εξαγωγές των κινητήρων και βάφτηκε το λευκό.
Μετά το στέγνωμα (από τα 3 χέρια) μασκάρισμα ξανά και βάψιμο το γκρι της ατράκτου.

Μετά το ξεμασκάρισμα, δείχνει κάπως έτσι...

H συνέχεια λέει βάψιμο τα χείλη προσβολής, διόρθωση μερικών μικρολαθών σε λευκό και γκρι, όπως και σε ένα σημείο με στόκο.
Σύστημα προσγείωσης, βερνίκι, χαλκομανίες, και πάλι βερνίκι.
Θα προσπαθήσω να κάνω κ ένα ελαφρύ wash, μιας και γενικά το επετειακό είναι σε πολύ καθαρή κατάσταση, ενώ οι γραμμώσεις του μοντέλου είναι χοντρές και δεν ξέρω πως θα δείχνει...

Είδωμεν.
Όλα αυτά από Δευτέρα μιας και αύριο πάω ::cyprusflag::

Τα λέμε! ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 12:42:36 πμ »
Συνέχεια.

Κολλήθηκαν τα σκέλη και μετά από τρελό μασκάρισμα, βάφτηκε με aluminium το χπ των πτερύγων, των stabilizer & του κάθετου σταθερού.

Ακολούθησε μια διαπίστωση που με χάλασε πολύ...
Παρότι το βάρος που έβαλα στην αρχή ήταν πολλαπλάσιο του κατά το σχέδιο απαιτούμενου, το αεροσκάφος στηριζόμενο στα σκέλη έκανε "rotate"...
Οι λύσεις ήταν δύο.
α. ʼνοιγμα της ατράκτου  :? :? (δύσκολη επαναφορά, έυκολη τοποθέτηση βάρους)
β. Ξεκόλλημα του αλεξίνεμου (πολύ πιο εύκολο, αλλά περιορισμένος χώρος εργασίας).

Επέλεξα το "σχέδιο β".
Κόπηκαν τα κεφάλια από τρεις βίδες για να χωρέσουν από εκεί, και με αρκετή δυσκολία κολλήθηκαν στο εσωτερικό. Επιβεβαίωσα ότι δεν πάει να πετάξει η βασίλισσα και συνέχισα...
Στην φωτό φαίνεται μόνο το άνοιγμα.

Στην συνέχεια επανακολήθηκε το αλεξίνεμο, στοκαρίστηκε και τρίφτηκε η περιοχή (χωρίς έλεος μιας και αποφάσισα ότι θα βάλω χαλκομανία η οποία είναι πολύ όμορφη).

Περάστηκε ξανά λευκό εκεί όπως και σε μικρά σημεία για διόρθωση της γραμμής με το γκρι (φωτό αύριο).

Ακολουθεί το βάψιμο της ουράς και μετά το βερνίκι

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 01:09:16 πμ »
Πολύ καλή δουλειά σ' ένα όμορφο θέμα  ::icon_thumright::   Είχα κάνει κι εγώ παλιά ένα της British Airways  :wink:

Για πες λίγο για το λευκό ... Ποιάς εταιρίας χρησιμοποίησες, με τι το αραίωσες και σε τι αναλογία  :?:  Βγήκε πολύ καλό, κι επειδή έχω ένα θεματάκι  :evil: σε δικό μου μοντέλο με το λευκό θα ήθελα και τα δικά σου φώτα !!   ::salut:: ::salut::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 09:30:08 πμ »
Η ιστορία του λευκού με έχει και εμένα παιδέψει πολύ στο παρελθόν, καθώς έχω φτιάξει και άλλα 1/144 πολιτικά στο παρελθόν.
Το gloss λευκό δεν στρώνει χωρίς υπομονή και πάνω από όλα δεν καλύπτει.

Πιο παλιά χρησιμοποιούσα το χρώμα χωρίς πολλή αραίωση και με μεγάλη πίεση στο κομπρεσέρ. Το αποτέλεσμα καλό αλλά όχι όπως πρέπει. Ειδικά στον διαχωρισμό του με το (συνήθως σκουρότερο) χρώμα της "κοιλιάς" (βλέπε lufthansa γκρι AEGEAN γκρι κλπ), φαινόταν πολύ η διαφορά.
Τι έκανα εδώ...

Κατ' αρχήν χρησιμοποίησα το 04 της Revell enamel gloss white. Όλες τις άλλες φορές χρησιμοποιούσα το αντίστοιχο της humbrol νομίζω ότι είναι και τα 2 πολύ καλά.
Πριν οτιδήποτε άλλο έριξα στο κουτί  μια σταγόνα σκούρο μπλέ gloss. Κάπου διάβασα στο forum ότι έτσι δεν κιτρινίζει το χρώμα μετά από καιρό.Θα δείξει το μέλλον αν δουλέυει (προσωπικά το εμπιστέυομαι).
Του συμπεριφέρθηκα σαν ένα κοινό χρώμα, αραιώνοντάς το καλά (όχι παραπάνω από το αντίστοιχο γκρι της κοιλιάς αλλά ούτε το άφησα πηχτό)
Χρησιμοποίησα διαλυτικό πολυουρεθάνης και όχι white spirit.
Συνολικά το πέρασα 3 χέρια για να καλύψει το ένα μετά το άλλο, με διαλείμματα περίπου 1 ώρας. Το έκανα έτσι γιατί τόσα χρειάστηκε.

Η αλήθεια είναι ότι έστρωσε και κάλυψε καλά με μόνο μειονέκτημα ότι σε μερικές εσωτερικές γωνίες (πχ στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο) δημιούργησε κόκκους χρώματος (δεν ξέρω γιατί).
Το άφησα να στεγνώσει, το έτριψα μαλακά με 1000 ντουκόχαρτο και ψέκασα και εκεί προσεκτικά.

Αυτά!
Γενικά πάντως η εικόνα που αποκομίζω από την κατασκευή πολιτικών Α/Φ είναι ότι έχουν κάποια σημεία που θέλουν πολλή προσοχή και διαδικασίες για να μην τα κάνεις μούσκεμα.

Πάω για το μπλέ της ουράς...  :roll:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 11:55:27 πμ »
καλη συνεχεια με το θηριο
τσεκαρε τα σηματα τις ουρας επανω στο μπλε να μην χασουν την φωτεινοτητα τους αν δεν  ειναι τηs  revell και χρησιμοποιησεις  της nazca  κανε συνδιασμο καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 12:57:59 μμ »
Εννοείς να χαθεί η φωτεινότητα του κίτρινου πάνω στο μπλέ;
Βασικά η nazca δίνει decal ολόκληρη την ουρά ενώ η revell μόνο το σήμα της Lufthansa.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με τα nazca decals?

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω...

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 01:05:39 μμ »
Εννοείς να χαθεί η φωτεινότητα του κίτρινου πάνω στο μπλέ;
Βασικά η nazca δίνει decal ολόκληρη την ουρά ενώ η revell μόνο το σήμα της Lufthansa.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς με τα nazca decals?

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω...

-=Manwlo=-

ναι για την φωτεινοτητα του κιτρινου επανω στο μπλε λεω  της  nazca  ειναι <<homemade>>σε σχεση με την  revell οποτε ποιοτητα χαμηλοτερη

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 01:12:58 μμ »
Thanks for the info!
Θα δοκιμάσω μάλλον και αν δεν μου κάθεται καλά θα βάλω τα revell.
Συνδυασμός δύσκολα γίνεται γιατί δεν ξέρω αν το ένα καθεται καλά πάνω στο άλλο... :roll:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 09:52:16 πμ »
Μετά και από τα παραπάνω post το βάψιμο της ουράς ήταν επιβεβλημένο, αν και η nazca έδινε ολόκληρη χαλκομανία.

Ακολούθησε gloss βερνίκι (ακρυλικό Winsor & Newton) το οποίο θα αφεθεί 24 ώρες.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω καλά σε αυτό το κομμάτι και χρειάστηκε πολλή προσπάθεια. Θα δούμε αν θα χαλάσει κάτι με τις χαλκομανίες, μιας και την προηγούμενη φορά, το βερνίκι μου το "σήκωνε" ελαφρά το Mr Mark Softer. Δεν έχω καταλάβει γιατί (στο παρελθόν δεν είχα τέτοια θέματα) αλλά αποφάσισα να το ψεκάσω χωρίς αραίωση μήπως είναι πιο ανθεκτικό.
Είδωμεν... :roll:

Θα ακολουθήσει το μέρος που κατά τη γνώμη μου αναδεικνύει τα πολιτικά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Decals.
Eδώ έχω ερώτηση...
Θα χρησιμοποιήσω τα decals της nazca για θύρες τζάμια κλπ και τα μαμά της revell για markings, warnings, step lines, κλπ.
Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει nazca decals, θα ήθελα να μου πει 3 πραγματάκια:
α. Θέλουν προεργασία ή απλά τα κόβουμε τα βρέχουμε και τα τοποθετούμε;
β. Η χαλκομανία είναι μονοκόματη και πρέπει να κόβονται κοντά στο σχήμα, ή είναι με κάποιο τρόπο χωρισμένα τα κομμάτια όπως τα μαμά decals των κιτ;
γ. Η ποιότητά τους τι λέει;

Κλείνω με 3 φωτό της παρούσας κατάστασης... :oops:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 08:21:07 μμ »
Συνέχεια στο θέμα.

Μπήκαν τα μαμά decals της Revell, που είναι κυρίως markings & warnings σε άτρακτο, πτέρυγες και κινητήρες.
Επίσης η γραμμή no step σε πτέρυγες & stabilizer.

Έχω βάλει και ένα decal της nazca στα τζάμια του cockpit.
Ακολουθούν τα υπόλοιπα.

3 φωτό...

Συνεχίζουμε με τα nazca...

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Revell Lufthansa B747-400 1/144 "ΤΕΛΟΣ!!"
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 11:19:26 πμ »
Γεια χαρά.

Είπα να μην ξαναποστάρω μέχρι το τέλος του μοντέλου μιας και οι αλλαγές στην εμφάνιση θα ήταν λίγες από τα decals μέχρι το τέλος.
Τι είχε μείνει:

Τοποθέτηση nazca decals, βερνίκι, σύστημα προσγείωσης, ελαφρύ wash στις πτέρυγες, στην APU και στα cargo doors, και το τελικό βερνίκι.
Δεν γράφω τα (αρκετά) ευτράπελα των διαδικασιών, διαπίστωσα όμως λάθη στις "τεχνικές" μου που χρήζουν βελτίωσης. Στα επόμενα λοιπόν...

Πάμε λίγες φωτό...

Καλή συνέχεια ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 11:41:32 πμ »
πολυ καλο το βγαινει Μανωλη.Ειδικα αυτο το πορτοκαλι 50 εχει κατσει....
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 05:07:58 μμ »
πολυ ωραιο το θηριο

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 07:53:27 μμ »
μία μικρή ερώτηση ( γιατί δεν το έχω παρατηρήσει στα κανονικά 747 της Lufthansa ) :

λέει όντως "Boeing 727 737 747" κλπ ;
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 08:14:38 μμ »
Όχι, είναι επετειακό βάψιμο για τα 50 χρόνια συνεργασίας της Lufthansa με την Boeing.

-=Manwlo=-

Tags: