Η ιστορία του λευκού με έχει και εμένα παιδέψει πολύ στο παρελθόν, καθώς έχω φτιάξει και άλλα 1/144 πολιτικά στο παρελθόν.
Το gloss λευκό δεν στρώνει χωρίς υπομονή και πάνω από όλα δεν καλύπτει.
Πιο παλιά χρησιμοποιούσα το χρώμα χωρίς πολλή αραίωση και με μεγάλη πίεση στο κομπρεσέρ. Το αποτέλεσμα καλό αλλά όχι όπως πρέπει. Ειδικά στον διαχωρισμό του με το (συνήθως σκουρότερο) χρώμα της "κοιλιάς" (βλέπε lufthansa γκρι AEGEAN γκρι κλπ), φαινόταν πολύ η διαφορά.
Τι έκανα εδώ...
Κατ' αρχήν χρησιμοποίησα το 04 της Revell enamel gloss white. Όλες τις άλλες φορές χρησιμοποιούσα το αντίστοιχο της humbrol νομίζω ότι είναι και τα 2 πολύ καλά.
Πριν οτιδήποτε άλλο έριξα στο κουτί μια σταγόνα σκούρο μπλέ gloss. Κάπου διάβασα στο forum ότι έτσι δεν κιτρινίζει το χρώμα μετά από καιρό.Θα δείξει το μέλλον αν δουλέυει (προσωπικά το εμπιστέυομαι).
Του συμπεριφέρθηκα σαν ένα κοινό χρώμα, αραιώνοντάς το καλά (όχι παραπάνω από το αντίστοιχο γκρι της κοιλιάς αλλά ούτε το άφησα πηχτό)
Χρησιμοποίησα διαλυτικό πολυουρεθάνης και όχι white spirit.
Συνολικά το πέρασα 3 χέρια για να καλύψει το ένα μετά το άλλο, με διαλείμματα περίπου 1 ώρας. Το έκανα έτσι γιατί τόσα χρειάστηκε.
Η αλήθεια είναι ότι έστρωσε και κάλυψε καλά με μόνο μειονέκτημα ότι σε μερικές εσωτερικές γωνίες (πχ στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο) δημιούργησε κόκκους χρώματος (δεν ξέρω γιατί).
Το άφησα να στεγνώσει, το έτριψα μαλακά με 1000 ντουκόχαρτο και ψέκασα και εκεί προσεκτικά.
Αυτά!
Γενικά πάντως η εικόνα που αποκομίζω από την κατασκευή πολιτικών Α/Φ είναι ότι έχουν κάποια σημεία που θέλουν πολλή προσοχή και διαδικασίες για να μην τα κάνεις μούσκεμα.
Πάω για το μπλέ της ουράς...

-=Manwlo=-