Αποστολέας Θέμα: Οι εν εξελίξη κατασκευές  (Αναγνώστηκε 3276 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Οι εν εξελίξη κατασκευές
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 06:05:08 μμ »
Καλησπέρα συνφορουμήτες...

Μερικές φωτογραφίες από τα μοντέλα που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής.  Μόλις πριν λίγους μήνες ξανάρχισα το χόμπι οπότε δεν έχω κάτι εντελώς έτοιμο ακόμα.

Β767-300 1:144 της Zvezda.  Στα αρχικά στάδια συναρμολόγησης

Click to see the original size.

Β737-800 1:144 της Revell. Στο στάδιο του βαψίματος.  Θα φέρει το livery της Sobelair.  Δυστυχώς δεν έχω βρει χαλκομανίες ΟΑ...

Click to see the original size.

Το πρώτο μοντέλο που άρχισα μετά από περίπου... 20 χρόνια μακριά από το χόμπι.  Α319 1:144 της Revell.
Και το πρώτο που έβαψα με αερογράφο μετά από 2 ώρες μάθημα που μου έκανε το παιδί του Real Models Αλίμου, Νίκο νομίζω τον λέγανε;  Συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το όνομα!
Austrian Airlines
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Όπως είπα, αυτό είναι το πρώτο μοντέλο μετά από 20 χρόνια... Οπότε δε μπορούσα παρά να κάνω τη βλακεία. Και την έκανα.
Από λάθος χειρισμό κατέστρεψα και τις 2 χαλκομανίες της ουράς.  Αν κάποιος έχει φτιάξει αυτό το μοντέλο στο BMI livery και δεν
χρειάζεται τις χαλκομανίες της Austrian, θα παρακαλούσα να επικοινωνήσει μαζί μου.  Κερνάω καφέ!

Τώρα που χειμωνιάζει (ωραία η βροχούλα σήμερα!) θα κάνω πιο γρήγορα πρόοδο οπότε θα ανεβάσω κι' άλλες φωτογραφίες μόλις προχωρήσω.

Χαλκομανίες Ολυμπιακής που μπορούμε να βρούμε;;;

Καλό απόγευμα
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: Οι εν εξελίξη κατασκευές
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:33:22 πμ »

Καλό απόγευμα
Γιώργος

1) http://www.airline-hobby.com/shop/index.cfm?Action=ViewCategory&Category=2
Στο search βαζεις olympic airways

2) http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,14880.0.html
πας κάτω κάτω στο post του trelas3 που έχει Links για ΟΑ decals..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:36:43 πμ »
Απλά να πω ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, μιας και υποψιάζομαι ότι το γλεντάς αρκετά!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 10:41:03 μμ »
Το κατά δύναμη... Ευχαριστώ...
Μάλλον θα βάλω στη σειρά να τελειώσω το 738 πριν συνεχίσω με το 763...

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 10:38:15 μμ »
ʼψογη η Revell !!!
Τους είχα στείλει email πριν περίπου 2 εβδομάδες ρωτώντας απλά που μπορώ να βρω τις χαλκομανίες για το 319 γιατί έκανα πατάτα και τις
χάλασα (την αλήθεια δηλαδή), και σήμερα έλαβα φάκελο με ολόκληρο το σετ με τις χαλκομανίες του Α319 της BMI/AUA !
Μπράβο τους!  ʼντε να έχω την ικανοποίηση ότι τελείωσα κάποιο μοντελάκι...
Μακάρι να έβρισκα έτσι εύκολα και το email της Hasegawa για ένα F16A του '85 που έχω χάσει την καλύπτρα...

Το 763 εν τω μεταξύ προχωράει με γοργούς ρυθμούς.  Κολλήθηκαν τα φτερά και στοκαρίστηκαν άτρακτος και ενώσεις με τις πτέρυγες.
Οι κινητήρες και τα σκέλη είναι έτοιμα.  Επόμενο στάδιο τρίψιμο και αστάρωμα...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 11:09:02 μμ »
Ωραίες κατασκεύες! Ποια χρώματα χρησιμοποίησες για το Α319 της Austrian? Ενδιαφέρομαι για το μπλε της ατράκτου και το γαλάζιο των ατρακτιδίων.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 11:50:24 μμ »
Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν κράτησα και σημειώσεις;!
Είναι μίξη ακρυλικών Gunze. Η κοιλία με το 5 (Blue) και άσπρο γυαλιστερό ώσπου να φτάσω στην απόχρωση αυτή,
και οι κινητήρες το ανάποδο... Βάση άσπρο γυαλιστερό (1) με σταγόνες 323 (Light blue) μέχρι να έρθω περίπου
στο τι έβλεπα σε φωτογραφίες από το Airliners.net.  Δεν ακολούθησα καν τα χρώματα που έλεγε η Revell.

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 01:47:52 πμ »

Β737-800 1:144 της Revell. Στο στάδιο του βαψίματος.  Θα φέρει το livery της Sobelair.  Δυστυχώς δεν έχω βρει χαλκομανίες ΟΑ...

Φίλε Γιώργο καλησπέρα. Πολύ ωραία μοντελάκια ετοιμάζεις. ::icon_thumright::
Ως μηχανικός της πρώην ΟΑ, σε πληροφορώ πως δεν είχαμε ποτέ 737NG {600/700/800/900}. Μόνο -300/400 και ίσως παλιότερα ενοικιασμένο από ξένη εταιρεία ένα -500, αλλά αυτό με επιφύλαξη.
Όπότε αν θέλεις να φτιάξεις ένα υποθετικό θέμα, βρες χαλκομανίες για 737-400 της ΟΑ για να βάλεις στο 800αρι.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 05, 2010, 12:20:48 μμ »
Καλημέρα,

Ναι, το γνωρίζω ότι ποτέ δεν είχε η ΟΑ 737NG.  Δούλευα στο αεροδρόμιο αρκετά χρόνια και έχω ακόμα επαφές λόγο δουλειάς.
Αλλά δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο μας εμποδίζει.  Φαντασία να έχουμε.
Ούτε  763 έχει, όμως στο Flight Simulator έχω βάψει το 763 που πετάω σε φανταστικό μοτίβο με το logo της ΟΑ.
Ανακάλυψα ένα ωραίο 734 από μια Βελγική εταιρία νομίζω, και έχει και χαλκομανίες ΟΑ για αυτό, αλλά πρέπει να το βάλω στον προϋπολογισμό πρώτα καθώς θα πάει αρκετά με τα μεταφορικά.

Τελικά το 738 δεν θα το συνεχίσω και θα μείνει για πειραματισμούς γιατί έχει πολλά λάθη και τα έχω κάνει και ολίγον μαντάρα.
Καταρχάς τα winglets είναι εντελώς λάθος.  Μετά έκανα το λάθος να κολλήσω τους κινητήρες πριν το βάψιμο με αποτέλεσμα να μην μπορώ λόγω στενότητας χώρου να περάσω σωστά το χρώμα στους πυλώνες.  Το χρώμα στις πτέρυγες δεν έκατσε καλά, η ουρά ήταν στραβή και προσπαθώντας να την φέρω στα ίσια με θερμότητα τα έκανα χειρότερα και τέλος δεν μπορώ να βάψω τα slats καθώς εμποδίζουν και πάλι οι κινητήρες!
Ευτυχώς το κόστος είναι μικρό οπότε μάλλον θα το ξαναπάρω να το φτιάξω από την αρχή έχοντας μάθει από τα λάθη που έκανα...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 12:36:23 μμ »
Το Airbussaki προχωράει επιτέλους μετά από την παραλαβή των χαλκομανιών από τη Revell.
Για πρώτο μοντέλο μετά από τόσο καιρό αποχής δεν είναι και άσχημο... Σίγουρα καλύτερο από αυτά που έφτιαχνα τότε.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 12:45:08 μμ »
Πολύ όμορφο και σίγουρα με τα decals θα δείξει ακόμα περισσότερο!
Περιμένουμε ;-)

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 06:31:32 μμ »
Αυτές οι χαλκομανίες για τα παράθυρα είναι πολύ.... ahem...
Αν δεν είχα όλο το 2ο φύλο που μου έστειλε η Revell δεν πρόκειται να τις είχα βάλει. ΟΛΗ η δεξιά πλευρά μπήκε από αυτό το φύλο.
Γυρνάνε, κόβονται με το παραμικρό, και δεν κάθονται με τίποτα καθώς από πίσω έχει... τρύπες!!!!
Από δω και πέρα θα πέφτει στόκος στα παράθυρα αν υπάρχουν χαλκομανίες.  Ποιον στόκο συνιστάτε για αυτή τη δουλειά;
Στόκος για τοίχους κάνει για να μην χρησιμοποιώ τον ακριβότερο Squadron ;;;

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 06:39:08 μμ »
Θα πρότεινα εποξικό fine της milliput.
Τρίβεται πολύ ομοιόμορφα και εύκολα και δεν "βαθουλώνει" όταν τον τοποθετήσεις, πρόβλημα που μάλλον θα έχεις με τον squadron (αν και στην αρχή θα φαίνεται οκ) μιας και από πίσω είναι κενό.
Αν δεν τον έχεις ξαναχρησιμοποιήσει, επειδή είναι 2 συστατικών, πες το να σου πω πως τον χρησιμοποιώ εγώ.

Σε μένα πάντως οι χαλκομανίες της revell σε αυτά τα κιτ κάθονται καλά και μάλιστα το κενό από πίσω προσδίδει μια άλλη πιο φυσικιή όψη.

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 06:57:43 μμ »
Προς το παρόν τις έχω περάσει με Micro SOL και φαίνεται να έχουν τεντώσει. Θα τις αφήσω μερικές ώρες να στεγνώσουν και βλέπουμε.
Στο Α319 πάντως τα παράθυρα στις χαλκομανίες μου φαίνονται λίγο λάθος, κάπως μεγαλύτερα.
Θα ανεβάσω φωτογραφία αργότερα.

Ναι, πες μου. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με τέτοιους στόκους.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 08:44:44 μμ »
Επειδή είσαι λάτρης των manual.

http://www.milliput.com/how.htm

Το κουτάκι είναι αυτό που φαίνεται στο πλάι κ υπάρχει και ένα με μαύρη γραμμή αντι για κόκκινη που είναι ο Superfine και κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερος. Διάβασε στο τέλος με τα κόκκινα γράμματα που λέει ότι είναι ίσιο χρώμα οι μπάρες του.

Κόβεις 2 ίδια κομμάτια, (όχι πολύ μεγάλα γιατί είναι σαν πηλός και καλύπτει εύκολα αρκετή επιφάνεια. Τα ενώνεις ανακατεύοντάς τα με το χέρι για κάποιο χρόνο μέχρι να γίνουν ένα. Χρησιμοποιείς νερό για το ανακάτεμα, (βρέχεις τα χέρια σου δλδ) είναι το καλύτερό του, θα το δεις στο χέρι σου.
Όταν ενωθούν πάρε ένα μικρό κομμάτι, βάλε λίγο νερό εκεί που θες να το βάλεις και τοποτθέτησέ το.
Παίξε λίγο να δεις ότι απλώνεται, κόβεται, βγαίνει και γενικά στην κατάσταση αυτή τον κάνεις ότι θες!
Όταν είναι οκ το αποτέλεσμα (έχεις καλύψει το κενό και έχει και λίγο παραπάνω) άστο κάποιες ώρερς να στεγνώσει.
Θα γίνει το πιο άκαμπτο και σκληρό πράγμα μπορείς να φαναταστείς αλλά τρίβεται πανεύκολα και κάνει εξαιρετική επιφάνεια.
Διάβασε και τις οδηγίες και όλα θα πάνε καλά!

Υπάρχει σε όλα τα μοντελιστικά καταστήματα από όσο θυμάμαι, νομίζω είναι λίγο ακριβός αλλά όσο λίγος και να σου φανεί, αρκεί για χρόνια για την δουλειά που τον θες.
Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι με λίγη ποσότητα βγάζεις πολύ δουλειά και λογικά τις 1ες φορές θα περισσέψει και ποσότητα από αυτό που έφτιαξες.

-=Manwlo=-   

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 10, 2010, 11:30:38 μμ »
Ευχαριστώ για την περιγραφή Μανώλη.  Κάτι μου θυμίζει.  Κοίτα να δεις που είχα από τα 80ς και τον πέταξα πριν 2-3 χρόνια νομίζοντας ότι δεν θα ξανά ασχοληθώ.

Λοιπόοον... Το Airbussaki κοντεύει.
Αποφάσισα να μην βάλω όλα τα λεπτομερή σήματα για το λόγο ότι έχει αρκετά λάθη το μοντέλο και ήταν η αρχή μιας παλιάς ενασχόλησης.
Τις υπόλοιπες χαλκομανίες θα τις φυλάξω για το Α320 που σκοπεύω να φτιάξω οπότε να έχω backups για τις βλακείες που θα κάνω εκεί.

Που να αρχίσω να μετράω τα λάθη σε αυτό το μοντελάκι... Είναι 3ψηφίο νούμερο.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Όταν ξαναβρώ χρόνο θα φτιάξω και την αριστερή πλευρά και μετά παρκετίνη και στο ράφι.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 08:22:41 μμ »
Τελικά το 738 δεν θα το συνεχίσω και θα μείνει για πειραματισμούς γιατί έχει πολλά λάθη και τα έχω κάνει και ολίγον μαντάρα.
Καταρχάς τα winglets είναι εντελώς λάθος.  Μετά έκανα το λάθος να κολλήσω τους κινητήρες πριν το βάψιμο με αποτέλεσμα να μην μπορώ λόγω στενότητας χώρου να περάσω σωστά το χρώμα στους πυλώνες.  Το χρώμα στις πτέρυγες δεν έκατσε καλά, η ουρά ήταν στραβή και προσπαθώντας να την φέρω στα ίσια με θερμότητα τα έκανα χειρότερα και τέλος δεν μπορώ να βάψω τα slats καθώς εμποδίζουν και πάλι οι κινητήρες!
Ευτυχώς το κόστος είναι μικρό οπότε μάλλον θα το ξαναπάρω να το φτιάξω από την αρχή έχοντας μάθει από τα λάθη που έκανα...

Είπα μεν, αλλά μετά λέω δε...γ... εγώ το έφτιαξα και σε όποιον αρέσει. ʼλλωστε πρέπει να προσέξει κάποιος αρκετά για να προσέξει τις ατέλειες (ουκ ολίγες είναι η αλήθεια)
Περάστηκαν λοιπόν και οι χαλκομανίες...
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αύριο μεθαύριο θα το περάσω παρκετίνη να δω και πως στρώνει, κόλλημα το σύστημα προσγείωσης και στο ράφι...
Γιώργος

Tags: